Board index Život van sporta Lifestyle

Moja kuhinja

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby stihl » 19 Sep 2020, 09:36

Припрему и сушење смо апсолвирали, дајте сада рецепт за кобасице.
User avatar
stihl
 
Posts: 9890
Joined: 17 May 2011, 20:42

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby PERA » 19 Sep 2020, 09:47

Dimitrije wrote:
Obeliks wrote:Drvo bukva, jasen, cer, šljiva ali malo, može i trešnja, ostalo nisam imao potrebe ni da probam.
Naravno sve je ovo iz ličnog iskustva...

Gledao sam Marku Žvaku, epizoda "Drpano prase", kada majstor priča o drvetu koje loži i recimo, ako ne grešim, za hrast kaže da ukiseli meso.Bukva i trešnja najčistije, morao sam da pogledam upravo da ne bih lupao bez veze. Mada to je dimljenje u onom smokeru američkom...

Sa bukvom ne mozes da pogresis jos ako su veci panjevi stari i par god bude jos bolje.

Sta je sprza? Cuo sam za to ali nemam pojma sta je
Ko glasao sns od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bijela.
Rđom kapo dok mu je kolena.
User avatar
PERA
 
Posts: 10408
Joined: 08 Feb 2016, 13:52
Location: VALJEVO

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby Desetka » 19 Sep 2020, 10:28

Slicno kao duvan cvarci, ali opet i dosta drugacije.Guglaj da vidis slike, moguce je da si i jeo negde, a da nisi znao da je to to.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
User avatar
Desetka
 
Posts: 3121
Joined: 07 Jun 2012, 21:37

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby PERA » 19 Sep 2020, 10:38

Desetka wrote:Slicno kao duvan cvarci, ali opet i dosta drugacije.Guglaj da vidis slike, moguce je da si i jeo negde, a da nisi znao da je to to.

Jeo sam svasta veruj mi ali to nisam. U mom kraju se pravi kavurma,pihtije i duvan cvarci. Morma naci recept ili pogledati slike. Hvala
Ko glasao sns od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bijela.
Rđom kapo dok mu je kolena.
User avatar
PERA
 
Posts: 10408
Joined: 08 Feb 2016, 13:52
Location: VALJEVO

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby balkanski spijun » 19 Sep 2020, 12:29

Dimitrije wrote:
Obeliks wrote:Drvo bukva, jasen, cer, šljiva ali malo, može i trešnja, ostalo nisam imao potrebe ni da probam.
Naravno sve je ovo iz ličnog iskustva...

Gledao sam Marku Žvaku, epizoda "Drpano prase", kada majstor priča o drvetu koje loži i recimo, ako ne grešim, za hrast kaže da ukiseli meso.Bukva i trešnja najčistije, morao sam da pogledam upravo da ne bih lupao bez veze. Mada to je dimljenje u onom smokeru američkom...



Tresnja,sljiva.Drvo da je od kostunjicavog voca.Bukva moze I na kraju zadnjih par dimova od kostunjicavog voca.Dobije dobru boju.
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 14581
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby bwa » 19 Sep 2020, 12:33

stihl wrote:Припрему и сушење смо апсолвирали, дајте сада рецепт за кобасице.

Poslacu ti ja recept za njegusku kobasicu, samo da ga nadjem.
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
User avatar
bwa
 
Posts: 11203
Joined: 15 Mar 2011, 08:11
Location: Niksic

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby balkanski spijun » 19 Sep 2020, 12:39

Jeste li jeli przu?

Jel znate sta je to?

Mesano ovca I svinja.
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 14581
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby fontaneros » 19 Sep 2020, 12:43

Neka, fala...
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
User avatar
fontaneros
 
Posts: 51890
Joined: 24 Mar 2017, 15:15

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby balkanski spijun » 19 Sep 2020, 12:48

fontaneros wrote:Neka, fala...


Prvi put pre jedno 30 godina,klali I sad u jednom kazanu topi se mast u drugom sprema se prza,posle sprza.Ja uzeo cvarke,ni pod razno ovo dvoje.Znas kako:poceli probaj,ako ti neodgovaram ti nemoj.
Kad sam probao,jebes cvarke.

Ko zna dobro da spremi.Ne dundjeri.
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 14581
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby PERA » 19 Sep 2020, 12:53

balkanski spijun wrote:Jeste li jeli przu?

Jel znate sta je to?

Mesano ovca I svinja.

Sta je sad prza? Kako se to pravi? Postoji hrana koja bukvalno ide.sa godinama. Ko je kao klinac jeo skembice,kavurmu,pihtije ,spikovanu glavu,crevca i ostale specijalitete id.ostataka? Zato sad u nekim srednjim godinama jedem sve to vise nego meso.
Ko glasao sns od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bijela.
Rđom kapo dok mu je kolena.
User avatar
PERA
 
Posts: 10408
Joined: 08 Feb 2016, 13:52
Location: VALJEVO

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby Cvele » 19 Sep 2020, 12:57

Škembići i kavurma :okk:
User avatar
Cvele
 
Posts: 23112
Joined: 03 Sep 2011, 15:09

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby stihl » 19 Sep 2020, 13:06

Сува овчетина, добро вино и наравно послије орна госпођица :biggrin:
User avatar
stihl
 
Posts: 9890
Joined: 17 May 2011, 20:42

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby fabricio » 19 Sep 2020, 13:06

Prza kod mene kad pomesas papriku, paradajz, jaja i brasno :D neki zovu i sataras, a neki i buckuris :biggrin:
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
User avatar
fabricio
 
Posts: 13875
Joined: 24 Dec 2016, 21:43

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby H. Chinaski » 19 Sep 2020, 13:10

stihl wrote:Сува овчетина, добро вино и наравно послије орна госпођица :biggrin:

Ti k'o Izet Fazlinović, mada on preferira suvu jarčevinu, ali to su već nijanse :biggrin:
Sloboda je stanje duha i splet srećnih okolnosti.
User avatar
H. Chinaski
 
Posts: 2070
Joined: 22 Apr 2020, 15:06

Re: "GROBLJANSKA KASINA"

Postby balkanski spijun » 19 Sep 2020, 13:44

Pero

Prza delikates.

Ovi danasnji navikli na podrigusu.Kad podrignes,pobijes sve oko sebe.

Oni kad popiju casu sampanjca dobiju gorusicu :question:
User avatar
balkanski spijun
 
Posts: 14581
Joined: 02 Jul 2012, 18:09

PreviousNext

Return to Lifestyle

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest