alcesta wrote: To mi je prva zamerka na trejler, kad pogledam film
imaću za svakih pet minuta bar po jednu 
Kao da gledam sebe kada sam gledala Družinu i Kule. Stalno je bilo: šta je sad ovo, gde je ovo, odakle ovo ovde, zašto ovog nema, odakle sad ovi ovde.......
Povratak Kralja me je raspametio (toliko da sam ga gledala kada je počeo da se daje u bioskopu 5 puta u roku od 7 dana

). Nisam mogla da verujem da nisam imala ni jednu zamerku. Naravno, nije baš sve kao u knjizi, ali je odrađeno sjajno. Čak sam bila oduševljena što nije ekranizovano poslednjih stotinjak strana knjige, pošto taj deo i kada čitam preskačem. Nekako mi odudara od ostatka trilogije.
Sa ove vremenske distance i kada sam pogledala objašnjenja koja je P.Jackson dao vezano za izmene, filmovi mi se baš dopadaju (posebno produžene verzije, koje su izašle na dvd izdanjima), ali mi je i dalje Povratak Kralja daleko, daleko najbolji. Sva tri sam, naravno, gledala.... pa ne znam koliko puta, ali znam da ih znam napamet
ps Kada je bila dodela Oskara posle Kralja, ja sam, naravno, morala to da gledam u direktnom prenosu. Film je dobio Oskara za sve kategorije u kojima je bio nominovan i sećam se da je čovek koji je dobio Oskara za najbolji dokumentarni film (mislim da je dokumentarni bio u pitanju) prilikom preuzimanja statue rekao: "Prvo želim da se zahvalim Povratku Kralja zato što nije nominovan u ovoj kategoriji."