Board index Život van sporta Lifestyle

Teretana, kardio, fitnes, proteini i ugljeni hidrati

Re: Teretana, kardio, fitnes, proteini i ugljeni hidrati

Postby skeva » 04 Feb 2014, 14:40

Ja ne razumijem o kakvim povredama je rijec? Sta ce biti, slomices nogu? :biggrin: U slucaju dobrog zagrijavanja rizik od povreda je minimalan, ne vidim cemu strah :beyond:
nolinjo wrote:stime sto je gagic najbolji defanzivni centar evropske kosarke
skeva

Postby House » 04 Feb 2014, 15:09

Moze kicma da nastrada pod broj jedan,pa onda ledja.pa ako ti ode dovoljno si sjeban za ceo zivot...jer je cilj sto vise ponavljanja u vremenskom intervalu ...sa sto vecim tezinama.....to je smislio covek koji je bio clan specijalnih jedinica...i to su treninzi za specijalne jedinice...fora ti je kad se ode na taj trening..isto radis kao i onaj sto trenira vec to nekoliko godina....jer kao fora je da su svi isti nema razlike i onda ti moras da cepas ko onaj sto je triput spremniji od tebe....ja sam upoznao trojicu trenera toga u NS...I oni su bili clanovi legije stranaca...gde su imali takve treninge....znaci ta trojica su takvi fanatici..i izgledaju vrhunski....ali su polupani totalno....i postoje dve opcije ili ces biti vrhunski ko oni ili ces se ubogaljiti....i ja stvarno nisam hteo da rizikujem.....
Da je rekao ‘kroz zid!’, išli bi kroz zid, zajedno sa svom braćom na terenu!!- LOVERNJ <3
House

Postby lockdown » 04 Feb 2014, 15:15

skevurina wrote:Ja ne razumijem o kakvim povredama je rijec? Sta ce biti, slomices nogu? :biggrin: U slucaju dobrog zagrijavanja rizik od povreda je minimalan, ne vidim cemu strah :beyond:

Kad ti stavljaju veliku kilazu na noge, telo itd. tu ne rade samo misici, tu ce da trpe i kolena, kicma, zglobovi, ligamenti i vrlo lako moze doci do povrede ... Zato takve vezbe nisu preporucljive ... Najveca je glupost trcanje sa tegovima iznad zglobova ...
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

Postby skeva » 04 Feb 2014, 18:07

Za tegove iznad uglobova se slazem, za prsluke se ne slazem nikako. Ali dobro, ako radis pravilan iskorak, cucanj, drzis kicmu u prirodnom polozaju, ne krivis se i slicne stvari sanse za povredu su minimalne. Mada ne znam kakvi su treinzi kod tih ljudi tako da ne zelim da pricam o tom na slijepo.
skeva

Postby House » 04 Feb 2014, 18:37

I ja koristim prsluk...kao dodatno opterecenje....ali od 10 kila....planiram posle nekog vremena da povecam..ali ne jos uvek za sada...i smatram da je prsluk ekstra stvar..... :biggrin:

Fora u tim treninzima..da se dizu jako velika opterecenje...i kicma moze da strada.....ligamenti ajde nekako mozes da prodjes te povrede....ali kicmu i ledja ako sjebes...za ceo zivot si sjebao....ja sam se osecao na tom treningu kao na nekom motivacionom govorom...ti pored mene idu i vicu ajde ajde...pa mi je bilo glupo da odustanem....iako sam video da jedva mogu..odradih jednom....i rekao sam dosta...jedan moj poznanik....koji je to trenirao 3 meseca (u tom trenutku je stvarno vrhunski izgledao)...dobio povrede diskus hernije...i sad lezi u krevetu ne staje vec mesec dana....doduse ja znam samo ove ljude sto se tice te price u NS...prica se da po BG ima dosta tih klubova...I DA SU Treninzi isto tako teski....
Da je rekao ‘kroz zid!’, išli bi kroz zid, zajedno sa svom braćom na terenu!!- LOVERNJ <3
House

Postby lockdown » 04 Feb 2014, 21:16

Ne bih preporucio treniranje sa dodatnim opterecenjem, narocito ogromne kilaze ... Pod to mislim i na prsluke ... Svako ko ima visak kilograma mora da pazi na kolena i uopste nije preporucljivo da se bave odredjenim sportovima.... Kolena jednostavno ne mogu da podnesu veliku kilazu, cak gojaznost izaziva propadanje kolena ...
lockdown

Postby House » 04 Feb 2014, 22:46

Nisam gojazan..lepo sam izdefinisan 186-7cm/80kg.....imam six pack...ruke su mi sasvim okej za nekog ko ima 6 puta nedeljno trening futsal...nmg da budem Rambo...jer se trosim mnogo na treninzima...ali mi ribe kazu da sam im lep i zgodan....hahahhaha :lollol: :lollol: :lollol:

Opet kazem...prsluci da...ali treba sve postepeno ici...pogotovo...dok ne mozes da uradis 20 zgibova u serij prsluk ti ne treba..... :okk:
House

Postby Fred Perry » 04 Feb 2014, 23:40

House wrote:Ako nemas snage da bljujes vatru.....i da pisas gromove...to nije sport za tebe i mozes ozbiljno da se povredis......znas verovatno da su to treninzi...koji se rade pod opterecenjem ....i meni je jedan trening toga bio dokaz da vidim da nisam spreman za to..a u sasvim sam dobroj kondiciji ....jednostavno kad mi je lik stavio 20 kila prsluk na mene i tegove na noge od po 2 kile...i plus sipka gore na ramenima od 30 kila....i da ja pravim iskorake..pola sata....skoro bez prestanka i da trcim.....iako sam skoro uradio sve...znao sam da nema teorije da cu moci izdrzati ovakve dve nedelje treninga a da se ne povredim......pogotovo sto za te treninge moras imati ishranu profesionalnih sportista..... :okk: :biggrin:

Bogami koncija mi nije na nivou,tako da bi se garant ispovracao tamo,sto se tice snage,tu nemam problem,dugo sam u teretani.Nisam bas ja okretan za takve treninge,imam 95 kila i 1.92. a kao sto sam rekao kondicija mi i nije na nivou posto vec nekih godinu dana ne radim nista na tome.

Raspitao sam se i ljudi nisu odusevljeni,doduse nisu to neki pro sportisti al stvarno ih je odvaljivalo sve zivo.Takodje cuo sam da su treneri jako lose.Meni je odmah to zvucalo kao tupljenje kurca,preterivanje,vrhunska kondicija plus snaga power liftera,bilo bi lepo da to moze.Ali moze da prodje kao sto si rekao sa ekstremnom ishranom,ali i sa dobrim trenerima,ovi nasi su verovatno youtube fazon i mogu misliti na sta to lici.Potpuno mi je neverovatna toliko preterivanje sa tezinama u takvoj vrsti treninga,ti treninzi se mogu odraditi sa minimalnim tezinama.

Ti treninzi pa cak i za pocetnike moraju biti laksi,nisam mogao da verujem koliko ih uz sve to urnisu sa olimpijkama.Pa meni je brate trebalo vise godina u teretani za neke vezbe usavrsim tehniku,a oni ih tamo bacaju kao da je nista.Evo recimo to sto je tebi zadao je preterivanje,barem prsluk si mogao da batalis,mislim da je to skroz nepotrebno.

U svakom slucaju vec sam odustao od ideje,staro dobro trcanje i bazen su keva,uz teretanu sasvim dovoljno.
Last edited by Fred Perry on 04 Feb 2014, 23:42, edited 1 time in total.
Fred Perry

Postby lockdown » 04 Feb 2014, 23:42

Nisam mislio da si ti gojazan, govorim o kilazi i kolenima i dodatnim opterecenjem istih ... Zgibovi nisu problem, problem su sportovi gde se trci, skace i vezbe gde se ne opterecuju kicma,zglobovi,kuk,kolena itd...
lockdown

Postby Fred Perry » 04 Feb 2014, 23:52

Inace ko hoce gajbi da radi preporucujem P90X.Ako se ispostuje fenomenalni rezultati,nisam ga licno testirao ali jeste par drugara i fenomenalan je za definiciju.Imate na torentima oko 4-5 giga.Uzmete vratilo eventualno,set tegova i to je to.
Fred Perry

Postby Eddie Brock » 05 Feb 2014, 00:18

Fred Perry wrote:Inace ko hoce gajbi da radi preporucujem P90X.Ako se ispostuje fenomenalni rezultati,nisam ga licno testirao ali jeste par drugara i fenomenalan je za definiciju.Imate na torentima oko 4-5 giga.Uzmete vratilo eventualno,set tegova i to je to.

Kakav je za dobijanje snage? I za noge :biggrin: to mi najvise treba.....
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby Fred Perry » 05 Feb 2014, 01:38

Nije toliko program za masu,vise je za definiciju,solidno radi i noge.Ne znam sta tacno podrazumevas pod noge odnosno sta ti treba.
Fred Perry

Postby skeva » 05 Feb 2014, 01:48

Pregledao malo ovaj program, ok je za definiciju, snagu mozes dobiti manje vise ali treba ubaciti jos neke vjezbe po mom misljenju. :) Ovo je za gojazne ljude prava stvar, za nekoliko mjeseci bice drugi ljudi :biggrin:
skeva

Postby House » 05 Feb 2014, 09:31

Postavio sam ja link p90x za trbusnjake na nekoj ranijoj stranici ja mislim.....jako dobre vezbe.....ko ima problem sa tezinom moze da radi i insinity vezbe to je vrhunski program....za gubljenje tezine i definiciju....

@Fred..

Ma da ...treba biti mnogo spreman za to da se izdrzi..pogotovo sto su to priuceni ljudi....koji su treneri...

Neko je pitao za noge....

Noge jedino mozes nagruvati u teretani....jako tesko obicnim vezbama...mada za pocetak...treba da radis obicne cucnjeve i iskorake..da naviknes noge...pa onda u teretanu....kao i sto prvo treba da radis sklekove i zgibove s svojom tezinom....pa tek onda u teretanu ili prsluci....
House

Postby Eddie Brock » 05 Feb 2014, 11:49

Mislim konkretnno na masu,treba mi za listove (imam krive geno :biggrin: ) Malo butine. Bas mi treba da skinem stomak,nisam debeo nego samo stomak imam .
Radim sklekove i imam bucicu od 20 kg pa se zanimam. Ako ima neko neki program da bih mogao kuci malo da vezbam,no money for a gym :beyond:
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

PreviousNext

Return to Lifestyle