Свака част браћи у Поморављу.
Zna li se razlog zašto je bio ovakav skok 2017. u FBiH?
Нема посебног разлога. Добар мјесец. Посматрано из угла посљедње 3 године. За нека ранија раздобља просјечан.
Čuo sam da u muslimanskom delu Goražda daju za treće dete po 200 evra mesečno do 18. godine. Voleo bih da znam da li je to izolovan slučaj jer je reč o enklavi ili je to ustaljena praksa.
Колико знам изолован, за сада. Генерално у том кантону су они у могућности такву врсту погодности одрадити. И то је дјелимично дало резултате, наталитет је нешто повећан а опет је то доста танко. Када се ради о стимулативним мјерама проводе их бројне општине због стања каквог јесте. У Источној Херцеговини свака мајка добија 1000 марака чим се породи. Исто је и са Милићима... У Зворнику (између осталог и осталих средина) се сваке године издваја 30 хиљада марака само за вантјелесну оплодњу, шест парова то годишње искористи. У посљедњих осам година на овај начин рођене су 42 бебе. Прије пар дана рођене тројке у Зворнику. Три Обилића.
Не могу више квотат, што се ДБ-а тиче, Срби су релативна већина у граду, Бошњаци у ДБ-у. Тако је и са рођенима. У случају каквог сукоба то је прво жариште и најбитнија тачка. Попис је био смејурија, стога те податке треба узимати са резервом, не само за Брчко, већ уопште. Пописано је 5000 Бошњака више и барем толико Хрвата... у БД-у.