Što se serije tiče, meni je prva sezona odlična. Vezano za glumce, mislim da bi izgledalo smešno da su stavili glumce koji imaju godine kao u knjizi. Znate kako izgledaju dečaci od 15,16 godina i sada ih zamislite kako vode ratove. Meni se baš svidela glumačka podela u prvoj sezoni. Za Eda Starka mislim da ne postoji bolji glumac.
Ide spojler za one koji nisu ni čitali ni gledali - bilo bi baš surovo da ovo saznaju na ovaj način
Kad već pominjem Šon Bina, moram da napišem jedan komentar koji stoji na yt ispod nekog klipa iz GoT. Neki lik je napisao; "Nije trebalo da vrati prsten Frodu, sve bi ih pobio"

Ja sam već zamislila scenu kako se spremaju da Starku odseku glavu, a on vadi prsten.....
Mali Džofri ne odgovara fizičkom opisu u knjizi, ali mislim da neko sa takvim fizičkim izgledom ne bi mogao da prenese gledaocima njegov karakter, tako da smatram da su i njega sjajno izabrali. Osim toga, mali je sjajan glumac. Ima jedna scena u drugoj sezoni gde se baš vidi da je opasan glumac.
Vezano za četvrtu knjigu, moram da se složim sa Chodom - dolazi posle najbolje knjige serijala. Ipak, puna je spletki i nekih dešavanja koja nisu borbe, bolje se upoznaju likovi i definitivno su knjige 4 i 5 priprema za finale. Skoro sam pročitala Zmajeve i nisam mogla da se odvojim od knjige dok nisam završila. Baš me je vukla da čitam dalje. Interesantna je. Meni su neka poglavlja bila dosadnjikava, zato što se baš ništa ne dešava, ali je to možda samo moj utisak.
Od šeste i sedme knjige očekujem ludilo najmanje u rangu treće knjige