Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby dumagio19 » 02 Jul 2011, 16:35

Je l gledao neko seriju IZGUBLJEN (LOST) !?

Image

Ja sam gledao, ali na preskok i nisam pohvatao sve! Mislim da ima 6 sezona! Ako neko zna gdje bi mogao da skinem to, ali da je provjereno! Ja sam nasao torrent od 200GB, nesto mi se ne skida to na blef!
„Нека нас победи свако ко може, немамо ништа против” - Душко Радовић

"Ако желиш да победиш слабијег од себе, мораш да се бориш једнако добро колико и он!" - Душко Вујошевић.
dumagio19

Postby Unexpected » 02 Jul 2011, 16:41

delboy14 wrote:Je l gledao neko seriju IZGUBLJEN (LOST) !?

Image

Ja sam gledao, ali na preskok i nisam pohvatao sve! Mislim da ima 6 sezona! Ako neko zna gdje bi mogao da skinem to, ali da je provjereno! Ja sam nasao torrent od 200GB, nesto mi se ne skida to na blef!

Pogledaj na sajtu koji sam ostavio. Nije torrent, ali ima single linkova. Nema lažnih linkova.
The End.
Unexpected

Postby dumagio19 » 02 Jul 2011, 16:47

@ Unexpected

Nasao sam i registrovao se... Imaju sve sezone, preko megaupload! Hvala puno!
„Нека нас победи свако ко може, немамо ништа против” - Душко Радовић

"Ако желиш да победиш слабијег од себе, мораш да се бориш једнако добро колико и он!" - Душко Вујошевић.
dumagio19

Postby medjutim » 02 Jul 2011, 21:36

delboy14 wrote:Na kraju ce ispasti da je onaj mali princ (Dzofri, ili tako nesto) sam sebi ujak!

AAAA, pa sledeći put stavi spoiler tag kad pišeš ovako nešto!

:laugh:
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby lord_slawe_ » 04 Jul 2011, 23:20

Southern Comfort wrote:U cugu sam odgledao polovinu prve sezone serije "The Community" .

Tipičan moderni NBC proizvod. Radnja se dešava u fiktivnoj večernjoj školi prepunoj frikova i među profesorima i među učenicima. Glavni likovi su grupa stereotipa (beli autsajder, mlada feministkinja, nesigurna bubalica, bi-curious Arapin, crna domaćica-alapača itd.) Ono što mi se ne sviđa u seriji je previše pametovanja u dijalozima, mada je humor vrhunski i sve na drugu i treću loptu. Ko voli NBC-jeve serije neka skida ovo odmah...

Poslusao sam tvoju recenziju i nabavio prvi serijal koji sam preleteo za dva dana.
Dopada mi se ta vrsta "prakticnog" humora i moram priznati da sam se dosta puta iskreno i grohotom smejao.
Forma je dopadljiva i meni interesantna (u nekom long-shot planu mi je nastavak skolovanja u USA), serija je "pitka" a i potpuno si u pravu kada kazes da dijalozi i naravoucenija ponekad smore, no to ipak nekako ne uspeva da umanji sveukupan utisak.

Preporuka i od mene, ko voli kratkometraznu sitkom-ediju.
lord_slawe_

Postby kocic » 08 Jul 2011, 22:55

ALCZ45 wrote:a za ljubitelje SF-a i svih oblika istog:
Stargate
Jericho
i nezaboravna Blejkova sedmorka (Blake`s 7)

kao veliki fan sf-a mogao bih da ti predlozim stargate atlantis koji se meni mnogo vise svidja nego sg1, dok je universe totalni trash.

Unexpected wrote:Blejkova sedmorka :clap:

Galaktika, ona prva, Starbak, Apolo & Co.

i u onoj drugoj galaktiki su isti protagonisti ali je starbak zensko, dok su old man i saul tigh dva karaktera koje "originalna" galaktika nema ni izbliza a mozda ni jedna sf serija.

na listi za preporuku dodao bih i najbolji serijal treka ds9, terminator sarah connor chronicles (TSCC) koji je prekinut clifhangerom :facepalm:
V nije los, mozda cak i firefly.
caprica je dobro krenula ali je prekinuta, SG universe prekinut, ENT prekinut, a serije su mogle da budu nesto.

originalna ekipa koja je radila galaktiku nezadovoljna resenjima iz "nove" galaktike radi remaster stare... tako da ce biti jos jedna saga o sajloncima, ljudima i nadam se capriki 6 :inlove:

od filmova totalna preporuka za dzordz lukasov star wars 1-6... u pripremi je jos jedna trilogija koja je hronoloski ispred 6 filmova koji su do sada emitovani.
inception, matrix, terminatori, x - man, rat svetova (nova verzija), the day the earth stood still... tesko mi ovako od jednom da se setim pa sam verovatno zaboravio neku seriju ili film vrednu pomena.
vratite kezu!!!
kocic

Postby Southern Comfort » 09 Jul 2011, 07:09

Trenutno gledam petu sezonu The Wire? Napravio sam veliku pauzu, iz nekog razloga nikada nisam završio seriju, i sada se zaista kajem zbog toga. Dopada mi se jer su stvari sa drogom stavljenje u širi plan - politike, medija, ekonomske krize. Verovali ili ne, ima detalja kod kojih mogu da se izvuku paralele između Baltimora i Srbijice. Pretpostavljam da je većina odgledala Wire, ako neko slučajno nije - najiskrenije preporučujem.
"FK Partizan je dobrovoljna, nevladina, nepolitična i neprofitna sportska organizacija, osnovana radi organizovanog bavljenja fudbalom."
Southern Comfort

Postby Niksicanin » 09 Jul 2011, 10:02

Poceo sam da gledam The Killing. Odlicne prve 4 epizode.
Niksicanin

Postby Neozbiljni pesimista » 11 Jul 2011, 20:46

Southern Comfort wrote:Trenutno gledam petu sezonu The Wire? Napravio sam veliku pauzu, iz nekog razloga nikada nisam završio seriju, i sada se zaista kajem zbog toga. Dopada mi se jer su stvari sa drogom stavljenje u širi plan - politike, medija, ekonomske krize. Verovali ili ne, ima detalja kod kojih mogu da se izvuku paralele između Baltimora i Srbijice. Pretpostavljam da je većina odgledala Wire, ako neko slučajno nije - najiskrenije preporučujem.

The Wire je fantasticna serija :goodpost:
Ja mogu da preporucim jednu sjajnu britansku psiho-krimi seriju "Luther" (http://www.imdb.com/title/tt1474684/)
Serija je vruhnska, napeta, uzbudljiva, uvrnuta, sa sjanim likovima i glumom.
Topla preporuka svima.
Plus, serija nije dugacka i ima svega 10 epizoda :nargile:
"U FK Partizan rade ozbiljni ljudi..." :copa1:
Neozbiljni pesimista

Postby Beonegro » 12 Jul 2011, 08:33

kocic wrote:
ALCZ45 wrote:a za ljubitelje SF-a i svih oblika istog:
Stargate
Jericho
i nezaboravna Blejkova sedmorka (Blake`s 7)

kao veliki fan sf-a mogao bih da ti predlozim stargate atlantis koji se meni mnogo vise svidja nego sg1, dok je universe totalni trash.

Unexpected wrote:Blejkova sedmorka :clap:

Galaktika, ona prva, Starbak, Apolo & Co.

i u onoj drugoj galaktiki su isti protagonisti ali je starbak zensko, dok su old man i saul tigh dva karaktera koje "originalna" galaktika nema ni izbliza a mozda ni jedna sf serija.

na listi za preporuku dodao bih i najbolji serijal treka ds9, terminator sarah connor chronicles (TSCC) koji je prekinut clifhangerom :facepalm:
V nije los, mozda cak i firefly.
caprica je dobro krenula ali je prekinuta, SG universe prekinut, ENT prekinut, a serije su mogle da budu nesto.

originalna ekipa koja je radila galaktiku nezadovoljna resenjima iz "nove" galaktike radi remaster stare... tako da ce biti jos jedna saga o sajloncima, ljudima i nadam se capriki 6 :inlove:

od filmova totalna preporuka za dzordz lukasov star wars 1-6... u pripremi je jos jedna trilogija koja je hronoloski ispred 6 filmova koji su do sada emitovani.
inception, matrix, terminatori, x - man, rat svetova (nova verzija), the day the earth stood still... tesko mi ovako od jednom da se setim pa sam verovatno zaboravio neku seriju ili film vrednu pomena.

Čekaj, drugarE, gdje ti je u ovoj listi Alien serijal? Predators, ovaj najnoviji nastavak, pa čak i prethodna dva nastavka i bifurkacija Alien vs. Predator? Dina? Znaci? Mad Max? Da ne ulazimo sad u moje omiljene distopije/apokalipse/zombokalipse i vampirokalipse :D

Ko voli 2 u 1 SF + dobru rokačinu, neka pogleda Battlefield: Los Angeles. U suštini dobar ratni film, ali protiv vanzemunaca :D Kao da je neko gledao Redova Rajana, pa Rat Svjetova, pa se onda iznervirao se što mi Zemljani nismo bili agresivniji u Ratu Svjetova :lol:
BORBA, BRE!!!

Plakao sam kad je pala Sekuritatea!
Beonegro

Postby Riquelme » 12 Jul 2011, 09:22

:thumbup:
Serijal Alien i serijal Predators ... su stvarno zakon (cak pored kolekcije istih na dvd-u pokupovao preko i sve moguce figurice istih ... kao shatro za klinca :biggrin: ) A kada su legendarni SF filmovi u pitanju ,po meni je Blade runner neprevaziceni :blue:
Riquelme

Postby Beonegro » 12 Jul 2011, 09:40

Riquelme wrote::thumbup:
Serijal Alien i serijal Predators ... su stvarno zakon (cak pored kolekcije istih na dvd-u pokupovao preko i sve moguce figurice istih ... kao shatro za klinca :biggrin: ) A kada su legendarni SF filmovi u pitanju ,po meni je Blade runner neprevaziceni :blue:

Blade Runner je giga-klasik, ali ništa* ne može da se mjeri sa Sgt. Ripley kad se naljuti :biggrin:

* - osim možda Mile Jovović u Resident Evil :biggrin:
BORBA, BRE!!!

Beonegro

Postby kocic » 12 Jul 2011, 13:22

Beonegro wrote:
Čekaj, drugarE, gdje ti je u ovoj listi Alien serijal? Predators, ovaj najnoviji nastavak, pa čak i prethodna dva nastavka i bifurkacija Alien vs. Predator? Dina? Znaci? Mad Max? Da ne ulazimo sad u moje omiljene distopije/apokalipse/zombokalipse i vampirokalipse :D

Ko voli 2 u 1 SF + dobru rokačinu, neka pogleda Battlefield: Los Angeles. U suštini dobar ratni film, ali protiv vanzemunaca :D Kao da je neko gledao Redova Rajana, pa Rat Svjetova, pa se onda iznervirao se što mi Zemljani nismo bili agresivniji u Ratu Svjetova :lol:

ahhh,
pisao sam onako na prvu... iz glave... alien i predator naravno ali recimo ovi noviji naslovi alien vs predator mi je skroz bez veze... dina sa patrikom stjuartom (zan lik pikardom) mi je odlican film (verzija iz '84e ili tu negde)... mad max nikako ne mogu da stavim u kategoriju vec nabrojanih... nekako bolje da ga imam u secanju ovako izbledelom nego da ga ponovo gledam i razocaram se jer je u svoje vreme stvarno bio dobar film.

odgledao sam i battlefield los angeles i totalno sam razocaran... mnogo sam vise ocekivao... da ne pominjem skyline koji totalna antipreporuka... iron man takodje... prema transformersima sam slab jer sam obozavao taj crtac kao klinac pa sta god da dodje na tu temu dobrodoslo je... mada najnoviji deo (dark of the moon) uopste ne obecava.

s druge strane novi X-man obecava (first class) mada u principu ne volim kad idu u proslost i izmisljaju pricu koja treba da se nadoveze na uspesnog prethodnika.

Beonegro wrote:Blade Runner je giga-klasik, ali ništa* ne može da se mjeri sa Sgt. Ripley kad se naljuti :biggrin:

* - osim možda Mile Jovović u Resident Evil :biggrin:

blade runner i obe odiseje su pioniri savremenog SF-a... pre toga alieni su bili humanoidne zivotinjke a svemirski brodovi u obliku raketa (pr. flash gordon)
vratite kezu!!!
kocic

Postby Beonegro » 12 Jul 2011, 13:53

Kocić: Alien vs. Predator serijal i Battlefield LA su Ok da baciš mozak na otavu, a SF (i horora) realno imaš jako malo da kažeš da su do kraja vrhunski urađeni.
BORBA, BRE!!!

Beonegro

Postby kocic » 12 Jul 2011, 22:38

foxovci su nemilosrdni... bilo je sjajnih projekata u poslednjih nekoliko godina ali su se otkazi redjali jedan za drugim... sem futurame misilm svi projekti su otkazani a fox kao glavne krivce optuzuje torrente... steta za neke koje su bas obecavale... pre svega TSCC.
vratite kezu!!!
kocic

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura