Tegi wrote:Milane L, od svih vaznijih oblasti jedino je nesto slabiji u geografiji. Vrhunski je odigrao poslednju igru, niz nimalo lakih pitanja, jedino je sa Mejvederom kiksnuo.

Možda je meni geografija jedna od omiljenih oblasti, više je znam, pa onda mislim da i drugi trebaju da znaju. Ali, ipak smatram da je bitnije znati gde se nalazi Gvinejski zaliv nego znati nekog fudbalera iz Obale Slonovače, Gane, Togoa ili znati za zaliv Sen Lorens a ne za neki klub američkog fudbala. Kvizovi inače nisu mesta gde se traži samo znanje iz škole, ima tu dosta muzike i filma (samo ponekad se mogu nazvati umetnošću), sporta (stvar interesovanja) i popularne kulture i informisanosti. Sad, kada bi se samo gledala znanja iz prirodnih, društvenih, tehničkih nauka i umetnosti kvizovi bi ličili na školska takmičenja. Zato su tu pitanja koja nemaju često veze sa znanjem i zbog toga u kvizovima mogu učestvovati različiti profili ljudi. Ono što je uvek bilo neverovatno je to da tragači po pravilu u igri sa tri ponuđena odgovora: 1. imaju bolju logiku, 2. imaju više sreće, 3. greše na lakšim a ne na težim pitanjima. Inače mislim da su pitanja za završnu poteru mnogo kraća i lakša za našu nego hrvatsku verziju i zato je kod nas moguće nagurati 20+ odgovora bez problema. Naši tragači često dobijaju sramotno laka pitanja u završnoj ili neka mnogo teška na koja takmičari ne mogu da ih vrate. Javljanje za odgovor i loša komunikacija među takmičarima je verovatno glavni razlog zašto je teško pobediti u ovom kvizu.