Board index Život van sporta Svet oko nas

Демографија

Re: Демографија

Postby kompatibilan » 25 Nov 2020, 20:00

ne valja što sto su većinom muslimanske opstine u plusu ,jedino raduje što više nije veliki +
kompatibilan

Postby AirBall » 08 Dec 2020, 14:41

Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby grobar_Zvornik » 08 Dec 2020, 15:32

Прелијеп податак.
Нажалост остатак Србије не прати. Уколико се шта рапидно није промијенило у новембру и уколико децембар не буде имао озбиљнији раст, биће мање живорођених у односу на прошлу годину.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby octopus » 08 Dec 2020, 15:52

To nije za 1 dan, nego za vikend. Glavna akušerska klinika u gradu od 2 miliona stanovnika... Mislim, dva je više nego jedan, ali kad pogledam oko sebe i prvo vidim svoju generaciju starosti nekih 36-37 godina koja je potrošila 90% roditeljskog potencijala, dođe mi da plačem. Velika većina ni kučeta ni mačeta, a mnogo kvalitetnih ljudi...
octopus

Postby Borca » 08 Dec 2020, 21:16

octopus wrote:To nije za 1 dan, nego za vikend. Glavna akušerska klinika u gradu od 2 miliona stanovnika... Mislim, dva je više nego jedan, ali kad pogledam oko sebe i prvo vidim svoju generaciju starosti nekih 36-37 godina koja je potrošila 90% roditeljskog potencijala, dođe mi da plačem. Velika većina ni kučeta ni mačeta, a mnogo kvalitetnih ljudi...

Nazalost je tako.
Borca

Postby Edge » 13 Dec 2020, 12:55

octopus wrote:To nije za 1 dan, nego za vikend. Glavna akušerska klinika u gradu od 2 miliona stanovnika... Mislim, dva je više nego jedan, ali kad pogledam oko sebe i prvo vidim svoju generaciju starosti nekih 36-37 godina koja je potrošila 90% roditeljskog potencijala, dođe mi da plačem. Velika većina ni kučeta ni mačeta, a mnogo kvalitetnih ljudi...

Da, to je tako ali uglavnom koliko ja vidim medju tim ljudima najvise ima ljudi tj muskaraca koji su obrazovani, rade, osrednjih ili malo iznad prihoda koji jednostavno nisu ti koji mogu birati odnosno spadaju u tu kategoriju "leftover" muskaraca koji nisu pozeljni za zene. Takvih znam dosta i danas tu nema neke sredine ili nisi pozeljan i ostaju ti skroman izbor skoro nikakav ili imas na desetine zene koje se vrte oko tebe.

Obicno tako se i kaze da su kvalitetni u tom smislu kao osobe, imaju ljudske kvalitete i obrazovanje pa cesto ide ta prica eto to je steta ali opet jednostavno ti kvaliteti koje imaju nisu na ceni danas.
Edge

Postby grobar_Zvornik » 13 Dec 2020, 13:49

У преводу, жене су немилосрдне данас. :biggrin:
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

grobar_Zvornik

Postby octopus » 14 Dec 2020, 13:02

Edge wrote:Da, to je tako ali uglavnom koliko ja vidim medju tim ljudima najvise ima ljudi tj muskaraca koji su obrazovani, rade, osrednjih ili malo iznad prihoda koji jednostavno nisu ti koji mogu birati odnosno spadaju u tu kategoriju "leftover" muskaraca koji nisu pozeljni za zene. Takvih znam dosta i danas tu nema neke sredine ili nisi pozeljan i ostaju ti skroman izbor skoro nikakav ili imas na desetine zene koje se vrte oko tebe.

Obicno tako se i kaze da su kvalitetni u tom smislu kao osobe, imaju ljudske kvalitete i obrazovanje pa cesto ide ta prica eto to je steta ali opet jednostavno ti kvaliteti koje imaju nisu na ceni danas.

Kakav surovo realan komentar.
Većina jesu upravo iz te kategorije. Ali imam i druga koji ima veliku firmu za postavljanje rasvete, koja oprema BGH2O koji je bukvalno milioner i nema devojku a nije gej, kao i drugaricu koja je prelepa, programer je u banci i u fazonu je da bi se udala čim naleti prvi normalan. E sad, pitanje je šta za nju i slične znači normalan. :biggrin:
Previše probirača sa jedne, kao i tih leftovera sa druge strane.
octopus

Postby ИлићКапитен22 » 14 Dec 2020, 13:06

Препоручи ме тој другарици.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby octopus » 14 Dec 2020, 13:20

ИлићКапитен22 wrote:Препоручи ме тој другарици.

Mnogi su njoj preporučeni uzaludno. :biggrin:
octopus

Postby ИлићКапитен22 » 14 Dec 2020, 13:25

Онда је проблем y њој. Баш је питај шта значи то нормалан дечко.
ИлићКапитен22

Postby octopus » 14 Dec 2020, 13:30

Nego šta nego je u njoj problem.

Problem je što je sve više ljudi koji imaju neku svoju filozofiju koja se ni sa čijom ne poklapa.
Ljudi bi da uživaju, da im niko ne smeta, ni partner ni eventualna deca, da na daljinski dobiju partnera za druženje ili seks i da ga isto tako isključe iz svog života. Mislio sam da će korona malo promeniti ljude, ali hedonizam ili konformizam su prejake droge.
Da ne kvarimo Zvorniku temu, sigurno je nije zamišljao ovako. :laugh:
Last edited by octopus on 14 Dec 2020, 13:31, edited 1 time in total.
octopus

Postby Dare » 14 Dec 2020, 13:31

Šta god znači, ti normalan nisi Kapitenu :biggrin:
https://www.avangarda.in/forum/viewtopic.php?p=3202743#p3202743
Dare

Postby ИлићКапитен22 » 14 Dec 2020, 13:35

Dare wrote:Šta god znači, ti normalan nisi Kapitenu :biggrin:

Зашто?
ИлићКапитен22

Postby grobar_Zvornik » 14 Dec 2020, 13:38

octopus wrote:Nego šta nego je u njoj problem.

Problem je što je sve više ljudi koji imaju neku svoju filozofiju koja se ni sa čijom ne poklapa.
Ljudi bi da uživaju, da im niko ne smeta, ni partner ni eventualna deca, da na daljinski dobiju partnera za druženje ili seks i da ga isto tako isključe iz svog života. Mislio sam da će korona malo promeniti ljude, ali hedonizam ili konformizam su prejake droge.
Da ne kvarimo Zvorniku temu, sigurno je nije zamišljao ovako. :laugh:

Све је ово саставни дио теме. :okk:
Нажалост ситуација је ужасна. Видим и по себи.
Просто данас су подигнуте норме и стандарди. Узгред, људи су преоптерећени тим неким материјалним детаљем. Несвјесни да је родитељство по себи највриједнији детаљ и круна свега.
Наравно не треба генерализовати. И момци и дјевојке су криви.
Имам пар познаница, ушле су у 30-ту (30,32,33). Посао, аутомобил, стан... Све то имају. Међутим, фали им момак, партнер, брак... Нису срећне. У дубини душе је тако. Поставим им повремено тако питање шта чекају и да ли су им критеријуми високи, одговор је обично у фазону "нису критеријуми високи, али нећемо по сваку цијену..."
При томе, нису џабе стари људи рекли, како године пролазе, критеријуми се спуштају, а поготову могућности...

grobar_Zvornik

PreviousNext

Return to Svet oko nas