Board index Život van sporta Svet oko nas

Демографија

Re: Демографија

Postby Dylam Dop » 13 Feb 2020, 16:11

Rekvijem za Srbiju :pop:
Dylam Dop
Guest

Postby Tegi » 13 Feb 2020, 16:43

Posto mu je najverovatnije BIA pisala govor, jasno je da u drzavnom aparatu znaju kako stoje stvari sa Srbijom, samo ili nemaju mehanizam da nesto konkretno urade ili im odgovara da se raspadanje ubrza.

Bolja opcija je da je ovo ideja americke ambasade, jer je govor potpuno trampisticki, ali to mi je malo verovatno.

Pred prosle izbore je zagovarao otpustanje 200 000 neradnika iz javnog sektora i olaksavanje privatnog biznisa, a sada potencira da je doseljavanje Slovena laz i da zivimo ovde najmanje 10 000 godina. :wacko:

Udbaski rukopis, jedan kroz jedan. Vidi se da ga je pisao sveziji kadar, a ne neki julovski krmak.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Dylam Dop » 13 Feb 2020, 18:44

Tegi wrote:Posto mu je najverovatnije BIA pisala govor..
..
..
Udbaski rukopis, jedan kroz jedan. Vidi se da ga je pisao sveziji kadar, a ne neki julovski krmak.

Jes' vala, licno mu je pisao najsveziji BIA-serif Bata Gashi (..ups, pardon! Maj bed, ipak je to ucinio glavni koordinator-dart vejder-mastermajnd svih obavjestajnih sluzbi i njihovih zadataka u SRB - glavom i bradom njegovo preCjednicko visocanstvo).. :inquisitor:

Kakva flesh-sizofrenija, jbt

Bolja opcija je da je ovo ideja americke ambasade, jer je govor potpuno trampisticki, ali to mi je malo verovatno.

:lol2: Dobro Tegi, majku mu, cujes li ti nekad sebe kad iznosis (odredjene) konstatacije i tvrdnje.

Pred prosle izbore je zagovarao otpustanje 200 000 neradnika iz javnog sektora i olaksavanje privatnog biznisa, a sada potencira da je doseljavanje Slovena laz i da zivimo ovde najmanje 10 000 godina. :wacko:

Srbija ce, prije ili kasnije, morati da otpusti tih koliko vec lezilebovica, ako izrazi odlucnu namjeru da jednom napokon stane na zdrave osnove. (Mada, da te paracitiram, jedan kroz jedan prije ce da odjezdi na margine istorijske deponije). U svim zdravim i uspjesnim drzavama danasnjice mala i srednja privatna preduzeca su zamajac domace privrede - drzave u kojima cvjeta inventivnost, kreacije i ideje u najsirem obimu.

No, vec te vidim u prvim SNS-frontalnim redovima na braniku lezileb-partokratije i njinih pVeduzecaSojic.. A i ko bi ocekivao da ces da obezvrijedjivati ovu Raduletovu retoricku ofanzivu na Svabiju. :biggrin:

Istina, bRadule je malo (vise) zglajzao u posljednje vrijeme, babe i zabe trpa u jedan lonac (nije nesto ni veliko iznenadjenje, buduci da mu potporu drze astrolozi i ostale baba Vange), paranoise (istini za volju, ovde ni tvoja malenkost ne odskace znacajano) i hiperbolise, ali je po pitanju rodoljublja prema Srbadiji i najiskrenije bojazni za njenu buducnost u odnosu na vaginoustog - ka' Njegos u odnosu na prepodobnog Mila.

Crni dane, a crna sudbino!
O kukavno Srpstvo ugašeno,
zla nadživjeh tvoja svakolika,
a s najgorim hoću da se borim!

Retoricki izvjesno pretjeruje i brljavi, ali neporeciva genetska istina je da smo i mi danas kao narod (iliti nacija) daleko vise balkanski autohtonci nego Slavjani iz tamo neke srednje Evrope. Mislim da mu je poenta bila na tome, mada se i meni ne dopada to baba-zabisanje u ovakvom jednom govoru gore. Klip sam okacio prevashodno zbog onih prvih tvrdnji, koje je iznio napocetku, o demografskim kretanjima i rapidnom odumiranju Srbije - tu mu u potpunosti dajem za pravo.
Dylam Dop
Guest

Postby Tegi » 13 Feb 2020, 19:18

Moraš shvatiti jednu stvar.

Tebi ljudi ne repliciraju zato što ih razoružaš argumentima, već zato što ti inteligencija nije jača strana. Ali ipak ću morati da elaboriram svoj prethodni post, pa će ti to valjda koliko toliko pomoći.

Nigde nisam napisao da se ne slažem sa izrečenim u govoru, pa ni sa njegovim prvobitnim diskursom o parazitskom sistemu, naprotiv, pohvalio sam pisca govora koji si okačio. Samo sam konstatovao da problem izgovorenog nije u istinitosti/neistinitosti, već u nespontanosti, tj. u tome što je teledirigovan i samim tim je sasvim izlišno da li će Radule izgovoriti Kantov "Večni mir" ili će izneti dokaze da je Isus Hrist Srbin. Smisao ovakvog narativa nije da njegovog nosioca dovede na vlast, pa čak ni da osvesti deo stanovništva, već samo da se u izrežiranoj predstavi pojavi novi interesantni lik sa kojim će protagonista vUČKo uspeti da izađe na kraj. Ako ti to nije jasno, stvarno ne znam šta bih ti rekao.

Kada neko relativno kompleksan koncept svaki put izgovori na identičan način, to samo govori da on nije njegov organski nosilac, već da ga je naučio iz scenarija koji su mu gospodari dostavili. Onaj ko vlada svojim stavovima, ujedno može i da ima više varijacija njihovih iznošenja, a onaj ko ih je nabriflao, ne sme ni sekund da improvizuje.

Udaljen si od ovdašnje svakodnevice i možda ti ovo deluje kao teorija zavere, ali svakom ko je ovde 24/7 unutar ili oko događaja ovo se ocrtava kao trag u snegu.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Dylam Dop » 13 Feb 2020, 20:56

Tegi wrote:Moraš shvatiti jednu stvar.

Tebi ljudi ne repliciraju zato što ih razoružaš argumentima, već zato što ti inteligencija nije jača strana.

Nigde nisam napisao da se ne slažem sa izrečenim u govoru, pa ni sa njegovim prvobitnim diskursom o parazitskom sistemu, naprotiv, pohvalio sam pisca govora koji si okačio.

Narocito to potvrdjuje onaj smajli koji si gore okacio.

Samo sam konstatovao da problem izgovorenog nije u istinitosti/neistinitosti, već u nespontanosti, tj. u tome što je teledirigovan i samim tim je sasvim izlišno da li će Radule izgovoriti Kantov "Večni mir" ili će izneti dokaze da je Isus Hrist Srbin. Smisao ovakvog narativa nije da njegovog nosioca dovede na vlast, pa čak ni da osvesti deo stanovništva, već samo da se u izrežiranoj predstavi pojavi novi interesantni lik sa kojim će protagonista vUČKo uspeti da izađe na kraj. Ako ti to nije jasno, stvarno ne znam šta bih ti rekao.

Kada neko relativno kompleksan koncept svaki put izgovori na identičan način, to samo govori da on nije njegov organski nosilac, već da ga je naučio iz scenarija koji su mu gospodari dostavili. Onaj ko vlada svojim stavovima, ujedno može i da ima više varijacija njihovih iznošenja, a onaj ko ih je nabriflao, ne sme ni sekund da improvizuje.

Udaljen si od ovdašnje svakodnevice i možda ti ovo deluje kao teorija zavere, ali svakom ko je ovde 24/7 unutar ili oko događaja ovo se ocrtava kao trag u snegu.

Ono jes'. (Srbalji generalno imaju posebno slab imunitet prema istim)

Ajde da budem krajnje iskren, kada sam se prvi put pojavio na ovom forumu, ti si meni doista djelovao kao zanimljiv i vispren lik, ali sada mi izgleda da naveliko zastranjujes. Postajes onaj tip kog je jos Nusic vec opisao u 'Sumnjivom Licu', a Dule Kovacevic dodatno ovjekovjecio na malim ekranima u 'Balkanskom Spijunu' (a koliko je samo takvih za vrijeme WW2 u BG i sirom Srbije poslalo nevine celjadi na firerovsku giljotinu*)

Sve bre neki sumnjivci sa misijom da izdaju ovaj napaceni, unesreceni narod! Ovo sto si ti napisao gore je toliko nebulozno, sizofreno da doista zaboli siva mozdana masa, cak i u pomisli da se rascivija sva logicka nesuvislost i uzrocno-posljedicna povezanost u razmisljanju.

BIA pisala govor Raduletu s jasnim ciljem da bi, tek toliko, Veliki Vodja mogao lako da izadje na kraj s njim (i pride, dakle, jos vise sludi ovaj vec bezmjerno sludjeni puk). :wacko: (priznajem, odavno nesto ovakvo bujno fanatazmagoricno ne procitah :biggrin: )

Uzgred, doista precjenjujes potencijalne domete BIA (imajuci posebno u vidu i to ko joj je aktuelni glavni serif).

-------------

*Upravo je Dule K. pricao onomad jednom koliko je BGdjana iz dana u dana odlazilo u gestapovsko gnijezdo da prijavi ili opanjka bliznjeg svoga - najblizeg komsiju i sl., iz gluposti, neznanja, pa cak i osvete ili neceg sasvim treceg.
Dylam Dop
Guest

Postby Доследан » 14 Feb 2020, 13:53

Прелиминарни подаци за федерацију 2019:

федерација бих: рођени / умрли

XII 2017: 1.663 / 1.890
XII 2018: 1.565 / 1.827
XII 2019: 1.599 / 1.749

2017: 19.216 / 20.981
2018: 18.522 / 20.774
2019: 17.491 / 21.198

по кантонима: 2017 - 2018 - 2019

УСК: 1.965 - 1.743 - 1.642
ПК: 153 - 148 - 124
ТК: 3.722 - 3.605 - 3.457
ЗДК: 3.532 - 3.377 - 3.224
БПК: 238 - 238 - 191
СБК: 2.086 - 1.999 - 1.875
ХНК: 1.688 - 1.791 - 1.602
ЗХК: 708 - 744 - 716
КС: 4.754 - 4.517 - 4.320
К10: 370 - 360 - 340

http://fzs.ba/index.php/2020/02/14/prirodno-kretanje-stanovnistva-i-brakovi-po-mjesecima-decembar-prosinac-2019-godine-prvi-rezultati/
Доследан

Postby grobar_Zvornik » 14 Feb 2020, 16:35

Очекиван наставак тренда великог минуса у живорођенима у ФБиХ.
Истина, једино је децембар био бољи у односу на исти период годину раније.

Да сачекамо и филтриране податке,па да дамо коначну оцјену. У сваком случају -1300 до -1400 на нивоу БиХ кад су живорођени у питању у само годину дана пуно говори...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Доследан » 14 Feb 2020, 16:56

Што се тиче Децембра у фбих види се да су фингирани подаци за неколико кантона с обзиром да одскачу по броју рођених у односу на предходне мјесеце у истој години. Када се узме у обзир и дијаспора која се упише у број рођених а која је сваке године око 1000 дјеце. То се нај боље види при упису првачића.

Видићемо на крају коначне податке.

Ове година а и следећа ће бити једна од пресудних за наталитет у РС и фбих.
Доследан

Postby grobar_Zvornik » 14 Feb 2020, 16:58

Велика је штета што је четврти квартал подбацио у РС.
Тако да се сада можемо тјешити само чињеницом да је код нас ипак знатно "угоднији" минус у живорођенима него преко пута. У принципу, подбацили смо.

Што се фингирања тиче... то што њихов Завод ради и уписује и дијаспорце... само нек наставе. По броју првачића се уствари најбоље види у којој мјери је било фингирања.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Доследан » 14 Feb 2020, 17:17

Задњи квартал је подбацио али очекивано после једне добре године мора доћи лошија. Мада у коначним сигурно ће бити плус 100 до 200 у РС. Прошле године је преко 200 био..

Треба се у наредне 2 године стабилизовати број рођених због масовних одлазака људи.
Наша је срећа што не иду комплетне породице већ углавном мушкарци.
Док је у федерацији комплетан одлазак породица. Ове напетости а и отварање граница још ће им убрзати пад.

Када се погледа да смо најстарија нација у бих опет је добро.
Доследан

Postby bezvezarije » 14 Feb 2020, 17:39

Biće 18 000 rođenih u federaciji
9 000 u RS

Važno da ne prelazi 2-1.

U Albaniji 28 561 u 2019., 373 manje nego 2018.
Kosovo preliminarni 22 040, 580 manje nego 2018.
U Makedoniji će biti pad preko 1500, idu na oko 20 000 rođenih, možda Makedonci oko 10 000, Albanci 7 000
Hrvatska 36 143, preliminarno, pad od 830

Srbija cirka 63 500, nadam se da neće biti veći pad od 500.
bezvezarije

Postby Доследан » 14 Feb 2020, 19:03

Јутрос је опет поновила министарка да Србија има више рођених у 2019 него годину прије. И да је једина у региону са порастом.
Ја сам ставио за хрватску 16 090 и показао извор а ти ставио нешто више па бих те замолио за извор.
У албанији у задњем кварталу је било великог пеглања зато и имају мали минус. Да ли уписују и неке из дијаспоре не знам тачно.
Доследан

Postby bezvezarije » 14 Feb 2020, 19:51

Izvor mi je

https://www.dzs.hr/

Statistika u nizu, Stanovništvo
bezvezarije

Postby Доследан » 14 Feb 2020, 20:40

У реду што се тиче тога није велика разлика али важно је знати извор.

Ја да напоменем да сам ставио за фбих 2017 , 2018 и 2019 прелиминарне податке.
А када упоредимо овогодишње прелиминарне са коначним из 2017 и 2018 :

рођени: 2017/2018/2019

фбих: 19.824/18.899/17.547

Овде се види колико они додају у коначним. Један дио и јесте са правом због хрвата који се рађају у хрватској а живе у фбих.
Доследан

Postby Доследан » 28 Feb 2020, 22:58

Данас је врховни објавио да је Јануар 2020 у Србији бољи за 247 од оног из 2019. Позитивно пошто је Бг у минусу за Јануар.
Доследан

PreviousNext

Return to Svet oko nas