Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby Hamilkar » 11 Apr 2012, 10:33

Choda wrote:Pa to su Ameri :biggrin: Inace seriju planiram da pocnem da gledam tek kad se druga sezona zavrsi pa cu tek tad moci da dam neki sud.
Hamilkar wrote:ja stigao do gozbe za vrane, već prelazi u komercijalu, napisano samo da se prodaje... prve 3 odlične

Ne bih se bas slozio, cetvrta knjiga je dobro napisana, jednostavno dolazi do usporenja radnje,sto je realno jel posle 3 knjige pune desavanja mora da se postavi scena za naredne dogadjaje. U cetvrtoj knjizi Martin pokazuje kakav je majstor svog zanata zbog jedne stvari i bas me zanima dali ce to u seriji uspeti.I meni je cetvrta knjiga bila smor posle prvog citanja, jos imaj u vidu da sam je ja cekao 2 godine da izadje, ali na drugo citanje je vec postala znacajno bolja. E sad sto se tice pete knjige, i ona je sve vreme zanimljiva ali se po meni prerano zavrsava,I to je ono sto ostavlja gorak ukus u ustima posle citanja, kao kad bi se Oluja zavrsila 200 stranica ranije. Tek kada izadje sesta(za jedno 10 godina :biggrin: ) moci cemo da sudimo koliko je peta dobra, odnosno dali ce zaplet koji se desava u petoj za posledicu imati sestu koje je puna :duel: :biggrin:

Ono sto meni vise smeta jeste preveliko sirenje radnje odnosno likova. U pocetku sam bio odusevljen jer ima vise zanimljivih radnji medjusobno manje ili vise povezanih, ne postoji podela na likove glavne ili sporedne. Taman se covek navikne na neke likove kad ono...
Mozda mi previse nedostaje Tirion u gozbi, pa sam se malo smorio..
Inace, sinoc sam skinuo prvih 10 epizoda, malo sam bacio pogled, deluje ok, samo malo mi se cini da su svi glumci stariji nego sto ih ja zamisljam...
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

Postby harper lee » 11 Apr 2012, 11:55

Martin je podetinjio i izgubio svaki respekt prema svojim citaocima. Ovo sto on radi sa svojom mocnom i genijalnom fransizom je infantilno. Dovoljno je samo videti ona poglavlja gde se neko od glavnih junaka nadje pred smrcu ili smrtnom opasnoscu pa se onda na tog lika ne vrati u sledecih 500 strana pokazuje koliko je postao jeftin u navlacenju citalaca na radnju koja vec polako poprima groteskne razmere razvlacenja i pravljenja digresija. To se ni u televizijskim serijama B produkcije vise ne radi. Covek se jednostavno zajebava. Sve je uspeo da uvuce u trip da je bitnije sto sad svi drame i cekaju cega ce sledeceg da se doseti nego da vodi radnju ka bilo kakvom razresenju.

Niko nikada nije uspeo da mi toliko ogadi svoje sopstvene knjige od Debelog. Posle prvih par knjiga veceg fana od mene valjda na svetu nije imao, sad sto se mene tice moze da se jebe dok ne obznani zavrsetak serijala. Sto se najverovatnije nikada nece ni desiti a i ako se desi bice tezak antiklimaks zbog preteranih ocekivanja.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby vicharhcp » 11 Apr 2012, 12:00

Što se serije tiče, meni je prva sezona odlična. Vezano za glumce, mislim da bi izgledalo smešno da su stavili glumce koji imaju godine kao u knjizi. Znate kako izgledaju dečaci od 15,16 godina i sada ih zamislite kako vode ratove. Meni se baš svidela glumačka podela u prvoj sezoni. Za Eda Starka mislim da ne postoji bolji glumac.

Ide spojler za one koji nisu ni čitali ni gledali - bilo bi baš surovo da ovo saznaju na ovaj način
Spoiler: pokaži
Kad već pominjem Šon Bina, moram da napišem jedan komentar koji stoji na yt ispod nekog klipa iz GoT. Neki lik je napisao; "Nije trebalo da vrati prsten Frodu, sve bi ih pobio" :lollol: Ja sam već zamislila scenu kako se spremaju da Starku odseku glavu, a on vadi prsten.....

Mali Džofri ne odgovara fizičkom opisu u knjizi, ali mislim da neko sa takvim fizičkim izgledom ne bi mogao da prenese gledaocima njegov karakter, tako da smatram da su i njega sjajno izabrali. Osim toga, mali je sjajan glumac. Ima jedna scena u drugoj sezoni gde se baš vidi da je opasan glumac.

Vezano za četvrtu knjigu, moram da se složim sa Chodom - dolazi posle najbolje knjige serijala. Ipak, puna je spletki i nekih dešavanja koja nisu borbe, bolje se upoznaju likovi i definitivno su knjige 4 i 5 priprema za finale. Skoro sam pročitala Zmajeve i nisam mogla da se odvojim od knjige dok nisam završila. Baš me je vukla da čitam dalje. Interesantna je. Meni su neka poglavlja bila dosadnjikava, zato što se baš ništa ne dešava, ali je to možda samo moj utisak.
Od šeste i sedme knjige očekujem ludilo najmanje u rangu treće knjige :biggrin:
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby Felipao » 11 Apr 2012, 14:34

Meni licno je komplet knjiga razvucena suvishe.Mnogo smarackih delova ima,trebao je malo vise da se ugleda na LOTR.
Felipao

Postby vicharhcp » 12 Apr 2012, 23:10

Ko nije citao knjigu ili gledao seriju Game of Thrones, neka ne gleda ni ovo sto postavljam

GAME OF THRONES U DOBA FACEBOOK-A

http://img59.imageshack.us/img59/6663/a ... ndfire.png

:lol:

ps Ako vam se otvori samo bela strana, sacekajte da se ucita, pa kliknite misem u levi deo ekrana, pojavice se slika
vicharhcp

Postby kikisp1 » 14 Apr 2012, 16:02

^^^
hahahah
Serbian AirForce <3
kikisp1

Postby vicharhcp » 24 Apr 2012, 17:53

Ima li jos neko ko je procitao Pesmu leda i vatre i sada gleda seriju?
Interesuju me utisci.
vicharhcp

Postby Napredpartizan » 24 Apr 2012, 18:32

Sjajan osvrt na prvu sezonu,sve je tu :D
Napredpartizan

Postby Hamilkar » 24 Apr 2012, 19:23

vicharhcp wrote:Ima li jos neko ko je procitao Pesmu leda i vatre i sada gleda seriju?
Interesuju me utisci.

Pa i nisam preterano odusevljen sa serijom, naravno zato sto je knjiga bolja 100 puta. Da nisam citao knjigu verovatno bi bilo drugacije. Neke scene su odradjene fantasticno dok neke izgledaju bas niskobudzetno. Valjda za ovoliki serijal treba da se ulozi previse novca da bi to izgledalo kako treba. Najvise su me iritirale pederske scene renlija i lorasa, bruka. Takodje, malo mi smeta sto u seriji dzofri izgleda 10 godina mladji od roba, bas preterano. Ono sto mi je super, jeste fizicka slicnost tiriona i dzejmija deluje odlicno.
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

Postby vicharhcp » 24 Apr 2012, 20:12

Poredjenje knjiga/serija

Meni se mnogo vise svidela prva sezona. Cini mi se da je bilo manje odstupanja od knjige. Sada su vec poceli da ubacuju neke nepostojece stvari, valjda da bi onima koji samo gledaju seriju nesto priblizili :what:
Ja spadam u onu grupu koja se mrstila na prvo gledanje Gospodar prstenova (sta je ovo, ovoga nema, gde je ovo, ovo nije bilo tako....), a sada i filmove obozavam (sa izuzetkom Povratka Kralja, taj deo mi se odmah dopao). Za sada mi nije jasno zasto su ubacili neke nepostojece stvari (npr. zasto je Kraster zveknuo Dzona po glavudzi :what: ), ali ostavljam prostor da Martin saradjuje sa njima i da postoje razlozi.
Postoje u seriji stvari koje mi se bas dopadaju (Brijena, Bolton, Harendvor, Hridi, jezovuci...) i neke koje mi se uopste ne dopadaju (Asa - zamisljala sam je kao crnu, muskobanjastu, ali lepsu, Kraster - on mi je suvise cist, zamisljala sam ga prljavijeg (bukvalno, strokavog :biggrin: ) i nisam ga zamisljala kao bucmastog....)
Tirion mi je i dalje genijalan.
Ona scena sa Robom i bolnicarkom :what: Ja mislim da je to Dzejn koja se pogresno predstavila, ali, zasto su izmislili scenu.
Za sada nisam odusevljena, ali, videcemo, ima jos 6 epizoda.
vicharhcp

Postby Unexpected » 24 Apr 2012, 20:22

Iz ugla nekoga ko nije čitao knjigu, jedva uspevam da pohvatam ko je ko, čemu je doprinela i pauza između dve sezone, pa su se neke stvari zaboravile.
Imena ni ne pomišljam da zapamtim. :biggrin:
The End.
Unexpected

Postby Crazy Soul » 24 Apr 2012, 20:42

Cinjenica je da ni jedan film ili serija ne mogu nikako parirati knjizi po kojoj su snimljeni. Subjektivna predstava koju stvaramo citajuci neku knjigu nikada ne moze odgovarati predstavi koju ima neko drugi. Po meni ako se vec odlucimo da pogledamo nesto tog tipa, treba zaboraviti , koliko je to moguce, na dozivljaj koji smo sami stvorili.... i posmatrati sa neke druge strane...Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby vicharhcp » 24 Apr 2012, 20:57

@Neocekivani - Kako ces se tek pogubiti u trecoj sezoni, kada ubaci jos hiljadu likova :biggrin:
Ako ti je potrebno pojasnjenje, pitaj.

@Crazy - Stoji to sto si napisala. Zato sam i napisala da spadam u grupu koja se mrstila kada je prvi put gledala Gospodar Prstenova (osim treceg dela), a da sada filmove obozavam. Cekam da prodje cela sezona (silno me interesuju neke konkretne stvari kako ce da odrade), pa cu onda dati sud. Bilo je i u prvoj sezoni odstupanja od knjige, ali ne ovoliko. Prva sezona je, manje vise, uradjena kako je u knjizi. Zato i jesam iznenadjena sto druga vec sada nije po knjizi. Videcemo (valjda) zasto su izmislili neke stvari. Za Gospodara Prstenova sam saznala zasto su uradili to sto su uradili i prihvatila sam.

Da ne bude zabune, neke stvari i u drugoj sezoni su mi uradjene sjajno, ali mislim da su neke stvari suvisne i nepotrebne (cak i ne postoje u knjizi, a to vreme su mogli da posvete necemu sto postoji).
vicharhcp

Postby Felipao » 25 Apr 2012, 08:45

To sa Lorasom i Renlijem je takav debilizam,neverovatno.
Felipao

Postby vicharhcp » 25 Apr 2012, 09:36

Razmišljala sam o jednoj izmišljenoj sceni iz četvrte epizode i došla do nekih zaključaka.

Neka spojler nikako ne otvaraju oni koji nisu čitali treću knjigu, pošto ću napisati nešto zbog čega bi ja ubila nekoga da mi je unapred rekao da će se desiti.

Verovatno su onu scenu sa Džejn (ubeđena sam da je to ona, samo se pogrešno predstavila (a možda su i njoj promenili ime da je neko ne pomeša sa Sersei na primer :biggrin: )) ubacili zbog težine te ljubavi. U knjizi se samo pojavljuje Rob koji je oženjen i mislim da su u ekranizaciji morali da stave neki uvod u sve to, pošto je zbog nje pogazio obećanje i ta ljubav ga je na kraju koštala i glave.

I meni je došlo da bljucnem kod scena Renlija i Lorasa.
vicharhcp

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura