Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby Starsica » 10 Feb 2012, 16:07

Samo da obavestim.
Stigla mi je trilogija Robin Hob i Simonsov "Hiperion" i "Pad Hiperiona" :)

Image
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Starsica » 17 Feb 2012, 17:30

Harperu :colera: Ubicu te, majke mi :colera: Pa nista ne mogu da radim drugo, osim da citam Robin Hob. Hvala ti :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Starsica

Postby Altair » 18 Feb 2012, 11:46

znam tako sam i ja. kad sam se dohvatila te trilogije nisam mogla da je ispustim.
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

Postby vicharhcp » 18 Feb 2012, 17:47

Samo da se pohvalim da sam iskoristila ovaj neocekivani raspust da ponovo pogledam sve tri produzene verzije Gospodara Prstenova :P

Ne znam da li ce ikada vise oko nekih filmova postojati takva histerija kakva je vladala kada su Gospodari dolazili u bioskope. Kad se setim onih silnih aplauza pre projekcija, pa u toku filma.....

Volela bi da moze da mi se uradi brisanje memorije u glavi i da mogu ponovo prvi put i da citam knjige i da gledam filmove. Inace imam obicaj, kada upoznam neku novu osobu, pa kad krene razgovor, da pitam da li je citao/citala i gledao/gledala Gospodara i ako kazu da nisu, krenem da im zavidim ("Blago tebi, ja bi volela da mogu opet prvi put da procitam knjigu i pogledam film"). :biggrin:
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby alcesta » 18 Feb 2012, 18:02

To u stilu, svet se deli na one koji su ga pročitali i na one koji tek treba da ga pročitaju :D trećeg nema :D
Videćemo kad dođe Hobit kakve će biti reakcije :)
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby vicharhcp » 18 Feb 2012, 18:10

alcesta wrote:To u stilu, svet se deli na one koji su ga pročitali i na one koji tek treba da ga pročitaju :D trećeg nema :D
Videćemo kad dođe Hobit kakve će biti reakcije :)

Odlicno receno :okk: i slazem se sa tim :biggrin:
vicharhcp

Postby Hamilkar » 21 Feb 2012, 18:45

vicharhcp wrote:Samo da se pohvalim da sam iskoristila ovaj neocekivani raspust da ponovo pogledam sve tri produzene verzije Gospodara Prstenova :P

Ne znam da li ce ikada vise oko nekih filmova postojati takva histerija kakva je vladala kada su Gospodari dolazili u bioskope. Kad se setim onih silnih aplauza pre projekcija, pa u toku filma.....

Volela bi da moze da mi se uradi brisanje memorije u glavi i da mogu ponovo prvi put i da citam knjige i da gledam filmove. Inace imam obicaj, kada upoznam neku novu osobu, pa kad krene razgovor, da pitam da li je citao/citala i gledao/gledala Gospodara i ako kazu da nisu, krenem da im zavidim ("Blago tebi, ja bi volela da mogu opet prvi put da procitam knjigu i pogledam film"). :biggrin:

Nego reci ti meni, sta ja sad da citam posle gospodara? Vec dugo vremena ne nalazim nista slicno. Inace, mislim da sam jedan od retkih koji je citao sledecim redosledom Silmarilion, Hobit, Gospodar
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

Postby Crazy Soul » 21 Feb 2012, 18:51

Hamilkar wrote:
vicharhcp wrote:Samo da se pohvalim da sam iskoristila ovaj neocekivani raspust da ponovo pogledam sve tri produzene verzije Gospodara Prstenova :P

Nego reci ti meni, sta ja sad da citam posle gospodara? Vec dugo vremena ne nalazim nista slicno. Inace, mislim da sam jedan od retkih koji je citao sledecim redosledom Silmarilion, Hobit, Gospodar

Probaj sa ovim - serijal o Kovenantu od Stivena Donaldsona :okk:
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby Choda » 21 Feb 2012, 20:45

Crazy Soul wrote:Probaj sa ovim - serijal o Kovenantu od Stivena Donaldsona :okk:

Koliko ima knjiga, jel mozes bez spojlera da kazes nesto o serijalu..

@Hamilkar evo ja preporucujem Hronike Ambera od Rodzera Zelazny-ja :okk: prvih 5 knjiga o Korvinu. Kod nas izdao Alnari sve je u jednoj ukoricenoj knizi.Nije epska fantastika, vec samo fantastika, Zelazny je vrhunski pisac.
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Crazy Soul » 21 Feb 2012, 21:10

Choda wrote:
Crazy Soul wrote:Probaj sa ovim - serijal o Kovenantu od Stivena Donaldsona :okk:

Koliko ima knjiga, jel mozes bez spojlera da kazes nesto o serijalu..

@Hamilkar evo ja preporucujem Hronike Ambera od Rodzera Zelazny-ja :okk: prvih 5 knjiga o Korvinu. Kod nas izdao Alnari sve je u jednoj ukoricenoj knizi.Nije epska fantastika, vec samo fantastika, Zelazny je vrhunski pisac.

Mogu naravno...ima 7 knjiga.... jedna vrsta epske fantastike... radi se o tipu koji u real worldu dobija specificnu bolest ,koliko se secam guba je u pitanju. Bude odbacen zbog toga od prijatelja, rodjaka... takoreci od svih ali dobija sposobnost da predje u drugi svet, magije, vilenjaka.. slicno kao u gospodaru prstenova.. Mora tamo da se izbori sa silama zla... povremeno se vraca u real.. i tako... davno sam ih citala ali to je to otprilike :roll:
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby Starsica » 22 Feb 2012, 03:31

Hamilkar, na Harperovu preporuku, kupih od Robin Hob trilogiju "Vidovnjaci" i Simonsov "Hiperion".
Za sada, posto citam Robin Hob, mogu samo da ti kazem da su knjige izuzetne, citaju se, tacnije, gutaju se odmah. Verujem da ovo svaki pravi fan fantastike mora da procita. Najtoplija preporuka.
Starsica

Postby Hamilkar » 22 Feb 2012, 21:09

Hvala drugari! biću miran neko vreme!
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

Postby Choda » 23 Feb 2012, 11:03

„Ples sa zmajevima“ u prodaji od 2. marta

http://www.laguna.rs/v1481_vest_ples_sa ... aguna.html

Evo za sve koji cekaju :)
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Felipao » 23 Feb 2012, 23:17

To macko,idemo :D To je sledeci petak!
Felipao

Postby vicharhcp » 24 Feb 2012, 20:59

Hamilkar wrote:Nego reci ti meni, sta ja sad da citam posle gospodara? Vec dugo vremena ne nalazim nista slicno. Inace, mislim da sam jedan od retkih koji je citao sledecim redosledom Silmarilion, Hobit, Gospodar

Ja sam citala Gospodara pa Hobita pa Silmariliona pa Nezavrsene price :biggrin:

Sta da ti kazem, pridruzi nam se tako sto ces procitati 5 knjiga Pesme leda i vatre (peta izlazi mesec dana ranije :jupi: ) i onda zajedno sa nama ovde proklinjati Martina dok ne zavrsi i poslednje dve :biggrin:

Ciklus Hiperion je meni super, ali to nije epska fantastika, vec samo fantastika.

Mene kod nasih izdavaca jako nervira sto nisu izdali sve knjige nekih ciklusa koji su napisani (Tocak vremena, na primer ili Red magle). Htela sam Red magle da uzmem da citam, pogledam, nije izdata treca knjiga :crybaby: , a cula sam sve najbolje o tom delu....

Kao sto sam napisala na nekoj od proslih strana, meni je sledeci na redu za citanje domaci autor epske fantastike ;)
Mada vidim da ce sacekati da procitam Zmajeve, kada vec izlaze mesec dana ranije, ali Zmajevi ce biti procitani narednog vikenda, pa krecem na domace.
vicharhcp

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura