Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Književno ćaskanje

Re: Književno ćaskanje

Postby mihZR » 08 Jan 2012, 15:35

Ne pase pdf za kindle bas najbolje. Treba mobi ili epub format. Imas doduse konvertore iz PDFa u te formate, ali s obzirom da mu pdf dodje kao slika i da se tekst cupa OCR metodama, nije to bas sjajno.

elem, probao sam malo da googlam:
samo pazi gde pise da je jezik italijanski
http://textual.net/access.gutenberg/1/G ... .Dannunzio
http://textual.net/access.gutenberg/1/Dante.Alighieri

U sustini, verovatno ces najbolje proci ako nadjes neki italijanski warez sajt (kao sto mi imamo rapidserbia...) ili torrent pa da tamo direktno trazis.

edit:
http://knjige.forumotion.com/t626-e-knj ... kom-jeziku >> cini mi se da ima i mrtvih linkova, i ne znam koji je format

I da, naravno, cestitam sestri na kindle-u, cuo sam da je sjajna sprava u pitanju. :)

Evo, uspeo sam i nesto zglavnije da nadjem:
http://www.mobipocket.com/freebooks/default.aspx
http://www.ebook-larecherche.it/ >> ovo su neki nezavisni mladi pisci, pa sad ako joj je samo jezik bitan
http://paulocoelhoblog.com/pirate-coelho/ >> Koeljo je svoje izgleda stavio na besplatno skidanje
http://www.manybooks.net/language.php?code=it
mihZR

Postby mali_buda » 08 Jan 2012, 17:26

Hvala, momci. Kindle je zanimljiva stvar, ali nisam imao dovoljno vremena za upoznavanje ;)
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby mihZR » 08 Jan 2012, 18:23

Ni ja. Mada, mislim da cu se potruditi da ostanem pri realnom papiru, iako nije ekoloski. Volim odlaziti u biblioteku ili deliti sa drugarima/drugaricama.
mihZR

Postby Liv » 09 Jan 2012, 20:48

Volim knjige, volim da se prevrcem po krevetu kad mi utrne ruka, volim miris papira, volim bookmark-e. A volim i biblioteke i da kopam po policama. Ali posto dosta sad citam u prevozu imam i kindle. Uzela sam ga zbog knjige od oko 1500 strana koju stvarno ne bih mogla da vucem svaki dan sa sobom. Super je stvarcica, jedino bi mozda ekran ipak mogao biti malo svetliji (ekran imitira papir, nema svetlo vec je siv a tip i velicina fonta mogu da se podesavaju).

@mali_buda
Kindle je Amazonov proizvod pa se knjige kupuju preko njih. Ali, kao i sve ostalo, mogu i da se torentuju. ;)
Liv

Postby mali_buda » 09 Jan 2012, 23:37

Liv wrote:
@mali_buda
Kindle je Amazonov proizvod pa se knjige kupuju preko njih. Ali, kao i sve ostalo, mogu i da se torentuju. ;)

Hvala, Liv. Pretrazicu veceras torente ;) Biblioteke u malom mestu ne mogu da se pohvale knjigama na italijanskom, a to je trenutno sestri najpotrebnije, pa je ovo i najbolji i najkorisniji nacin.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Moebius » 10 Jan 2012, 00:33

Liv wrote:Volim knjige, volim da se prevrcem po krevetu kad mi utrne ruka, volim miris papira, volim bookmark-e. A volim i biblioteke i da kopam po policama

:inlove:
Moebius

Postby Liv » 10 Jan 2012, 00:36

@ mali_buda,
Nema na cemu :) Moj muz je skoro skidao neke knjige koje ne postoje u e-book formatu, ali ljudi se dosetili skenirali, prebacili u kindle format i radi super. Mislim da je bitno samo da bude odovarajuci format
Documents: Kindle (.AZW, .AZW1). Text (.TXT), Unprotected Mobipocket (.MOBI, .PRC)
Audible: Audible (.AA, .AAX)
Music: MP3 (.MP3)

Ovde imas vise podataka.
Onda samo onim usb kablicem sto je dosao uz njega prebacis s kompa i to je to :)
Liv

Postby mihZR » 10 Jan 2012, 10:37

@Liv
Lepo receno. :)

Fora sa kindle-om, a i svakim drugim kvalitetnim e-readerom je da nema pozadinsko svetlo da ne bi opterecivao vid. Imas ti znacajno jeftinije readere koji imaju pozadinsko svetlo. E sad, ja sam kindle drzao u rukama samo nekoliko minuta.
To za obimnije knjige definitivno vazi, mada se ja i ne vozim prevozom toliko, al' ne vucem knjigu kuci za vikend sad, sto obicno radim sa knjigama prosecnog obima.
mihZR

Postby Houdini » 10 Jan 2012, 15:24

Da li je neko mozda citao knjigu A People's History of the United States od Howard-a Zinn-a? To je istorija Amerike, ali ne ona skolska, nego prava, kako su je ljudi videli. Ja sam tek poceo i deluje mi jako zanimljivo.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Talicni Tom » 10 Jan 2012, 19:29

Htio bih da čujem vaše mšljenje o knjizi "Hodočašće Arsenija Njegovana" Borislava Pekića. Dobio sam preporuku za čitanje, ali rekoh da čujem još nečije mišljenje.
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

Postby Unexpected » 14 Jan 2012, 15:55

Image
Kolega angler otkrio.
The End.
Unexpected

Postby Caretta Caretta » 17 Jan 2012, 09:35

Talicni Tom wrote:Htio bih da čujem vaše mšljenje o knjizi "Hodočašće Arsenija Njegovana" Borislava Pekića. Dobio sam preporuku za čitanje, ali rekoh da čujem još nečije mišljenje.

Fantastična knjiga. Smeješ se dok čitaš, a posle čitanja te obuzme velika tuga. Prvo pročitaj Hodočašće Arsenija Njegovana, a onda Zlatno Runo (mada ima jedno 3500 strana). Toplo preporučujem i Atlantidu, Odbranu i poslednje dane, Uspenje i sunovrat Ikara Gulbekijana, Kako upokojiti vampira, te naravno Besnilo i Vreme čuda.
Caretta Caretta

Postby jedibojan » 19 Jul 2012, 15:35

Da li neko zna da mi kaze da li je Harry Crews prevodjen na srpski? I da me uputi gde mogu da nadjem njegova dela (ukoliko nema na srpskom moze i na eng)
dogodine u Istambulu
jedibojan

Postby alcesta » 25 Sep 2012, 19:00

Juče kad me šlog nije strefio, uđem u knjižaru a s police me gleda album Roberta Patinsona :tap: morala sam da uzmem da se uverim šta je to i zašto ga prodaju, kad ono stvarno, kao monografija sa gomilom njegovih slika na luksuznom papiru i između nešto malo teksta :tap: 18 evra, da ne poveruješ :tap:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Starsica » 25 Sep 2012, 23:43

To onaj lik iz "Sumraka"? Steta sto je tamo gej, u cetvrtom delu "Hari Potera' je bio skroz ok. Sad je samo ultra gej vampir koji sljasti.

Nego. Mene je "Hiperion" smorio. Procitala sam 40 strana i ne mogu vise. I na ovo se teram.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura