Board index Život van sporta Sve i svašta

Kupovina polovnog vozila

Re: Kupovina polovnog vozila

Postby BoleBarca » 24 Jun 2025, 17:53

Houdini wrote:Kaže nije sigurna da li je 1.5 ili 1.6, ali ako 1.6 ne postoji nakon 2018. onda je verovatno 1.5 motor.

E, to vec ima smisla. :biggrin:

Generalno od dizelasa je to najmanje pouzdan motor. 2.0 pa 1.6 i tek na kraju 1.5 po kvalitetu.

Ali sve sto treba znati o njemu jeste redovno servisiranje i nema problema. I naravno originalna servisna istorija. Drugar ga je kupio prosle godine od coveka iz Temerina koji je prijatelj njegovog tasta i uvozi automobile godinama, bez servisne istorije i na njegovu rec.

Posle 300-400km na autu pukne lanac bregaste u voznji, pojebe sta je god mogao pod haubom, zakljucak neophodno motor da se menja. A sve to zato sto vlasnik od koga je ovaj kupio auto u Francuskoj menjao ulje tj. radio mali servis na 30.000km. Sto je najgore covek nije nista pogresio jer to preporucuje proizvodjac. Ono njihovo standardno, potrosnja minimalna, napunite rezervoar jednom u ko zna kada, sa jos minimalnijim troskovima odrzavanja, odradite servis jednom kada se setite, a sve to samo da bi prodali auto, a onaj koji ih poslusa posle da se cese...

On je na kraju dobro prosao, jer su mu ova dvojica, prodavac plus prethodni vlasnik podelili troskove zamene motora, koji je baj d vej kostao 3k evra, presao 30k km, uvezen iz Poljske, a opet i da ovi nisu pokrili trosak, tast bi, te mu je ispalo svejedno. :biggrin:

Long story short... Redovna zamena ulja na 10-12k km i nema greske, prvi veliki servis ide na 200k. Taj koji je presao 70k je odlicna prica, voznja do prvog velikog i kada se pojave prvi ozbiljniji troskovi, neka se neko drugi bakce sa njim... :biggrin:
I naravno originalna servisna istorija kao prvi preduslov.
09.10.24.
"Ovaj tim ce biti nagradjen bar play-in-om, ako nista, a ono zbog toga sto onaj koji je 56 god. u kosarci nije vise barem na papiru u klubu. Kada i fizicki ne bude mogao da prismrdi svlacionici i terenu, tada ce doci i veci rezultati."
BoleBarca

Postby Radonjaa » 24 Jun 2025, 19:28

Angus Young wrote:I koliko znam sa 1.6 dizel motorima za ta vozila nema problema, 1.5 dizel je taj što se kvari, 1.5 benzin je ok.

Otac vozi 5008 sa 1.6 dizel motorom, prešao je sigurno 300 hiljada a vjerovatno i preko toga, ne sjećam se da je ikad imao bilo kakav problem.
Podrazumijeva se da je redovno održavan, ali to je sve.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Woodoo » 24 Jun 2025, 21:11

BoleBarca wrote:Posle 300-400km na autu pukne lanac bregaste u voznji, pojebe sta je god mogao pod haubom, zakljucak neophodno motor da se menja. A sve to zato sto vlasnik od koga je ovaj kupio auto u Francuskoj menjao ulje tj. radio mali servis na 30.000km.

Nije mu lanac pukao zbog dugih servisnh intervala nego zato što konstrukcijski nije bio dobar, imao je 7mm pa kada su uvideli grešku kroz kampanju su menjali na 8mm. Međutim tada je morao da se menja i poklopac jer 8mm nije bio kompatibilan sa starim poklopcem.
Woodoo

Postby BoleBarca » 24 Jun 2025, 21:33

Pricao mi je jedan vlasnik na auto placu da on odmah nakon uvoza na svim svojim 3008-icama menja set lanac+bregasta sa 7 na 8mm sto ga izadje oko 1000 evra i da je to razlog zasto mu automobili imaju jacu cenu od konkurencije. E, sad da li na svakom autu koji ima 7mm prolupa lanac, tesko da je tako, ali da je preporucljivo da se menja u nekom trenutku, to manje vise svi kazu. Opet, ukoliko ulje menjas na svih 30k km naravno da ce da utice na stanje automobila i da mozes brze da ocekujes neku havariju...
09.10.24.
"Ovaj tim ce biti nagradjen bar play-in-om, ako nista, a ono zbog toga sto onaj koji je 56 god. u kosarci nije vise barem na papiru u klubu. Kada i fizicki ne bude mogao da prismrdi svlacionici i terenu, tada ce doci i veci rezultati."
BoleBarca

Postby Houdini » 24 Jun 2025, 21:39

samo da kazem jebo vas Peugeot pored zive Alhambre :biggrin:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby BoleBarca » 24 Jun 2025, 21:54

Kakva Alhambra, dobro im nisi Multiplu preporucio, sto ruznije to bolje. :biggrin:

Ovo je best buy ovih dana, akcija u toku...

https://www.mgmotor.rs/mg-zs-yes?utm_so ... AEQAvD_BwE
09.10.24.
BoleBarca

Postby Mikisha » 25 Jun 2025, 12:08

Jebo vas ja kolektivno, napraviste utisak nedelje covic-Dule remiks u alhambra-3008, a moje pitanje ko jebe
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Sezione » 25 Jun 2025, 12:16

A ko ste vi?
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Mikisha » 25 Jun 2025, 12:37

Ja sam Zivkovic Slobodan
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby bwa » 25 Jun 2025, 12:43

Mikisha wrote:Jebo vas ja kolektivno, napraviste utisak nedelje covic-Dule remiks u alhambra-3008, a moje pitanje ko jebe

Brate, ja bih ga uzeo odmah, da sam u prilici. Auto je bru ta lan!
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby Mikisha » 25 Jun 2025, 12:45

Ne znam jesu li mu te konjske snage realne, jel ide kako bi trebalo da ide sa tim konjima ili se oni ne sabiraju bas tako..
Ima ih preko za korektne novce, samo sto nisam imao dodira sa hibridima
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby bwa » 25 Jun 2025, 13:24

To se ne može znati dok se ne proba al mislim da je kod njih gram gram :okk:
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby Mikisha » 25 Jun 2025, 15:11

citam komentare, neki kazu ide super, trosi oko 8l, sto je odlicno ako je to njihovo da ide super jednako mom da ide super..

Nikad nisam bio golem fan na bmwa ali ovaj mi se nesto svideo sada.

Mada ne zurim, od kraja februara do danas nisam presao vise od 6-7000km autom, sto je smesno uzimajuci u obizr da sam isao 3 puta do BL i jednom u jevropu.
Bog da pogleda motor i to sto mi zence jos uvek slabo jebe mozak da ga batalim.
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Sezione » 25 Jun 2025, 15:49

Uzeo je drugar g30 skoro, kaze isto ko i ti komentari, ide super i ne trosi nista strasno. Provozao sam ga ali nisam divljao tako nisam merodavan da ocenim kako ide. Njega je doduse usrao bas dobar primerak te klase od, pazi sad, nekog derpea iz Kragujevca

Al boli ga djoka, vozi i ne razmislja o proslosti :D

Meni se ekstremno ne svidjaju digitalni cajgeri, ali bar ces imati da biras izmedju bar opcija, ima i mod sto podseca na prethodne generacije, osim toga estetika je tip top
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Mikisha » 25 Jun 2025, 16:13

Isto hibrid, taj 530e?
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

PreviousNext

Return to Sve i svašta