Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby Vlada » 07 Sep 2012, 21:52

Felipao wrote:
Vlada wrote:Posto si ljubitelj epske fantastike preporucicuti Game of Thrones.Fantasticna serija.

Ocesh reci odlicna knjiga ;)

Nemash brige,Vicha i procitala i pogledala sve odavno :D Ako volish SF slobodno iscitaj ceo topik,ima dosta dobrih preporuka.

Znam da je knjiga.Nisam citao knjige, vec sam gledao serije.Student sam i nemam vremena za citanje a imam mali problem sve bih radije citao nego ucio o ekonomiji u srbiji.Imam jos 2 ispita do kraja i onda pravac gradska bibljioteka.Seriju kad pogledam ona traje sat vremena a knjigu mogu citati danima.Citao sam tolkina i Hobita i Gospodara pa mi 2 roka propala i onda sam rekao kad zavrsim ovo sranje od faksa onda cu da uzivam i mastam.
Naravno da cu da iscitam ceo odeljak foruma i popisem knjige koje cu do nov godine poceti da citam.

A za spartaka znam da je taj glumac umro.Nego serija ide provo onaj deo od jedne sezone (Bogovi arene) gde je Ganikus prvo sampion pa onda Kriksus, a u Spartaku Kriksus je vec sampion.To sam mislio, da ko nije gledao seriju bolje da pogleda prvo Bogove arene pa onda Spartaka:Krv i pesak.
Vlada

Postby Felipao » 07 Sep 2012, 22:24

Vlada wrote:A za spartaka znam da je taj glumac umro.Nego serija ide provo onaj deo od jedne sezone (Bogovi arene) gde je Ganikus prvo sampion pa onda Kriksus, a u Spartaku Kriksus je vec sampion.To sam mislio, da ko nije gledao seriju bolje da pogleda prvo Bogove arene pa onda Spartaka:Krv i pesak.

:thumbup: Nesporazum posto si permutovao nazive sezona,nije ni bitno.

Moram priznati da sam ja pogledao fazon jednu i po epizodu Bogova arene i smorilo me pa istu nisam ni pogledao.Al zato su sezone vrh,jedva cekam sledecu.

Da ne bude totalni off
Debeli ebem ti mamaru (nolinjo style) pisi nastavak dok nisam zaboravio sta se izdesavalo u prethodnim knjigama.Bole njega brige,on se sad zanima serijom i jednim kvalitetnim unistavanjem knjige (mada je i nju uspeo da upropasti do neke tacke)
Felipao

Postby harmonica » 09 Sep 2012, 10:02

Felipao wrote: Debeli ebem ti mamaru (nolinjo style) pisi nastavak dok nisam zaboravio sta se izdesavalo u prethodnim knjigama.Bole njega brige,on se sad zanima serijom i jednim kvalitetnim unistavanjem knjige (mada je i nju uspeo da upropasti do neke tacke)

:lol: Ja sam skoro zavrsio trecu ( jbt! :biggrin: ) , ali malo sam gleduckao izjave po netu, i uopste mi ne ulivaju poverenje... Prvo je navodno planirano da poslednje dve budu velicine Sudara kraljeva, pa se debeli raspisao, i projekcija mu je navodno 1500str po knjizi :wacko: pa je izjavio da ce sigurno biti jos samo dva dela, sve dok ne promeni odluku da ih bude vise... nekako mi se cini da nema isplaniran endgame, i to moze da bude ozbiljan problem...
A ipak je, samo za trenutak, u tom kriku svega nekoliko stotina grla, zazvučala takva strašna snaga! Kako to da nikad ne viču zbog drugih, važnijih stvari?
harmonica

Postby Choda » 09 Sep 2012, 11:13

vicharhcp wrote:
Konačno je i kod nas izašao treći deo trilogije "Red Magle"

http://www.laguna.rs/n1962_knjiga_red_m ... aguna.html

Sada mogu da idem da kupim. Čekala sam da sve izađe, nisam htela da još nešto čitam, pa da čekam nastavak.

Aj pa javi kad procitas dal valja..

Felipao wrote: Debeli ebem ti mamaru (nolinjo style) pisi nastavak dok nisam zaboravio sta se izdesavalo u prethodnim knjigama.Bole njega brige,on se sad zanima serijom i jednim kvalitetnim unistavanjem knjige (mada je i nju uspeo da upropasti do neke tacke)

Samo se ti nadaj sad je poceo NFL a debeli to intenzivno prati, mozda ste njega trebali da zovete za fantazi :vidbudale:
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Vlada » 09 Sep 2012, 11:22

Piter Džekson odbija da priča o trilogiji "Hobit"

Reditelj Piter Džekson uspešno je ovog vikenda izbegavao pitanja o odluci - koja je izazvala prilične kritike obožavalaca - da filmsku adaptaciju romana Dž.R.R. Tolklina "Hobit", koji je dug 300 strana, podeli na tri dugometražna filma
Piter Džekson odbija da priča o trilogiji "Hobit"
Piter Džekson na snimanju "Hobita"
Gamezone

Gamezone

Reditelj epske trilogije "Gospodar prstenova" rekao je ranije da su tri filma moguća zbog dodataka na kraju romana u kojima Tolkin pruža dodatne detalje o Srednjoj Zemlji.
Na konferenciji za novinare u Torontu, Džekson, koji je na filmskom festivalu predstavio svoj dokumentarac "West of Memphis" (Zapadno od Memfisa) , odbio je da odgovara na pitanja vezana za "Hobita".

Ljubitelji Tolkina smatraju da Džekson želi da zaradi razvlačenjem priče na nekoliko nastavaka i da mu ponestaje ideja.

Na sličan način je poslednji roman u seriji o Hariju Poteru "Relikvije smrti" pretočen u dva odvojena filma, što je potom bio slučaj i sa "Sumrakom" i "Igrama gladi".

Sam Tolkin je o sebi govorio da mu je potreban urednik koji se neće plašiti kasapljenja teksta.
"Gospodar prstenova" koji je napisan u periodu između 1937. i 1949. kao nastavak "Hobita" prvobitno je bio zamišljen kao jedna knjiga ali je njegov izdavač insistirao na trilogiji - iz ekonomskih razloga,
P
rvi deo Džeksonovog "Hobita" - "An "Unespected Journey" (Neočekivano putovanje) očekuje se u bioskopima u decembru 2012.
Drugi i treći - "The Desolation od Smaug" (Uništenje Šmauga) i "There and Back Again" (Tamo i natrag) do jula 2014.
Vlada

Postby alcesta » 09 Sep 2012, 21:55

Vlada wrote:@vicharhcp
Evo ovde da ti odgovorim zasto sam te pitao za SF. Ti si prva pripadnica zenskog pola koja voli SF.

Onda sam ja druga, a znam ih još :D istina ne mnogo :(

Čekala sam novi Simonsov SF kao ozebla sunce, ali me je opet razočarao Flešbekom :( odličan potencijal priče i maestralan stil da bi od svega napravio politički pamflet kao da su ga republikanci angažovali za predstojeće izbore :tap: :banghead:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Unexpected » 09 Sep 2012, 22:02

alcesta wrote:Čekala sam novi Simonsov SF kao ozebla sunce, ali me je opet razočarao Flešbekom :( odličan potencijal priče i maestralan stil da bi od svega napravio politički pamflet kao da su ga republikanci angažovali za predstojeće izbore :tap: :banghead:

Crna brda?

Meni je još na čekanju. Dohvatih se knjige prošli vikend, i posle 5 min skapiram da mi je crkao bojler. :biggrin:
Od tada se kanim da počnem, ali nikako da nađem vremena, a i ne čita mi se nešto trenutno...
The End.
Unexpected

Postby alcesta » 09 Sep 2012, 22:08

Unexpected wrote:
alcesta wrote:Čekala sam novi Simonsov SF kao ozebla sunce, ali me je opet razočarao Flešbekom :( odličan potencijal priče i maestralan stil da bi od svega napravio politički pamflet kao da su ga republikanci angažovali za predstojeće izbore :tap: :banghead:

Crna brda?

Flešbek. Crna brda su horor, ako sam dobro razumela, od Simonsa ne čitam ništa što barem ne liči na SF :)
alcesta

Postby Unexpected » 09 Sep 2012, 22:24

alcesta wrote:Flešbek. Crna brda su horor, ako sam dobro razumela, od Simonsa ne čitam ništa što barem ne liči na SF :)

A lepo si napisala, ko mi je kriv kada ne čitam pažljivo... :facepalm:
The End.
Unexpected

Postby Starsica » 10 Sep 2012, 01:41

U slucaju da neko voli dobar horor, preporucujem trilogiju "Soj" od Giljerma del Tora i Caka Hogana. Prica je o vampirima, ali nije tipicna prica i uopste nisu tipicni vampiri.
Preporucujem, posebno onima koji ce se bar malo uplasiti ;)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby vicharhcp » 10 Sep 2012, 11:45

Ova slika može da bude interesantna onima koji su pročitali "Pesmu leda i vetre".
Novi likovi za seriju. Taman da vidite jesu li onakvi kavim ste ih zamišljali dok ste čitali.

Image

Meni su po izgledu ok, videćemo kako će "skinuti" likove u seriji.
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby harmonica » 10 Sep 2012, 23:28

Sve je to lepo, ali gde je ovde Oberin Martel!? Tek u onoj tamo sezoni izgleda... Remzi je odlican, kao i Toros i Crna riba :thumbup:
A ipak je, samo za trenutak, u tom kriku svega nekoliko stotina grla, zazvučala takva strašna snaga! Kako to da nikad ne viču zbog drugih, važnijih stvari?
harmonica

Postby Withnail » 10 Sep 2012, 23:38

harmonica wrote:i Crna riba :thumbup:

Spoiler: pokaži
Image

:drool:
Withnail

Postby harmonica » 11 Sep 2012, 21:44

Spoiler: pokaži
Image
:P
harmonica

Postby alcesta » 21 Sep 2012, 12:53

Ovih dana sam obnovila Zemljomorje, nije bilo u planu ali povukla me ova grozna ekranizacija koju su reprizirali na nekom kanalu. :biggrin: Na svako novo čitanje sve više mi se sviđa :inlove:
alcesta

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura