Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby Crazy Soul » 08 Feb 2012, 12:58

harper lee wrote:
Crazy Soul wrote:Evo ovde mozes svasta nesto da pronadjes sto se tice Sf-a :roll: moja licna preporuka ti je serijal o Kovenantu od Stivena Donaldsona

Jao, pa gde nadje Starsici da preporucujes Kovenanta? Hoces devojku da oducis od fantastike. :biggrin:

Starsice, nemoj da ti padne na pamet da ovo citas. Odlican je serijal ali mislim da mi u zivotu nista nije toliko pokidalo zivce kao sto je to ucinio predobri Tomas Kovenant, pasmumaterdamupasmaternjegovu.

Why? :shock:
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby harper lee » 08 Feb 2012, 13:16

Crazy Soul wrote:Why? :shock:

Ja sam ti malo starovremski covek. Ako imas magiju, upotrebi je. Ako imas mac, opleti njime preko ledja dusmanina. Ne filozofiraj, ne jedi govna, ne glumi sampiona etike i retorike. Samo udri, ruka ti se pozlatila. :laugh:
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby harper lee » 08 Feb 2012, 13:18

georgina wrote:
Unexpected wrote:
georgina wrote:dajte nešto dobro a kratko :biggrin:

*ebiga opet Simons
Pesma boginje Kali

:biggrin:
a taman što sam napisala da me simons nešto i nije kupio

Simons ti je kao Bendzamin Baton fantastike. Sumnjam da ce do kraja zivota napraviti tako kvalitetne knjige kao sto je napravio dok je bio klinac. Pesma Boginje Kali je jeziva i jezivo dobra knjiga.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Felipao » 08 Feb 2012, 15:07

harper lee wrote:Simons ti je kao Bendzamin Baton fantastike. Sumnjam da ce do kraja zivota napraviti tako kvalitetne knjige kao sto je napravio dok je bio klinac. Pesma Boginje Kali je jeziva i jezivo dobra knjiga.

Kao onaj njegov lik iz Hiperiona Martin Silenus.Samo prva knjiga mu je valjala :D

Starsice a sta kazesh na pesme leda i vatre :biggrin:
Felipao

Postby Unexpected » 08 Feb 2012, 15:15

Kad smo već kod serijala, vredi pročitati i Kingovu Mračnu kulu, posebno prve tri knjige.
Prvi deo, Revolveraš, je po meni jedna od boljih knjiga koje se mogu svrstati u neki od ovih žanrova.

Dosta ljudi kuka na način na koji je završio serijal, ja lično sam negde posle 4/7. i očekivao nešto tako. Ima i po koji vampir za Star (nadam se da nisam pomešao sa pričama koje su vezane za serijal).

Šuška se da će biti i 8. nastavak, iskreno se nadam da neće.
The End.
Unexpected

Postby Starsica » 08 Feb 2012, 18:50

harper lee wrote:
Jao, pa gde nadje Starsici da preporucujes Kovenanta? Hoces devojku da oducis od fantastike. :biggrin:

Starsice, nemoj da ti padne na pamet da ovo citas. Odlican je serijal ali mislim da mi u zivotu nista nije toliko pokidalo zivce kao sto je to ucinio predobri Tomas Kovenant, pasmumaterdamupasmaternjegovu.

A sto? Je l' Starsica ne zna da fantazira zato sto prodaje kobaje? :nisamja: :lollol: Kenjam, ofkors.
Zaboravih da kazem. Ako se puno filozofira, opisuje se kako cvile vrata na trideset strana i ceka se Godo na osamdeset sledecih na -30 stepeni, hvala, ali ne hvala :D

Felipao wrote:Starsice a sta kazesh na pesme leda i vatre :biggrin:

Starsica je cula za to, ali je na tome i ostalo. Posto je upravo proradio Gugl metodom pretrazivanja na mom laptopu zbog radi podsecanja sta je to, secam se da sam htela u Laguni pre par meseci da kupim "A Dance with the Dragons" na engleskom, bez obzira na cenu, ali sam batalila, morala sam kiriju da platim :D Da, znam o cemu se radi kad se podsetim, htedoh da uzmem, ali to ide na listu zelja :) Hvala sto si me podsetio :)

harper lee wrote:
Simons ti je kao Bendzamin Baton fantastike. Sumnjam da ce do kraja zivota napraviti tako kvalitetne knjige kao sto je napravio dok je bio klinac. Pesma Boginje Kali je jeziva i jezivo dobra knjiga.

Poslusah te i upravo sam narucila trilogiju "Vidovnjaci" od Ursule Legvin i "Hiperion" i "Pad Hiperiona" od Simonsa :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby alcesta » 08 Feb 2012, 19:00

Starsica wrote:Zaboravih da kazem. Ako se puno filozofira, opisuje se kako cvile vrata na trideset strana i ceka se Godo na osamdeset sledecih na -30 stepeni, hvala, ali ne hvala :D)

Izdrži uvodnih 30 strana Hiperiona i nećeš se pokajati :D
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Starsica » 08 Feb 2012, 19:10

Izdrzacu, izdrzacu :)
Metnula sam "Pesme leda i vatre" kao i "Pesmu Boginje Kali" na listu zelja, pa kad zbarim oca za jos 4000, eto mene :D Vi se dotle dogovorite sta mi je citati :D
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Starsica

Postby vicharhcp » 08 Feb 2012, 19:46

Starsica wrote: Vi se dotle dogovorite sta mi je citati :D

Pa Pesme leda i vatre..... pa da onda svi zajedno ovde mrzimo Martina dok ne zavrsi jos i Vetrove zime i San o prolecu :P

Moja sestra je procitala onu trilogiju naseg Aleksandra Tesica, Kosingas, i bas joj se svidelo. Ja pre marta nemam vremena da se uhvatim citanja, ali mi je to sledece za citanje.
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby cecans » 08 Feb 2012, 20:40

Kasnim na ovu temu, Starsice ja u subotu krecem za NS, mogla sam ti doneti R.Hoba - Vidovnjake!
Zna li neko kad ce ovi nasi slepci prevesti cetvrti deo Eragona, izdavac je Carobna knjiga? Moje dete me gnjavi stalno , ako mu uskoro ne kupim, narucice preko Amazona ( na engleskom, naravno) ali mi je bzv.zato sto su nam prve tri knjige na srpskom :confused:
cecans

Postby Unexpected » 08 Feb 2012, 22:32

vicharhcp wrote:Moja sestra je procitala onu trilogiju naseg Aleksandra Tesica, Kosingas, i bas joj se svidelo.

Mene je oduševilo, pisao sam par strana unazad. I ovde ima jedno dva vampira. :biggrin:
The End.
Unexpected

Postby Starsica » 08 Feb 2012, 22:39

Unexpected wrote:
vicharhcp wrote:Moja sestra je procitala onu trilogiju naseg Aleksandra Tesica, Kosingas, i bas joj se svidelo.

Mene je oduševilo, pisao sam par strana unazad. I ovde ima jedno dva vampira. :biggrin:

Dva? DVA? :uzbud: Gotovo. Kupujem. Otac ce me sahraniti :lollol:
Ceco, ja knjige ne smem da pozajmim, jer se to onda zove kradja :D
Vicho, to je na listi zelja, sledece za kupiti :)
Starsica

Postby Unexpected » 08 Feb 2012, 22:41

Starsica wrote:
Unexpected wrote:

Dva? DVA? :uzbud: Gotovo. Kupujem. Otac ce me sahraniti :lollol:
Ceco, ja knjige ne smem da pozajmim, jer se to onda zove kradja :D
Vicho, to je na listi zelja, sledece za kupiti :)

Da me ne shvatiš pogrešno, sve skupa, na jedno četiri do šest strana... :biggrin:
The End.
Unexpected

Postby alcesta » 08 Feb 2012, 23:04

Starsica wrote:Ceco, ja knjige ne smem da pozajmim, jer se to onda zove kradja :D
:laugh: Sad si me podsetila na jednog dečka koji je bio potpuno zaluđen Simonsom i kukao mi kako su u njegovoj biblioteci bezobrazni jer nikako nisu hteli da mu prodaju ni jedan jedini primerak Hiperiona, a toliko ih je molio... :laugh: (Razume se, tada ga je bilo teže naći)
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Choda » 08 Feb 2012, 23:26

Evo i ja da preporucim nesto, Riftwar Sagu od Rejmonda E. Fajsta. Sastoji se iz 3 dela stim da je Laguna prvi deo podelila na dve knjige: Čarobnjak: Šegrt,Čarobnjak: Majstor,Srebrni trn i Tama iznad Setanona.

Klasicna epska fantastika sa sve vilenjacima i patuljcima, i jos nekim cudima :biggrin: Kratke su knjige brzo se citaju,zanimljive duhovite ko voli EF definitivno treba da procita.
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura