Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby Choda » 30 Mar 2012, 19:23

@ Vicha Procitao sam i to poglavlje moglo je komotno da ostane u Plesu, nista se tu epohalno ne dogadja niti otkriva.

Spoiler: pokaži
Sto se tice Dzona kao Azor Ahai-a to stvarno ne znam, u principu Azor Ahai mogu da budu Dzon, Deneris mozda cak i Bren, mozda i neko potpuno levi. Slicna je prica i sa jahacima zmajeva, kao zmaj ima 3 glave, znaci treba troje ljudi da jase zmajeve Deneris je jedna, mada pitanje je dal ce da prezivi :laugh: tu su opet Dzon, Bren,Egon cak i Tirion. Debeli ga je bas zakomplikovao ali o tom malo dole.

Sto se tice Dzona i njegovog navodnoh ubijanja(nema sanse da je mrtav, bar ne za stalno :biggrin:) mozda se Melisandra istripuje da je AA pa ga ozivi, a on to ne mora da bude.

Ubistvo, bolje reci atentat Dzona pravi haos na Zidu, i na celom Severu uopste, a sa iskrcavanjem Zlatne Cete,( ne znam kako je prevedeno) pravi haos u ostalom Vesterosu jos i kad se dodaju i oni Vrapci a i smrt Kevana, bice tu krvi do kolena.

Tamo u zalivu robova valjda ce Gvozdena flota konacno da se iskrca, pa da svi stignu do Deneris, a i ko zna sta ce da bude sa ovim Dotracima.

Cini je da je cela ova knjiga postavljanje situacije za sledecu koja mora biti prepuna akcije.

A sad moze biti i da je debelom svega preko glave i da to on nikad i ne zavrsi, pogotovo sad kad je prenatrpan obavezama.On na svom blogu otkad je izdata knjiga nista nije napisao o napretku sledeceg dela, jedino sto daje neku nadu je serija koja je mega popularna pa ili ga oni nekako pozure da zavrsi knjige ili cemo bar od serije dobijemo neki alternativni zavrsetak
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Unexpected » 30 Mar 2012, 20:59

Pazario juče, kada pročitam, javljam kakva je.
Image
The End.
Unexpected

Postby vicharhcp » 30 Mar 2012, 23:20

@unexpected
Javi obavezno. Bas danas sam videla knjigu u Laguni i razmisljala sam da li da je kupim.

@SerbianRaven & Choda
Kad je Choda vec pomenuo seriju... Ne razumem zasto u seriju nisu stavili gavrana Matorog Medveda. Po meni je taj gavran jako bitan (ako nista drugo, odigrao je veliku ulogu kada je Dzon postavljen za Lorda Zapovednika), kao i zmajevi i jezovuci. Ima li vama to logike?
Zlatnu cetu su preveli bas tako :biggrin: Napisacu ti sutra kako su tacno preveli onaj deo u Teonovoj glavi.
Ja do skoro nisam znala da je serija veliki hit. Sada gledam po gradu, svuda bilbordi.
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby SerbianRaven » 31 Mar 2012, 12:22

vicharhcp wrote:@unexpected
Javi obavezno. Bas danas sam videla knjigu u Laguni i razmisljala sam da li da je kupim.

@SerbianRaven & Choda
Kad je Choda vec pomenuo seriju... Ne razumem zasto u seriju nisu stavili gavrana Matorog Medveda. Po meni je taj gavran jako bitan (ako nista drugo, odigrao je veliku ulogu kada je Dzon postavljen za Lorda Zapovednika), kao i zmajevi i jezovuci. Ima li vama to logike?
Zlatnu cetu su preveli bas tako :biggrin: Napisacu ti sutra kako su tacno preveli onaj deo u Teonovoj glavi.
Ja do skoro nisam znala da je serija veliki hit. Sada gledam po gradu, svuda bilbordi.

Kako ne bi bila hit, ja sam licno zarazio gomilu cura sa knjigama, izlizale su ses od citanja :)
SerbianRaven

Postby vicharhcp » 31 Mar 2012, 16:15

Nas prevod za Chodu - Ples sa zmajevima

"Smrad, smrdljivi slomljeni Smrad." Pa varijacija "Smrad, smrdljivi slabasni Smrad." To je, od prilike ono sto znam da je cesto ponavljao u svojoj glavi.

Sto se popularnosti serije tice, ja sam provalila da je jako popularna kada sam je gledala sa drugaricom koja je prvi put gledala (pre nekih mesec dana) i koja je sutradan na poslu izjavila da je gledala sjajnu seriju koja se zove "Game of thrones", na sta su je svi na poslu belo pogledali i rekli, od prilike "Da si ti nama ziva i zdrava, odavno smo svi to gledali, evo ti sve epizode, jedva cekamo novu sezonu..."

Ja sam isto sve oko sebe zarazila (svi su procitali sve knijge), ali nisam bila svesna da je ta popularnost kod nas toliko uzela maha.
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby Starsica » 31 Mar 2012, 16:33

Ja bas namerno necu seriju da gledam, nego prvo knjige da procitam. Svi me nutkaju da je sto pre pogledam, ali necu sebi samo da kvarim utisak.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby SerbianRaven » 31 Mar 2012, 22:04

Starsica wrote:Ja bas namerno necu seriju da gledam, nego prvo knjige da procitam. Svi me nutkaju da je sto pre pogledam, ali necu sebi samo da kvarim utisak.

Veruj da vrlo mudro radis, istraj do kraja! ;)
SerbianRaven

Postby Unexpected » 31 Mar 2012, 22:12

Starsica wrote:Ja bas namerno necu seriju da gledam, nego prvo knjige da procitam. Svi me nutkaju da je sto pre pogledam, ali necu sebi samo da kvarim utisak.

Kod mene kontra. Knjiga ću se dohvatiti kada/ako sve budu napisane, a ko će izdržati da ne gleda seriju do tada. Jedinstven slučaj kod mene. Ako je verovati Harperu, ni debeli (beše ga tako krstio) ne zna kada će završiti.
Dosta mi je bilo čekanja kraja Mračne kule, dobrih 20 godina.
The End.
Unexpected

Postby alcesta » 01 Apr 2012, 16:18

Unexpected wrote:

Kod mene kontra. Knjiga ću se dohvatiti kada/ako sve budu napisane, a ko će izdržati da ne gleda seriju do tada.
Potpisujem.
S tim što meni 1. sezona čeka već ko zna otkad i nikako da se nakanim da počnem, samo sam 1. epizodu gledala, a i to ću morati ponovo jer sam pozaboravljala ko je kome šta.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Choda » 01 Apr 2012, 19:38

Unexpected wrote:Kod mene kontra. Knjiga ću se dohvatiti kada/ako sve budu napisane, a ko će izdržati da ne gleda seriju do tada.

Ih pa ima toliko kvalitetnih/serija filmova da se gleda, evo npr ja jos uvek nisam pogledao Lost,a rekao sam da cu ga pogledati kad se zavrsi serija i trt sad mi se ni ne gleda. Po meni je mnogo veci problem ostati ne spoilovan :biggrin: Najveci spoiler iz prve knjge/sezone je na uveliko i svuda na netu, a ne smem ni da pomislim sta ce da bude kasnije. Mozda ne bi bilo lose procitati prve 3 knjige koje su ujedno i najbolje a onda stati jer se tu zaokruzuje prvi deo radnje. Cetvrta i posebno peta su mnogo sporije i sluze za postavljenje radnje za nadam se zanimljiv kraj.

Tako da moj savet svima je da procitaju prve 3 knjige, jer su naravno knjige bolje od serije, i da tu stanu a sto se tice cekanja, pa i serije se dobijaju na kasicicu po 10 epizoda za 2-3 meseca i onda opet cekanje sledece.
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Unexpected » 01 Apr 2012, 19:49

Kod knjiga, kada znam da ima još opasno kriziram, dok sa serijama nije takav slučaj.
Kada je knjiga dobra, ne smeta mi što sam gledao film/seriju. Uporište i Zelenu milju sam prvo odgledao, pa čitao, takođe i Ime ruže.
Knjiga je knjiga.
The End.
Unexpected

Postby Felipao » 02 Apr 2012, 08:26

Slazem se sa Chodom,procitajte prve 3 knjige i gledajte seriju.

@Unexpected

Ja sam prvo pogledao prvu sezonu pa krenuo da citam knjige i prva knjiga me smorila do bola dok je nisam procitao jer sam bukvalno znao sve unapred sta se desava.Nije to to!
Felipao

Postby alcesta » 02 Apr 2012, 13:14

Felipao wrote:Ja sam prvo pogledao prvu sezonu pa krenuo da citam knjige i prva knjiga me smorila do bola dok je nisam procitao jer sam bukvalno znao sve unapred sta se desava.Nije to to!
Onda knjiga nije dobra :jezik: dobra knjiga može da se čita koliko hoćeš puta i ništa ne smeta što sve znaš unapred. :)
alcesta

Postby Felipao » 02 Apr 2012, 13:40

Pa nije bash tako.To moze kod knjiga koje imaju veliku umetnicku vrednost i kod kojih svako citanje dozivis na drugaciji nacin.Ovo je puka pripovetka smestena u svet zmajeva i nemrtvih,ako znash sta se desava unapred glupo je.Njena najveca car jeste u tim zapletima...Hocu reci-Zikinu dinastiju ili Mucke mozesh da pogledash 100 puta a spansku seriju verovatno samo jedanput jer kad saznash ko je davno izgubljeni sin Miguela Gonzalesa ALonsa i njegove zlobne tetka strine Marimar tesko da ce ti se gledati opet...
Felipao

Postby alcesta » 02 Apr 2012, 13:45

Neće mi se gledati ni prvi put :D
Ako je knjiga dobro napisana meni apsolutno ne smeta da je čitam više puta, to važi i za krimiće i sve tome slično. Čak je posle i zanimljivo tražiti one sitne detalje koji nagoveštavaju rešenje. Razume se ako je pisac dovoljno dobar.
Tako da ću lepo sačekati da Martin sve završi, ili ga neću ni počinjati ako ne završi. Mrzim serijale upravo zbog toga, tolerišem jedino kad su kratki ili završeni ili kad se knjige mogu čitati odvojeno.
alcesta

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura