Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Književno ćaskanje

Re: Književno ćaskanje

Postby mihZR » 02 Apr 2015, 08:16

mihZR

Postby Pit Bull » 06 Apr 2015, 00:39

Sve mi se cini da ce se ASOIAF morati opet ispocetka citati pre nego sto izadju "Vetrovi zime" uzimajuci u obzir da sam ja pola stvari zaboravio iz zadnje 2 knjige...
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Starsica » 06 Apr 2015, 15:55

Ja sad čitam "Gozbu za vrane" i smara me u velikom delu čitanja.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Choda » 06 Apr 2015, 23:18

Starsica wrote:Ja sad čitam "Gozbu za vrane" i smara me u velikom delu čitanja.

Ja kad sam prvi put procitao Gozbu nije mi nesto legla, ali kako je vreme prolazio i kako sam se vracao na odredjene likove( ja kad ponovo citam PLiV citam jedan PoV odjednom) mnogo mi je bio bolji utisak.

PoV koji su po meni dobri: Dzejmi, Arja, Sansa, Sem (pogotovo poslednje poglavlje), Brijena (ima jedno vrlo bitno poglavlje) i Gvozdeni ljudi 'nako, poglavlja u Dorni isto 'nako mada mozda i nepotrebna i jedino Sersei smara..
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Starsica » 06 Apr 2015, 23:24

I čula sam od nekoliko ljudi da je "Gozba za vrane" najslabija u serijalu :beyond:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Pit Bull » 06 Apr 2015, 23:28

Meni su Greyjoyi odlicni, pogotovo kad dolaze na ono biranje, ima rec za to u knjizi ali sam zaboravio i kad se polako upoznajemo sa njihovim likovima, dok su me Marteli opasno smorili u FFCu... Mnogima je knjiga najlosija jer nema ovih standardnih likova ali sta znam, ima svoje prednosti i mane.

Steta je sto Arijane nece biti u seriji...
Pit Bull

Postby Houdini » 06 Apr 2015, 23:44

sto kaze Pit i ja cu morati da citam sve ispocetka kad debeli odluci da izda 6. knjigu. nicega se ja ne secam vise.

edit: inace debeli se zalaufo da je izda 2016.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Pit Bull » 06 Apr 2015, 23:49

Ja sam uzeo pa petu knjigu listam malo, nekih stvari se bas ne mogu sjetiti, tipa onih likova oko Deneris nema sile da ih sve popamtis :D Ja znam jednog lika koji ima ogromnu tablu u kuci sa svim likovima i sve povezano, to je on jos dok nije bilo serije, kad je pocela serija poceo je da stavlja slike likova koji su u seriji, komedija teska ali jedino tako mozes povezati...

Koliko vidim u seriji su ubacili Varisa da putuje sa Tirionom sto nije slucaj u knjigama sto implicira da ce neko da bude izbacen a ne vidim kako smiju izbaciti Grifa i ekipu zbog cele price oko Aegona :D
Pit Bull

Postby Choda » 06 Apr 2015, 23:58

Starsica wrote:I čula sam od nekoliko ljudi da je "Gozba za vrane" najslabija u serijalu :beyond:

Sta znam, ja sam Ples citao samo jednom, trenutno se psihicki pripremam da pocnem ponovo da ga citam :biggrin: , ali trenutni mi je utisak da je Gozba bolja od Plesa, mozda promenim misljenje posle reread-a.

Houdini wrote:
edit: inace debeli se zalaufo da je izda 2016.

da u decembru 2016 :lollol:

Pit Bull wrote:
Koliko vidim u seriji su ubacili Varisa da putuje sa Tirionom sto nije slucaj u knjigama sto implicira da ce neko da bude izbacen a ne vidim kako smiju izbaciti Grifa i ekipu zbog cele price oko Aegona :D

Mislim da ce tu celu pricu da izbace..
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Panta » 07 Apr 2015, 00:59

Meni se cini da Varis putuje sa Tirionim samo do Pentosa, a ne preko Rojne (majke :D) do Deneris, makar na osnovu onih trejlera, a sto se poklapa sa knjigom. Btw, od ubistva Tivina Varis se slabo i pojavljuje u knjigama, sve do paklenog kambeka na kraju Plesa...

Inace, proces izbora kralja kod Gvozdenrodjenih je zakraljenje, ako me pamcenje dobro sluzi...
Fedor is back.
Panta

Postby Pit Bull » 07 Apr 2015, 01:36

Jeste, zakraljenje :D Mozda smo ubacili slovo viska ali na to sam mislio :D I generalno celi plan sa trubom, ja nisam verovao kad sam citao :laugh: Martin je uspio da poveze svakoga sa svacim, ono kad razmisljas sad ce skovati plan da napadne King's landing on izvuce rog za zmajeve :lol2:
Pit Bull

Postby Houdini » 07 Apr 2015, 23:32

jel misli Stojiljkovic da pise nastavak Dugih noci ili ne? jbt gori je od debelog.

jel neko citao Kainov oziljak? valja li cemu?
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby KarlMalone32 » 14 Apr 2015, 12:33

Sad zavrsio " Ognjena kisa ". Kakva knjiga! :blue:
Mirno, hladnokrvno i 71:70. Partizan je sampion Evrope!
Jedina svetlost na kraju tunela,
ta boja crna, ta boja bela...
KarlMalone32

Postby humskars » 14 Dec 2015, 16:20

Otvorih temu da vidim o cemu se pise, neobavezno caskate kao kakve srednjoskolke o nekim knjigama koje su smejurija ,Braun,Eko i ostali ,a izuzetno hvaljeni neki srednji pisci .Sadrzajnija bi bila rasprava o nekimm klasicima ili srednje teskom literaturom ,do kraja ce se jos pisati i o ljubavnim romanima .
humskars

Postby Raoul Duke » 15 Dec 2015, 00:26

Ајде не лупај глупости молим те, ако већ немаш шта паметно да напишеш.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura