bwa wrote: a meni je vazda milo da vidim sliku jednog od najvecih ljudi koji su gazili nasom planetom.
Ugazio i likvidirao svog najboljeg vojskovođu i njegov kružok, potrpao najbolje naučnike u gulage (ko zna koliko ih je tamo još skapalo i nisu dočekali kraj WW2 - npr. Oleksandr Šargej aka Jurij Kondratjuk). Sve iz paranoje, lične sujete, hira.. Crvena Armija je na kraju dobila rat UPRKOS tom i takvom Staljinu (zahvaljujući između ostalog i ogromnoj tehničko-materijalnoj pomoći u vidu lendliz-programa omraženih, jelte, Amera) i ogromnom populacionom rezervoaru. Tuhačevski da je ostao ne bi se na kraju sovjetske žrtve brojale u desetinama miliona (a bo'me već i prije WW2 je tvoj junak milione nevinih duša nosio na duši)..
Van staljinističke vizure - svaka čast časnim ljudima na frontu koji su do kraja slomili kičmu nacizmu.
Tvoj idiotski zaključak (a nije jedini uperen ka meni još od pređašnjih upisa) kako "valjam cerade" - je iz slične, paranoične mentalne hemisfere iz koje je i Staljin lako slao ljude u gulage ili potezao obarač.. (pa još krem naučnika koji su najvećma kapirali fizičke procese u prirodi).
Je li pala kakva kisica danas kod vas, kod nas ljeto ka i obicno u ova doba godine... Kad ce te klimatske promjene, ne mogu vise da zalivam krtolu?
Bileća i Trebinje nisu mnogo daleko od NK.
...
Btw, i ono ispadanje dalekovoda tu neđe u tvom neposrednom komšiluku je
'sign of fucking crazy times' ispred nas, koja su "suptilno" nagovještena i ovim spotom:
Prije 2,5 god. najveći požar u istoriji Kolorada (tzv. Marshall Fire) je zbrisao jedan dio predgrađa Denvera - uzrok: oluja pokidala dalekovod i ovaj tresnuo na suvu kao barut preriju..
Isto se dogodilo i 2018 u Kaliforniji kad je izgorjelo 90 ljudi u gradiću Paradajs.