Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby Liv » 28 Dec 2011, 18:04

harper lee wrote:Secam se kad se u Beogradu pojavio film "Druzina prstena", prikazivao se najpre u Sava centru.

Jao, i ja sam gledala u SC. Secam se da su zadnji zvucnici bili mnogo jaci nego prednji, pa sam nazgule cula mnogo pre nego sto se pojave na platnu. Secam se i da me je scena kad se kriju pored puta, ispod drveta sledila (mada su tome sigurno doprineli i insekti koji su mi generalno skeri)..
Mi smo se ovde raspustili jos proslog petka, i sad za NG vikend planiramo gledanje produzenih verzija na 40" uz zvucnike :biggrin: Jedva cekam :gitara:

Btw, kad izlazi Hobit? :popcorn:
Liv

Postby Starsica » 28 Dec 2011, 22:59

Ovo sam nasla:

The Unexpected Journey and There and Back Again are the subtitles of the Hobbit movies, set for release on 14 December 2012 and 13 December 2013 respectively

Iz dva dela ce biti snimano.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Liv » 29 Dec 2011, 01:03

tek za godinu dana. pih. hvala :)
Liv

Postby vicharhcp » 04 Jan 2012, 23:41

Pitanje za clanove koji su procitali Ples sa zmajevima:
Jel se nikako ne govori ni o jednom liku o kome je bilo reci u Gozbi?

Spoiler: pokaži
Umrecu dok sacekam sestu knjigu, da vidim sta je bilo sa Arjom i njenim slepilom, sa Sersei i sudjenjem, sa Brienom.... :girlcry: :girlcry: :girlcry:
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby Felipao » 04 Jan 2012, 23:50

vicharhcp wrote:Pitanje za clanove koji su procitali Ples sa zmajevima:

Umrecu dok sacekam sestu knjigu, da vidim sta je bilo sa Arjom i njenim slepilom, sa Sersei i sudjenjem, sa Brienom.... :girlcry: :girlcry: :girlcry:

Nisam procitao ali koliko ja znam,ne.A ovo za Arju mogu i ja da ti kazem odma ako te zanima :D Slucajno sam procitao :beyond:
Felipao

Postby vicharhcp » 04 Jan 2012, 23:54

Felipao wrote:

Nisam procitao ali koliko ja znam,ne.A ovo za Arju mogu i ja da ti kazem odma ako te zanima :D Slucajno sam procitao :beyond:

:stani: Ne, ne, nikako...

Cisto me interesuje da li se ikako pominju i hocu li bar nesto saznati za koji mesec ili da se naoruzam strpljenjem :colera:

A gde si ti to uspeo slucajno da procitas :biggrin:
vicharhcp

Postby Felipao » 04 Jan 2012, 23:58

vicharhcp wrote:
A gde si ti to uspeo slucajno da procitas :biggrin:

Na jebenoj wikipediji.Nisam uopste ni citao ali sam nekako uspeo da ulovim pogledom i desifrujem malim mozgom dok sam skrolovao,nemam pojma kako sam to uspeo da uradim.Biti pametan je nekad i stetno :ajdejebote:
Felipao

Postby Choda » 05 Jan 2012, 13:30

Naravno da se govori ima jedno 6-7 glava o likovima iz gozbe, neko ima jednu a neko cak dve :D
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby vicharhcp » 05 Jan 2012, 21:35

Choda wrote:Naravno da se govori ima jedno 6-7 glava o likovima iz gozbe, neko ima jednu a neko cak dve :D

:jupi: :jupi: :jupi:
Ne bi se ja iznenadila da nema, ali sam ipak polagala nade da ce nesto biti, a znala sam da si ti vec procitao, pa sam morala da pitam :roll:

Izvinjavam se svima koji nisu citali na spojlerima, ali su oni u njihovom najboljem interesu.

Moja drugarica sinoc pocela da cita trecu knjigu i mrtva ladna me pita jel ima nesto sokantno, hoce li se negde sokirati kao kada su ubili Eda Starka.... Sreca pa smo pricale telefonom, jer bi mi na licu videla da je farbam... Vrlo nezgodno pitanje ako nekome zelis da skroz uziva u trecoj knjizi. Rekla sam joj da se meni treca najvise svidja zato sto je najdinamicnija. Trebalo je da joj kazem da ne znam da li su za nju sokantne smrti Dzofrija, Roba, Ket i matorog Lanistera, ali da su mene, posebno smrti Roba i Ket, prilicno soknule :biggrin: Ja sad vise ne mogu da se setim da li Lisu ubija u trecoj ili cetvrtoj, ali, kako god, treca mi je, za sada, najbolja.
vicharhcp

Postby Unexpected » 05 Jan 2012, 21:51

Filipusis wrote:
Unexpected wrote:Je l' čitao neko Kosingas? Čuh pohvale sa raznih strana.

Procitao sam prva dva dela, treceg nije bilo u biblioteci pa sam uskracen za rasplet... Meni se prilicno svidelo stivo, tako da imas preporuku i od mene...

Edit: Zaboravio sam da dodam jos jednu preporuku:

Image

Sjajna knjiga! Alternativna istorija, navede te da se zapitas sta bi bilo da se neke stvari nisu desile...

Ko bude procitao, nek' poseti i sajt http://www.covekkojijeubioteslu.rs/ , u sekciji "Zavera" ce pronaci i dodatni rasplet klikom na svaki od likova...

Juče kupih, sledeća je na redu.

Što se tiče Kosingasa, danas završih trilogiju i mogu reći da sam prilično iznenađen. Nisam očekivao ovako dobro štivo epske fantastike iz srpskog pera. Malo je reći da sam bio prilično skeptičan.

Slovenska mitologija, monah Gavrilo i Marko Kraljević, magare Coka i najluđi patuljak Dorkas uz svojevrsni omaž svetskoj prozi ove tematike. Ima pomalo i Kinga, i Simonsa, i Tolkiena...
Kao i svaka knjiga ima svojih mana, ali najtoplija preporuka.
The End.
Unexpected

Postby alcesta » 07 Jan 2012, 19:21

U Vulkanu u Sremskoj ima da se kupe hrvatska izdanja Tolkina, Roverandom i Tales from the Perilous Realm, zaboravih kako prevedoše ovo drugo. Cijena prava sitnica :tap: ništa ispod 1000+
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Unexpected » 14 Jan 2012, 16:10

I moja preporuka za Skrobonju. Kupio sam i reizdanje njegovog prvog romana Nakot, u to vreme je bio alternativna budućnost, dok je sada alternativna istorija, prilično jezivo za sada.
The End.
Unexpected

Postby Crazy Soul » 14 Jan 2012, 17:06

Kad je vec rec o nekoj alternativnoj istoriji (buducnosti) zanimljiva je i ova knjiga

Filip K. Dik
ČOVEK U VISOKOM DVORCU
Radnja romana smeštena je u ambijent jedne Amerike, zamišljene u situaciji u kojoj su Japan i Nemačka izašli iz Drugog svetskog rata kao pobednici....
pa ko voli.... :okk:
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby karambol » 15 Jan 2012, 00:13

U maniru prethodnog posta preporučujem "Otadžbinu" od Roberta Herisa.
Izvanredno :okk:
Pravih se reči uvek kasno setim,
odgovor znam kad ostanem sam...
karambol

Postby harper lee » 16 Jan 2012, 13:58

karambol wrote:U maniru prethodnog posta preporučujem "Otadžbinu" od Roberta Herisa.
Izvanredno :okk:

Heris je generalno ekstra pisac i sve sto sam do sada procitao od njega je odlicno. Samo ne znam sta ce na ovom topiku. :biggrin:
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura