Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby jedibojan » 14 Dec 2011, 15:20

Withnail wrote:Ocekivao sam dosta vise...al nije los...

podrzavam ovo. po meni vredi pogledati. cudan film... ostavio me sa nekom nelagodom
dogodine u Istambulu
jedibojan

Postby Felipao » 14 Dec 2011, 15:45

vicharhcp wrote:
Inače, Felipao, priznaj da ti je ipak drago što si pročitao knjige (bez obzira što nisu sve ne izašle, nego nisu ni napisane :biggrin: ).

Reci, kako je urađena serija. Po meni je urađena sjajno.

Pa naravno,nije meni nikad bio problem da cekam,strpljiv sam ja covek :D

Sto se tiche serije,ok je.Mada vishe nemam pojma ni sta je bilo u seriji posto sam prvo nju pogledao pa onda procitao knjige ali secam se npr gej scene Renlija i Lorasa koja ne postoji u knjizi i totalno je bzv.Sam karakter Renlija je mnogo drugaciji u knjizi i seriji,i Brenov karakter su omashili takodje.Renli je u seriji totalno smusen lik a Bren je u seriji kao retard.Npr napravili su onu scenu kod pada da kao debil zuri u Sersei i Dzejmija pola sata a u knjizi je totalno drugacije i decko je bio oprezan i razmishljao je kako da pobegne odatle a onda se okliznuo i ovi su ga culi.

Nego sta mislish,da iskoristim ja ovaj popust i ispazarim Tocak vremena? :D
Felipao

Postby harper lee » 14 Dec 2011, 15:48

Felipao wrote:Nego sta mislish,da iskoristim ja ovaj popust i ispazarim Tocak vremena? :D

:laugh:

Ti si nepopravljiv. Martin je za Dzordana Dostojevski licno. Mada, kad razmislim, zasto ne bi poceo. Ludo ces se zabavljati prvih par knjiga, zamor materijala ce te stici tek kasnije. :biggrin:
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby vicharhcp » 14 Dec 2011, 16:00

Felipao wrote:Nego sta mislish,da iskoristim ja ovaj popust i ispazarim Tocak vremena? :D

E, da, ja sam za Renlija skroz zaboravila. Čudila sam se kada sam tu scenu videla u seriji, a nije baš da nije "cvećka" u knjizi :biggrin:

Uzevši u obzir da ti za ceo serijal (ono što je kod nas izašlo) Točak vremena treba oko 13.000 po redovnim cenama, ušteda od preko 5.000 nije zanemariva. U svakom slučaju, popuste treba iskoristiti.

Ja sam dobila ceo serijal Točak vremena za rođendan, ali još nisam počela da čitam. Kod nas je izašlo 11 delova, a ima ih ukupno 14. Poslednja tri dela (koji još nisu prevedeni kod nas) nije pisao Džordan, već Brendon Sanderson po beleškama Džordana, a za Sandersona kažu da je najbolji pisac epske fantastike u ovom trenutku (ako neko ima iskustvo sa ovim piscem, neka napiše mišljenje, ja nisam još ništa pročitala od njega). I on ima svoju trilogiju, Red magle. To sam htela takođe da čitam, ali sam videla da ni to nije skroz prevedeno (treća knjiga još nije prevedena) :mad:

Ne znam šta da ti kažem. Mnogi hvale Točak vremena i ja ću sigurno pročitati. A popuste bi trebalo iskoristiti za šta god. Nije malo 40% za kupljene 4 knjige.
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby harper lee » 14 Dec 2011, 16:10

vicharhcp wrote:ako neko ima iskustvo sa ovim piscem, neka napiše mišljenje, ja nisam još ništa pročitala od njega

Odlican je Sanderson. Red Magle se za sada pokazuje kao prilicno ambiciozna, studiozno promisljena i zanatski odlicno odradjena knjiga. Bar prvi deo koji sam jedini i citao. Drugi deo sam uzeo ali ceka na red.
harper lee

Postby vicharhcp » 14 Dec 2011, 16:15

harper lee wrote:
vicharhcp wrote:ako neko ima iskustvo sa ovim piscem, neka napiše mišljenje, ja nisam još ništa pročitala od njega

Odlican je Sanderson. Red Magle se za sada pokazuje kao prilicno ambiciozna, studiozno promisljena i zanatski odlicno odradjena knjiga. Bar prvi deo koji sam jedini i citao. Drugi deo sam uzeo ali ceka na red.

Eto kako ću iskoristiti noć knjiga! :thankyou: Harpere

Kada mi se izmešaju u glavi sva nedovršena ili neprevedena dela koje sam pročitala, pa kad izađu nastavci, biće veselo :biggrin:
vicharhcp

Postby Felipao » 14 Dec 2011, 16:21

Hm,Harper mi bacio zrnce sumnje dal da krecem tocak pa sam prelistao temu od pocetka i naishao na post:

Unexpected wrote:Pretežak, ali vredi. Mislim da sam ćutao ceo dan po završetku knjige.

To je to,uzimam Hiperiona :D Jel moze samo neko da mi poblize objasni o cemu se tacno radi pre nego sto uzmem a da ne bude ono objasnjenje sa Lagune.A uzecu i Americke Bogove,svi komentari kazu da je strava knjiga :)
Felipao

Postby harper lee » 14 Dec 2011, 16:23

Felipao wrote:To je to,uzimam Hiperiona :D Jel moze samo neko da mi poblize objasni o cemu se tacno radi pre nego sto uzmem a da ne bude ono objasnjenje sa Lagune.A uzecu i Americke Bogove,svi komentari kazu da je strava knjiga :)

Pre nego sto i sebe i tebe neko zajebe i krene da ti opisuje o cemu se radi pa ti tako upropasti uzitak samo cu reci - uzmi, citaj.
harper lee

Postby Unexpected » 14 Dec 2011, 16:48

Felipao wrote:Hm,Harper mi bacio zrnce sumnje dal da krecem tocak pa sam prelistao temu od pocetka i naishao na post:

Unexpected wrote:Pretežak, ali vredi. Mislim da sam ćutao ceo dan po završetku knjige.

To je to,uzimam Hiperiona :D Jel moze samo neko da mi poblize objasni o cemu se tacno radi pre nego sto uzmem a da ne bude ono objasnjenje sa Lagune.A uzecu i Americke Bogove,svi komentari kazu da je strava knjiga :)

Meni su Američki bogovi jedna od najdražih knjiga, a Gejmena volim da čitam i kada piše za decu. Anansijevi momci su takođe dobra knjiga, a i Knjiga o groblju može da prođe i ako je pisana za omladinu.
Dobra predskazanja, Pračet i Gejmen, ako ti je do smeha.

harper lee wrote:
Felipao wrote:To je to,uzimam Hiperiona :D Jel moze samo neko da mi poblize objasni o cemu se tacno radi pre nego sto uzmem a da ne bude ono objasnjenje sa Lagune.A uzecu i Americke Bogove,svi komentari kazu da je strava knjiga :)

Pre nego sto i sebe i tebe neko zajebe i krene da ti opisuje o cemu se radi pa ti tako upropasti uzitak samo cu reci - uzmi, citaj.

:+1:
Nije baš ni lako objasniti radnju.
The End.
Unexpected

Postby Choda » 14 Dec 2011, 18:28

Renli je gej i u knjizi.
Spoiler: pokaži
Loras mu je lepsa polovina.Ona scena kad ubiju Renlija pa ovaj poludi i pobije neke cobane viteze.

Vezano sa Sandersov Mistborn serijal, i ja sam cuo dosta pohvala i meni je u planu.

@Felipao ja bih ipak sacekao da izadje poslednja knjiga Tocka sledece godine, pa kad se bude znao kako je sve Sanderson priveo kraju onda da pitas nekoga za savet da li vredi citati sredisnjih 3-6 knjiga smora (zavisno kako kome meni 3,5) da bi se ponovo doslo do zanimljive radnje.
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby vicharhcp » 14 Dec 2011, 19:00

Choda wrote:Renli je gej i u knjizi.
Loras mu je lepsa polovina.Ona scena kad ubiju Renlija pa ovaj poludi i pobije neke cobane viteze.

Pa da! Mozda su zato i stavili onu scenu u prvoj sezoni. Mada je kasnije u knjizi to jasno. Mozda su autori serije hteli da se to zna odmah.
A Sansa se ponadala da ce se udati za njega (Lorasa) :lollol: Mukica.
vicharhcp

Postby alcesta » 14 Dec 2011, 21:39

Uzmi odmah i Pad Hiperiona, ja bih izludela da ga nisam imala pod rukom čim sam završila Hiperion, pošto se ovaj završava na najgorem mogućem mestu. :D
Američki bogovi su takođe dobar izbor :thumbup:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Starsica » 14 Dec 2011, 21:45

A dajte ljudi, niste normalni, pa nemam tol'ke pare da sve to pokupujem :laugh:
Dzordana se jako dugo kanim da kupim, ali nikad nisam pri lovi, Simonsa takodje lovim, a ako zaista moze preko ove Lagunine noci da se kupi i preko neta, pa ja cu moje u grob oterati. A taman su mi dozvolili da garim Rovera bez dozvole, utabanace me.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Felipao » 15 Dec 2011, 00:09

alcesta wrote:]Uzmi odmah i Pad Hiperiona, ja bih izludela da ga nisam imala pod rukom čim sam završila Hiperion, pošto se ovaj završava na najgorem mogućem mestu. :D
Američki bogovi su takođe dobar izbor :thumbup:

Podrazumeva se da uzimam sva 4 komada Hiperiona :basket:
Felipao

Postby alcesta » 15 Dec 2011, 14:53

Endimion je isto dobar, ali nije pod moranje, ja često volim da se pravim da postoje samo prva dva dela :D ali ako imaš dovoljno para neće da škodi :)
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura