Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby jupol » 01 Jul 2025, 21:27

Han Solo wrote:
Inzaghi wrote:Mnogo gresite. Vidi se da ne znate sta znaci vukojebina, uz duzno postovanje za svako selo nase.

Ja sam živeo u vukojebini, doduše većoj, i nikad nisam čuo za pritiske da glasaš za nekog, ni za vreme Miloševića. Od kad je ovaj umiveni na vlasti nisam tamo, ali takođe garantujem da su ucenjeni samo oni koji su se sami prodali i dovoljno glupi da se njima manipuliše. Znam dosta ljudi koji rade u državnim firmama pa idu na proteste i po društvenim mrežama pišu protiv vlasti.

meni se nesto cini da su u Kosjericu Vucicevi glasaci potrcali iz cetnika u partizane misleci da je 1945, a ono prc, leto 1943... pa su onda ipak zakljucili da jos malo sacekaju sa preletanjem jer je Nemacka jos uvek sila... ti sto su probali da ga zajebu pa mu se vratili su gori od onih koji su sve vreme ostali uz njega...
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby soniko » 01 Jul 2025, 21:33

Jbg, ovo se desava kad bolesnika pustis da 13 godina plete mrezu kriminala, korupcije, policijske sile i svih drugih poluga moci.
Dodjes u situaciju da moras biti jaci i brojniji pet puta da bi ostavrio tijesnu pobjedu.
soniko

Postby Stefanm992 » 01 Jul 2025, 22:05

Dexi wrote:
Stefanm992 wrote:ako je zbog posla to ne mogu da razumem niti mi seva jaje za takve , ako je neko zivotno ugrozen onda razumem u smislu pretnji smrcu , ozbiljnim batinama , napadom na porodicu , zatvorom ...

Kako bi ti reagovao da imas dece,i da te ucenjuju,da ti prete ,poslom bilo cime,egzistencijom?Kako da nadjes posao u tim manjim sredinama,ako nisi clan kartela ili ako im ne obecas sigurne glasove.

Pa pogledaj samo sta su radili ovom coveku zbog podrske studentima ,sto je hteo da se zapali.

Ne razumem,i grozim se ako je neko pristao zbog para da promeni misljenje i da zbog 500,1000 eura glasaju za zlo.

Zato ova mladost i jedina moze i srusice ga ,jer tu mladost,studente,djake ne moze nikako da uceni,zapreti.

Jer cime mogu mladog coveka,studenta,djaka da ucene ,pa nicim.

odes preko kao ja sto sam otisao , bacio diplomu pravnog i krenuo da trazim za preko , shvatio da nista ne umem da radim na nekom visokom nivou i naucio jedan zanat ovde i dobio kroz 2 pokusaja lepu pricu u belgiji koja je taman dovoljna ( posto nije cele godine ) da mi lepo finansira sve , plus radim i ovde kad sam ovde plus mi zena takodje bacila diplomu i krenula da radi posten posao , i bas zato sto smo dobili dete sam shvatio da moram da budem svoj covek a ne da zavisim od ludaka hoce li mi udeliti neku crkavicu da ne umrem od gladi

ova deca treba da se bore za svoje diplome i svoje mesto pod suncem a ne za ( kikindske ) pedere i kurve poput onih iz kg-a sto strajkuju i mole predsednika da se ne premesti proizvodnja u slovacku posto oni nece tamo da idu , takve vrece govana koje se plase svoje senke su glavni razlog zasto imamo to sto imamo i dalje , sto i dalje nismo raskrstili sa komunizmom i partijom za razliku od ostalih zemalja istocnog bloka posto oni bez partije i vrhovnog vodje ne umeju da hodaju , ne umeju za hleb da zarade , ima ogroman broj ljudi u Srbiji koji jebenu pastetu nisu pojeli a da nije placena iz budzeta
Stefanm992

Postby DelijaMomak » 01 Jul 2025, 22:12

Pošto nemam instagram, da li neko moze da mi potvrdi žiro račun koji je otvoren za uplatu Milomiru Janićijeviću koga su danas zajedno sa sinom uhapsili?
Našao sam neki ali je sa nezvaničnih stranica, pa ako neko zna sa sigurnošću bio bih zahvalan
DelijaMomak

Postby Fred Perry » 01 Jul 2025, 22:18

Milomir Jaćimović 340-1000182103-17, Kralja Petra prvog 12, Đurđevo.
Fred Perry

Postby Deran991 » 01 Jul 2025, 22:36

A nije li zanimljivo to što ovi prodani Vučiću i ovi ispod prosečne inteligencije koji ne znaju za bolje od Pinka i Informera i u Vučiću vide kult lidera i spasitelja koji je za njih personifikacija ove države i naroda i koji se stalno žrtvuje za narod i državu sada da vršite istraživanja među njima svi ili gotovo svi bi se izjasnili kao veliki Srbi i patriote, (verbalni) nedavači Kosova, ne podnose Evropu i Zapad, ali obožavaju Rusiju i Putina?
Sviđalo se nekome ili ne ljudi u Srbiji desničarsko-nacionalističke orijentacije su skromnijeg obrazovanja i povodljiviji mitovima i manipulacijama od one druge strane, iako i među desničarima i nacionalistima ima onih koji se gade i ograđuju od prve navedene grupacije.

To je ist sorta nepismengo naroda koja je kroz vekovima širila mit o Marko Kraljeviću kao heroju, pa i božanstvu (a čovek poginuo ubijajući pravoslavce kao turski vazal) i o Vuku Brankoviću kao najvećem izdajniku (iako je njegova vojka u Kosovskom boju jedina razbijala Turke, a on bio jedini srpski velikaš koji je odbijao da postane turski vazal i koji je umro u turskom zatočeništvu). I sada da pitate prosečnog SNSovca on i dalje veruje u ta dva mita.

Nije to od juče. Ovaj narod nikada nije imao priliku da se razvije do kraja i da nauči da razmišlja svojom glavom (osim velikih pojedinaca kroz istoriju). Jedini period demokratije koji smo ikada imali je 2000-2012. Pre i nakon toga uvek smo imali nekog pojedinca, lidera koji je razmišljao za nas i koji nam je govorio šta i kako treba da osećamo i razmišljamo.
Deran991

Postby jupol » 01 Jul 2025, 22:37

kad bolje razmislim za Kosjeric, s obzirom na to da je to samo 1 BM, vrlo moguce da je bolesnik saznao skoro tacno u glavu kojih 125 su glasali za njega pa je samim tim znao i ko su onih 220 sto su glasali protiv... mislim to jeste bas veliki nivo ludila, ali od njega vise nista ne cudi... tako je verovatno mogao da ucenjuje cele familije, firme... e sad jbg, izlaznost je bila takva da verovatno nije mogao niko vise da se izvuce na glasanje, mozda nekoliko ljudi i pretpostavljam da su svi znali da se od njegovih 125 nece niko okrenuti, a kamo li 26... i onda su se ovih 220 usrali... da je ostao isti rezultat, onda bi verovatno najebali jer bi on opet znao kojih 220 nije bilo za njega... da su ostali kod kuce svi bi znali da su izdali... ovako jbg, 70 je "preletelo" i sad svako od tih 220 moze da kaze Vucicu da je medju tih 70, a opoziciji da nisu... i svi mirni... iskreno vise bih voleo tu situaciju da je sve ovo uradjeno iz straha a ne iz koristi....

@Deran rekao bih da to nisu pravi nego kafanski desnicari isto kao sto imas kafeterija levicare ciji je IQ isto vrlo upitan...
Last edited by jupol on 01 Jul 2025, 22:52, edited 1 time in total.
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby RomanticSupporterPfk » 01 Jul 2025, 22:49

Ma nadaj se samo da je iz straha, ako ce ti biti lakse.
Najpotkupljiviji smo narod, ali necemo da priznamo to

Za saku dolara ili moc, prodacemo moral i cast, primera ima brdo , decenijama unazad

Predstavljamo se nebeskim narodom, a dotakli smo najdublje dno
RomanticSupporterPfk

Postby Kreanga » 01 Jul 2025, 22:59

Ne znam da li je neko verovao da moze nesto da se uradi na jednom birackom mestu.
Ljudi, cela masinerija je bila angazovana za jedno malo mesto i opet je tesno.
Nastavljamo ,ovo je borba.
Kreanga

Postby Veljkona22 » 01 Jul 2025, 23:16

@jupole
Ne postoji u ovoj državi ni levica ni desnica jer mi ne znamo ni za ni protiv koga smo sve je prevara i sve je laž
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

Postby Milutinov Tata » 01 Jul 2025, 23:41

DelijaMomak wrote:Pošto nemam instagram, da li neko moze da mi potvrdi žiro račun koji je otvoren za uplatu Milomiru Janićijeviću koga su danas zajedno sa sinom uhapsili?
Našao sam neki ali je sa nezvaničnih stranica, pa ako neko zna sa sigurnošću bio bih zahvalan

#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 01 Jul 2025, 23:52

#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby balkanski spijun » 02 Jul 2025, 03:27

Ne znam gde ljudi zive i u kom vremenu.

Zadjite malo obidjite,da vidite.Masinerija,hobotnica.Pre mesec dana sam bio na nekim proslavama i pricam sa ljudima.Dodjem joj teca i kaze mi dete ,teco pa ti ne znas sta se radi.Mala je radila na ugovor godinama.Produzavali,kuvali je i kad je dobila posao za stalno ,mora da botuje.Mislio sam da se zeza.Pokaze mi mala,sta mora svaki dan da odradi,koliko i kontrolisu.Usledio je razgovor,zasto moras i diskusija.Kad mi je dete ispricalo sta se sve radi,isprva sam pomislio preteruje,.Da nepisem detalje.

Jedan primer.Domacin covek,glasao je protiv.Predao je za subvencije sto drzava daje za rurallna podrucija.Podsticaje sto daju,Nema,nema i ode da vidi sta je u pitanju,posto su podelili nekim ljudiam koje zna..Dobije odgovor da njegovog zahteva nema.Prosao rok za podnosenje,njega stavili u fioku i cao,zurim.Podnese zahtev za subvencije za umaticenu stoku.Nema nista.Nema ga nigde.Ove godine treba dete da upise na studije.Da li ce biti na budzetu ili ce morati da plati,pitanje je.Od cega da plati i kako.Onda dodjes u situaciju da sve rasprodas,platis.Sta posle i kako?

Po tim manjim mestima,konkretno u tom mestu,dolaze kuci kad se glasa.Tacno se zna za koga si glasao.Sem Elektrodistribucije,par privatnika,nista ne radi.Privatnici mahom rade za drzavu,nema posla.Zasto ljudi odlaze.Pretezno mladi,oni koji su skuvani,nemaju kud i tesko je.Gadi mi se da pisem sta rade,kako ih ucenjuju.Isprva kad sam cuo,iskreno nisam verovao.Posle slusajuci sta pricaju,jezivo sta se radi.Sistem ih je doveo u situaciju da nema ocu,necu.Jedino resenje je da napuste mesto i potraze zivot negde drugde.Napustanjem,odlaskom,postavlja se pitanje da li su se resili svih muka i problema koje su imali.Sta kad odu i isto prodju.Mnogo je tu pitanja i mnostvo odgovora.
Kad me pitaju,sta bi ti uradio,ne znam.Nemam odgovor.Najlakse je da kazem,ja bih se pokupio i otisao.Da li sam mu dao dobar savet.Da li je on sposoban da se u tim godinama odluci na tako drastican korak.Dovedes sebe i nezavidan polazaj da posavetujes nekoga ,a da ni sam ne znas da li je to ispravno.

Prava hobotnica.

Ranije nisam ulazio direktno u diskusije rasprave.Ne zelim rasprave i da ja nekome nesto sugirisem.Sad je pola 4,ustanem i razmisljam,koliko je to zlo , pustilo svoje pipke.

Oni koji takve ljude osudjuju,zelim im da se nadju u njihovoj kozi,pa da nam ovde posle pisu,kako su borci za pravdu.Jeste,borci kad bi se zajebavali.
balkanski spijun

Postby Nikola » 02 Jul 2025, 04:53

Naravno da je masinerija.
Direktor u jednom drzavnom preduzecu ovde ima nedeljnu kvotu na koliko portala/stranica na mrezama i gde treba da budu ostavljeni komentari. Znam tacno i nedvosmisleno da je tako.
Da li ce on da sedne i da to radi sam ili ce da plati sitnijim botovima, to je do njega (naravno da verovatno radi ovo drugo), ali to je njegov glavni zadatak.
Kao mafijaska mreza - od glavnog sefa, do vojnika na ulici.

Sto dublje zadjes u "igru", vise se ocekuje da se uprljas. Taj posteni seljak koji hoce subvenciju treba da glasa i da verovatno i ukucani glasaju takodje, onaj koji hoce ugovor na neodredjeno u drzavnoj firmi mora da ide na mitinge, direktor koji hoce da ucestvuje u ozbiljnijim radnjama i da bude direktor ima jos veca "zaduzenja".
Dakle, prava masinerija stvorena za jedno, da mafiji bude dobro. Ima dovoljno od kolaca za sve koji su usli u to, pitanje je samo za koliko bi se prodao covek ili zbog cega je ucenjen.
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Niksicanin » 02 Jul 2025, 05:46

Naravno da će da gaze po manjim mjestima.
Ali vala u Beogradu ne mogu tako, niti u većim mjestima.
Niksicanin

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura