Board index Život van sporta Tehnika i tehnologija

Mobilni telefoni

Omiljena marka mobilnog telefona ?

iPhone
18
12%
Nokia
36
23%
Samsung
34
22%
HTC
15
10%
Sony Ericsson
11
7%
Motorola
2
1%
LG
12
8%
Neka druga ...
17
11%
Nemam omiljenu marku
9
6%

Total votes : 154

Re: Mobilni telefoni

Postby Casper » 08 Sep 2011, 09:28

delboy14 wrote:Ljudi, mobilni mi je upao u vodu. :facepalm: Sta mi je ciniti? Je l neko imao slicno iskustvo? Ja sam ga ugasio i izvado bateriju odmah. Sta sad da radim? Da li da ga odnemsem na neko ciscenje ili sta? Ostace vlage u njemu to je sigurno...

Probaj da ga otvoris koliko god mozes....stavi ga na Sunce ili uzmi fen za kosu pa jedno 2-3 dana susi...ja sam jedan tako uspeo da spasem.
"Ми навијамо за Партизан прво зато што га волимо, а тек онда - зато што је најбољи!"
"Кад Партизан не би губио, како би знао да ли га волим?"

Душко Радовић
Casper

Postby jedibojan » 08 Sep 2011, 09:38

Casper wrote:
delboy14 wrote:Ljudi, mobilni mi je upao u vodu. :facepalm: Sta mi je ciniti? Je l neko imao slicno iskustvo? Ja sam ga ugasio i izvado bateriju odmah. Sta sad da radim? Da li da ga odnemsem na neko ciscenje ili sta? Ostace vlage u njemu to je sigurno...

Probaj da ga otvoris koliko god mozes....stavi ga na Sunce ili uzmi fen za kosu pa jedno 2-3 dana susi...ja sam jedan tako uspeo da spasem.

ne fen :)
stavi ga nek se osusi. ako nije neki sok gde secer moze da sjebe elektroniku, nego cista voda - ima nade.
otvori ga skroz ostavi par dana nek se osusi, pa ako upali - upali
dogodine u Istambulu
jedibojan

Postby dumagio19 » 08 Sep 2011, 09:39

Casper wrote:

Ja sam njega otvorio maksimalno i drzim ga tako rastavljenog. Nisam znao sta bih drugo. Zanimljivo je da nije ugasio dok je bio bio u vodi i to skroz potopljen!

Nokia je u pitanju!

Hvala!
„Нека нас победи свако ко може, немамо ништа против” - Душко Радовић

"Ако желиш да победиш слабијег од себе, мораш да се бориш једнако добро колико и он!" - Душко Вујошевић.
dumagio19

Postby dumagio19 » 08 Sep 2011, 10:44

Nasao sam neke savjete, pa cu pokusati!

1) Prvo što ne smete nikako uraditi nakon što ste vaš telefon izvadili iz vode je da ga uključite. Elektronika je verovatno zakazala i ukoliko nije sve izgubljeno, telefon ćete biti u mogućnosti da ponovo uključite tek nakon što ga detaljno osušite i očistite od vlage. Ukoliko ga uključite dok je još vlažan, pod parolom ‘samo da vidim da li još radi’, možete da izazovete kratak spoj koji će i definitivno dokrajčiti vaš telefon.

2) Rasklopite telefon na najsitnije moguće delove. Veliki broj modela mobilnih telefona imaju rasklopivu masku i tastaturu. Uklonite bateriju i SIM karticu iz telefona. Momentalnim uklanjanjem i brisanjem SIM kartice možete spasiti da zauvek i nepovratno izgubite informacije koje ste imali na kartici pre nego što vam je upala u vodu sa sve telefonom.

3) Tako rasklopljene delove prvo detaljno prebrišite papirnom salvetom kako bi uklonili vodu koja se zadržala na i u telefonu i na njegovim delovima. Vodite računa da na ovaj način uklonite što je moguće više tečnosti sa vašeg telefona. Samo telo telefona blago pritisnite kako bi na površinu isterali dodatne količine vlage do koje je nemoguće doći spolja.

4) Sledi ‘usisavanje’ telefona. Podesite vaš usisivač na najviši stepen vakuuma i držite cev usisivača na pristojnoj udaljenosti od delova telefona koje sušite ovako. Ukoliko cev isuviše približite telefonu, postoji opasnost da ćete ošteti njegovu elektroniku. Ne koristite fen! To je jedna od najčešćih grešaka koju ljudi prave u ovim slučajevima. Toplota će izgoreti i uništiti pinove vašeg telefona.

5) Konačno, stavite tako rasklopljene delove telefona u činiju ili teglu koju ćete prethodno napuniti pirinčem. Pirinač odlično upija vodu i uspeće da izvuče vlagu iz najsitnijih delova telefona do kojih ručno niste mogli nikako da dođete. Držite delove u tegli ili posudi minimum 4 sata, izvadite ih i ponovo sastavite telefon.

6) Ne uključujte telefon još minimum 3 dana nakon njegovog čišćenja! Nakon toga, uključite ponovo telefon i vidite da li ste nešto postigli ovom metodom. Moguće je da uprkos svemu, niste uspeli da sačuvate neke delove telefona, kao što je na primer displej telefona, ali je metoda svakako urodila plodom ako ste primorani da nakon havarije menjate samo displej, a ne ceo telefon. Touch screen telefoni su tek posebna priča, tako da srećno vam bilo!
„Нека нас победи свако ко може, немамо ништа против” - Душко Радовић

"Ако желиш да победиш слабијег од себе, мораш да се бориш једнако добро колико и он!" - Душко Вујошевић.
dumagio19

Postby vicharhcp » 20 Sep 2011, 14:15

Pošto sam ja jedna od onih devojaka koja kupuje telefon na osnovu izgleda :biggrin: , treba mi vaša pomoć. Napominjem, u telefone se ne razumem uopšte, tako da mi neke oznake nečega ne znače ništa.
Biću u prilici da jako povoljno kupim jedan od ovih telefona:
- Samsung Galaxy Ace
- Samsung Galaxy Mini
- Samsung Galaxy S2
- Sony Ericsson xperia arc
- Sony Ericsson xperia ray

Ova dva sony ericssona mi se sviđaju po izgledu.
Interesuje me za koji bi se vi, poznavaoci mobilnih telefona odlučili i zašto.
Unapred zahvalna!
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby 71:70 » 20 Sep 2011, 15:56

Galaxi II,prilično sam istraživao to tržište jer i ja menjam telefon,i po rečima svih ljudi koji su u tom poslu, galaxiII je trenutno najbolji telefon na tržištu!
71:70

Postby bekrinjo » 21 Sep 2011, 14:51

Jel ima neko iskustva sa Samsung S5670 Galaxy Fit,sestra hoce da ga uzme u MTS na postpaid ugovor?
bekrinjo

Postby Tumbas » 27 Sep 2011, 11:57

Mesecima sam birao izmedju nekoliko modela HTC-a, ali srce me ponovo povuklo! Cetvrti SE u mojim rukama, NEO!
Image
Nadam se da nisam pogresio! :beyond:
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby Hamilkar » 29 Sep 2011, 21:07

vicharhcp wrote:Pošto sam ja jedna od onih devojaka koja kupuje telefon na osnovu izgleda :biggrin: , treba mi vaša pomoć. Napominjem, u telefone se ne razumem uopšte, tako da mi neke oznake nečega ne znače ništa.
Biću u prilici da jako povoljno kupim jedan od ovih telefona:
- Samsung Galaxy Ace
- Samsung Galaxy Mini
- Samsung Galaxy S2
- Sony Ericsson xperia arc
- Sony Ericsson xperia ray

Ova dva sony ericssona mi se sviđaju po izgledu.
Interesuje me za koji bi se vi, poznavaoci mobilnih telefona odlučili i zašto.
Unapred zahvalna!

Mini je definitivno najlosiji izbor ali i najjeftiniji...
Ace je sasvim solidan, 5megapixela, gorila glass, android...
S 2 je definitivno najbolji telefon, cak se procenjuje da sledecih par meseci ne moze da mu konkurise nijedan. Grafika neverovatna, kamera 8, dual core procesor 1,2 gigaherca.
Arc je samo na izgled bolji od ray, odnosno veci je. Ray iako jeftiniji, bolji je od arca, ne znam samo koliko ti je bitna velicina ekrana. Oba imaju Braviu, odnosno prave odlicne slike, po svim vremenskim uslovima
Pitaj ako te zanima jos nesto konkretno, rado cu ti odgovoriti. Ono sto je najbitnije jeste sta ti trazis od telefona, odnosno koje karakteristike su ti najpotrebnije, osim sto je lep :biggrin:
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

Postby vicharhcp » 29 Sep 2011, 23:10

Ja nisam neko ko se lozi na tehniku. I lap top i notebook i tv i dvd, ma sve sam birala po izgledu :biggrin:
Bitno mi je da dobro radi na netu i da je lep (naravno). Cak mi vise odgovara da je manji, zbog malih tasni koje ponekad nosim.
vicharhcp

Postby Hamilkar » 29 Sep 2011, 23:13

E, ako je tasna u pitanju, onda RAY. Isprobao sam ga licno, tako da mogu da ti garantujem da neces pogresiti...
Hamilkar

Postby vicharhcp » 29 Sep 2011, 23:15

Hamilkar wrote:E, ako je tasna u pitanju, onda RAY. Isprobao sam ga licno, tako da mogu da ti garantujem da neces pogresiti...

:thankyou:
vicharhcp

Postby FreddyHouse » 30 Sep 2011, 12:06

Hamilkar wrote:E, ako je tasna u pitanju, onda RAY. Isprobao sam ga licno, tako da mogu da ti garantujem da neces pogresiti...

Nosis male zenske tasne?! :krsti:
Spoiler: pokaži
:jezik:
FreddyHouse

Postby Hamilkar » 30 Sep 2011, 21:49

FreddyHouse wrote:

Nosis male zenske tasne?! :krsti:
Spoiler: pokaži
:jezik:

Ponekad... Taman sam mislio da prosetam jednu u nedelju kad ono ... :bleh:
Hamilkar

Postby kikisp1 » 20 Oct 2011, 13:59

Ajd ovako..neo ili ray su odlicni telefoni...al brate iskreno sony erikson je u dubokom kanalu...
Serbian AirForce <3
kikisp1

PreviousNext

Return to Tehnika i tehnologija