Board index Život van sporta Tehnika i tehnologija

Vaš PC, mac, Amiga?

Re: Vaš PC, mac, Amiga?

Postby Skafi » 30 Jun 2016, 23:56

Ja ga otprilike dvaput godišnje reinstaliram. Imao sam XP na starom, kad sam kupio novi pre 3 godine prešao na sedmicu.

Inače, da li vi uopšte imate antivirusni program? Bolji poznavaoci kažu da ih uopšte ne koriste i da oni u suštini samo štete i dodatno usporavaju računar.
Skafi

Postby Raoul Duke » 30 Jun 2016, 23:57

Дрнда неки Аваст фри у позадини. Да л' ради нешто, нем' појма.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Skafi » 30 Jun 2016, 23:58

I ja imam isti, ali ono, totalno sam se začudio kad sam ovo čuo.
Skafi

Postby B13 » 30 Jun 2016, 23:59

Furam desetku pa se kao oslanjam na ovaj njihov Defender, mada ne verujem da služi ičemu.

Do sad sam uvek koristio Microsoft Essentials, koji je besplatan, nisam imao problema, i radio je.
B13

Postby Holden » 01 Jul 2016, 00:05

I ja kao i Skafi koristim W7 već 3-4 godine.

Avast, CCleaner jednom sedmično + par nekih programa i miran sam. Samo sam jednom obarao sistem u tom periodu...
mudrovsukilo wrote:
ima raznih al ovaj holden najludji
Holden

Postby Vesely.24 » 01 Jul 2016, 07:24

Skafi wrote:Ja ga otprilike dvaput godišnje reinstaliram. Imao sam XP na starom, kad sam kupio novi pre 3 godine prešao na sedmicu.

Inače, da li vi uopšte imate antivirusni program? Bolji poznavaoci kažu da ih uopšte ne koriste i da oni u suštini samo štete i dodatno usporavaju računar.

Ne postoji pravilo na koliko se instalira novi sistem, vec iskljucivo kada dodje potreba za tako nesto.
Koristim Windows 10 od prvog dana, 29. jula 2015.
A antivirus ne koristim od kako sam dobio prvi laptop, evo ima vec cetiri godine kako ga ne koristim, i nema potrebe za njim.
Grobari, Grobari, 'ajmo svi uglas, Rade Zagorac jedan je od nas!
Vesely.24

Postby Packy » 02 Jul 2016, 07:25

Ja sam se nedavno prebacio na Windows 8.1 64-bitnu zbog igara, rekoh sebi ajde mozda je vreme za promene.Znam da je desetka imala problem sa igrama, a povremeno opicim nesto.Igrao sam nedavno sve DLC-ove ME2 i GTA V.ME3 sam poceo da igram, ali sam stao jer me je proslo i vise nisam bio zagrejan za prelazenje igre.Doduse neretko su mi za te 2-3 nedelje kresovale igre, kap koja je prelila casu je da kada sam stigao do jednog nivoa u Hotline Miami, kako udjem u prostoriju prvo zvuk se zapuca i izbaci me iz igre.Vratio sam se na Windows 7, doduse 64 bita(pre sam imao 32-bitnu verziju) i uz to ima aktuelnije drajvere za graficku za razliku od osmice i desetke tako da nisam ni morao da se dvoumim.
Packy

Postby Vesely.24 » 02 Jul 2016, 08:17

Packy wrote:Ja sam se nedavno prebacio na Windows 8.1 64-bitnu zbog igara, rekoh sebi ajde mozda je vreme za promene.Znam da je desetka imala problem sa igrama, a povremeno opicim nesto.Igrao sam nedavno sve DLC-ove ME2 i GTA V.ME3 sam poceo da igram, ali sam stao jer me je proslo i vise nisam bio zagrejan za prelazenje igre.Doduse neretko su mi za te 2-3 nedelje kresovale igre, kap koja je prelila casu je da kada sam stigao do jednog nivoa u Hotline Miami, kako udjem u prostoriju prvo zvuk se zapuca i izbaci me iz igre.Vratio sam se na Windows 7, doduse 64 bita(pre sam imao 32-bitnu verziju) i uz to ima aktuelnije drajvere za graficku za razliku od osmice i desetke tako da nisam ni morao da se dvoumim.

Windows 7 je za sada najsavrseniji OS od svih koje su izbacili, Windows 8.1 nije prosao kod korisnika, dosta bagova, i dosta zamerki i na rad i na izgled, a Windows 10 je neka kombinacija ta dva sistema, ali jos nije dostigao svoj vrhunac. Treba jos neko vreme da prodje, da se isprave svi bagovi, i verujem da kada dostigne svoj vrhunac, da ce biti bolji i od Windows 7.
Grobari, Grobari, 'ajmo svi uglas, Rade Zagorac jedan je od nas!
Vesely.24

Postby bhc_comp » 02 Jul 2016, 14:52

OpenSUSE i Ubuntu su zakon. :) Od Microsoft-a je meni najgotivnija desetka, mada sam i sa osmicom bio zadovoljan.
teglica wrote:Ja imam privilegiju da kritikujem i Ostoju

jedno ime wrote:Veliki Dule objasnio malom kariju
bhc_comp

Postby Kreanga » 12 Jul 2016, 18:19

Treba mi savet od nekog kompetentnog.Kada igram neku zahtevniju igru (gta 5,nba 2k16,far cry 4...) racunar pocinje bas glasno da se cuje.Graficka se bas greje kao i napajanje.Na grafickoj mogu jaje da przim.Komponente su relativno nove,uzete pre god i po dana i jos su u garanciji.Da li da uzimam neki dodatni kuler ili jednostavno da stedim komp.
Kreanga

Postby baketa96 » 12 Jul 2016, 20:06

Kreanga wrote:Treba mi savet od nekog kompetentnog.Kada igram neku zahtevniju igru (gta 5,nba 2k16,far cry 4...) racunar pocinje bas glasno da se cuje.Graficka se bas greje kao i napajanje.Na grafickoj mogu jaje da przim.Komponente su relativno nove,uzete pre god i po dana i jos su u garanciji.Da li da uzimam neki dodatni kuler ili jednostavno da stedim komp.

Ja bih ga stedio, takodje probaj da ga ocistis/usisas. Moguce da se i prasine nakupio pa se previse grije.
Sloboda je zena...uzmi je-Dzony Stulic
baketa96

Postby markovl12 » 12 Jul 2016, 22:19

Kreanga wrote:Treba mi savet od nekog kompetentnog.Kada igram neku zahtevniju igru (gta 5,nba 2k16,far cry 4...) racunar pocinje bas glasno da se cuje.Graficka se bas greje kao i napajanje.Na grafickoj mogu jaje da przim.Komponente su relativno nove,uzete pre god i po dana i jos su u garanciji.Da li da uzimam neki dodatni kuler ili jednostavno da stedim komp.

Najbolje odnesi do nekog servisa da ga lepo ociste od prasine,da provere rade li svi kuleri dobro i da ti zamene termalnu pastu.
OSTOJA, OSTOJA, .... ..... OSTOJA
markovl12

Postby Kreanga » 13 Jul 2016, 14:18

Nije do prasine.Redovno ga produvam sa kompresorom.Termalnu pastu sam menjao pre 3 meseca.Zato mi je sve ovo i cudno :D
Kreanga

Postby B13 » 22 Aug 2016, 18:59

Je l' koristi neko neki VPN? Vidim da su krenuli da ruše torent sajtove, pa se plašim da se ne dohvate i korisnika.

Pa ako bi neko mogao da preporuči neki besplatan, funkcionalan, uz uputstvo za upotrebu.
B13

Postby sofronije007 » 22 Aug 2016, 22:22

B13 wrote:Je l' koristi neko neki VPN? Vidim da su krenuli da ruše torent sajtove, pa se plašim da se ne dohvate i korisnika.

Pa ako bi neko mogao da preporuči neki besplatan, funkcionalan, uz uputstvo za upotrebu.

Mislis da ce i korisnike da jure?
▒▓█ K █ K █ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
sofronije007

PreviousNext

Return to Tehnika i tehnologija