Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby Crazy Soul » 20 Mar 2012, 20:48

Starsica wrote:Drugari, sestra je juce kupila prvi deo "Vukodava", a posto zaista o knjizi ne znam nista sem da se radi o epskoj fantastici, bacite mi vase misljenje i da li vredi da kupi i ostale delove :)

Ja sam procitala samo prvi deo..i dopao mi se... ostale delove nisam citala ali ako su kao prvi samo napred ! :okk:
Inace snimljen je i film ali su u filmu dosta izmenili tematiku, pa mi se nije bas dopao... :beyond:
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby alcesta » 21 Mar 2012, 12:30

Prva je daleko najbolja. Može da se čita kao zasebna, koliko se sećam ostale se ne nastavljaju direktno na radnju prve.
Kako se dalje odmiče nastavci su sve lošiji što se tiče zapleta i toka radnje, ali stil pisanja je i dalje dobar, to je vadi, barem kod mene. :biggrin: Treba spomenuti da je i prevod odličan, što danas nije čest slučaj :thumbup:
Savetovala bih da se ostale knjige pozajme iz biblioteke ili od nekoga, pa da ih kupi tek ako joj se dopadnu. Osim naravno ako ima prostora i para napretek. :)
Sa prvom sigurno nije pogrešila. :okk:
Film nisam gledala ali mi svi kažu da je grozan :(
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby harper lee » 21 Mar 2012, 13:11

alcesta wrote:Film nisam gledala ali mi svi kažu da je grozan :(

Nije toliko grozan, samo je preterano holivudiziran. :biggrin: Salim se - grozan je.

Starsice, neka kupi i ostale dve knjige. Prva jeste najbolja i zanatski i zato sto je zena bila u naletu ali tek sa sve tri se zaokruzuje prica o Vukodavu i bezveze je kad se vec procita prva da se ne procitaju i ostale dve. Uostalom, zena nije beskonacni Martin koji ce pisati istu knjigu dok ne umre, zavrsila je sve u tri knjige tako da i nije neki narociti trosak da se imaju sve tri knjige.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby alcesta » 21 Mar 2012, 13:15

Ovaj, harpere, knjiga ima četiri ;)
alcesta

Postby Starsica » 21 Mar 2012, 13:17

Pa to, preostale tri knjige (i ja nasla koga da pitam, Harper ni ne zna da ima 4 knjige :nisamja: :D ) bi izasle oko 1500 dinara u Laguni, imam popust od 23% + 10% na tri kupljene knjige. Znaci, kupujemo :D
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby harper lee » 21 Mar 2012, 13:22

alcesta wrote:Ovaj, harpere, knjiga ima četiri ;)

:tap:

Da ne mogu da ih vidim sa stolice u kojoj sedim a da ne ustajem pa i nekako. Bukvalno su na 30 santimetara od mene.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby alcesta » 21 Mar 2012, 13:23

Ja sam isto malopre proverila na polici, kako si me zbunio rekoh da vidim za svaki slučaj :laugh:

Starsice, je li to 1500 s popustom ili bez njega? Onda kupi, ako si član :)
alcesta

Postby Starsica » 21 Mar 2012, 13:27

1500 sa popustom (tacnije, 1420 :D ). Kad pogledam da sam kupila tuniku od flis papira za 1500 a mogla sam knjige koje bi me i zanimale, tacno mi dodje da iskocim iz koze ove moje velike.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby vicharhcp » 23 Mar 2012, 19:00

Za 10 dana pocinje prikazivanje druge sezone serije Igra prestola.
Evo male retrospektive prve sezone, kao i nekih sitnica iz druge.

UPOZORENJE: KO NIJE NI CITAO KNJIGE NI GLEDAO PRVU SEZONU, NEKA NE GLEDA KLIP, JER CE VIDETI NEKE STVARI KOJE NE BI TREBALO DA VIDI PRE PRVOG CITANJA/GLEDANJA.

ps Ne razumem zasto seriju nisu nazvali "Pesme leda i vatre", a sezone prema knjigama, vec su sve nazvali "Igra prestola". To je kao da su Gospodar prstenova nazvali "Druzina prstena", pa I, II i III :dunno:
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby karambol » 23 Mar 2012, 21:39

"Hodor" - reče Hodor :bleh:
Pravih se reči uvek kasno setim,
odgovor znam kad ostanem sam...
karambol

Postby Choda » 28 Mar 2012, 00:00

Elem da se vratimo na Ples, Vicho koji ti je PoV (Point of View) najbolji?
Spoiler: pokaži
Meni je naravno Teonov, doduse ja i Arju gotivim al u ovoj knjizi je ima premalo. Bas me zanima kuda ce je trening za ubijanje dalje odvesti, mislim da ce dobiti metu i to nekog koga ona smatra prijateljem mozda cak i Sansu.
Kako su preveli rime u Teonovim glavama npr u originalu je to islo "reek reek it rymes with (pridev)"(weak, meek, freak )
Ne znam zasto se u knjizi ne pojavlje onaj Arhi-mestar sa kraja gozbe, ustvari sad kad razmislim, bilo je za ocekivati da ce svi koji su krenuli ka njoj stici do nje u ovoj knjizi i to se nije desilo debeli je sve oduzio pitanje je dal ce moci sve da zavrsi u dve knjige..
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby vicharhcp » 28 Mar 2012, 14:40

Ples sa zmajevima
I meni su Teonova poglavlja super, ta njegova borba sa samim sobom ko je i šta je. Moram da priznam da je jako lepo napisao deo sa Mens Rajderom... može da se nasluti da je to on sa svojim kopljanicama, ali i ne mora.
Sviđa mi se deo sa Džonom Koningtonom (nemam knjigu pri sebi, nadam se da sam mu dobro napisala ime) kada se seća sebe sa princem Regarom. Uopšte, sviđa mi se njegovo pojavljivanje. Malo je zakuvao sa „oživljavanjem“ Egona. Tek u petoj knjizi ubacuje bitne likove, tako da sam i ja nešto sumnjičava u pogledu samo još dva dela.
Meni je Lord Manderli sjajan lik u ovoj knjizi i jedva čekam da vidim šta se desilo sa njim i njegovima u Zimorvelu.
Kada pogledamo šta je sve ostalo nedorečeno iz prošle i iz ove knjige, definitivno možemo da zaključimo da može da završi sagu u još dva dela, ali ako svaki bude imao po 2.000 strana. Samo se nadam da neće nešto da zbrza kako bi sve stalo u dve knjige. Radije bi čekala i još koji nastavak, nego da požalim što sam uopšte čitala.
Očekivala sam da se u ovom delu otkrije da je Hladnoruki u stvari Bendžen, a čak ni to nije otkriveno (a ja sam i dalje ubeđena da jeste).

Nego, reci mi, da li, čitajući Melisandrina poglavlja i ono što ona vidi u vatrama, stičeš utisak da je Džon u stvari Azor Ahai?

Meni su, inače, omiljeni likovi Džon, Tirion i Džejmi (Džejmi ne od početka) :roll:
vicharhcp

Postby vicharhcp » 28 Mar 2012, 17:10

Ako hoces da procitas, ovo bi trebalo da bude jedno od poglavlja seste knjige. Verovatno mu je preteklo iz Plesa.
Bas je Teon u pitanju :biggrin:
http://georgerrmartin.com/if-sample.html
Ja sam odlucila da ne procitam. Ko zna hoce li Martin nesto promeniti ili ne.
vicharhcp

Postby SerbianRaven » 30 Mar 2012, 19:13

Crazy Soul wrote:
Starsica wrote:Drugari, sestra je juce kupila prvi deo "Vukodava", a posto zaista o knjizi ne znam nista sem da se radi o epskoj fantastici, bacite mi vase misljenje i da li vredi da kupi i ostale delove :)

Ja sam procitala samo prvi deo..i dopao mi se... ostale delove nisam citala ali ako su kao prvi samo napred ! :okk:
Inace snimljen je i film ali su u filmu dosta izmenili tematiku, pa mi se nije bas dopao... :beyond:

Svaka knjiga pada kvalitetom, ja zapravo nisam cetvrtu ni procitao. Ali interesantan mi je knocept, i slovenski mentalitet, pa ipak preporucujem :)
SerbianRaven

Postby SerbianRaven » 30 Mar 2012, 19:19

vicharhcp wrote:Ples sa zmajevima
I meni su Teonova poglavlja super, ta njegova borba sa samim sobom ko je i šta je. Moram da priznam da je jako lepo napisao deo sa Mens Rajderom... može da se nasluti da je to on sa svojim kopljanicama, ali i ne mora.
Sviđa mi se deo sa Džonom Koningtonom (nemam knjigu pri sebi, nadam se da sam mu dobro napisala ime) kada se seća sebe sa princem Regarom. Uopšte, sviđa mi se njegovo pojavljivanje. Malo je zakuvao sa „oživljavanjem“ Egona. Tek u petoj knjizi ubacuje bitne likove, tako da sam i ja nešto sumnjičava u pogledu samo još dva dela.
Meni je Lord Manderli sjajan lik u ovoj knjizi i jedva čekam da vidim šta se desilo sa njim i njegovima u Zimorvelu.
Kada pogledamo šta je sve ostalo nedorečeno iz prošle i iz ove knjige, definitivno možemo da zaključimo da može da završi sagu u još dva dela, ali ako svaki bude imao po 2.000 strana. Samo se nadam da neće nešto da zbrza kako bi sve stalo u dve knjige. Radije bi čekala i još koji nastavak, nego da požalim što sam uopšte čitala.
Očekivala sam da se u ovom delu otkrije da je Hladnoruki u stvari Bendžen, a čak ni to nije otkriveno (a ja sam i dalje ubeđena da jeste).

Nego, reci mi, da li, čitajući Melisandrina poglavlja i ono što ona vidi u vatrama, stičeš utisak da je Džon u stvari Azor Ahai?

Meni su, inače, omiljeni likovi Džon, Tirion i Džejmi (Džejmi ne od početka) :roll:

Ja sam ubedjen da je to Deneris :)
SerbianRaven

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura