Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby RobRoy » 02 Oct 2012, 11:37

Unexpected wrote:
Unexpected wrote:Pročitah i Duge noći i crne zastave Konstantinovo raskršće(Dejan Stojiljković), recimo da može da upadne u neki od ovih žanrova. Lagana knjiga za jedno poslepodne dva poslepodneva, mislim da ga ih vredi potrošiti na ovu knjigu.

Po meni bolje napisana, malo obimnija. Utisak za obe knjige mi je da su prerano/prebrzo privedene kraju. Sve u svemu nije loše osveženje među domaćim piscima.

:+1:
Jedine zamjerke su baš prebrzo privođenje kraju, nekako su mi obje knjige ostale nedovršene, nedorečene...
Mada je planirano da Duge noći i crne zastave dobiju i nekoliko nastavaka.
U svakom slučaju, ko nije čitao neće uzalud izgubiti vrijeme. Vrijedi pročitati.
GoTorreyGoHome
RobRoy

Postby belpH #77 » 02 Oct 2012, 19:09

ja sam burazeru uzeo za rodjendan ovu trilogiju:

Put za Jerusalim
Spoiler: pokaži
Image

Templar
Image

Kraljevstvo na kraju puta
Image

jel citao neko?
- dum spiro spero -
belpH #77

Postby alcesta » 16 Oct 2012, 22:34

Star Wars izložba, ni manje ni više nego u Luvru :biggrin:

http://www.news.com.au/entertainment/ce ... 6490244164
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby mihZR » 17 Oct 2012, 09:06

Ko nije citao Red Magle triologiju, nek pocinje. Ja polako zavrsavam treci deo, i vec sad mi je jasno da je remekdelo EFa u pitanju, a tek sledi konacan rasplet. :)
mihZR

Postby Unexpected » 27 Oct 2012, 19:51

Novi King u Alnariju:

Image

Stiven King
DALAS '63

Dana 22. novembra 1963. godine tri pucnja odjeknula su u Dalasu. Džon Kenedi je ubijen i svet je zauvek izmenjen. Šta bi bilo kada bi to moglo da se promeni?Šta ako jedan čovek ima mogućnost da se vrati kroz vreme i izmeni tok istorije?

Džejk Eping je tridesetpetogodišnji nastavnik engleskog jezika u američkoj državi Mejn. Jednog dana, prijatelj Al će mu otkriti neverovatnu tajnu: u njegovoj ostavi nalazi se vremenski portal koji vodi u 1958. godinu. Al ubeđuje Džejka da krene u neverovatnu misiju – koja je odjednom nestvarno stvarna – da pokuša da spreči Kenedijevo ubistvo. Tako počinje Džejkova avantura, u kojoj kao Džordž Amberson dospeva u svet Elvisa i Džona Kenedija, upoznaje osobenjaka Lija Osvalda i lepu bibliotekarku Sejdi Danhil, koja postaje ljubav njegovog života. Džejkov novi život prevazilazi sve zakone fizike i normalne granice prostora i vremena, ali da li će to biti dovoljno da ostvari svoju misiju?

Oda jednom jednostavnijem vremenu i napeta misterija koja će vas ostaviti bez daha, Dalas ’63 je još jedno Kingovo remek-delo epskih razmera.
The End.
Unexpected

Postby Starsica » 29 Oct 2012, 19:04

Ja sam juce pocela da citam Red magle i mogu reci da sam odusevljena. Svukla sam 200 strana za sada, fenomenalno je :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby mihZR » 29 Oct 2012, 19:38

@Starsica
Cek tek kad svuces poslednjih 200 stranica triologije. :)
mihZR

Postby Starsica » 29 Oct 2012, 19:45

Jedva cekam i ovo da prodjem, jos uvek nisam kupila druge dve knjige, maaaaaalo su mi skupe :) Da sam znala da je ovako dobro, ranije bih se odlucila na ovo :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Starsica

Postby mihZR » 29 Oct 2012, 23:45

Tek pre 2 meseca su izdali prevod 3. dela, tako da nisi izgubila mnogo. A da te obradujem, Brendon je vrlo mlad, i planira da od Reda Magle napravi triologiju manje povezanih triologija.
mihZR

Postby alcesta » 30 Oct 2012, 10:52

Trilogija, ne triologija :)

Centar za promociju nauke izdao je R.U.R. Karela Čapeka, dramu u kojoj se prvi put pominje reč robot. :) Ima da se kupi na izložbi CERN-a u Robnoj kući na Trgu, za 300 dinara. :) Izložba traje čini mi se do 7. novembra, a valjda će pustiti nešto i u knjižare...
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby mihZR » 30 Oct 2012, 16:50

Au, ladno godinama vec koristim pogresan termin...

Image
mihZR

Postby Starsica » 30 Oct 2012, 17:50

Mihajlovski wrote:Tek pre 2 meseca su izdali prevod 3. dela, tako da nisi izgubila mnogo. A da te obradujem, Brendon je vrlo mlad, i planira da od Reda Magle napravi triologiju manje povezanih triologija.

Ispravila te Alcesta pre mene :D
Posto sam tek na polovini prve knjige, mogu stvarno reci da je jako dobra :) Puno obrta za kratko vreme, drzi paznju, magija.. Ma sve :) Znam da je Laguna skoro izdala treci deo (tacnije, skoro sam saznala) i ovo da ce biti manje povezanih trilogija.. Pa ono, piskam od srece :D Mada, sticem utisak da je to mix naucne i epske fantastike (sad kad stvarno i jeste :D ). Nisam citala nikakve preporuke niti recenzije, tek ono sto pise na sajtu Lagune.
Starsica

Postby cecans » 06 Nov 2012, 10:35

Sin mi rece pre neki dan da je Martin "obecao"da ce zavrsiti serijal do 2018 ( iskopao to negde na netu ), pa taj covek nije normalan :colera: , misli li on uopste na nas sirote citaoce :crybaby:

Starsice, smatras da vredi kupiti tu trilogiju :) ? Red magle?
cecans

Postby Starsica » 06 Nov 2012, 12:07

Ceco, u roku od odmah. Ja sam prvi deo progutala, fenomenalna je knjiga. Sad skupljam lovu za ostale delove :) Skoro se nisam toliko zanimala za neke knjige. Od mene ogromna preporuka.
Starsica

Postby cecans » 06 Nov 2012, 14:25

Starsica wrote:Ceco, u roku od odmah. Ja sam prvi deo progutala, fenomenalna je knjiga. Sad skupljam lovu za ostale delove :) Skoro se nisam toliko zanimala za neke knjige. Od mene ogromna preporuka.

Hvala ti :okk: , kupujem cim stignem pred Bozic u NS.
cecans

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura