Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Kvizovi

Re: Kvizovi

Postby Tegi » 02 Dec 2014, 02:10

Dobrodosao!
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Milan L. » 02 Dec 2014, 02:25

Da, moram sam nešto da iskomentarišem u vezi kviza ali sad moram i u vezi tvoje neuspešne Potere. Samo je problem bio u pitanjima koja ti nisu legla, tj. bila su teža nego ovoj ekipi od 510000 din. To je veoma bitan faktor i u Slagalici u kojoj je veliki broj takmičara ispao jer su naletali na buduće pobednike Slagalice koji sastavljaju dve reči po 10 slova (tačnije provale dve reči i povedu 50-0). Posle ti ne vredi ni Ko zna zna jer su pitanja mnogo teška, svi ćute i razlika ostane ista. Tako se i tebi zalomilo, em Milorad, em si sam i plus ako požuriš i zezneš dva-tri pitanja što znaš ode novac. Iako su pare bile smešne, draž pobede je ista sa 10000 ili 50000 din po mom mišljenju kada se već tako retko dešavaju pobede takmičara. Današnji kvizovi su surovi i zahtevaju stalno nove informacije, neka se ne prijavljuje svako ko ima kreativno razmišljanje ili ko se preterano razume samo u jednu oblast, razočaraće se. E upravo Milica samo ispaljuje odgovore, trka se sa vremenom pa pad Smedereva postane pad Carigrada a Crna ruka je samo još jedna omaška koja potvrđuje da se ne može sve znati već samo sa manjom ili većom verovatnoćom. Savetujem ti da ako želiš da uspeš u kvizovima nastaviš ovako, ali uz malo bolje pripreme i više sreće sigurno ćeš uspeti da za nekoliko godina postaneš novi Milorad.
Milan L.

Postby Tufi » 08 Dec 2014, 21:53

Je li gledao ko danasnju hrvatsku potjeru? Uzese li sta na kraju ?

Btw kako je ovaj momak sad izdominirao sa odgovorima, svako je odgovorio u roku od sekunde
Tufi

Postby Pit Bull » 08 Dec 2014, 22:00

Tufi wrote:Je li gledao ko danasnju hrvatsku potjeru? Uzese li sta na kraju ?

Btw kako je ovaj momak sad izdominirao sa odgovorima, svako je odgovorio u roku od sekunde

Meni bilo slucajno upaljeno pa sam samo finalnu i pogledao, svo 4-oro je uslo u finalnu, malo preko 60k kuna su uzeli, napravili 16 koraka ispred i Morana ni blizu nije bila... Na 12-13 je stala ali i to jedva na kraju vezala 3-4 tacna
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Skafi » 08 Dec 2014, 23:28

Dendi večeras stigao 18, iako su ona dvojica 2 ili 3 puta imali šansu da se vrate za mesto unazad.
Skafi

Postby Pit Bull » 15 Dec 2014, 22:09

Na RTRS-u ce uskoro startati engleska verzija Potere, "Chase"... Orginalna igra, bice zanimljivo gledati :D
Pit Bull

Postby Pit Bull » 18 Dec 2014, 00:41

Je l' cuo neko od vas za burger ring :D

Pit Bull

Postby Choda » 29 Dec 2014, 23:59

Jel gledao neko Poteru veceras, uze lik 200k sam, mislim da ovako napetu epizodu nisam gledao do sad..
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Unexpected » 30 Dec 2014, 00:00

Izvukao ga Joca na kraju...:D
The End.
Unexpected

Postby vess » 30 Dec 2014, 00:02

Dok Memed na kraju kaze jos jedno pitanje, prodje vreme... :D
''Treba da se izdrže i ova vremena, jeste neka vrsta plemstva u ovim danima navijati za Partizan. Iz svega ovoga moramo izaći jači nego što smo bili kad je ova oluja došla." - General Duško Vujošević
vess

Postby Milan L. » 30 Dec 2014, 00:40

Više je nego očigledno da se namešta, pre svega sporo čitanje Memedovića, pa ona dva pitanja na koja je Lovac rekao dalje (bokser sa Filipina Manu Pakjao, a čovek prati sport i tri države na jednom ostrvu - Borneo, što takođe nije mnogo teško). Ili ako se kojim slučajem ne namešta, onda lovac ima mnogo sreće u pogađanju odgovora u igri sa ponuđenim odgovorima, a posle u završnoj poteri jedno 3, 4 pitanja viče dalje bez razmišljanja gde je logičnije nešto reći: npr. za pitanje o Ekvatorijalnoj Gvineji mogao je da lupi neku afričku državu, kao i za ono sa Egiptom i Libijom. Tako da koliko se koristi logikom u igri sa ponuđenim odgovorima toliko je ne koristi kada može da nagađa. A i ove niže sponude su ponižavajuće 300 pa i 8000 din, a nekome bi značile ostanak u igri. Ispada da te teraju da rizikuješ jer nemaju novca pa računaju proći će u svakoj emisiji po jedan lakše im je na kraju da opravdaju pobedu lovca. Međutim, da ne bi postalo sumnjivo, a naročito sad pred Novu godinu moraju i da nagrade. Milica je u njenoj zadnjoj Poteri imala loše izdanje (grad Vidin na Marici, krompir donet krajem 19. veka), ali to samo pokazuje da se teško možeš spremiti za kviz iščitavanjem enciklopedija. Ipak je pobedila, ali ono što nije jasno zašto svoju pobedu doživljava kao ličnu, zar ona tu samo nije deo kviza? Posle svakog tačnog odgovora smešak, a netačnog namrgođeno lice i komentar: "Lovac se nije približio". I njena objašnjenja su kao citirana iz knjiga, a u 90% slučajeva ne ume ni da objasni.
Milan L.

Postby Pit Bull » 30 Dec 2014, 00:43

Blago vama kad pored Hrvatske gledate ovu nasu Poteru... Ja od Tegijeve emisije nisam niti jednu pogledao...
Pit Bull

Postby Milan L. » 30 Dec 2014, 00:53

Ja gledam i hrvatsku verziju svaki dan od ponedeljka do četvrtka, mnogo je bolja od naše pre svega zbog zanimljivijeg voditelja, boljih lovaca a i takmičari su čini mi se malo bolji. A da, i mnogo veće pare to da zaboravim. A naša Potera em je pomeraju zbog Vučića, jednom zbog Đokovića, jednom zbog Velikog rata nikad da pohvataš da li će biti prikazana ili ne.
Milan L.

Postby Pit Bull » 30 Dec 2014, 00:55

Kad ja vidim da nasi lovci stizu 20 okrene mi se stomak, jesu mnogo laksa pitanja ali kod Hrvata mislim da 20 niko nikad nije stigao, 18 je rekord... U normalnim okolnostima bi upravo zbog toga nasa trebala biti bolja ali ovo nisu normalne okolnosti.

Engleska verzija je majka za sve...
Pit Bull

Postby Milan L. » 30 Dec 2014, 00:59

Pa naravno da stižu kad su pitanja i laka i kratka: Kako se zove krug oko glave svetaca? (Milica bila lovac)
Milan L.

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura