Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby Filipusis » 15 Dec 2011, 16:57

Unexpected wrote:Je l' čitao neko Kosingas? Čuh pohvale sa raznih strana.

Procitao sam prva dva dela, treceg nije bilo u biblioteci pa sam uskracen za rasplet... Meni se prilicno svidelo stivo, tako da imas preporuku i od mene...

Edit: Zaboravio sam da dodam jos jednu preporuku:

Image

Sjajna knjiga! Alternativna istorija, navede te da se zapitas sta bi bilo da se neke stvari nisu desile...

Ko bude procitao, nek' poseti i sajt http://www.covekkojijeubioteslu.rs/ , u sekciji "Zavera" ce pronaci i dodatni rasplet klikom na svaki od likova...
Filipusis

Postby Felipao » 16 Dec 2011, 21:06

Posto nisam insajder na sportskim delovima da se bar malo ovde kurcim :D

Ishao sam veceras do lagune,pazario Endemiona komplet serijal i ko usput pitam kad izlazi Ples sa zmajevima.Potrefilo se da lik radi bash tamo u redakciji,sta vec i upucen je i kaze da je roman vec preveden!E sad,ne razumem se bash najbolje u taj proces izdavanja knjige uglavnom rekao mi je da je roman proshao tu neku prvu ruku i da je sve ok i ako prodje i drugu ide na stampanje.I dalje je zbog mogucih problema zvanican datum april ali po svemu sudeci roman izlazi mnogo ranije,nemojte se iznenaditi ako to bude vrlo uskoro :D

BTW Americkih Bogova vise nema i nece se dostampavati 99 posto :crybaby: Mada nije za ovu temu,uzeo sam i Tajni Govor posto sam procitao Dete 44 i odusevio se.Glavni junak je opet Lav Demidov.
Felipao

Postby Altair » 18 Dec 2011, 14:54

Ima li ko ovde da cita Robin Hobb?
nigde ne mogu da nadjem drugi deo trilogije Soldier's son. prvi deo sam uzela u delfima , al nastavke se nisu setili da prodaju ili su jako brzo otisli.
evo godinu dana ima kako trazim tu knjigu po gradu..
njna trilogija Vidovnjaci mi je genijalna, a i Soldier's son me odmah uvukao u pricu, al sta vredi.... :dunno:
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

Postby vicharhcp » 18 Dec 2011, 15:24

Jesi probala preko limunda da nadjes knjige?
Pitam zato sto sam ja (u stvari, moj brat za mene) mnoge knjige tamo pronasla i kupila po smesnim cenama (ni jednom nisam bila prevarena :biggrin: ).
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby Altair » 18 Dec 2011, 18:37

vicharhcp wrote:Jesi probala preko limunda da nadjes knjige?
.

nije mi to ni palo na pamet. jos uvek zazirem od internet kupovine :nisamodavle:
Altair

Postby M.S. » 18 Dec 2011, 19:41

ja kupila pre neki dan jednu na kupindu, koliko znam, može da se plati pouzećem. meni je najpogodnija brza pošta, mada je malo skupa.

na kupindu se valjda direktno naručuje, a na limundu je berza. ali mi je relativna novina, pa ne znam previše detalja.

takođe sam naručila preko nekog sajta obradović, polovne knjige (ne znam tačno naziv sajta) dve knjige i platila na isti način. sve tri knjige su inače stigle u perfektnom stanju, kao nove.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby vicharhcp » 18 Dec 2011, 20:04

Preko limunda ide licitacija koja traje par dana i dobija ko ponudi najvise. Moj brat je svasta tamo nasao, a meni je pronasao te neke knjige koje nigde nisam mogla da pronadjem.
Koliko je meni brat objasnio, kada pobedIs na licitaciji stupas u kontakt sa osobom koja prodaje licitiranu stvar (mailom, telefonom..) i medjusobno se dogovarate sta i kako dalje. Kada su ljudi bili iz Beograda, brat se nalazio sa njima, davao im pare i uzimao sta je kupio (jednom je cak momak neke knjige doneo na bratovu kucnu adresu), a kada nisu iz Beograda on im u banci uplati na njihov tekuci racun i oni posalju postom.
Jos jednom ponavljam da on ni jednom nije bio prevaren. I sto se knjiga tice, takodje je svaka koju sam na taj nacin nabavila bila u perfektnom stanju.
vicharhcp

Postby Altair » 18 Dec 2011, 21:20

ok, hvala za tipove. pogledacu dal ima tamo. nadam se da ljudi nude i knjige na engleskom
Altair

Postby M.S. » 18 Dec 2011, 22:32

ja sam na limundu učestvovala na jednoj aukciji i pošto uopšte nisam pratila razvoj situacije, pretekao me čovek za 10 dinara :so: . inače je knjiga prodata za 261 din što je stvarno ništa.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby vicharhcp » 21 Dec 2011, 12:12

Spektakl iz dva dela u najavi. Meni je inače Hobit bez veze knjiga. Pročitala sam je samo jednom (kažem samo, pošto sam Gospodare čitala ni sama ne znam koliko puta). Kako se rade dva filma, sigurna sam da to nije samo Hobit, već verujem da ima stvari i iz ostalih dela vezanih za Gospodara.

U svakom slučaju, jedva čekam film :jupi:
vicharhcp

Postby jedibojan » 21 Dec 2011, 12:15

^
dildo vagins :D
dogodine u Istambulu
jedibojan

Postby alcesta » 21 Dec 2011, 12:33

Hobit je knjiga za decu, normalno da ne može da ostavi isti utisak kao GP.
Inače, Torin je definitivno premlad. :mad2: To mi je prva zamerka na trejler, kad pogledam film imaću za svakih pet minuta bar po jednu :laugh:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby vicharhcp » 21 Dec 2011, 13:47

alcesta wrote: To mi je prva zamerka na trejler, kad pogledam film imaću za svakih pet minuta bar po jednu :laugh:

:lol:
Kao da gledam sebe kada sam gledala Družinu i Kule. Stalno je bilo: šta je sad ovo, gde je ovo, odakle ovo ovde, zašto ovog nema, odakle sad ovi ovde.......
Povratak Kralja me je raspametio (toliko da sam ga gledala kada je počeo da se daje u bioskopu 5 puta u roku od 7 dana :biggrin: ). Nisam mogla da verujem da nisam imala ni jednu zamerku. Naravno, nije baš sve kao u knjizi, ali je odrađeno sjajno. Čak sam bila oduševljena što nije ekranizovano poslednjih stotinjak strana knjige, pošto taj deo i kada čitam preskačem. Nekako mi odudara od ostatka trilogije.
Sa ove vremenske distance i kada sam pogledala objašnjenja koja je P.Jackson dao vezano za izmene, filmovi mi se baš dopadaju (posebno produžene verzije, koje su izašle na dvd izdanjima), ali mi je i dalje Povratak Kralja daleko, daleko najbolji. Sva tri sam, naravno, gledala.... pa ne znam koliko puta, ali znam da ih znam napamet :biggrin:

ps Kada je bila dodela Oskara posle Kralja, ja sam, naravno, morala to da gledam u direktnom prenosu. Film je dobio Oskara za sve kategorije u kojima je bio nominovan i sećam se da je čovek koji je dobio Oskara za najbolji dokumentarni film (mislim da je dokumentarni bio u pitanju) prilikom preuzimanja statue rekao: "Prvo želim da se zahvalim Povratku Kralja zato što nije nominovan u ovoj kategoriji." :laugh:
vicharhcp

Postby Starsica » 21 Dec 2011, 16:03

Necu da gledam trejler, samo da se iznerviram. Doduse, videla sam neke slike, patuljci izgledaju kao trolovi. LM, ja volEm Hobita, i jedva cekam da vidim kako su sjebali knjigu.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby alcesta » 22 Dec 2011, 15:21

vicharhcp wrote:Povratak Kralja me je raspametio (toliko da sam ga gledala kada je počeo da se daje u bioskopu 5 puta u roku od 7 dana :biggrin: ).

Meni je najbolja Družina od filmova. Ali u vreme Povratka kralja bila sam u Rimu i triput sam išla u bioskop da ga gledam. Ne smem ni da kažem koliko tamo košta karta, za te pare sam mogla da kupim Atlas Srednje Zemlje i još da mi preostane :tap: a još ne smatram sebe prevelikim ljubiteljem filma, uglavnom zato što sam se neviđeno smorila posle (i tokom) Dve kule.

Te godine nijedan italijanski kanal nije prenosio dodelu Oskara pa mi je drug odavde javio SMS-om kako je prošlo :biggrin: a Šor mi je otada ušao među omiljene kompozitore filmske muzike :D
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura