Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby harper lee » 16 Jan 2012, 13:59

Crazy Soul wrote:Kad je vec rec o nekoj alternativnoj istoriji (buducnosti) zanimljiva je i ova knjiga

Filip K. Dik
ČOVEK U VISOKOM DVORCU
Radnja romana smeštena je u ambijent jedne Amerike, zamišljene u situaciji u kojoj su Japan i Nemačka izašli iz Drugog svetskog rata kao pobednici....
pa ko voli.... :okk:

Legendarna knjiga. Mislim da je u svoje vreme pokupila sve zive nagrade.

Imam za tebe jos jednu ako je nisi citao a volis ovakve ili slicne iscasene stvari. "Knjiga lobanja" od Roberta Silverberga.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby karambol » 16 Jan 2012, 15:15

harper lee wrote:
karambol wrote:U maniru prethodnog posta preporučujem "Otadžbinu" od Roberta Herisa.
Izvanredno :okk:

Heris je generalno ekstra pisac i sve sto sam do sada procitao od njega je odlicno. Samo ne znam sta ce na ovom topiku. :biggrin:

Kad je vec rec o nekoj alternativnoj istoriji (buducnosti) zanimljiva je i ova knjiga
:nargile:
Pravih se reči uvek kasno setim,
odgovor znam kad ostanem sam...
karambol

Postby harper lee » 16 Jan 2012, 17:24

karambol wrote:
harper lee wrote:
karambol wrote:U maniru prethodnog posta preporučujem "Otadžbinu" od Roberta Herisa.
Izvanredno :okk:

Heris je generalno ekstra pisac i sve sto sam do sada procitao od njega je odlicno. Samo ne znam sta ce na ovom topiku. :biggrin:

Kad je vec rec o nekoj alternativnoj istoriji (buducnosti) zanimljiva je i ova knjiga
:nargile:

Ko me jebe kad ne citam u kontinuitetu. :biggrin:
harper lee

Postby Crazy Soul » 16 Jan 2012, 18:51

harper lee wrote:
Crazy Soul wrote:Kad je vec rec o nekoj alternativnoj istoriji (buducnosti) zanimljiva je i ova knjiga

Filip K. Dik
ČOVEK U VISOKOM DVORCU
Radnja romana smeštena je u ambijent jedne Amerike, zamišljene u situaciji u kojoj su Japan i Nemačka izašli iz Drugog svetskog rata kao pobednici....
pa ko voli.... :okk:

Legendarna knjiga. Mislim da je u svoje vreme pokupila sve zive nagrade.

Imam za tebe jos jednu ako je nisi citao a volis ovakve ili slicne iscasene stvari. "Knjiga lobanja" od Roberta Silverberga.

:biggrin: Citala sam je ali odavno... ipak, hvala na preporuci, podsetio si me na nju i mogla bih opet da je procitam... :roll:
a za one koji je nisu citali evo malog sadrzaja
Četvorica prijatelja s univerziteta, pripadnici četiri različita društvena sloja Amerike sedamdesetih, svako iz svojih razloga kreću tragom jednog prastarog rukopisa nesigurne autentičnosti – Knjige lobanja u potrazi za fizičkom besmrtnošću. Pre nego što dvojica od njih spoznaju da li je besmrtnost stvarna ili samo mit, druga dvojica moraju umreti. Ovo Silverbegovo delo je vrlo uspeli pokušaj da se tematici besmrtnosti pristupi sa stanovništva duha i svesti, a ne fizičkih ili tehničkih osobenosti
:okk:
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby harper lee » 16 Jan 2012, 21:26

Crazy Soul wrote:Citala sam je ali odavno...

:tap:

Joj. Harper Lee, majstor blama.
harper lee

Postby Crazy Soul » 16 Jan 2012, 22:04

harper lee wrote:

da te utesim.. nisi prvi... a verovatno ni poslednji :biggrin:
Crazy Soul

Postby Unexpected » 16 Jan 2012, 22:08

Crazy Soul wrote:
harper lee wrote:

A lepo se vide roze slova na avataru... :biggrin:
The End.
Unexpected

Postby harper lee » 16 Jan 2012, 22:12

Crazy Soul wrote:
harper lee wrote:

Al' me utesi. :crybaby:

Spoiler: pokaži
Vidim da nisi opisivala kako ova dvojica moraju da umru. Neces da odajes sve tajne knjige? :biggrin:
harper lee

Postby Crazy Soul » 16 Jan 2012, 22:19

harper lee wrote:

Vidim da nisi opisivala kako ova dvojica moraju da umru. Neces da odajes sve tajne knjige? :biggrin:

ali nisam rekla koja dvojica ;)
Crazy Soul

Postby Starsica » 07 Feb 2012, 16:21

Posto me jako mrzi da iscitavam sve sto sto ste ispisali unazad (mada, i sama sam bila ucesnik diskusije, ali ko ce se svega setiti), treba mi preporuka sta da citam. Pronto :D Ono sto mislite da jedan ozbiljan citalac epske fantastike, naucne fantastike, horora, vampira, vukodlaka, vilenjaka, zmajeva, trolova, brkatih zena i gutaca plamenova mora da procita, naskrabajte. Zaglavila sam se kod "Vampira Lestata" jos pre par meseci i nikako da nastavim, treba mi nesto jace :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby alcesta » 07 Feb 2012, 16:38

Ja ne volim horor a tek vampire ne podnosim, tako da nisam načisto šta misliš da je "jače" :D
Preciziraj malo kakvu vrstu fantastike bi čitala, epska i naučna se jako razlikuju, i da li voliš serijale ili bi nešto kraće. :)

I da, šta si dosad čitala od istog makar okvirno, da ne preporučujemo ono što je apsolvirano :)
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby harper lee » 07 Feb 2012, 16:46

Starsica wrote:Posto me jako mrzi da iscitavam sve sto sto ste ispisali unazad (mada, i sama sam bila ucesnik diskusije, ali ko ce se svega setiti), treba mi preporuka sta da citam. Pronto :D Ono sto mislite da jedan ozbiljan citalac epske fantastike, naucne fantastike, horora, vampira, vukodlaka, vilenjaka, zmajeva, trolova, brkatih zena i gutaca plamenova mora da procita, naskrabajte. Zaglavila sam se kod "Vampira Lestata" jos pre par meseci i nikako da nastavim, treba mi nesto jace :)

:laugh:

Kad se odglavis iz snega sedi u neka veca kola, povedi trojicu-cetvoricu bildera koji mogu da potegnu junacki i dodji do Beograda da izaberes. Kako si "suzila" gradju ne vidim smisao da ti preporucujem nekih 300-400 knjiga koje bih ti preporucio.
harper lee

Postby Starsica » 07 Feb 2012, 17:00

Ja sam vampire freak :D Bukvalno.
Sta procitah? Ne puno. Pocela sam Praceta kao klinka pa ga batalila zbog De Sada, Tolkina (najveci sam Tolkin manijak u drzavi) i Hari Potera (kojeg upravo citam po deveti put i verovatno sam jedan od najvecih zaludjenika koji postoji). Posto je meni to realtivno nov pravac, uglavnom sam se fokusirala na vampriske knjige, a volEm vampire vise nego 'leba.
I da, volim serijale, tacnije, preferiram serijale :)
Preporucite ono sto mislite da bih morala da procitam :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Unexpected » 07 Feb 2012, 17:16

Starsica wrote:Preporucite ono sto mislite da bih morala da procitam :)

Idealno za ovo vreme:
Teror - Den Simons

Ima daleko boljih knjiga, a i nije serijal, ali se vreme namestilo ne može bolje...
The End.
Unexpected

Postby harper lee » 07 Feb 2012, 17:18

Starsica wrote:Ja sam vampire freak :D Bukvalno.
Sta procitah? Ne puno. Pocela sam Praceta kao klinka pa ga batalila zbog De Sada, Tolkina (najveci sam Tolkin manijak u drzavi) i Hari Potera (kojeg upravo citam po deveti put i verovatno sam jedan od najvecih zaludjenika koji postoji). Posto je meni to realtivno nov pravac, uglavnom sam se fokusirala na vampriske knjige, a volEm vampire vise nego 'leba.
I da, volim serijale, tacnije, preferiram serijale :)
Preporucite ono sto mislite da bih morala da procitam :)

Za vampire ne znam jer to slabo citam. Sto se tice epske fantastike tu ti je izbor bas veliki, narocito u poslednje vreme. Pretpostavljam da ce ti sad bar desetak forumasa nabrojati desetak razlicitih serijala. Meni se ovako po senzibilitetu, ali i da ti se zahvalim za sve one dirljive postove o kobajama :biggrin: , cini da ne bi pogresila da malo obratis paznju na Ursulu Leguin. Ona ima samo jedan serijal iz epske fantastike, Zemljomorje, ali imam utisak da bi ti se dopale i druge njene knjige, recimo, Leva Ruka Tame, Covek Praznih Saka ili Svet Se Kaze Suma. U svakom slucaju voleo bih da ih procitas 1. zato sto su to stvarno jako dobre knjige i 2. da bih utvrdio da li sam promasio s pricom o tvom senzibilitetu. :biggrin:

Mislim da bi ti se dopala i Robin Hob tako da, eto, neka bude da ti nju preporucujem.
harper lee

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura