Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Knjiga koju biste preporucili

Re: Knjiga koju biste preporucili

Postby Grobarcina995 » 18 Aug 2014, 12:28

Moze li neko da preporuci neki spijunski roman?
Grobarcina995

Postby Jorgovan » 18 Aug 2014, 13:10

Grobarcina995 wrote:Moze li neko da preporuci neki spijunski roman?

od Ladlama sve: Matareski krug, Brzi od zavere, Huverova slagalica, Bornov identitet...

a ako volis da je u trilerima prozmana i neka istorijska spletka, onda Stiv Beri (sve od njega). kod njega je dobro i sto na kraju knjige napise sta je izmislio a sta su istorijske cinjenice, cisto da ne bude neke zabune :biggrin:
Krenemo ti mi tako iz Zeleznika u Maderu, a ono daleko u picku materinu... Ljuba Tadic
Jorgovan

Postby Grobarcina995 » 18 Aug 2014, 14:03

Hvala bratori,potrudicu se da pronadjem knjige :D
Grobarcina995

Postby alcesta » 19 Sep 2014, 23:52

skeva wrote:Henryk Sienkiewicz - Ognjem i macem
Avantura, super knjiga za opustanje ako takvu trazis.

Sjenkjevič je možda jedini pisac koji bitke ume da opiše na takav način da mi nijednog momenta nisu dosadne. :okk: Svakako bih preporučila celu trilogiju, posle ovoga i Potop (meni lično omiljeni deo) i Pana Volodijovskog.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby grobar_Zvornik » 20 Sep 2014, 10:04

Withnail wrote:Alhemicara ne treba citati...cim je to glavna knjiga pevacica, vip sponzorusa, fudbalera treba je izbeci :biggrin:

Има истине у овоме. Од 6 цура које су читале и које сам питао како им се свидјела само једна је одушевљена. Од осталих 5, 2 уопште нису стигле до краја јер су се смориле...
Него једно питање за Крејзи и компанију, има ли неко добро мање више историјско објективно штиво које описује Југославију за вријеме Другог свјетског рата, а да се не ради о комунистичкој пропаганди???
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby ОГИ » 20 Sep 2014, 11:26

Nekada sam imao arhivirano, ali mislim da ce Irri nesto iskopati.
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby Crazy Soul » 20 Sep 2014, 11:45

grobar_Zvornik wrote:Него једно питање за Крејзи и компанију, има ли неко добро мање више историјско објективно штиво које описује Југославију за вријеме Другог свјетског рата, а да се не ради о комунистичкој пропаганди???

Iskreno, to ne spada u domen mojih interesovanja. Moje zanimanje za istoriju se generalno zavrsava tu negde oko XVIII veka.. tako da ti ja tu ne mogu pomoci. Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby Crazy Soul » 20 Sep 2014, 11:54

Raul gde ti nestade post? Image
Taman sam ti spremila odgovor ...Image
Crazy Soul

Postby Raoul Duke » 20 Sep 2014, 12:03

Crazy Soul wrote:Raul gde ti nestade post? Image
Taman sam ti spremila odgovor ...Image

Збунио ме Соларисов сајт. Мислио сам да Ватра није преведена код нас, јер нисам могао да кликнем на линк, а они су је рашчланили на меки и тврди повез :biggrin: Прави сам тупан испао.

А одговор сам свакако добио, на преформулисано питање :biggrin: Хвала! :hatman:
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby House » 22 Sep 2014, 17:49

Pre neki dan sam zavrsio citanje knjige... Kaludjer koji je prodao svoj ferari-Robin Šarma

Na mene je ostavila odlican utisak,i jedva cekam da procitam i drugi deo...preporucio bih svakom,jeste malo utopisticki napisano i nzm da li je bas u ovom vremenu moguce voditi takav zivot....ali svakako moze da donese neke smernice u zivotu .... :biggrin:
Da je rekao ‘kroz zid!’, išli bi kroz zid, zajedno sa svom braćom na terenu!!- LOVERNJ <3
House

Postby Crazy Soul » 22 Sep 2014, 17:54

House wrote:Pre neki dan sam zavrsio citanje knjige... Kaludjer koji je prodao svoj ferari-Robin Šarma

Na mene je ostavila odlican utisak,i jedva cekam da procitam i drugi deo...preporucio bih svakom,jeste malo utopisticki napisano i nzm da li je bas u ovom vremenu moguce voditi takav zivot....ali svakako moze da donese neke smernice u zivotu .... :biggrin:

Mislim da je ta knjiga pre svega namenjena onima koji su svoj zivot posvetili karijeri i sticanju velike kolicine novca... To ovde kod nas tesko da moze da bude( bar za vecinu ).
Ovde radis hoces neces 24h samo da bi preziveo. Image
Crazy Soul

Postby House » 22 Sep 2014, 18:13

Ja je nisam tako sagledao...okej sve se desilo Dzulijanu sto je bio opterecen poslom i parama...ali prica je mnogo sira...gde pare uopste nisu bitne...vec da je srecan i normalan zivot nesto mnogo sire od samih para i posla kojim se bavimo....
Da je rekao ‘kroz zid!’, išli bi kroz zid, zajedno sa svom braćom na terenu!!- LOVERNJ <3
House

Postby Crazy Soul » 22 Sep 2014, 18:19

House wrote:Ja je nisam tako sagledao...okej sve se desilo Dzulijanu sto je bio opterecen poslom i parama...ali prica je mnogo sira...gde pare uopste nisu bitne...vec da je srecan i normalan zivot nesto mnogo sire od samih para i posla kojim se bavimo....

Onda procitaj knjigu od Og Mandina.. Najveci trgovac na svetu.... to je ono sto trazis Image
Crazy Soul

Postby House » 23 Sep 2014, 08:49

Hocu,hvala na preporuci :okk:
House

Postby grobar_Zvornik » 29 Sep 2014, 12:57

Људи да ли је неко случајно прочитао књигу Ђорђа Рандеља - "Патријарх Павле - светац кога смо познавали" ? Какви су утисци? Планирам најбољем другу исту купити (надам се да ћу је наћи) као поклон?
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura