Najvise bih volio otputovati u Izrael i Sveti grad Jerusalim.
Ne postoji destinacija nedovoljno atraktivna, koju ja ne bih volio obici...
Za pocetak, Grcka, Solun, Atina, neko ostrvo, recimo Krit i naravno istorijski najegzoticnije - Krf, onda na Bosfor, Carigrad... Na kraju - Kipar. To bi otprilike bila prva tura.
Druga - Italija. Obisao bih sve prjestonice humanizma i renesanse... Venecija, Verona, Firenca, naravo Milano, Torino, Vjecni grad na Tibru...
Zatim Spanija, Portugal i Azurna obala. Marsej, Monako, Nica, najvise bih vremena posvetio Barsi koju nema ko nije hvalio... Mozda Valensija, Madrid i Andaluzija, na kraju Lisabon.
U Njemackoj sam bio vec 3 puta ali opet bih isao. Vidio sam Berlin, Minhen, Frankfurt i Karlsrue od vecih gradova, isao bih u Stutgart, Hamburg, zatim u rursku oblast, Dortmund, Keln, Dizeldorf... Iz Njemackr ima jeftinih vozova za Pariz koji putuju po noci... Zasto da ne.
Holandija, Amsterdam i Roterdam, Kopenhagen, Stoholm, Oslo... Mozda i Finska, Helsinki...
Engleska, London, Liverpul, Mancester... Budimpesta... Cirih, Zeneva... Prag i Bec obisao, ali bih opet. Za kraj evropske ture, Moskva i grad Petra Velikog, Sankt Peterburg.