Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Napredpartizan » 21 Dec 2011, 15:49

Image
http://www.imdb.com/title/tt1839578/

Jel gledao neko ovu novu seriju ?
Napredpartizan

Postby mali_buda » 09 Jan 2012, 01:18

Pojavila se prva epizoda iz sezone 5 serije Californication.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Liv » 10 Jan 2012, 12:00

BBC ima novog Sherloka Holmsa. Nisam jos odgledala ni jednu, ali suprug (koji je veliki fan originalnog Holmsa) je odusevljen serijom. Kaze da je jako dobro uradjena. Pa ko voli nek obrati paznju. Trenutno ide drugi serijal.
Liv

Postby Withnail » 10 Jan 2012, 12:31

Odlican je taj savremeni Serlok. Svaka preporuka. Prvi serijal, 3 epizode od po sat i po.
http://www.imdb.com/title/tt1475582/
Withnail

Postby alcesta » 10 Jan 2012, 12:37

Ja sam se oduševila posle prve epizode, sad čekam da izađu i ove nove tri pa ću nekog na nahvatam da mi sve zajedno nareže.
Nehumano je koliko su nas pustili da čekamo nastavak :colera:
Nikad nisam volela modernizaciju klasika, ali ovo je odlično odrađeno i zadržali su sve bitne detalje :okk:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Neozbiljni pesimista » 10 Jan 2012, 12:46

I ja sam cuo dosta pohvala za novog Serloka, tako da i ja nameravam da pogledam ovu seriju...
"U FK Partizan rade ozbiljni ljudi..." :copa1:
Neozbiljni pesimista

Postby Liv » 16 Jan 2012, 00:37

Odgledala prvu epizodu BBCjevog Holmsa, doooobar! Benedict Cumberbatch je odlican kao Holms. Preporuka. :)
Liv

Postby Houdini » 16 Jan 2012, 00:55

Liv wrote:Odgledala prvu epizodu BBCjevog Holmsa, doooobar! Benedict Cumberbatch je odlican kao Holms. Preporuka. :)

Pre pola sata mi drugar iz Britanije salje poruku new Holmes - Must. Ja sve izbegavam da gledam razne Sherlock-e, jer mi je Jeremy Brett toliko dominantan bio, da sve sto sam do sada gledao mi je delovalo vrlo bledo.

Mada mi Cumberbatch ima tu neku Holms facu, bar kako ga ja zamisljam, pa cu mozda give it a try.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Starsica » 16 Jan 2012, 01:20

Ja juce zavrsih gledanje "True Blood" ("Prava krv" kod nas). Nisam mnogo ocekivala jer su knjige odlicne i obicno ne ispadne po ukusu, ali, iako serija skoro uopste ne prati knjige (osim za neke glavne delove), mnogo je dobra. Krimi, erotsko, zanimljiva radnja, dinamicna, saljiva i novi pojmovi koje ja bar nisam srela do sada.. Peti serijal ce sa prikazivanjem u Americi poceti tek u junu (ko ce ga docekati), kod nas se prikazuje na Fox Life - u.
Preporuka :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby loki » 16 Jan 2012, 06:53

Houdini wrote:
Liv wrote:Odgledala prvu epizodu BBCjevog Holmsa, doooobar! Benedict Cumberbatch je odlican kao Holms. Preporuka. :)

Pre pola sata mi drugar iz Britanije salje poruku new Holmes - Must. Ja sve izbegavam da gledam razne Sherlock-e, jer mi je Jeremy Brett toliko dominantan bio, da sve sto sam do sada gledao mi je delovalo vrlo bledo.

Mada mi Cumberbatch ima tu neku Holms facu, bar kako ga ja zamisljam, pa cu mozda give it a try.

Odbacish (i ostali koji ce gledat') u startu bilo kakvo nadmetanje sa Brettovim Holmsom, i uzhivanje ce biti tu. Jedine primedbe koje sam chuo za ovu seriju jesu te da "nije ipak to ona", shto je potpuno istinito (jebiga, interpretacija koja stavlja Homsa u ono vreme ne mozhe bolja da se napravi) , i potpuno van ikakve poente. Nisu davali rivala Brettovom Holmsu, dali su novog Holmsa - i to fenomenalnog.

Jedina od vecih zamerki je sumanuta dinamika izbacivanja epizoda - mi muchenici koji smo prve tri odgledali kad vreme za gledanje bejashe, chekasmo samo trichavih 18 meseci na josh chak tri nove. But, then again, to se donekle kompenzuje duzhinom epizode, jer ipak traje po sat i po svaka, shto je poshteno.

Inache, Reichenbach Fall epizoda od nocas je vishe nego dobra (da ne ulazim u objashnjavanje, jer cu spojlujem samo) , no sad mora se chekat' treca sezona. Opet iste muke kao i kod prve sezone :sakaosto:

Zavidim svima vama koji tek pochinjete gledati, srecnici jedni :biggrin:
Another thing. This idea of "I'm offended". Well I've got news for you. I'm offended by a lot of things too. Where do I send my list? Life is offensive. You know what I mean? Just get in touch with your outer adult. And grow up. And move on.
loki

Postby Liv » 16 Jan 2012, 15:44

^ jao, pa nisam znala za to. Kakav uzas. Nista, moracu nekako da ih rasporedim do trece :lollol: Tematika sinosnje je inace ista kao u poslednjem filmu.

Da ti nije drugar moja jaca polovina i on svima salje poruku te sadrzine :biggrin:
Inace, doticni je veliki fan originalnog (kao da je on pisao tvoj post), imamo sve serijale u kolekciji. Ali kao sto Loki (btw. :hatman: ) rece nije ovaj Holms zamena za stari. Prica je tu, gluma je tu, samo je vreme sadasnje. I ja sam bila skepticna i odlagala ali na kraju poklekla jer mi se muz popeo na glavu dok nisam odgledala. Inace na IMDB-u (nije da je neki reper ali da se pomene) ima cak 9.0 ocenu.
Liv

Postby Houdini » 17 Jan 2012, 00:09

Skinuo sam svih 6 epizoda, i'll give it a try. Cim nadjem nesto vremena pogledacu, pa javljam svoje utiske. A u tih 90 minuta action --> keep blocking --> Jerremy Brett --> Sherlock Holmes :biggrin:

Inace, dobro si me podsetila, sve hocu ali nikako da poskidam Brett-ovog Sherlock-a, stavljeno na to do listu :thumbup:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby belpH #77 » 17 Jan 2012, 01:45

ja danas skinuo sve i odgledao prve 2...me liked! :) i ja sam bio skeptik kad su mi je preporucili, al reko' aj' da probam...odlicna za sad...

nadam se da ovo nije ceo treci serial...odnosno da je prvi bio samo test da li ce se primiti ili ne...
- dum spiro spero -
belpH #77

Postby Liv » 17 Jan 2012, 14:53

Potpisali su za cetvrti. Koliko sam shvatila svaka 'sezona' ima samo 3 epizode.
Liv

Postby belpH #77 » 17 Jan 2012, 15:18

Liv wrote:Potpisali su za cetvrti. Koliko sam shvatila svaka 'sezona' ima samo 3 epizode.

video sam :) 3i krece sigurno, samo nisam nasao kad(nije da sam se trudio)...

inace, odgledao sam 4 epizode i mogu reci da sam odusevljen...me liked a lot :thumbup:

odlicno lik glumi Holmsa :copa1:
- dum spiro spero -
belpH #77

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura