Board index Život van sporta Tehnika i tehnologija

Mobilni telefoni

Omiljena marka mobilnog telefona ?

iPhone
18
12%
Nokia
36
23%
Samsung
34
22%
HTC
15
10%
Sony Ericsson
11
7%
Motorola
2
1%
LG
12
8%
Neka druga ...
17
11%
Nemam omiljenu marku
10
6%

Total votes : 155

Re: Mobilni telefoni

Postby Vesely.24 » 07 Feb 2016, 13:30

Uh, G3 i G4. Telefoni koji više ne pripadaju najvišoj klasi telefona, bar ne G3. I jedan i drugi su telefoni koji su poboljšani u odnosu na njihove prethodnike, u onim delovima koji su bili najlošiji, i uspeli su u tome. Oba telefona imaju po jedan zvučnik koji se odlično čuje, odličan ekran, odličnu kameru, bez zamerki. Interfejs kod G3 je poboljšan u odnosu na G2, a na G4 nije to poboljšanje uspelo u odnosu na G3, što govore nezadovoljni korisnici. Ne svidja mi se poleđina G4 od kože, ali tu je i plastični poklopac. Sve u svemu, vrlo korektni telefoni, ali ja lično to ne bih kupovao. Mada se ne bih bunio ako bih dobio besplatno :-). E sad, za dve nedelje ćemo videti kako je LG odradio G5, na kongresu mobilne telefonije.
Grobari, Grobari, 'ajmo svi uglas, Rade Zagorac jedan je od nas!
Vesely.24

Postby Chuck » 07 Feb 2016, 14:07

Vesely.24 wrote:Uh, G3 i G4. Telefoni koji više ne pripadaju najvišoj klasi telefona, bar ne G3. I jedan i drugi su telefoni koji su poboljšani u odnosu na njihove prethodnike, u onim delovima koji su bili najlošiji, i uspeli su u tome. Oba telefona imaju po jedan zvučnik koji se odlično čuje, odličan ekran, odličnu kameru, bez zamerki. Interfejs kod G3 je poboljšan u odnosu na G2, a na G4 nije to poboljšanje uspelo u odnosu na G3, što govore nezadovoljni korisnici. Ne svidja mi se poleđina G4 od kože, ali tu je i plastični poklopac. Sve u svemu, vrlo korektni telefoni, ali ja lično to ne bih kupovao. Mada se ne bih bunio ako bih dobio besplatno :-). E sad, za dve nedelje ćemo videti kako je LG odradio G5, na kongresu mobilne telefonije.

Ja sam se predplatio na Htc telefone, mnogo me dobro sluze. Posebno sam zadovoljan, kao sto sam rekao sa m8.
Chuck

Postby Vesely.24 » 07 Feb 2016, 14:12

I ja ih obožavam, da ne koristim Windows, sigurno bih nosio htc. Mene je htc M7 odlično služio, samo me smorio android. Čeka se M10, a koliko sam shvatio neće biti predstavljen u februaru u Barseloni.
Vesely.24

Postby Zlaja » 07 Feb 2016, 14:23

Lose su aplikacije skroz na wm.
WM 8.1 je bio odlican, stabilan, fluidan, ali ti ne dozvoljava da ga podsavas po svom ukusu.
WM10 izgleda lepo, ali opet sve je zakljucano, a aplikacija malo i to malo bas lose radi.

Ako ti telefon sluzi za pozive, poruke i slikanje onda je ok uzeti wp, za sve vise tu je android.

A da ne pominjem i slabu ponudu wp. Imas premijum 950 i 950xl od po 500-600 i jos jedino 640xl kao solidan za oko 180e. Ostalo su ipak dosta stari uredjaji.
Zlaja

Postby Fred Perry » 07 Feb 2016, 14:51

SaleNacionale4 wrote:
Vesely.24 wrote:M8 je stvarno dobar telefon, kao i cela one serija. Međutim slaba je prodaja njihovih uređaja u Srbiji, u svetu je malo drugačije. Odličan dizajn telefona, za mene najlepši od svih proizvođača. UltraPixel tehnologija je odlična zamisao, samo nije još razvijena do kraja. Koliko sam pročitao, M10 će imati UltraPixel zadnju kameru sa senzorom od 12 MP. Videćemo na šta će to da liči.

Sta mislis o LG g3 i g4? Deluje da su dobri takodje.

G3 nikakoooo, ja sam uzeo sestri cim je izasao, sto je naravno ne treba nikad raditi.Verovatno najveci promasaj top kompanija u toj klasi.

G4 je vec ispeglan kako treba,kamera je stvarno fantazija,ali i dalje pati zbog softvera. Drzi se ti HTC-a, m8 je jedan od boljih, kad ti odapne prednji na m9 ili m10 kad izadje.

Ili oneplus 2 ,svakom preporucujem, vrhunski telefon,ja sam prezadovoljan.
Fred Perry

Postby Zlaja » 07 Feb 2016, 14:53

Kazu da je G3 bas bas ispeglan sa 6.0 androidom i da sve radi odlicno.

Inace 32/3gb verzija je oko 280e.
Zlaja

Postby Vesely.24 » 07 Feb 2016, 17:35

Ja koristim windows 10 kao insider. Ja sam stvarno oduševljen izgledom i interfejsom, samo što nikako da puste konačnu verziju, potpuna neodgovornost sa njihove strane, i bezobrazluk. I ponuda je takođe loša, meni je baš krivo što su odustali od 850, sad mi jedino preostaje da čekam Surface.
Vesely.24

Postby Гроф Тинторето » 09 Feb 2016, 09:57

Fred Perry wrote:Imao sam ga kratko, dosta dobar telefon, ne mogu da kazem da leti ko ovi iz top ponude ali sasvim korektno. Dobice navodno i Android M update. Ako ga nadjes novog super.
Nema sta od wp telefona da se kupi a da je novo, mozda lumia 640 ali meni se nije nesto pokazala
Koji ti je budzet?

Racunao sam u Telenoru da ga uzmem, paket od 1100 na 24 meseca i 16k ucesce na 6 rata. Ili 1800 mesecno i 5k ucesce. Ovako u slobodnoj prodaji je oko 220-230 evra, pa mi je to i budzet i za svaki drugi :D ako neko ima neki predlog, slusam.

Sto se tice WP-a, nemam zamerke jer telefoni lete. Eto cista dosada, da malo promenim na sareni Android.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Vesely.24 » 09 Feb 2016, 10:34

Гроф Тинторето wrote:Racunao sam u Telenoru da ga uzmem, paket od 1100 na 24 meseca i 16k ucesce na 6 rata. Ili 1800 mesecno i 5k ucesce. Ovako u slobodnoj prodaji je oko 220-230 evra, pa mi je to i budzet i za svaki drugi :D ako neko ima neki predlog, slusam.

Sto se tice WP-a, nemam zamerke jer telefoni lete. Eto cista dosada, da malo promenim na sareni Android.

Ja nisam siguran da sam razumeo šta si želeo da kažeš :-). Tražiš neki android za oko 220-230 eura? Nov ili polovan?
Vesely.24

Postby Гроф Тинторето » 09 Feb 2016, 10:42

Nov, polovne telefone ne kupujem ni od rodjenog brata :) slobodna prodaja se na to odnosila, posto je prvi deo posta vezan za kupovinu preko Telenora gde je dosta skuplji, ali na rate jbg :D

Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Гроф Тинторето

Postby Vesely.24 » 09 Feb 2016, 11:22

Hahah realno, ni ja nikada ne kupujem polovne telefone. Pa ne znam šta bi mogao da kupiš za te pare, ako verujem internet prodaji, ja bih preporucio oneplus x, ili oneplus one, ili xiaomi note 3. A wp bih preporučio 830 za te pare.
Vesely.24

Postby Raoul Duke » 09 Feb 2016, 11:59

Гроф Тинторето wrote:Nov, polovne telefone ne kupujem ni od rodjenog brata :) slobodna prodaja se na to odnosila, posto je prvi deo posta vezan za kupovinu preko Telenora gde je dosta skuplji, ali na rate jbg :D

Прилично сам сигуран да и нов телефон можеш да купиш на рате. Било чековима, кредитном картицом или неком врстом потрошачког кредита. Јефтиније него преко оператера. Наравно, ако ти је нешто од овога доступно.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Vesely.24 » 09 Feb 2016, 12:34

Pa može, na primer u winwin-u, ili tako nekim radnjama. A ne verujem da može u redovnim servisima mobilnih telefona, jedino ako ima nekog svog da drži servis.
Vesely.24

Postby Гроф Тинторето » 09 Feb 2016, 14:32

Znam da moze, ali taj G7 nema u winwin-u, a ostali telefoni sa slicnim karakteristikama su oko 300 evra. Pogledacu te oneplus i xiaomi, mozda i ispadne nesto bolje od huawei-a

Buzz' Beater wrote:

Гроф Тинторето

Postby Fred Perry » 09 Feb 2016, 18:38

Nemas u prodavnici za te pare oneplus x(ako ga ima uopste kod nas).

I na oglasima je 300 evra. Mogu da ti posaljem linkove proverenih ljudi od kojih smo ja i drugari uzimali,jes da nemas garanciju ali ustedis preko 100 evra, a sta god da ti ode mozes za manje da popravis a verovatno nikad neces i morati nista, osim nesto softverski. Pritom i ako razbijes displej nece ti svakako uvaziti garanciju.

Imas, za 245 LG g flex 2 ,to je mnogo bolji fon od g sedmice. Imas i Meizu metal za manje pare, i xiaomi redmi note 3 i to verziju sa 3gb rama i 32gb memorije.Naravno sve novi telefoni, neotpakovani.
Fred Perry

PreviousNext

Return to Tehnika i tehnologija