harper lee wrote:Liv wrote:I ja sam bila skepticna i odlagala ali na kraju poklekla jer mi se muz popeo na glavu dok nisam odgledala.
Hmm, i meni se zena penje na glavu s istom tematikom. Znaci - da pokleknem. Ako nista sad cu bar da odgledam sest epizoda zaredom (in your face Loki).

Samo ti zezaj, uzecu i izbombardovacu ti PM-box spojelirima da ne mozhesh da uzhivash ni prvi put ako nastavish
harper lee wrote:
Mozda je ovo sa izmestanjem iz doba kad je Serlok pisan zapravo jedini nacin da se dalje eksploatise taj predlozak u formi televizijske serije. Bilo je izvanrednih interpretacija raznih likova ali ja zaista ne mogu da se setim da je neko toliko "pokrao" Holmsa koliko je to uspelo Dzeremi Bretu. Iako njegov Holms ni bllizu nije prvi kojeg sam gledao prosto ne mogu nikog drugog vise da zamislim u toj ulozi.
.
Meni je ideja sa izmeshtanjem likova u drugu epohu najcheshce zanimljiva (ovakvo premeshtanje naravno, gde je lik premeshten u drugu epohu kao da je to njegova epoha at the start - ne ono, sad cemo nekog poshaljemo kroz vreme pa da mu se smejemo shto se ne snalazi u drugachijem svetu), jer to nosi sa sobom obichno dosta pratecih stvari o kojima je zanimljivo razmashljati - kako su se odredjene karakteristike choveka ispoljavale u kojoj epohi (npr. nota arogantnosti koju Holms ima u originalu bi bila presmeshna kada bis e preslikala u modernom svetu, nego mora da se menja sa kontekstom). Maltene posmatranje evolucije karakteristika zajedno sa menjanjem drushtveno-tehnoloshkog konteksta.
Verovatno zato uvek dam shansu ovakvim projektima, sad kako ce sprovesti ideju, to je vec druga stvar, ali ovde mi se svidja. Hajd' pishite utiske kada budete napredovali sa gledanjem, bash me zanima kakvi su.
Another thing. This idea of "I'm offended". Well I've got news for you. I'm offended by a lot of things too. Where do I send my list? Life is offensive. You know what I mean? Just get in touch with your outer adult. And grow up. And move on.