Jedno vrijeme sam morao da idem relativno često, mada uvijek na dan, ali isključivo u visokoj sezoni, i mislio sam da na svijetu doslovno ne postoji nesnosnije mjesto od Dubrovnika, bilo mi je ko kazna ako tamo moram da provedem 2 sata, kamoli duže. Još je to bilo na vrhuncu popularnosti Igre prestola, pretpostavljam da nikad nije bio tako krcat.
Od početka korone nisam išao nijednom, sad početkom aprila iz dosade povezao Trebinje - Dubrovnik u jednom danu, i mnogo su mi pozitivniji utisci. Prije svega jer je to prvi put da vidim da grad, pogotovo Stari grad, normalno funkcioniše, da možeš normalno da se mimoiđeš sa ostalima, da čak ni u onom užasnom saobraćaju nije toliki haos.
A i ,,otkrio'' sam plažu Buža, ne znam kakva je inače pošto djeluje dosta skučeno, ali za taj dan bez gužve je bila odlična. I dalje mislim da je Dubrovnik mnogo više marketing nego bilo šta drugo (posebno sami grad, vrlo malo sam istraživao okolinu), cijene na dosta mjesta vrijeđaju inteligenciju, ali mi je jasnije kako nekome može da se svidi, možda u desetoj posjeti odlučim i da prenoćim

Dylam Dop wrote:https://www.dnevno.hr/gospodarstvo-i-turizam/sezona-tek-pocinje-a-cijene-na-obali-su-se-udvostrucile-za-dan-parkinga-izdvajat-ce-se-200-eura-2426599/
200 jEvreja/dan parking
Mislim da je ovo na nivou da dođeš u Crnu Goru, zapucaš u restoran u Porto Montenegru i onda kukaš da je ručak u Tivtu 500e. Što me podsjeti da je to prošle godine uradio Srđan Đoković, pa preko PR-a ,,anonimno'' slao novinama sliku računa da se žali da su ga odrali

Nisam posebno obraćao pažnju na parking u Dubrovniku, pogotovo ne na javni, jer je sa srpskim i crnogorskim tablicama pametnije parkirati na privatnim. Ali sam viđao mjesta u ovoj zoni 1 (0,7e sat van sezone, 1,3e maj-oktobar) na, u vrh glave, 15 minuta hoda od Starog grada.
Šta je onda zona 0, sigurno mjesta u najužem centru, a tu ni nema puno mjesta za parking, niti maltene iko ima potrebu da parkira tu na čitav dan. Tako da je cijena od 200e vjerovatno sa ciljem da odvrati ljude od parkiranja u jezgru grada u najprometnijem dijelu sezone.
Inače će od naredne godine u periodu od početka marta do kraja novembra da važi pet posebnih saobraćajnih zona, neće moći svako svuda da se kreće, sad je to valjda probno, to im je ideja da riješe problem sa saobraćajem.
Ali da, cijene u Dubrovniku su za dosta stvari jednostavno bezobrazne, čak čuh da nije rijetko da se Dubrovčani preko ljeta sele u Trebinje jer im je jeftinije za život, a svoje stanove i kuće izdaju turistima