Board index Život van sporta Lifestyle

SHOPPING MANIA

Re: SHOPPING MANIA

Postby Ron Swanson » 04 Jul 2024, 15:34

Haarp sto posto! Šta nam rade!
Ron Swanson

Postby balkanski spijun » 04 Jul 2024, 15:48

Dylam Dop wrote:Ko još vozi kad krene ledena artiljerija iz oblaka? Nevjerovatna je količina autizma kod ljudi današnjice. Nznam koliko ćeš da ukapiraš, ali vrem. mustre, ruže vjetrova i oluja se drastično i nepovratno mijenjaju. Ono što posljednje okačih na svakodnevnicu ti se dogodilo u slavonsko-ravnicarskom dijelu HR, neposredno uz granicu sa BiH, a blizu i Srbije. Nema više bitne razlike kud će da udari (niti su, dakle, samo planinski predjeli "osuđeni" na grad), a i promjer ledenih kugli raste iz godine u godinu - baš kao i temperature pri tlu ljeti, koje su i glavni zamajac nastanka ovakvih ledenih granata.. Ček da vidiš kakav ledeni inferno će da nastane ako dobacimo do 45°C podeoka sad u julu ili avgustu, tj. neposredno iza tog toplotnog talasa.

U prethodnih 10-ak dana grad je poklopio Osečinu (u ovoj je bilo najgore, i jeste - najbliža je Arilju), Kragujevac, Šabac, Barajevo,... - samo neke da pobrojim u Srbiji. U BiH je bilo još gore, a onaj snimak iz HR je prvi put da vidim da je jedno cijelo selo jebeno polupano.

au,bukvalisto.Gde ces da se sklonis ,ako si u putu,ides.Naravno da stanes,ali gde da se sklonis.

Citao sam nesto,ne mogu na tu temu,ali treba i temperatura mora da predje 27%.Oblasti koje su najvise pogodjene itd.

To ako je auto parkiran na parkingu,pa ok je staviti i ako ga koristis malo.Oni koji cesto koriste auto,vise puta dnevno,cerada je muka.pre neki dan pet puta sam isao i vracao se.Pet puta da skidam i namestam cearadu. :question: Danas tri puta.
balkanski spijun

Postby Dylam Dop » 04 Jul 2024, 16:53

balkanski spijun wrote:au,bukvalisto.Gde ces da se sklonis ,ako si u putu,ides.Naravno da stanes,ali gde da se sklonis.

Citao sam nesto,ne mogu na tu temu,ali treba i temperatura mora da predje 27%.Oblasti koje su najvise pogodjene itd.

To ako je auto parkiran na parkingu,pa ok je staviti i ako ga koristis malo.Oni koji cesto koriste auto,vise puta dnevno,cerada je muka.pre neki dan pet puta sam isao i vracao se.Pet puta da skidam i namestam cearadu. :question: Danas tri puta.

Ok, deda, kapiram, stigle godine.. :D ..mada bi pješačenje sigurno bilo blagotvornije za tvoje godine. Neću ja da ti mijenjam navike bez obzira koliku muku prestavljalo šoferisanje u saobraćajnom haosu BG-a.

Zez, hoću da kažem da su iz jasnog razloga postavljeni svi oni meteo-alarmi i da se cerada navlači kad ovaj prebaci na crveno, a na horizontu se već vide mrkli oblaci kako se približavaju (imaju valjda u Srbiji i neke app za mobitele kao upozorenje ako je čovjek za volanom - traži se onda prvo slobodno mjesto sa strane za parking, cerada izvlači iz prtljažnika, a ti onda u prvi zaklon/bircuz/prodavnicu/.. i čekaš da prođe). Uostalom, siguran sam da će više da rebnu po džepu uništena kola nego bilo šta drugo što nije toliko prioriteno i moglo bi da sačeka drugi dan da se završi.
Ove oluje jesu postale sve nepredvidljivije i sve si nesigurniji u tome koji heavy oblak/superćelija nosi i tone leda sa sobom, stoga cerada u prtljažniku bi trebala da bude 'must have' u ovih par kritičnih (pro)ljetnih mjeseci, i to ćemo tek uvidjeti od idućih godina. Ja sam već u potrazi za kvalitetnim.

Donekle si u pravu - ako sa juga preko Mediterana imaš provalu ~40+°C vrelog vazduha iz Afrike i odozgo sa sjeverozapadnog Atlantika provalu svježijih i ladnijih masa između Alpi i Tatri, budi siguran da će goleme oluje i grad da se produkuju od Alpi ka Balkanu. Srbija jeste malo podalje, pa nije toliko izložena i njen zapad će najviše da bude na udaru..
Dylam Dop
Guest

Postby balkanski spijun » 04 Jul 2024, 17:11

Znas li sta je grad velicine jajeta?Jednom sam se zatekao na sred Drine,temp,preko 35 i odjednom nevreme se sruci.

Stavio sam poklopac od rucnog frizidera na glavu da se zastitim i polomilo ga.Tri dana sam lezao,sve me bolelo.Ramena,ko da me neko tukao po tetivama.Sreca pa je poklopac koliko,toliko ublazio udaranje po glavi.

Neka hvala.Ako krene grad,preci mi je moj zivot,od kola.Gde da stanes?Mnogo fantaziras.Ostavis auto i odes. :biggrin: Dok odes,pitanje je da li se vracas.

Stitim auto.Zabole me,a ja najebem.

Moj pametni komsija,ostavio auto ispod drveta,kao zastito ga .Oluja polomila drvo i to jedino u kraju i na auto.

Kad je nevreme,garaza. :biggrin:
balkanski spijun

Postby Dylam Dop » 04 Jul 2024, 17:35

Kad je stani-pani, negdje na otvorenom i bez obliznjeg zaklona, cerada moze da se navuce i udje u kola takodje, samo malo improvizacije.. Inače ovo je vrlo ok aplikacija koja može da se skine i prati kad se primijeti da se oblaci na horizontu čudno i sve brže komešaju: https://www.vremeradar.rs/
Dylam Dop
Guest

Postby Sezione » 04 Jul 2024, 18:10

Dilame sta ti dodje Dragan Torbica?
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby ExEr » 05 Jul 2024, 06:27

To je linija preko Joje ćutologa, mmm mmm
Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

Postby bwa » 05 Jul 2024, 10:45

Dilam garant valja ove cerade na veliko, pa ga malo udario po marketingu. Ajde bjezi, dosado jedna, nikoga ne zanimaju tvoje apokalipticne prognoze. Ustvari, mozda SrbinaPodgorica i zanimaju :lollol: :lollol: :lollol:
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby Dylam Dop » 05 Jul 2024, 11:43

Spoiler: pokaži
Image

Image
Dylam Dop
Guest

Postby bwa » 05 Jul 2024, 17:11

Pazi, ja znam da je tebi dosta krivo sto je veliki Josif Visarionovic vodeci SSSR i Crvenu Armiju porazio ove tvoje germanske gazde ali mi nije jasno zasto mislis da ces meni nauditi time sto postujes njegovu sliku? To mozda u Austriji i Njemackoj moze nekoga da potrese ( nije im ni cudu, batica je razbucao germanske planove o dominaciji za sva vremena) a meni je vazda milo da vidim sliku jednog od najvecih ljudi koji su gazili nasom planetom.
Je li pala kakva kisica danas kod vas, kod nas ljeto ka i obicno u ova doba godine... Kad ce te klimatske promjene, ne mogu vise da zalivam krtolu?
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby Mikisha » 05 Jul 2024, 19:19

Ova prepirka ima potencijal.
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby balkanski spijun » 05 Jul 2024, 19:41

Jel ima neko iskustva sa krovnim koferima.

treba mi za 2 puta godisnje,kad nas ide vise.Kad stavim kera pozadi,nema mesta.Nas troje i unuk,

nedaje mi se nesto mnogo para i nadjem neki ArtplastBA400.Uvoz iz Italije.

Vredi li to sta?

glupo mi da vucem prikolicu :laugh: Muka mi vise.Kad idemo negde,supruga e,samo jos ovo.Kao cigani. :biggrin:Pola auta,njegove igracke.
balkanski spijun

Postby Ron Swanson » 06 Jul 2024, 09:06

Imaš ovde da iznajmiš Thule.

https://www.krovnikoferiiznajmljivanje.com/
Ron Swanson

Postby Dylam Dop » 07 Jul 2024, 08:57

bwa wrote: a meni je vazda milo da vidim sliku jednog od najvecih ljudi koji su gazili nasom planetom.

Ugazio i likvidirao svog najboljeg vojskovođu i njegov kružok, potrpao najbolje naučnike u gulage (ko zna koliko ih je tamo još skapalo i nisu dočekali kraj WW2 - npr. Oleksandr Šargej aka Jurij Kondratjuk). Sve iz paranoje, lične sujete, hira.. Crvena Armija je na kraju dobila rat UPRKOS tom i takvom Staljinu (zahvaljujući između ostalog i ogromnoj tehničko-materijalnoj pomoći u vidu lendliz-programa omraženih, jelte, Amera) i ogromnom populacionom rezervoaru. Tuhačevski da je ostao ne bi se na kraju sovjetske žrtve brojale u desetinama miliona (a bo'me već i prije WW2 je tvoj junak milione nevinih duša nosio na duši)..
Van staljinističke vizure - svaka čast časnim ljudima na frontu koji su do kraja slomili kičmu nacizmu.

Tvoj idiotski zaključak (a nije jedini uperen ka meni još od pređašnjih upisa) kako "valjam cerade" - je iz slične, paranoične mentalne hemisfere iz koje je i Staljin lako slao ljude u gulage ili potezao obarač.. (pa još krem naučnika koji su najvećma kapirali fizičke procese u prirodi).

Je li pala kakva kisica danas kod vas, kod nas ljeto ka i obicno u ova doba godine... Kad ce te klimatske promjene, ne mogu vise da zalivam krtolu?

Bileća i Trebinje nisu mnogo daleko od NK.

...

Btw, i ono ispadanje dalekovoda tu neđe u tvom neposrednom komšiluku je 'sign of fucking crazy times' ispred nas, koja su "suptilno" nagovještena i ovim spotom:

Prije 2,5 god. najveći požar u istoriji Kolorada (tzv. Marshall Fire) je zbrisao jedan dio predgrađa Denvera - uzrok: oluja pokidala dalekovod i ovaj tresnuo na suvu kao barut preriju..

Isto se dogodilo i 2018 u Kaliforniji kad je izgorjelo 90 ljudi u gradiću Paradajs.
Dylam Dop
Guest

Postby Produzenisamlekom » 10 Jul 2024, 23:21

U povratku sa odmora,svratio sam u jedan od soping molova u Solunu( One Salonica) .
Najviše da napravimo pauzu zbog dece ,da ubijemo vreme kada su najveće vrućine i da im uzmemo po neku igračku i td.
Neverovatno mi je da igračke koje su ovde 6-7-8000 din tamo ima da se kupe za 20-25e. Konkretno ,mozda neko ko ima klince zna,Hot wheels(perionica,parking i td) je ta cena...
Zatim kapsule za Nespresso,ovde koje kostaju 10kom 600din ,tamo je 10kom 3.2 e ili 18kom 5.5e
Patike za odrasle mogu da se nadju za 50-60e(adidas,puma i td)
Poslednji brojevi,npr adidas ultraboost za 70e cini mi se...
Eto,ako neko prolazi i ima želju da svrati.
Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

PreviousNext

Return to Lifestyle