Crazy Soul wrote:za vampire imas
serijal Sumrak od Stefani Majer ( snimili su i par filmova za sada po njemu)
Horor...... Stiven King, Den Simons, Piter Straub i Klive Barker su ti medju naj naj ali moja preporuka ti je
trilogija Nocna straza od Sergeja Lukjanjenka ( i to je ekranizovano) .... pa izaberi....

Sumrak sam htela da kupim odavno, ali me je pustila zelja, i nisam vise zaludjena tinejdzerka

A i skupo je, necu tolike pare da dam za to, zato sam i pitala za preporuke

alcesta wrote:Od Simonsa

nećeš pogrešiti sa Hiperionom, po meni ništa bolje od toga nije napisao.
(Hiperion i Pad Hiperiona, ako ti se ne dopadne možeš tu da staneš, a ako ti se dopadne nastavci su Endimion i Uspon Endimiona).
Kad smo kod Rusa, Vukodav Marije Semjonove je odlično napisan, ali je problem što je svaka naredna knjiga sve slabija, no nije jedini serijal s tom manom.
Inače ne volim serijale

od lakšeg SF štiva svakako Asimova preporučujem, trilogiju Zadužbina.

Simonsa sam htela da kupim kad je bila ona noc knjige ili tako nesto, ali sam, naravno, zaboravila. Zaduzbinu i Asimova odavno pikam da kupim preko Carobne knjige, garantujem da sam im najverniji kupac

I jos nesto. Da li je neko od vas imao iskustva sa kupovinom knjiga iz inostranstva? Amazon itd. posto ima knjiga za koje zelim da citam, a kod nas ih vise nece prevoditi (jebena Laguna i ljubavne knjige + Isidora Bjelica, Vesna Radusinovic i ostala papazjanija koja se prodaje kao alva) jer "ne postoji trziste za tu vrstu knjizevnosti". Taj odgovor sam dobila kad sam pitala da li ce prevoditi ostale knjige iz "The Hollows" edicije od Kim Harison (prevedena samo "Mrtva si, vestice"), a posto sam se nalozila na knjigu, bas bih da narucim iz inostranstva, pa me zanima da li ste probali i koja je procedura