Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby Vlada » 06 Nov 2012, 19:00

Ceco uclani se u gradsku biblioteku jer vidim da si iz NS.700 din je godisnja clanarina.Imaju 2 knjige od 3.Verovatno ce nabaviti uskoo i 3 knjigu
Vlada

Postby cecans » 06 Nov 2012, 21:50

Vlada wrote:Ceco uclani se u gradsku biblioteku jer vidim da si iz NS.700 din je godisnja clanarina.Imaju 2 knjige od 3.Verovatno ce nabaviti uskoo i 3 knjigu

Vlado, hvala ti na predlogu, ja jesam iz NS ali smo se preselili u Austriju pre tri godine, tako da sam u Novom Sadu samo povremeno po par dana i onda obicno poharam Lagunu :biggrin:
cecans

Postby Unexpected » 06 Nov 2012, 21:54

Mislim da laguna šalje knjige u inostranstvo.
The End.
Unexpected

Postby Golden Warrior » 07 Nov 2012, 01:17

Imam vec nedelju dana Poslednje carstvo kod sebe i nikako da se nakanim da pocnem da je citam ko covek. Procitao sam 80 strana i uopste me nije preterano zapalila cak naprotiv...

Odavno me u nekoj knjizi nije vise nervirao izraz kao ovaj ''ska'' mnogo kretenski deluje :D
Golden Warrior

Postby Starsica » 07 Nov 2012, 01:34

Stvar ukusa :) Ja jedva cekam da kupim ostale knjige :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby cecans » 07 Nov 2012, 09:35

Unexpected wrote:Mislim da laguna šalje knjige u inostranstvo.

Znam da salje, rekli su mi, ali sad sam se u nedelju vratila iz NS i nakupovala sam knjiga, dovoljno do kraja decembra :biggrin:
cecans

Postby Golden Warrior » 07 Nov 2012, 11:33

Starsica wrote:Stvar ukusa :) Ja jedva cekam da kupim ostale knjige :)

Ma naravno, ne sumanjam da ce mi se utisak dosta popraviti do kraja ali me nije uhvatila manija kao kad citam Martina recimo.

Ista stvar mi je bila sa Lazi Loka Lamore ne znam mozda imam prevelika ocekivanja...
Golden Warrior

Postby Crazy Soul » 21 Nov 2012, 01:15

Image
Procitala sam je pre 15-ak dana ali nikako da se setim da ostavim komentar...Image
Cita se lagano, u dahu... ima predispozicije da u sledecim delovima dobije i na vecoj tezini...ali savrsena je za odmaranje mozga ...
Ljudska vrsta prepustila je noć utrobnicima, demonima koji se svakog dana u sumrak izdižu iz zemlje i razaraju kako im drago sve do zore, kada ih sunce goni natrag u Utrobu. Dok se smrkava, malobrojni preživeli ljudi na svetu skrivaju se iza magijskih simbola i mole se da ih čini zaštite još jednu noć. Godine odmiču, a razdaljina između svakog seoceta i onog susednog izgleda sve veća i veća. Čini se da ništa ne može nauditi utrobnicima, niti ponovo ujediniti čovečanstvo.

U usamljenim seocima rađa se troje dece. Jedan glasnik uči mladog Arlena kako je strah, više nego utrobnici, osakatio čovečanstvo. Obična laž uništava Lišin savršeni život i ona završava sakupljajući bilje za staricu strašniju od demona u noći. Rodžerov život zauvek se menja kada u njegovu varoš dođe žongler i zasvira violinu.

Ipak, ovo troje dece imaju nešto zajedničko. Svi su tvrdoglavi i znaju da svet sadrži nešto više od onoga što im svi govore – samo ako se usude da napuste bezbednost zaštitnih čini i daju se u potragu.
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby Starsica » 21 Nov 2012, 01:23

Jaoooooooooo nemoj mi to govoriti :facepalm: Ja ovo smekam odavno :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Starsica

Postby Crazy Soul » 21 Nov 2012, 01:53

Starsica wrote:Jaoooooooooo nemoj mi to govoriti :facepalm: Ja ovo smekam odavno :)

Uhhh.. da ne pominjem onda Sneznu i Letnju kraljicu ? Image
Spoiler: pokaži
Ako postoje sf knjige za koje se moze reci da su prava stvar za zensku populaciju.. onda su to ove... jedino ne znam da li sada ima negde da se kupe...fenomenalne su ... Nazalost pronasla sam samo jednu sliku na netu
Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby Starsica » 21 Nov 2012, 02:11

Cini mi se da asm nasla to u pdf formatu, ali nisam sigurna da je cela knjiga. U svakom slucaju, potrazicu oba dela, sam opis mi se cini odlicnim :)
Starsica

Postby Golden Warrior » 06 Dec 2012, 03:39

Upravo sam procitao Zdenac uspenja tj. drugu knjigu reda magle.

Kakav rolerlerkoster emocija vezanih za knjigu/e :shock: Kao sto sam rekao kad sam poceo da citam prvu knjigu nesto mi se nije dopala na prvu loptu ali kako se radnja razvijala sve me je vise okupirala i poceo sam da menjam misljenje zbog niza zanimljivih ideja. Takodje sam se prijatno iznenadio kako za razliku ostalih pisaca epske fantastike Sanderson moze sa lakocom da zavrsi knjigu bez preteranog filozofiranja, medjutim tu dolazi do prvog veceg soka, iako jeftina patetika dominira od trenutka kada Vin krece na one balove nije mi toliko smetalo sve do poslednjeg pasusa kada je po meni skroz preterao bez razloga. Kad sam zatvorio knjigu doslo mi da se ispegliram ali ajde brzo me proslo pa sam nedugo zatim kupio drugi deo koji je tek prica za sebe.
Pocetak je bio dosta obecavajuci otvorena su mnoga pitanja i onda iz cista kao da je zaboravio na sve to, skroz je umrtvio radnju i zgusio sa nekom politikom bezveze. Imam osecaj da opis cele druge knjige moze da stane u 3-4 recenice i sto je najgore skoro sve je bilo nestvarno predvidljivo.

U svakom slucaju za mene tesko smece i prvi put sam u dilemi da li da procitam treci deo nakon sto sam procitao prva dva.

Nisam hteo da zalazim u detalje jer ne znam koliko vas tek treba da je procita ali sam morao negde da iznesem svoje nezadovoljstvo.

Btw da li jos nekome konfuzan nacin na koji opisuje borbe ili sam ja priglup?
Golden Warrior

Postby mihZR » 06 Dec 2012, 07:54

Meni se npr cini da je sve sto je pisao bilo prilicno bitno, i da nije mnogo zamarao bespotrebnim detaljima. Na kraju trece knjige su neke stvari isplivale i sve je delovalo nekako savrseno ukrojeno. No, moguce da tebi jednostavno ne prija.
Sto se scena borbi tice, ja nikad nisam umeo da vizualizujem lepo opise iz knjiga, i odavno sam prestao da se trudim da to radim, tako da se nisam mnogo koncentrisao na te opise borbi sa stanovista odakle i kako.
mihZR

Postby Golden Warrior » 06 Dec 2012, 18:24

Iz cele ove druge knjige jedino sto je dobro odradjeno je ono sa recima u celiku, ostalo je prilicno traljavo iz prostog razloga sto je sve bilo predvidjivo pogotovu mi bilo mnogo jadno ovo sa Elendom na kraju :sick:
Golden Warrior

Postby mihZR » 07 Dec 2012, 11:07

Hajd da dalje ne kvarim ljudima ugodjaj.

@Golden Warrior
Spoiler: pokaži
Da, i meni je to delovalo bezveze. Dobije se objasnjenje za to na kraju triologije. Mislim, i sad kad razmisljam, nije mi to omiljeni detalj u triologiji.
mihZR

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura