Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Kvizovi

Re: Kvizovi

Postby Mikisha » 17 Feb 2025, 22:32

Kolko odvratan ovaj Aleksandar fala Bogu sto ga pojede Milka
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Nikola » 18 Feb 2025, 15:02

Sinoc u Slagalici dvojica takmicara, nijedan nije gledao ni "Majstori, majstori!" ni "Lajanje na zvezde" :pop:
"U vas stenje na svakoju stranu, zlo pod gorim, kao dobro pod zlom [...]."

Sonja Vasic - carica srpske kosarke
Jedan je Gagi kapiten!
Nikola

Postby Milan L. » 18 Feb 2025, 22:20

Koja je korist i da su sve spojili? Dobili bi 20 poena za kompletnu igru. Ovako samo treba da se brzo jave na neko banalno pitanje u Ko zna zna, koje je po pravilu uvek bespotrebno komplikovano postavljeno.
Mislim da su najbolje spojnice one koje obuhvataju različite oblasti - npr. povezivanje reči i njihovih značenja. Tu već može da se dobro proceni nečije opšte znanje. Ako već mora filmska spojnica neka budu likovi glumca/glumice u različitim filmovima, veća je šansa da su takmičari odgledali neki od deset filmova nego jedan određeni. Problem je što sastavljači smatraju da tzv. kultni filmovi zaslužuju da se iz njih cede sve moguće replike, situacije, sporedni likovi. Znam da u SMAZ-u ponekad zaređaju sa pitanjima o Balkanskom špijunu, Ko to tamo peva, Mućkama, Prijateljima, Hariju Poteru jer je to nešto svima poznato i postaje kao neka vrsta kvizaške tablice množenja.
Milan L.

Postby Baxter Stockman » 18 Feb 2025, 23:35

Da me neko pitao ko je treća najtrofejnija franšiza u nba izgubio bih i kuću i okućnicu

Koliko sam se ubućkao na košarkaškom kvizu malopre, pakao
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Angus Young » 19 Feb 2025, 08:44

Šta si stavio?
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Baxter Stockman » 19 Feb 2025, 08:49

Pa Čikago :laugh:

Gde znam one posleratne generacije, selili po 7x franšize svi živi :biggrin:
Baxter Stockman

Postby Nikola » 19 Feb 2025, 08:50

Milan L. wrote:Koja je korist i da su sve spojili? Dobili bi 20 poena za kompletnu igru. Ovako samo treba da se brzo jave na neko banalno pitanje u Ko zna zna, koje je po pravilu uvek bespotrebno komplikovano postavljeno.
Mislim da su najbolje spojnice one koje obuhvataju različite oblasti - npr. povezivanje reči i njihovih značenja. Tu već može da se dobro proceni nečije opšte znanje. Ako već mora filmska spojnica neka budu likovi glumca/glumice u različitim filmovima, veća je šansa da su takmičari odgledali neki od deset filmova nego jedan određeni. Problem je što sastavljači smatraju da tzv. kultni filmovi zaslužuju da se iz njih cede sve moguće replike, situacije, sporedni likovi. Znam da u SMAZ-u ponekad zaređaju sa pitanjima o Balkanskom špijunu, Ko to tamo peva, Mućkama, Prijateljima, Hariju Poteru jer je to nešto svima poznato i postaje kao neka vrsta kvizaške tablice množenja.

Dobro, to je do koncepcije kviza koja svakako deluje da je zrela da se malo menja.
Tu se dobije samo 20 poena, a pitanja su cesto takva da se svodi na nabadanje. Sa druge strane, "Ko zna zna" se svodi na to ko ce brze da se izrkce po onom tasteru, posto su pitanja uglavnom prilicno laka.
"U vas stenje na svakoju stranu, zlo pod gorim, kao dobro pod zlom [...]."

Sonja Vasic - carica srpske kosarke
Jedan je Gagi kapiten!
Nikola

Postby Bogun » 20 Feb 2025, 11:40

Baxter Stockman wrote:Pa Čikago :laugh:

Gde znam one posleratne generacije, selili po 7x franšize svi živi :biggrin:

Ako se ne varam Filadelfija/San Francisko/Golden Stejt Voriosi su treći sa 7 titula.

Ako nisu treći, onda su se izjednačili sa Čikagom na 6.

4 sa Karijem, 1 sa Berijem, 1 sa Viltom. Za to sam siguran, sedmu, ako su je osvojili, nemam pojma kad je bilo.

Edit:
Evo sad sam guglao.
Vilt jeste igrao za Filadelfija Voriose, ali nije osvojio titulu sa njima, već sa Filadelfija 76ers-ima. :biggrin:
Voriorsi su uzeli 2 titule pre 60ih godina.
Last edited by Bogun on 20 Feb 2025, 11:46, edited 1 time in total.
Reason: Edit
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Gromiko » 21 Feb 2025, 09:04

Nikola wrote:Sinoc u Slagalici dvojica takmicara, nijedan nije gledao ni "Majstori, majstori!" ni "Lajanje na zvezde" :pop:

Ono što je posebno interesantno jeste da su obojica vrhunski kvizaši. Ovaj koji je pobedio je osvojio čuvenu najslabiju kariku gde su ga stavili na stub srama jer su izbacili Vradimira Krnača koji je znao sve odgovore :biggrin: .
Momak koji je izgubio je član ekipe koja osvaja najteži pab kviz . Više puta su učestvovali na kvizovima gde sam ja dolazio i mislim da su uvek bili prvi osim na tematskom sportskom kvizu gde su isto bili pri vrhu. Reče na početku da je već bio u Slagalici i da je isto ispao u četvrtfinalu a cenim da u godini bude 3-4 takmičara koji su jači od njega i možda još 10ak koji mogu da ga dobiju ako imaju ovoliko sreće koliko je imao njegov protivnik. Partija u rangu finala.

Pitanje za Tegija, da li je Milinković snimio Superpoteru? Ako nije, da li imamo 2 nova tragača?
Gromiko

Postby Tegi » 21 Feb 2025, 15:06

Nije snimao. Umro je 14 dana pre snimanja prve epizode, nije bilo vremena da se dovede još jedan novi tragač. A taj jedan novi tragač je izabran još u maju-junu prošle godine.

Videćemo da li će biti petog tragača od jeseni. Iskreno, ovih 16 epizoda Superpotere koje smo do sada snimili je, ubeđen sam, najbolji srpski kviz ikada. Čak mislim da je smešno porediti Slagalicu i Poteru sa ovim što smo do sada uradili.

Spominješ Slagalicu, pab kvizove... odličan je Elvis Polomi igrač, ali on je reputacijski 4. po kvalitetu u svojoj pab kviz ekipi, a na tv kvizovima nema neko veliko iskustvo.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Desetka » 21 Feb 2025, 21:35

Elvis i njegova ekipa su harali četvrtkom na inkvizitoru kad sam ja išao, mada je moja ekipa,da se pohvalim, uspevala par puta da osvoji.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby Baxter Stockman » 27 Feb 2025, 14:36

Opet krenuo rizik ili oprez :biggrin:
Baxter Stockman

Postby Gromiko » 27 Feb 2025, 22:04

I zajebaše nešto već na startu, neçe biti emitovana epizoda Sinković-Prosinečki koju je očekivano dobio Sinković.

Inače jako čudan ciklus Slagalice. 3 odlična igrača bila i na kraju ni jedan od njih u finalu. Dvojica u poluginalu odigrali za dva koplja slabije nego u ranijoj fazi, Elvis baš nije imao sreće i na kraju u odličnom ciklusu finale za koje očekujem da bude jedno od najslabijih koje pamtim.
Gromiko

Postby Milan L. » 03 Mar 2025, 21:41

Počeli da ubacuju reklame u Poteru kad im vreme nije, mnogo pre završne igre.
Milan L.

Postby Tegi » 03 Mar 2025, 22:56

Kasnio je početak emisije pošto sns reditelji poput Gage Antonijevića imaju prednost, a cena reklame pada nakon 22h.

Mislim da se to više neće dešavati.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura