Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Pozorišne predstave

Re: Pozorišne predstave

Postby Tegi » 04 Feb 2024, 00:57

Ljudi su se 1977. parodijski posprdali sa ovim međuratnim sranjem i poslužilo im je kao predložak da pokažu koliko je predrevolucionarno društvo bilo malograđansko, zatucano i protofašističko. A 2009. pola Srbije je seklo vene zbog Slobode i Bosiljka i na osnovu te sapunjare počelo da priča kako se tada lepše i spontanije živelo.

Ne sviđa mi se što zvučim kao Dilam Dop, ali ozbiljna kontra-evolucija.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Foteljas » 08 Jul 2024, 13:30

Vozio sam se GSPom i slucajno u busu video reklamu za ovaj mjuzikl Pozorista na terazijama:

Priznajem da generalno ne idem u pozorista, a pogotovu na mjuzikle do sada nikada nisam isao. Ali ne znam ni sam sta mi je bilo (valjda zbog simpatije prema tom filmu), nesto mi je kvrcnulo u glavi i otisao sam u petak uvece da ovo odgledam. I nisam se pokajao, bas je super predstava, lepi kostimi, puno njih igracica i igraca na sceni, devojka u glavnoj ulozi (Mina Nenadovic) je bas plenila i lepo se snasla cak i u igrackim scenama baleta... Svakako topla preporuka za gledanje od jeseni kada pocne nova pozorisna sezona.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Foteljas » 28 Jan 2025, 16:36

Pre neko vece po drugi put sam svratio do Terazija i odgledao "Sa druge strane jastuka", mjuzikl radjen po Bajaginim pesmama.

Neobicna predstava, za razliku od prethodne koju sam opisao, ovde se glumci znatno manje krecu po sceni, u pojedinim momentima sve podseca na nekakav skolski recital (iako to svakako nije, ima i baletskih scena). I ovde ima prilicno slobodnijeg oblacenja glumaca (scena kada se dvoje glavnih aktera Slaven Doslo i Tatjana Dimitrijevic medjusobno skoro nagi ljubakaju, privatavaju i za to vreme jedno drugog polivaju nekakvom farbom na pesmu "Poljubi me" pomalo degutantna, ali svakako upecatljiva). Sve u svemu, lepo je videti da i domaci scenaristi, dramaturzi i glumci mogu da naprave nesto originalno, a da bude na visokom nivou.
Svidja mi se i ovo, definitivno cu morati cesce da navratim do ovog pozorista.
Foteljas

Postby Milutinov Tata » 30 Jan 2025, 01:12

Ja sam kao klinac bio na jednom Bajaginom koncertu i tu je Cukic nesto i skakutao po sceni, a Momcilo manje vise kulirao. Tako da i ne cudi mirniji ritam ove predstave, a i Bajaga vise recituje nego sto peva, tako da je sve kako treba da bude :D.

Inace ja pikiram Mama Mia da gledam, ali nikako da mi se namesti termin koji mi (nam) odgovara. Drugi na listi je Flashdance, svidela mi se i tvoja kritika i preporuka, a i meni je to bio jedan od omiljenih filmova (i dan danas kada vidim da se negde prikazuje obavezno je gledanje). Tokom studija sam voleo da idem u Pozoriste na Terazijama, mada su tada bili u Vuku, valjda mi ostala negde podsvesno ljubsv prema mjuxiklu kao filmskom zanru (trio Fred Aster, Dzindzer Rodzers i Dzin Keli)
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Foteljas » 30 Jan 2025, 08:25

Kad covek bolje razmisli, u pravu si potpuno za Bajagine pesme, kako onda predstava radjena po njima moze da bude dinamicna. :biggrin:

Cuo sam pre i u pauzi ovih predstava sto sam gledao da pojedini hvale kako je i "Mama Mia" odlicna, videcu da na nju odem naredni put, pa javljam utiske.
Foteljas

Postby Foteljas » 27 Jun 2025, 08:01

Stigao napokon sinoc da odgledam i "Mamma Mia!" pred sam kraj sezone, bas nije lako uskladiti svoje obaveze i planove i naci slobodnu kartu za ovu predstavu.

I ovo je super odradjeno. Jelena Jovicic u ulozi Done prava Meryl Streep iz izvornog filma, pred kraj digla ljude na noge kako je pokidala izvodeci "The Winner Takes It All", Dragan Vujic onako smekerski sa gitarom odigrao ulogu jednog od tata, nisam ranije ispratio ko je devojka koja je igrala Sofi (Iva Manojlovic), ali je i ona lepo pevala, kao i svi ostali. Standardno lepi kostimi i scenografije bas docarali pravu ostrvsku veselu letnju atmosferu, ne znam ko je radio aranzmane prepreva ABBA-inih pesama, ali je to uradjeno odlicno i sa merom (bas kao i u "Flashdance"). Na kraju festa oko proglasenja 100.000-og gledaoca predstave (mimoisla me nagrada za dva reda sedenja :biggrin: ).

MT (a i ostali), gledaj da odgledas obavezno kada dodjes!
Foteljas

Postby Ron Swanson » 27 Jun 2025, 10:08

Pre nekoliko nedelja sam gledao Knjigu o Milutinu u Zvezdara teatru. Jezdić je maestralan i ne pada mi na pamet bilo ko kao bolji odabir za ulogu Milutina. Sjajan je čak i način na koji se poklanja publici, odnosno jedan potez rukom koji napravi tokom tog čina, ali da ne otkrivam onima koji još nisu gledali predstavu.

Velika preporuka.
Ron Swanson

Postby Foteljas » 27 Jun 2025, 10:36

Procitao sam negde da je skoro nemoguce doci do karata za tu predstavu kolika je navala, sve se rasproda u roku od minut po pustanju, iako ju je Jezdic vec odigrao preko 300 puta...
Foteljas

Postby Ron Swanson » 27 Jun 2025, 11:07

Istina, ja sam cimao drugara koji je u tim krugovima da mi sredi dve karte. Gotovo da ih ni nema u prodaji, a to malo što se pusti odmah plane.
Ron Swanson

Postby Cuburac » 27 Jun 2025, 18:46

Oko 20-tog u mesecu se pojavi repertoar za sledeci mesec u Zvedara teatru , tacno u 12h. Ja se nakacim u minut do dvanaest i kada udjem da rezervisem karte za ono sto me interesuje, bude vise od pola rezervisano i to uglavnom najbolja mesta.

I ja sam gledao pre par nedelja Knjigu o Milututinu, Jezdic je maestralan, ali mi je knjiga nekako gorča od same predstave.

Kad ste spomenuli Mama mia, ja ne volim filmske mjuzikle ili mjuzikle uopste, ali kad razmislim, medju deset najomiljenih filmova koje pogledam kad god me iznenade na televiziji,ima par mjuzikla, pocev od Kose,NJujorka,Kabarea,Čikaga pa do Mama mie.
A na primer La la lend me nije dodirnuo nimalo .
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Previous

Return to Umetnost i kultura