Board index Razni Sportovi Vaterpolo

Prvenstvo i Kup Srbije u vaterpolu

Re: Prvenstvo i Kup Srbije

Postby Miša Grobar » 14 Jan 2013, 03:12

Čestitke Zvezdi na kupu. Zaslužili su, očigledno, čim su pobednici. Naravno da jesu.

Nisam pratio utakmicu, tj. jesam ali ne celu, uglavnom možda ukupno jednu četvrtinu, pa ne bih da ulazim u neku dublju analizu utakmice. Ali mogu samo da kažem, bez ikakvih pretenzija i ikakvih namera da uvredim nekoga, naravno, svako ima svoje viđenje stvari, svoje mišljenje i svoje simpatije, ali ovo što se večeras desilo, nakon godina ˇpostaˇ i katastrofalnog stanja kluba u stalnom strahu od stečaja i na rubu gašenja, osvajanje ove titule, jeste klasičan uspešno obavljen zadatak podizanja jednog kluba na noge uz pomoć države, to jest, tzv. ˇdržavni projekatˇ.

I ako se ovako nastavi, pošto se isto dešava, od ove godine i dolaska nove vlasti, i u sportovima poput košarke prvenstveno, potom fudbala... ako se sami ne izborimo za svoje, i ako sami ne pokušamo da budemo ˇjači od državeˇ, što itekako možemo, i prvo oteramo naravno kancer i otrov koji je zahvatio kompletan naš JSD (mislim na političare), a pre svega FKP, ovakva slika će se sve češće viđati. Sve dok država naravno ne preuzme primat i ne pobedi.

A Vi braćo Grobari vidite da li ćemo dozvoliti da se desi ˇZvezdina godinaˇ (ponavljam, ne pokušavam vređati, jer ne mislim na nameštanja, već jačanje gorepomenutog kluba u takmičarskom smislu), odnosno da osvoje sve i svuda, i to nakon toliko ˇsiromašnihˇ godina, a ako se ovako nastavi, ta godina može biti već ova, odnosno naredna sezona.

Partizan je šampion, a ostali neka se poređaju kako im je volja. Uzeli ste kup, Delije, ali na prvenstvo ćete još malo sačekati. Napred Partizan :copa1:
ˇVelika ljubav proizilazi iz velikog saznanja voljene stvari, a ako je
malo poznaješ, malo ćeš je, ili je uopšte nećeš moći voleti.ˇ
Miša Grobar

Postby Milutinov Tata » 14 Jan 2013, 06:37

Sto se Jokica tice ko od njega ocekuje da resava golovima utakmice odavno ga nije gledao. Dok je bio mladji bio je rasan napadac, ali sada je glavni igrac odbrane, tu se maksimalno trosi i ne mzoe se od njega ocekivati neki ucinak u napadu.

Sinoc je mec Radnici-Partizan prenosio neko novi (ja ga ne znam) i iako ne pada u delirijume, izuzetno je priblizio sve sto se dogadja u bazenu nekome ko gleda pred TV-om i objasnjavao "sumnjive" situacije. Bilo je bas iznenadjujuce za mene da neko na takav nacin prenosi vaterpolo mec (nadmasio je i Luku Jezinu :biggrin: ).

O mecu sutra, sada je mnogo kasno, cestitke Dejanu Savicu na prvom trenerskom trofeju.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Stoxan » 14 Jan 2013, 12:18

AirBall wrote:Koliko sam primetio, uz katastrofalnu realizaciju igraca vise imamo veliki problem i da dodjemo do brojcane prednosti, jer su nam centri vrlo slabi za ovaj stepen takmicenja... U jednom trenutku, mislim u 2/4 Vukicevic nije imao vise snage da pliva i izasao je napolje...

Vukićević je rovit već neko vreme. Mi smo u meč ušli sa Jokićem na poziciji centra. Vujas je taj nedostatak centra sjajno nadoknadio uplivavanjem spoljnih igrača na tu poziciju. takođe je na taj način dovlačio Pjetlovića juče i Zlokovića u 1/2 finalu i tako ih dodatno umarao. Mandić se spuštao sa Prlainovićem jer je fizički jači od njega. Posle je ovaj prešao na Mitrovića, koji je to isto radio. U par navrata sudije su propustile da dosude Andriji treću grešku. Mada kako je igrao juče ne bi ni bilo šteta za Zvezdu. Odlično su ga zatvorili Partizanovi igrači. Pjetlović je isto bio slab, ali je dao kada je trebalo i potvrdio klasu.

Takodje zelim da kritikujem Jokica, jer je odigrao katastrofalno slabo za igraca njegove reputacije, da ne kazem kao baba kada je realizacija igraca vise u pitanju... Onako bi svaki forumas mogao da sutne kako je on veceras cinio...

Juče je bio loš, ali je protiv Segeda i Radničkog odigrao sjajno. Ono što se od njega očekuje to i odradi. Jeste zatajio u napadu, ali to i nije njegov zadatak.

Mandic, Subotic, Soro, Cuk i Mitrovic su svetska klasa, ostali znatno slabiji u Partizanu...

U timu smo juče imali još dvojicu klinaca Tanaskovića i Obradovića, nešto starije Dedovića, Rackova.. Nisu još to svetska klasa, ali nisu ni mnogo lošiji od ovih gore. Mandić je već sada lider ekipe. Ćuk i Mitrović se bude na momente. Rackov je juče igrao povređen. On i Dedović igraju odlično na početku ove godine. Što je najbitnije Partizan je ove godine pravi tim.

Ovaj tim raste iz meča u meč. Zaboravlja se da smo u 5 dana odigrali 3 utakmice protiv 3 vrhunske ekipe. Umor je uradio svoje. Takođe je bila prisutna i velika doza treme među našim igračima. Za Vujasa mogu samo jedan :blue: I za ponašanje i za vođenje ekipe. Kako čovek vešto skriva slabosti svoje ekipe. Iskoristio je sve igrače koje je imao i svima je našao pravo mesto. Odličan skauting protivnika.

Idemo dalje. Nije titula tako daleko, kako se mnogima činilo na početku.

Što se tiče samog turnira, stvarno je bio vrhunski vaterpolo. I navijači i akteri su se pobrinuli da ovo bude spekakl. Šteta što se ovaj sport bliži svom kraju. Zato uživajte dok traje
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Grande Alessandro » 14 Jan 2013, 14:12

Stoxan wrote:Šteta što se ovaj sport bliži svom kraju. Zato uživajte dok traje

Koliko mu još daješ?
Ovaj sport ostaje kao olimpijska disciplina za Brazil...a šta je sa sledećim OI?

Stvarno bi bila velika šteta da se ovaj sport ugasi...
Grande Alessandro

Postby kecman » 14 Jan 2013, 15:33

Image
SVAKOJ VLASTI VERNI, SVAKOJ VLASTI ODANI...
kecman

Postby licimur » 14 Jan 2013, 18:17

Mislim da su sanse Zvezde ili Partizana za titulu manje od 20%. Mnogo je jaci radnicki i od jednih i od drugih. Ali bas mnogo. Ovo juce je bila u neku ruku i istorijska utakmica, tesko da ce se u nekoj blizoj a mozda cak i daljoj buducnosti igrati ovako bitan derbi. Ovo je u neku ruku za vaterpolo ono sto je bilo ono finale u rukometu u pioniru. Nikada se vise nece odigrati tako bitna rukometna utakmica tj rukometni veciti derbi.
ko vas jebo godinama ...
licimur

Postby Petko019 » 14 Jan 2013, 18:20

kakav je inace sistem takmicenja u nasoj ligi ove godine?
Jel kraj posle regularnog dela ili ima i play-off ili F4?
"Spasa nam nema, propasti nećemo"
Petko019

Postby markoKG black&white » 14 Jan 2013, 18:44

Sinoć zbog dočeka nisam mogao da napišem komentar, ali jednostavno ne mogu, a da ne pružim veliko priznanje našim momcima...koliko oni rastu i napreduju iz dana u dan, pa to je neverovatno...kakav potencijal, kakva borba, želja, kakav mentalitet i karakter da se vratiš posle 3 gola minusa, ja nemam reči...Vujas i momci rade sjajan posao...šteta što smo izgubili, ali neiskustvo, lošija igra u trenucima kad smo imali igrača više, neki nesrećno primljeni golovi, kao i nedostatak pravog centra su učinili svoje...naravno, da ne pominjem i igranje u par dana 3 teške utakmice sa skoro najjačim evropskim ekipama...ja sam sinoć i pored poraza bio toliko ponosan na momke kao da smo osvojili kup...sve više verujem da ova ekipa, i pored pehova oko povreda i jake konkurencije, ipak može do titule šampiona..:)
'ajde indijance ove...borba bre!
markoKG black&white

Postby Milutinov Tata » 14 Jan 2013, 20:22

Petko019 wrote:kakav je inace sistem takmicenja u nasoj ligi ove godine?

Play off-a na dve dobijene.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Petko019 » 15 Jan 2013, 01:47

Milutinov Tata wrote:
Petko019 wrote:kakav je inace sistem takmicenja u nasoj ligi ove godine?

Play off-a na dve dobijene.

Hvala
"Spasa nam nema, propasti nećemo"
Petko019

Postby Stoxan » 16 Jan 2013, 14:58

Savić i Vujasinović: Oko nas haos, a mi se smejemo

Legende srpskog vaterpola doprinele da finale Kupa protekne u do sada neviđenoj atmosferi. Vlada: Da sam pobedio, skočio bih u bazen. Ja bar mogu da izađem

Image
Dejan Savić i Vladimir Vujasinović foto: N. Skenderija

Saborci, prijatelji, rivali. Legende. Godinama u bazenu rame uz rame, u utorak jedan pored drugog u redakciji „Sporta”. Dejan Savić i Vladimir Vujasinović, trener Crvene zvezde i trener Partizana. Selektor najjačeg tima Srbije i trener mlade selekcije. Ponovo rame uz rame.

- Od 341 utakmice za reprezentaciju samo jednu, moju prvu nismo odigrali zajedno - kaže Vujasinović.

- Zaboravio si onaj meč za bronzu u Barseloni 2003. Šapić i ja smo bili kažnjeni, nisam mogao da igram - ispravlja prijatelja Savić.

Minulog vikenda su sportskoj Srbiji pokazali kako treba. Bez obzira na to što se radilo o borbi za trofej, dvojica trenera su besprekornim ponašanjem sprečili i najmanju varnicu.

- Iskreno, sve se završilo kako je trebalo isključivo našom zaslugom. Nije reč o sistemu, jer ima nedostataka u komunikaciji između saveza i klubova. Dali smo primer kako sve može da bude lepo u oštroj sportskoj borbi i čemu treba da težimo.

Posle meča, prijatelji su se zagrlili i otišli svako na svoju stranu. Jedan da slavi, drugi da tuguje.

VRAĆAMO STVARI NA MESTO
Vujasinović ne ostavlja ni trunku dileme po pitanju buduće saradnje.
- Želimo da izvedemo ovu decu na pravi put. Takođe, naš cilj je da neke stare stvari koje su krasile srpsku reprezentaciju vratimo na mesto. Svako treba da radi svoj deo posla i da nam deca odrastu u okviru pravog sistema.
- I u pobedničkom duhu -
dodaje Savić.
- Znali smo naravno da se te večeri dočekuje Pravoslavna Nova godina, ali na to niko nije obraćao pažnju. Slavio sam pobedu u društvu igrača, prijatelja, navijača - kaže Dejan Savić.

A, kako je prošlo tugovanje?

- Čekao sam Pravoslavnu novu u društvu. I dobro je u takvim situacijama da čovek bude sa prijateljima, sa dragim osobama. Ali, najteži je dan posle, kada se čovek probudi sam... - ističe poraženi Vladimir Vujasinović.

Tokom finala, u sred najžešće borbe, dvojica prijatelja su stigli da naprave sjajan štos. Vujasinović je zatražio tajm-aut, pa se predomislio, videvši situaciju u bazenu. Savić je brže-bolje opomenuo sudije da je njegov kolega zatražio pauzu.

- Eto, i tu se vidi rivalitet. Ma, nasmejao me, u sred onog haosa - kaže Vujasinović.

Savić dodaje:

- Obojica smo se slatko smejali. Šta drugo?

Dejan Savić je i u slavlju bio umeren. Nije skočio u bazen, što je gotovo pravilo kada je reč o velikim vaterpolo finalima.

- Imam neke moje bubice kada je reč o tim stvarima. Evo, iskreno se izvinjavam mojim igračima koji su možda pomislili da ne želim da slavim na taj način.

- Ja bih skočio! - odmah odgovara Vujasinović. - Ali, ja bih, za razliku od njega, mogao i da izađem iz bazena. Zamislite da je Dejan uskočio i da su ga zaboravili. Naopako...

Kao i uvek, u razgovoru sa legendama preplitali su se humor i ozbiljne teme.

- U finalu je pobedila ekipa koja je psihološki bila jača, ekipa koja je izdržala pritisak. Tu na videlo izlaze istinski šampioni - podvlači Vujasinović.

Savić je u trenucima kada je Partizan preokrenuo na 8:7 zatražio tajm-aut.

- Problem se javio već između treće i četvrte četvrtine. Znali smo šta nas čeka, da će Partizan da jurne na sve ili ništa, najviše koristeći Mitrovića. Potpuno smo stali. Morao sam nekako da trgnem ekipu.

I već u prvom napadu posle saveta trenera, Vapenski je izjednačio.

- Tu je pogrešila Partizanova odbrana. Dugo je bio sam, mahao četiri ili pet puta, i to na četiri metra od gola. Soro nije mogao ništa...

Ponovo rođeni rivalitet Crvene zvezde i Partizana je najavio uzbudljiv nastavak borbe za titulu.

- A sada, sve iz početka. Dok sam bio igrač, govorio sam da se pobede zaboravljaju posle dan ili dva, a porazi se pamte ceo život. Doduše, pobeda se rado sećam - tvrdi Savić.

Iz ugla Vujasinovića:

- U prvom kolu nastavka prvenstva igramo sa Beogradom, a onda nas čeka teško gostovanje u Oradei, u Ligi šampiona. Zadovoljan sam učinjenim do sada, u ova četiri i po meseca. Nadam se da će tim Partizana do aprila još da napreduje, da ubrza proces učenja. Prošlog vikenda smo videli da svi moraju ozbiljno da računaju na nas. Tu smo...

Ni Savić ne ostaje dužan.

- Vlada ima mladu ekipu, ali imam i ja. Videlo se koliki uticaj na njih je imalo finale. Bili su hrabri i silno su se radovali.

- Videli ste, Gavril Subotić, dečko od 17 godina je dao gol za 7:6, šutirao i u produžetku. Ma, ti momci su naša budućnost, igrači koji sutra treba da nose igru reprezentacije. Daj Bože da zaživi rivalitet između Partizana i Crvene zvezde.

Legendama je, doslovno, poverena budućnost srpskog vaterpola. Kao treneri, vodiće brigu o tridesetak najboljih naših igrača.

- Nastojaću da se maksimalno dopunjujemo. Nemam problem sa primanjem saveta. Oduvek sam morao da slušam. Sada mogu da naređujem - kaže Savić

Vujasinović, za kraj dodaje:

- Znam ga bolje nego što poznajem sebe. Bićemo 100 odsto posvećeni poslu.

Legende, zauvek.

novosti

:blue:
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Remi » 16 Jan 2013, 15:34

Veliki ljudi. :blue: :blue:
Remi

Postby Milutinov Tata » 22 Jan 2013, 21:15

10. kolo prvenstva Srbije:

Radnički – Vojvodina 14:5 (4:0, 4:1, 3:3, 3:1)

Zatvoreni bazen Sportskog centra „Park“. Gledalaca: 600. Sudije: Mišković (Beograd) i Raković (Beograd). Igrač više: Radnički 9 (5), Vojvodina 5 ( 1). Peterci: Radnički 1 (1), Vojvodina 1 (1).

RADNIČKI: Radić, Burić 1, Popović 1, Marković 2, Gak 3, Bašić 1, Ćirić, Čupić, Zloković, F. Filipović 2, Udovičić 2, Đ. Filipović 2, Lazić. Trener: Udovičić.

VOJVODINA: Petić, Cukić, Maksimović 1, Vuksanović, Miličić 1, Vasić 1, Geratović, Crvenko, Njegovan, Ubović 2, Matković, Gvozdenović, Roganović. Trener: Stanojević.

Partizan – Beograd 15:3 (4:1, 5:1, 1:0, 5:1)

Bazen Banjica. Gledalaca: 100. Sudije: Putniković (Beograd), Virijević (Zrenjanin). Igrač više: Partizan 6 (2), Beograd 8 (1). Peterci: Partizan 2 (2).

PARTIZAN: Živojinović, Obradović, Mandić 3, Subotić 2, Rackov 2, Ćuk, Dedović 2, Matović 2, Vukićević 4, Basara, Jokić, Stojković. Trener Vujasinović.

BEOGRAD: Popović, Ćirković, Cvetković 1, Šehović, Nikolov, Šormaz, Stefanović 1, Stojović, Parezanović, Tenžera, Malenović 1, Stavreski, Šandor. Trener Perišić.

Dunav - Singidunum 12:5 (3:2, 2:2, 5:0, 2:1)

NOVI SAD. Bazen Slana bara. Gledalaca 100. Sudije: Ćirić i Anđelić (obojica Beograd). Igrač više: Dunav 8 (2), Singidunum 6 (3). Peterci: Dunav 2 (2), Singidunum 1 (1).

DUNAV: Dobožanov (10 odbrana), Šiman, Vojčić, Joksimović 3, Toholj 2, Bukvić 1, Prekogačić, Ćatović 2, Grba, Katić, Jovanović 1, Petrovski 2, Lekić 1. Trener: Orlović.

SINGIDUNUM: Arizanović (4 odbrane), Petrović 1, Stjepanović, Čabrilo 1, Gigović, Đokić, Bijelić 1, Avramović, Đorđević, Drašović, Alijagić, Simić 2, Kaličanin.

Banjica – ŽAK 11:5 (2:1, 3:0, 4:2, 2:2)

Bazen Banjica. Gledalaca 150. Sudije: Stefanović i Jovančević. Igrač više: Banjica 12 (5), ŽAK 10 (1). Peterci: ŽAK 1 (1).

BANjICA: Rističević, Asanović, Janković, Repanović, Radulović 4, Ilić, Vučićević 1, Andrejević, Vico, Ćorić, Stojanović 2, Jakšić 2, Gogov 2. Trener: Milenković.

ŽAK: Kozarski, Trkulja, Kirić, Budurin 1, Pešterić 2, Nosović 1, Dudaš, Kaled, Milijanović 1, Filipović, Jakšić, Marčeta, Đapa. Trener: Gočanin.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby ОГИ » 27 Jan 2013, 15:09

Нису се обрукали ни железничари пред рекордно великим бројем гледалаца у новијој историји кикиндског пливалишта.

Добар отпор пружили су изабраници тренера Гочанина фавориту на почетку сусрета, чак су у једном тренутку и повели са 2:1, међутим после четири везана гола Прлаиновића, Звезда је на први одмор отишла са предношћу од 4:2.

Голгетерски низ наставио је потом Страхиња Рашовић са три везана поготка и већ је на великом одмору све било одлучено.

Звезда је у трећој четвртини још додала гас а онда у последњој допустила ЖАК-у да је добије са 2:1 а Пештерић је у последњој секунди пропустио прилику да са петерца ублажи пораз против Београђана који су наступили без Пијетловића и Шефика.

ЖАК - БВК Црвена звезда 7:14 (2:4, 1:4, 2:5, 2:1)

Базен СЦ Језеро у Кикинди. Гледалаца: 600. Судије: Жељко Рагач (Београд), Игор Виријевић (Зрењанин). Играч више: ЖАК 9 (4), Црвена звезда 7 (3). Петерци: ЖАК 1(0), Црвена звезда 3(3).

ЖАК: Козарски, Тркуља, Кирић 1, Будурин, Пештерић 2, Носовић, Дудаш 3, Калеб, Милијановић 1, Филиповић, Јакшић, Марчета, Арнош.

Црвена звезда: Драксимовић, С. Рашовић 5, Рађен, Стојчић, Милићевић 1, Балаћ, Аврамовић, В. Рашовић, Ранђеловић 1, Вапенски 1, Прлаиновић 4, Ешкерт 2, Томић.
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby Milutinov Tata » 31 Jan 2013, 18:58

Sjajan partija mladog reprezentativca Stojanovica u Novom Sadu u utakmici koja je mozda i odlucivala o cetvrtom mestu na kraju lige. Postigao je cak 8 golova, ali je Vojvodina ipak slavila i skoro sigurno obebedila mesto u play off-u. Radnicki ubedljiv protiv Singidunuma. Beograd zabelezio prvi trijumf.

Vojvodina - Banjica 11:10 (2:2, 1:3, 4:3, 4:2)

NOVI SAD: Bazen Slana bara, gledalaca: 100, sudije: Putniković i Ivanka Raković (oboje Beograd). Igrač više: Vojvodina 17 (6) Banjica 11 (5). Peterci: Banjica 3 (3).

VOJVODINA: Marinković , Bosančić 2, Maksimović 1, Vuksanović 2, Miličić, Vasić 3, Geratović 1, Crvenko 2, NJegovan, Ubović, Matković, Gvozdanović, Petić. Trener: Stanojević.

BANJICA: Rističević , Asanović, Janković, Repanović, Radulović 1, Ilić, Vučićević, Andrejević, Vico, Đorić, Stojanović 8, Jakšić 1, Stamenić.Trener: Milenković

Singidunum – Radnički 5:22 (1:5, 1:8, 2:3, 1:6).

Bazen Banjica. Gledalaca: 100. Sudije: Ivan Raković i Vukašinović (Beograd). Igrač više: Singidunum 7 (1), Radnički 7 (4). Peterci: Radnički 2 (2).

SINGIDUNUM: Arizanović, Petrović, Stjepanović, Katić, Gigović, Đujić, Bjelić 2, Marović, Đorđević 1, Drašović , Alijagić 2, Kaličanin. Trener: Milaković.

RADNIČKI: Radić, Burić 1, Popović 1, Marković 2, Gak 3, Bašić 1, Ćirković, Čupić 2, Zloković 3, F.Filipović 2, Udovičić 4, Đ. Filipović 3, Lazić. Trener: Udovičić.

Beograd – Dunav 8:7 (1:1, 1:4, 3:0, 3:2)

Bazen Tašmajdan. Gledalaca 100. Sudije: Golijanin i Ćirić (Beograd). Igrač više: Beograd 9 (5), Dunav 9 (5). Peterci: Beograd 2 (2), Dunav 1 (0).

BEOGRAD: Popović, Ćirković 2, Cvetković, Šehović, Nikolov 1, Šormaz, Stefanović 1, Stojović 1, Parezanović 3, Tenžera, Malenović, Stavrevski, Šandor. Trener: Perišić.

DUNAV: Dobožanov, Rogač, Mitrović, Joksimović, Toholj, Ljubičić, Prekogačić, Ćatović 4, Grba, Buković 1, Jovanović 1, Petrovski, Lekić 1. Trener:Orlović.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

PreviousNext

Return to Vaterpolo