Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Književno ćaskanje

Re: Književno ćaskanje

Postby alcesta » 14 Nov 2011, 00:14

Lagunine korice za nova izdanja Pekića :lol:

Image

ImageImage

Još samo da nađemo korice za Besnilo... :jumpall:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Starsica » 14 Nov 2011, 01:38

O Boze :krsti:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Liv » 14 Nov 2011, 14:29

Tuga :(
Liv

Postby Panta » 14 Nov 2011, 17:08

Hm, kad smo vec kod sporednih radnji prilikom citanja knjiga, ja u poslednje vreme obicno citam kada vrsim veliku nuzdu, da ne kazem kad serem :laugh:

Uvek sam voleo nesto da citam u toj situaciji, obicno su to novine ili neki casopis, ali sam se lately bacio i na ozbiljnija stiva.

Idiota i Podrume Vatikana sam procitao na solji :triprsta:
Fedor is back.
Panta

Postby Houdini » 14 Nov 2011, 19:08

Panta wrote:Hm, kad smo vec kod sporednih radnji prilikom citanja knjiga, ja u poslednje vreme obicno citam kada vrsim veliku nuzdu, da ne kazem kad serem :laugh:

Uvek sam voleo nesto da citam u toj situaciji, obicno su to novine ili neki casopis, ali sam se lately bacio i na ozbiljnija stiva.

Idiota i Podrume Vatikana sam procitao na solji :triprsta:

A etiketa sampona, sapuna i ostalih stvari kada nisi kuci? :biggrin:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Starsica » 14 Nov 2011, 19:39

Pa to je valjda standardna operacija kad ides u klonju. Ja bez knjige ni ne krecem. Umelo je da bude poprilicno gusto ako moram da posetim mesto gde i kralj ide peske a ja knjigu nikako ne mogu da pronadjem :laugh: Medjutim, nije mi se desilo da imam knjigu koju sam bas na solji procitala, obicno su to knjige koje i inace citam.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby karambol » 14 Nov 2011, 21:09

"Ponekad je sranje pravo uživanje,
jer dok govno za govnetom nižeš,
čitanjem se kulturno uzdižeš,
a kada se hartijom obrišeš po turu
shvatiš šta znači sranje za kulturu."

Zbirka pesama "Ravnodušan prema plaču"
Bora Đorđević
Pravih se reči uvek kasno setim,
odgovor znam kad ostanem sam...
karambol

Postby beeblebrox » 19 Nov 2011, 12:30

Za sve ljubitelje Pekica, potrazite na netu blog koji vodi Pekiceva supruga. Kucajte borislavpekic blog na guglu. Gospodja Ljiljana ga cesto obogati nadrealnim slicicama ovog tipa koje skida s neta. Posto znam da raspolaze Pekicevom zaostavstinom i da je posvetila zivot objavljivanju njegovi dela i reizdanjima, a i sama odlucuje o mnogim stvarima kad su ta izdanja u pitanju, ne bi me cudilo da je sama birala slicice.
Inace pitana je zasto je dozvolila da se Pekicev opus objavi u mekom povezu, na onom recikliranom braon - zuckastom papiru?
Odgovor je bio da se islo na jeftinije izdanje da bi bilo dostupno svima.
Ja ipak preferiram ona Solarisova tvrdo koricena izdanja.
"Ako neko ljubav prema svojoj zemlji, partiji, pokretu, ideji, stavi načelno iznad istine o njoj, ma kakva da je, to nije pravi patriotizam, to nije pravi borac jedne ideje. To je moralna kukavica u potrazi za alibijem."- B. Pekić
beeblebrox

Postby Choda » 29 Nov 2011, 20:37

Ja sam procitao Ples,jbg 5 godina cekanja trebo mi je fix :lollol: i svima koji su poceli da citaju bih savetovao da ne citaju dalje od Oluje maceva, vec da sacekaju da izadju sve knjige ako se to ikada desi :trtmilojka:
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Choda » 29 Nov 2011, 21:05

harper lee wrote:Bogami, ja sam se dosta kajao. Raspitao se da li se u Plesu radnja zavrsava ili makar privodi kraju i kad mi je receno da od toga nema nista vec radnja i dalje ide na usloznjavanje odlucio sam da odustanem.

Hm.. radnja se nastavlja i zanimljiva je, pojavljuju se novi likovi u knjizi krajnje neocekivani(to je pomenuto usloznjavanje mada koliko pokazace tek sledeca knjiga :laugh: ), ali najvece razocaranje knjige su klifhengeri i to je ono sto ostavlja gorak ukus u ustima. Znajuci da nece izdati sledecu knjigu za x godina stvarno je ispao seljak, ostavljajuci knjigu po meni ne zavrsenu..

Takodje bih savetovao svima koji jos nisu procitali Ples, da paze kad googlaju jer su ljudi poceli da na raznim mestima pisu glavni spoiler iz knjige..

Pa da ga napisem i ja :biggrin:

Spoiler: pokaži
Martin nastavlja gde je stao u proslim knjigama :bleh:
I talk to him everyday.
Choda

Postby harper lee » 29 Nov 2011, 21:07

Choda wrote:pojavljuju se novi likovi u knjizi krajnje neocekivani

Vidi, ako je za Martina nesto neocekivano ovo svakako nije. :laugh:
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Choda » 29 Nov 2011, 21:15

harper lee wrote:Vidi, ako je za Martina nesto neocekivano ovo svakako nije. :laugh:

Upravu si, pogresno sam se izrazio pojavljuju se malo verovatni likovi :biggrin:
I talk to him everyday.
Choda

Postby Unexpected » 29 Nov 2011, 21:19

alcesta wrote:
Starsica wrote:
alcesta wrote:Ja sam zato odlučila da ga i ne počinjem dok se sve ne završi :D

Isto i ja. Svrbeli su me prsti da kupim Martina, ali sam odustala kad sam videla da nema kraja ni u najavi. Pa, iskreno se nadam da cu biti ziva tog momenta kad kod nas izadje poslednji deo :laugh:

Mislim da treba više da se brinemo hoće li Martin poživeti da ga završi :biggrin: ja sam ionako računala da ga ostavim za penziju :biggrin:

King je svojevremeno pričao da ga je na završetak Kule naterala starica u kasnom stadijumu kancera pitanjem hoće li za života saznati kako priča završava. Istina posle toga je napisao još dva ili tri dela, ta ko da na žalost verovatno nije saznala.

Posle godina čekanja, na kraju shvatiš da te je sve vreme vrteo u krug i da si opet na početku.

Sada i on pominje 8. deo.
The End.
Unexpected

Postby Felipao » 01 Dec 2011, 02:56

Pa misilim da sam cak i ovde procitao da se Martin obavezao kad je potpisao ugovor za seriju da zavrsi ove 2 knjige u dogledno vreme Winds of Winter i A Dream of Spring.Po nazivima bi rekao da privodi to kraju,ne verujem da ce da pretvara u spansku seriju pa da odradi josh jedan letnji ciklus :D
Felipao

Postby Choda » 01 Dec 2011, 12:14

Felipao wrote:Pa misilim da sam cak i ovde procitao da se Martin obavezao kad je potpisao ugovor za seriju da zavrsi ove 2 knjige u dogledno vreme Winds of Winter i A Dream of Spring.

Debeli gmaz ne ferma ugovore i rokove ni 2%, poslednji rok u nizu za Ples koji je naravno probio bio je septembar '09, i tad su odustali od daljih rokova.
Felipao wrote:Po nazivima bi rekao da privodi to kraju,ne verujem da ce da pretvara u spansku seriju pa da odradi josh jedan letnji ciklus :D

Kasno, meni su ljudi koji su gledali samo seriju komentarisali kakva je ovo spanska serija :laugh:

P.S. Dobar ti novi avatar moja omiljena

Image
I talk to him everyday.
Choda

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura