Meni je od Agate skoro sve OK šta god da uzmem. Ima samo par jezivo loših knjiga, što je s obzirom na količinu odličan procenat

Lepo sam se zarekla posle
Koda da neću više pipati Dena Brauna, ali sam ipak uzela
Inferno 
najviše iz radoznalosti zbog teme i mesta događaja. To je i ono što mi se dopalo u knjizi, turistički deo kroz Firencu i Veneciju, i podsećanje na mesta kojima sam prošla, bukvalno je ulica po ulica opisana i vidi se da se potrudio oko tih detalja. Ostatak bolje da ne komentarišem, možda će film vredeti da se pogleda iz istih razloga, mada je za to verovatno korisnije uzeti neku putopisnu emisiju. Tako mi i treba, bar se idući put neću više prevariti
E da, nabavila sam Karizijevog
Šaptača i pročitala najzad

previše morbidno i krvavo za moj ukus, kao neka kombinacija Kinga i Zločinačkih umova; takve stvari pre gledam nego što volim da ih čitam. Ali inače je vrlo dobro napisano, mada je u drugom delu možda previše zakomplikovao i Šaptača predstavio toliko superiornim da na momente gubi uverljivost. Primetila sam da je mnogima smetalo
deus ex machina vidovnjačko spasavanje
, ali meni nije bio problem s obzirom na kompletnu atmosferu knjige, taman da ima neki triler sa drukčijom dinamikom.
Ali ubila sam se da ustanovim u kojoj se zemlji događa, to me je baš nerviralo sve vreme što ne mogu da dokučim
Valja li ovaj drugi deo?