Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Filmovi

Re: Filmovi

Postby Sezione » 21 Jul 2024, 10:25

Je l gledao neko Longlegs?

Vidim da i dalje ima samo snimak iz bioskopa, a kod nas u bioskopima ide tek pocetkom avgusta ako se dobro secam
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Sezione » 23 Jul 2024, 10:02

Odgledah "SB zatvara krug" prvi put od pocetka do kraja

Naleteh posle u trazenju nekih gluposti vezanih za film i na ovu recenziju malog debelog Zorana

Nista ne treba dodati

http://crippledcorner.blogspot.com/2007 ... g.html?m=1

Sezione

Postby Cvele » 23 Jul 2024, 10:08

Volim da čitam malog debelog Zorana ali mislim da ovo nije pisao on.
Cvele

Postby Sezione » 23 Jul 2024, 10:15

Gle stvarno, pisao neki Simo Krunic

Video sam dole njegov potpis pa sam prebacio nesto, verovatno jer sam posle procitao najnoviji tekst na blogu koji je pisao on

Sad vidim, zapravo me je imdb prevario, tamo kao jedina kritika pise Crippled corner[Dimitrije Vojnov] pa sam zato prebacio

Elem, listam sad ovaj njegov blog, prvi put na ovaj blog nalecem, i naidjem kako je napljuvao Mr Majestyk sa Bronsonom i Solocom iz Kuma i setim se da sam to gledao na tv pre mozda 2 godine, tesko sranje od filma :biggrin:

Sezione

Postby Ćoba » 25 Jul 2024, 11:37

Iskoči mi ovo, moram priznati da sam 10 minuta razmišljao i nisam mogao odlučiti. Iako mi je Tarantino uvijek bio omiljeni režiser ali ipak Finčer sa 3 monstruozna filma...
Ćoba

Postby Niko123 » 25 Jul 2024, 11:40

The Game, predobar film
Niko123

Postby Ćoba » 25 Jul 2024, 11:42

Ma ovdje su svi dobri filmovi, bukvalno nema greške.
Ćoba

Postby Zlaja » 25 Jul 2024, 11:45

Tarantino je za popodne, a Finčer za kasno veče.

Svake zime nema greške ponoviti po bar 4 fila sa oba postera.
Zlaja

Postby Niko123 » 25 Jul 2024, 11:45

Od Tarantina nisam gledao :biggrin: Od ovog drugog jesam.Zaboravio sam da dodam i Borilacki klub
Niko123

Postby Zlaja » 25 Jul 2024, 11:54

Tarantino je kralj malih uloga, bukvalno svaki film treba da mu ima po bar 3 nominacije za sporedne uloge.

Dok je Finčer više fokus na glavnog, unutrašnji demoni, mistika...
Zlaja

Postby Niko123 » 25 Jul 2024, 17:25

Na Pink Crime&Mystery, gledam "Poverljivo iz LA" kakva ekipa :blue:
Niko123

Postby Ćoba » 25 Jul 2024, 22:34

Zlaja wrote:Tarantino je za popodne, a Finčer za kasno veče.

Svake zime nema greške ponoviti po bar 4 fila sa oba postera.

Bukvalno, sve ovo vrijedi gledati više puta. Dva genijalca.
Ćoba

Postby Mikisha » 26 Jul 2024, 18:03

Hajzenberg wrote:The Konference ili ti Die Wannseekonferenz, jako dobar nemački film iz 2022 koji govori o zloglasnoj konferenciji u Groser Vanzeu, berlinskom predgrađu gde se potezom pera pokušalo rešiti jevrejsko pitanje čuvenim ''konačnim rešenjem'' i kojim je bilo predviđeno istrebljenje svih 11 miliona pripadnika tog naroda.
.

.

Odgledah danas film po tvojoj preporuci, odlican je, moze se reci da su retko sta svabovi prepustali slucaju :beyond:

Medjutim, kako ne umem skidati filmove nego kucam ime i online sa prevodom, zapade mi neki link sa hrvatskim titlom.
Nabrajaju na nemackom zemlje saveznike i govore kroacija, prevod ide Srbija, 10 sekundi kasnije nabrajaju okupirane zemlje i govore Zerbie a titl tuce Hrvatska.
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Hajzenberg » 26 Jul 2024, 18:13

Mamu li im jebem ustašku u pičku...film sam gledao preko domaćeg servisa Apolon (onog Mitrovićevog) kojeg imam fraj u okviru MTS paketa pa prevod naravno na naški. Nisam istraživao koji su prevodi dostupni za skidanje preko raznih sajtova ali ako ima samo hrvatski onda nije ni čudo.

Kakvi su to falsifikatori :blue: znači i rečenice koje se tako jasno izgovaraju i čuju uspeli su da obrnu :lollol: najgori narod i najgora zemlja na kugli zemaljskoj.

Evo sad vidim da ima samo ustaški prevod i komentari par ljudi što su skinuli prevode. Nema dalje, prešli su igricu kroasani :laugh:

Kad već obrađuješ tuđ prevod, onda ispraviš i greške, namerne, slučajne, maliciozne, kakve god. Film sjajan, prevod sramotan, pogotovo gde nabraja okupirane zemlje i jasno kaže Srbija, a prevod Hrvatska, za savezničke zemlje kaže Hrvatska, a prevod Srbija! Zar to nije sramotno. Nije to bilo pre 5000 godina, pa da se zaboravilo ko je bio nacistima saveznik, a ko se protiv oboje borio!

Za prevod koji je toliko detaljno odrađen i koji uspeva da isprati kompleksnost same radnje i činjenicu da se ceo film praktično sastoji samo od brzometnih razmena dijaloga, pronalazim da je vrlo maliciozno napravljena "greška" u delu u kojem pričaju o mapi Evrope, gde su Srbija i Hrvatska u prevodu zamenila mesta i to ne jednom, već dva puta...

Nego, videću ovih dana da skinem taj prevod, izmenim redosled odnosno ispravim kako treba i okačim na opensubtitles.com :okk:

I nikako da završim post, već treći put ga editujem :biggrin: par hrvatskih prevoda su na titlovi.com a na opensubtitles ima i srpski :biggrin: pa ko bude skidao film neka skida prevod odatle, neka su ruke pozlaćene tom filmskom Blagoju Jovoviću. Na sajtovima gde se gleda online povukao je hrv prevod i odatle ovi falsifikati.

Najbolje ti je Mikiša da skineš Stremio aplikaciju na smart tv, kompu ili nekom android uređaju, instaliraš u okviru njega Torentio dodatak koji služi za gledanje filmova i serija (biraš koju ćeš verziju i rezoluciju da gledaš) i za prevode dodatak koji se zove Opensubtitles V3 (biraš prevode, srp, hrv, bos, odnosno sve koje postoje za te jezike) i onda samo piče filmovi i serije, imaš gomilu tutorijala na YT u vezi toga, to ti je u principu kao da skidaš torent koji ti se odmah prikazuje a ništa ne skladištiš na hard disku ili prebacuješ na flešku pa gledaš na tv. Koristim ga od prošle jeseni i prava je uživancija, svaki film, svaka serija i sve za džabaka. Ima jedno možda desetak procenata filmova i serija baš, baš starije produkcije koje je teže otvoriti zbog malog broja seedera, tj. onih koji su valjda skidali te filmove ili serije pa je teško ili gotovo nemoguće ih otvoriti ali ima i tu rešenje koje se ogleda u tome da se plati nekih 16 jura na 6 meseci (može i za manje meseci manje para) servis RD (Real Debrid) pa se neki njegov kod ubaci u taj dodatak Torentio koji je neophodan da bi radio Stremio i onda ti sve otvara kao da imaš neki ogroman hard disk i na njemu tone materijala. Još nisam za tim posegnuo jer bukvalno nekih 95% stvari što sam hteo pogledati od kako imam Stremio sam i bez problema pogledao. Znači, dao sam ti neke smernice a na netu možeš pronaći sve u ''sitna crevca'' jer opasno je paćenje i muka gledanje to sa filmova online jer ima tu i virusa, reklama mnogo, često prevodi kasne ili idu ranije itd.itd. Nikakva je nauka Stremio a završava sav posao kao da imaš i Netflix i HBO i Disney i gomilu tih servisa u jednom.
Hajzenberg

Postby Utopista » 27 Jul 2024, 00:02

16 evra koje sam dao za Real Debrid su mi verovatno najsladje potrosene sitne pare u zadnjih nekoliko godina... Tako da i od mene apsolutna preporuka.

Prednost je i sto imas mnogo vise i jos vaznije kvalitetnijih (4k) linkova nego bez RD, premotavas bez ikakvog baferovanja, skidas sa dosta hostova kao da imas premijum pretplate, torente pretvara u svoje linkove koje posle skines punom brzinom neta koji posedujes...
Utopista

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura