Board index Razni Sportovi Vaterpolo

Vaterpolo - Vesti, aktuelnosti...

Re: Vaterpolo - Vesti, aktuelnosti...

Postby Неша » 24 May 2012, 14:24

Bokeljski biser u Partizanu – Gavril Subotić

Presudila je želja da školovanje nastavi i da igrački napreduje, a Beograd je za to idealan, kaže otac Vaso, veliko ime jugoslovenskog vaterpola

Image
Bokeljski biser u Partizanu. Pola Evrope je htelo da ga dovede, ali je sedmostruki prvak Starog kontinenta bio najbrži i najkonkretniji. Gavril Subotić, jedan od najtalentovanijih vaterpolista sveta, igraće dogodine za crno-bele. Nema još ni 17 godina, a iza sebe ima već dve sezone u Ligi šampiona. Bio je najbolji strelac Jadrana iz Herceg Novog u prošloj takmičarskoj godini.

Prezime Subotić je čuveno u nekada jugoslovenskom vaterpolu. Gavrilov otac Vaso je bio svetski i evropski šampion 1991, prvak države i sa Partizanom i sa Crvenom zvezdom. Njegov sin ima više nego dovoljno igračkih preporuka, ali je ključna bila jedna.

- Prelazak u Partizan je naša porodična odluka. Presudna je bila naša želja da nastavi školovanje, a Beograd je apsolutno prava sredina za to - kaže Vaso Subotić.

U vaterpolu je istinski biser. Ali, škola je na prvom mestu. Gavril će 15. septembra da napuni tek 17 godina.

- U osnovnoj školi je bio lučonoša. Završio je drugi razred gimnazije i želi da nastavi. Istovremeno, odnosom prema treningu, uspeo je da napreduje i kao sportista - ponosno kaže Vaso Subotić.

U ovakvim situacijama, neizostavni deo priče je moguće protivljenje matičnog kluba, Jadrana. Novljani i dan, danas ne mogu da se pomire sa svojevremenim prelaskom Andrije Prlainovića u Partizan.

- Ne znam kakvim potezom bi Jadran mogao da ospori prelazak. Gavril nije imao ugovor, stiže u Beograd kao slobodan igrač i kao momak koji želi da nastavi školovanje.

Nije tajna da je klub iz Herceg Novog u vrlo teškoj finansijskoj situaciji.

- Pitao sam čelnike Jadrana znaju li ekipu i trenera za sledeću sezonu. Rečeno mi je samo da je situacija teška. Posle takvog odgovora, kao roditelj sam smatrao da prestaje i najmanja mogućnost da ostane tamo. Posle svega, moram da budem zahvalan Jadranu na odnosu prema Gavrilu. Prihvaćen je na vrhunski način i mislim da se zalaganjem odužio.

Vodeći ljudi Partizana: predsednik Aleksandar Šoštar, šef struke Igor Milanović i trener Vladimir Vujasinović su nekadašnji saigrači Subotića seniora.

- Igrao sam sa svom trojicom, prijatelji smo. Ali, to u ovoj priči nema nikakvog uticaja. Partizan je institucija svetskog vaterpola i više sam nego siguran da je porodica Subotić donela najbolju odluku - rekao je Vaso Subotić.

NA SPISKU CRNE GORE ZA OI
Gavril Subotić je trenutno na pripremama reprezentacije Crne Gore. Iako je 16-godišnjak, njegovo ime je na spisku kandidata za Olimpijske igre. - Trenutno je na pripremama u Kotoru. Odnos selektora Ranka Perovića prema njemu je za svaku pohvalu. Hvala mu na tome - kaže Vaso Subotić
.
Кафана је озбиљна институција...

"Инат, непокорност и тврдоглавост код српског војника могу се претворити у оружје победе!"
Неша

Postby Stoxan » 24 May 2012, 15:55

Kadeti Partizana potvrdili da su najbolja ekipa na Jadranu. na turniru F8 u Budvi bili su najbolji.

Konačan plasman

1. Partizan,
2. Mornar,
3. Jadran HN,
4. Budva,
5. Medveščak,
6. Reprezentacija Slovenije,
7. Mladost,
8. Primorac.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Stoxan » 25 May 2012, 16:13

"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby KKP » 29 May 2012, 21:39

Kao što je i najavljeno, Ivan Basara iz Vojvodine novi član Partizana!
http://www.zurnal.rs/2012/05/29/basara- ... index.html

S obzirom da igra beka (a može i levi spoljni), a da je tu već gužva, nadam se da to ne znači da ide Radović...
KKP

Postby Stoxan » 30 May 2012, 10:21

KKP wrote:Kao što je i najavljeno, Ivan Basara iz Vojvodine novi član Partizana!

Prosečan igrač. Bar po onome što je pokazao prošle sezone. Mislim da nije potreban Partizanu.

Inače Vojvodina je u blagom rasulu. Ovo je treći igrač koji je otišao. I to bez obeštećenja. Tražio je raskid ugovora. Ima indicije da će to uraditi i Ubović i Vuksanović. Vrlo lako jedan od ove dvojice bi mogao u Zvezdu. Baš me zanima u kom sastavu će Vojvodina sledeće godine igrati Evroligu ili/i Superligu. Zvezda zainteresovana i za Vladu Gojkovića.

KKP wrote:S obzirom da igra beka (a može i levi spoljni), a da je tu već gužva, nadam se da to ne znači da ide Radović...

Najverovatnije da. Mada za sada nema ponude za njega.
Stoxan

Postby Milutinov Tata » 31 May 2012, 14:08

#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Stoxan » 31 May 2012, 16:43

LEN je smešna organizacija. Ne vidim kako oni mogu da prete učesnicima ove lige. Da ih izbace iz takmičenja u kojem oni ne učestvuju :ajdejebote:

Ovo je samo borba za finansijski deo kolača između ljudi koji su uništili vaterpolo svih ovih godina. Sa jedne strane su Volpi i Pro reko, a sa druge strane Biri i LEN. LEN je pretio navodno Hrvatima da će ih izbaciti sa reprezentativnih takmičenja. Ali to je palo u vodu pošto je inicijator cele ove akcije Pro reko i Volpi. A glupo bi bilo da jedan od vodećih ljudi LEN-a i glavni protivnik Superlige italijan Biri izbaci svoju zemlju sa nekog takmičenja.

U celoj ovoj priči meni je najsmešniji naš savez. Iako su dobili priliku da učestvuju u ovoj ligi sa tri kluba, a realno nemamo kvalitet za tako nešto, mi se nećkamo i hoćemo da sedimo na dve stolice. Igraćemo Evroligu, ali i Superligu. E pa bojim se da neće tako moći. Plašim da zbog kukavičke strategije čelnika našeg vaterpola sledeće godine ne igramo Evroligu sa Rumunima i Grcima.
Stoxan

Postby Stoxan » 07 Jun 2012, 10:27

Korolija će karijeru najverovatnije nastaviti u Mađarskoj.
http://www.zurnal.rs/2012/06/07/debreci ... index.html

Zvezda opasno zagrizla za Eškerta, ali se njemu nikako ne ide tamo :nisamja:
Spoiler: pokaži
Image
Stoxan

Postby KKP » 07 Jun 2012, 11:25

Pa evo prilike da ga mi dovedemo, pošto Korolija očekivano odlazi... :)
KKP

Postby AirBall » 07 Jun 2012, 12:52

Korolija je bese centar?

Rasipanje se nastavlja, a igraci koje dovodimo su, ili neiskusni, ili vrlo tanki za elitno evropsko takmicenje...

Cini mi se da se sunovrat klupskog vaterpola zapocet prosle sezone nastavlja...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Stoxan » 07 Jun 2012, 13:03

AirBall wrote:Korolija je bese centar?

Rasipanje se nastavlja, a igraci koje dovodimo su, ili neiskusni, ili vrlo tanki za elitno evropsko takmicenje...

Cini mi se da se sunovrat klupskog vaterpola zapocet prosle sezone nastavlja...

Jeste centar. Daleko je ovo od osipanja. Otišli su samo Aleksić i Korolija.

Filipović je bolji igrač i od Vukčevića i od Korolije. Ostaju Ćuk, Mitrović, Soro.. Ja sam prezadovoljan kako se odvija ovaj prelazni rok.

KKP ne verujem da ćemo dovoditi Eškerta. Mada nikada se ne zna. Imamo tu već Filipovića i Vukićevića. Tu je i Vico. Nije ni Eškertu u interesu da bude treći centar. On je sad na prelazu. Treba mu klub gde će igrati. Plus jako je sklon povredama i to mu je dosta usporilo karijeru.
Stoxan

Postby Stoxan » 08 Jun 2012, 09:58

Selektor Italije Kampanja najverovatnije će sledeće godine biti prvi trener Pro reka
Stoxan

Postby Milutinov Tata » 08 Jun 2012, 14:08

Je li u pitanju zamena mesta sa Porciom?
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Stoxan » 08 Jun 2012, 15:40

Milutinov Tata wrote:Je li u pitanju zamena mesta sa Porciom?

Nije. Ostaje Kampanja selektor Italije i dalje. A Porcio bi trebalo da dobije neku funkciju u klubu.
Stoxan

Postby Zlaja » 11 Jun 2012, 16:24

Eskert otisao kod komsija...

Koliko sam razumeo nije nam ni potreban....
Zlaja

PreviousNext

Return to Vaterpolo