Board index Razni Sportovi Zimski sportovi

Hokej na ledu u Srbiji u svetu

Re: Hokej na ledu u Srbiji u svetu

Postby Stoxan » 23 Jul 2012, 20:38

"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Caretta Caretta » 24 Jul 2012, 11:44

Prvo bih želeo da istaknem da se HK Partizan neće ugasiti. Verujte mi na reč, kada je ova tematika u pitanju ja sam malo više od insajdera :laugh: .
Nisam želeo još da se oglašavam, pošto se zapravo još ne nazire epilog, ali Partizan će svakako igrati hokej i dalje.
Ovo je trebalo da bude sezona velikog proboja Partizana na hokejašku mapu Evrope. Postignut je dogovor sa čelnicima MOL lige, gde bi crno-beli učestvovali sa klubovima iz Mađarske, Rumunije i Slovačke. Reč je o veoma jakom takmičenju, koje je uz to i odlično organizovano. Partizan je morao da položi određene garancije u koje je spadala i obaveza da u Beogradu bude led već u avgustu.
Uveliko se radilo na sklapanju najsnažnijeg tima u istoriji Partizana. Već je bio potpisan predugovor sa golmanom Marejem (sjajni Amerikanac koji je branio za nas u sezoni 2010/11), a Pavel Kavčić je već dogovorio saradnju sa petoricom Rusa iz KHL lige.
Prosto je neverovatno, ali istinito, da je jedini kamen spoticanja u ovoj priči bilo rukovodstvo SC Tašmajdan, odnosno hale Pionir. Oni nisu pristali da stave led mesec dana ranije, pod obrazloženjem da im hokejaši duguju 40 000 evra. To je verovatno tačno, ali taj novac ne duguje Partizan, već Crvena Zvezda. Zvuči neverovatno, ali Partizanu se tako opet na put isprečila gotovo nepostojeća Zvezda, najveći parazit i štetočina srpskog sporta.
Partizan se obraćao Divcu, Đilasu i ministarstvu sporta, Divac je čak i posredovao u pregovorima sa Pionirom, ali su oni ostali neumoljivi.
Šta dalje?
Prvo će se doneti odluka kakva će se liga igrati, pa će se onda videti sa kakvim timom ćemo učestvovati, odnosno da li će to biti profesionalni pogon.
Slohokej liga je ugašena, pošto je trebalo da Slovenci kolektivno pristupe austrijskoj drugoj ligi. Najnovije vesti su da je i to propalo, pa nije isključeno da se opet oformi neka regionalna liga slična Slohokeju. Razgovara se i sa timovima iz Hrvatske (Mladost i Zagreb) koji isto nemaju gde da igraju. Ukoliko iz tih pregovora ispadne nešto, moguće je da se opet oformi neka balkanska ili panonska liga.
Ukoliko ništa ne bude ni od toga (znaćemo ishode razgovora uskoro), igraćemo domaću ligu sa Vitezom, Zvezdom, Vojvodinom, Spartakom i (eventualno) Beostarom. U tom slučaju ne bismo ove godine imali skup profesionalni tim, ali bi većina domaćih igrača ostala da igra, pošto praktično i nemaju gde da odu. Po rečima ljudi iz kluba, oni bi u tom slučaju sve učinili da revitalizuju domaće takmičenje i učine ga zanimljivim koliko god je to moguće.
Nije tačna informacija da su mnogi igrači našli angažman u inostranstvu. Postoji mogućnost da Ilić i Komazec odu na Island, Babić u Nemačku, a ostali su tu. Postoji naravno mogućnost da neko od igrača prerano završi karijeru, pošto mora od nečega da se živi.
Trenutna situacija, dakle, nije baš ružičasta, ali preživeo je Partizan i teže trenutke u svojoj bogatoj istoriji. Ja naravno navijam za regionalno udruživanje, ukoliko do toga dođe bilo bi više interesantnih protivnika i dosta utakmica.
Caretta Caretta

Postby Stoxan » 24 Jul 2012, 14:51

Caretta :thumbup:

Sramota je ovo za Pionir, kao i grad Beograd. Hokej je jako popularan sport i verujem da bi učešće Partizana u MOL ligi privuklo dosta publike. Vole Srbi hokej iako nismo nešto uspešni :biggrin:

Jel Kovačević i Milovanović ostaju? Bila je neka informacija da će otići, pogotovo ovaj drugi.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Caretta Caretta » 24 Jul 2012, 15:19

Stoxan wrote:Caretta :thumbup:

Sramota je ovo za Pionir, kao i grad Beograd. Hokej je jako popularan sport i verujem da bi učešće Partizana u MOL ligi privuklo dosta publike. Vole Srbi hokej iako nismo nešto uspešni :biggrin:

Jel Kovačević i Milovanović ostaju? Bila je neka informacija da će otići, pogotovo ovaj drugi.

Za Čipsija ne znam, ali on hokej ionako ne igra zbog novca, pa nije isključeno da ostane ukoliko igramo iole pristojnu ligu. Marko Kovačević želi da igra ovde, ne ide mu se u inostranstvo. Sve je nepoznanica u ovom trenutku, osim činjenice da će Partizan i dalje postojati. Ja sam samo reagovao na tekst koji se pojavio u Kuriru, valjda.
Caretta Caretta

Postby mali_buda » 25 Jul 2012, 18:02

Ja tek sad vidim ove tuzne vesti. Da li se i definitivno odustalo od MOL lige ili i dalje postoje neke sanse? Igranje takve lige bi bilo od visestrukog znacaja.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Caretta Caretta » 25 Jul 2012, 18:55

mali_buda wrote:Ja tek sad vidim ove tuzne vesti. Da li se i definitivno odustalo od MOL lige ili i dalje postoje neke sanse? Igranje takve lige bi bilo od visestrukog znacaja.

Za ovu sezonu ne postoje više šanse. Možda će ipak biti nekog regionalnog udruživanja, još se priča sa Hrvatima i Slovencima.
Caretta Caretta

Postby kuka » 26 Jul 2012, 15:49

Caretta, hvala ti na trudu da nas izvestis o aktuelnostima.
CicaMaca za Marsala, Sulovic za Generala - Igokea 2012/2013 nezaboravno, i hvala.
kuka

Postby Caretta Caretta » 21 Aug 2012, 10:37

Malo novosti iz HK Partizan...
Letos je neki neodgovorni novinar pogrešno interpretirao jednu izjavu zvaničnika Partizana i napisao da se HK Partizan gasi. To su posle preneli mnogi sajtovi, kao i neke novine. Nikola Bera, generalni sekretar kluba, tada je rekao da Partizan ove godine neće igrati nijednu profesionalnu ligu, a neodgovorni novinar je to preneo senzacionalistički.
Već sam pisao o svemu što je uslovilo neučestvovanje Partizana u MOL ligi, tako da se ne bih ponavljao. Želim samo da informišem šta se trenutno dešava sa HK Partizan, pošto će se hokej i dalje igrati u Srbiji.
Činjenica je da će u predstojećoj sezoni crno-beli učestvovati samo u prvenstvu Srbije, takmičenju koje je potpuno izgubilo kredibilitet od kako su naši rivali ostali bez finansijske podrške sponzora. Jasno je da Partizanu ove godine nisu potrebni strani profesionalci da bi osvojio titulu prvaka Srbije i to je ono o čemu je Bera pričao.
Svetlo na kraju tunela ipak postoji.
Bojan Milovanović nije odustao od finansiranja Partizana, čak je spreman da revitalizuje domaću ligu. Prethodnih godina su naši rivali iz Srbije bili potpuno nemotivisani da se bore, pošto je kvalitativna razlika bila prevelika. Ove godine će crno-beli nastupati samo sa domaćim igračima, što rivalima daje kakvu-takvu nadu. Partizan će insistirati da se utakmice redovno igraju, čak će i pomoći onima koji su doprineli tome da ostane zarobljen u sredini koju je davno prerastao.
Što se igračkog kadra tiče, u taboru šampiona je ostao veći deo igrača iz prošle sezone. Stranaci su otišli, a verovatno će se i Novosađani (Vučurević i Tumbas) vratiti u svoj grad. Miloš Babić je otišao na probu u Nemačku, a svi ostali su tu i igraće za Partizan. To je veći deo reprezentacije Srbije, tako da titula neće doći u pitanje.
Naravno da ne znam šta je u Bokinoj glavi da bih mogao da anticipiram poteze u budućnosti, ali imam utisak da se od MOL lige nije odustalo i da ovu sezonu svi shvataju kao prelaznu. Sada je kupljeno vreme od bar 10 meseci u kome bi trebalo da se reši spor sa SC Tašmajdan. Nadam se da će razum prevladati i da se neće tražiti od Partizana da plaća tuđe dugove, kako bi mogao da koristi usluge jadne hale Pionir.
Led bi trebalo da bude postavljen 1. septembra. O, da li?
Caretta Caretta

Postby kecman » 21 Aug 2012, 12:54

Tako smo pomagali i VK vet pa pogle sada.. :nisamja:

Ne hrani kuče da te ujede!
SVAKOJ VLASTI VERNI, SVAKOJ VLASTI ODANI...
kecman

Postby svajcika » 22 Aug 2012, 09:03

Zbog jebenih dvadesetak dana ranije sto su trebali da postave led, hokej u Srbiji je otisao u kurac. Led ce postaviti 1 septembra a nisu hteli 10 avgusta. O zemljo, otvori se :colera:
svajcika

Postby Milutinov Tata » 17 Sep 2012, 18:52

U subotu u ponoc poceo Lock Out u NHL, moguc je prelazak nekih vrhunskih hokejasa u Evropu, pre svega Rusiju. Pitanje je kada ce doci do dogovora, jer obe strane nisu pokazale mnogo zelje za kompromisom.

Danas u Zagrebu pocinje kvalifikacioni turnir za OI u Sociju, na kome igra i Srbija. Samo pobednik ide dalje u nastavak kvalifikacija.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby irriducibili » 17 Sep 2012, 19:08

Malkin i Goncar su vec presli u Metalurg iz Magnitogorska, gde ce ostati do kraja lock out-a...
irriducibili

Postby AirBall » 17 Sep 2012, 22:48

Malkin je rodom iz Magnitogorska, tu je ponikao i to je njegov lokalni klub koji ga je afirmisao...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby svajcika » 18 Sep 2012, 06:09

Milutinov Tata wrote:U subotu u ponoc poceo Lock Out u NHL, moguc je prelazak nekih vrhunskih hokejasa u Evropu, pre svega Rusiju. Pitanje je akda ce doci do dogovora, jer obe strane nisu pokazale mnogo zelje za kompromisom.

Danas u Zagrebu pocinje kvalifikacioni turnir za OI u Sociju, na kome igra i Srbija. Samo pobednik ide dalje u nastavak kvalifikacija.

Srbija otisla u Zagreb verovatno bez ijednog dana provedenog na ledu. Sa obzirom da sa zadnjeg svetskog prvenstva nedostaju barem 10 najboljih igraca( uglavnom prestali da igraju), nemamo na zalost cemu da se nadamo protiv Hrvatske ciji su igraci vec mesec dana na ledu.
Ovo ce nam izgleda biti zadnja utakmica na kvalifikacijama za Olimpijadu, jer do sledeceg ciklusa kvalifikacija cenim da ce hokej u Srbiji da se skroz ugasi. Zato jedna poruka igracima, uzivajte dok mozete...

:algabacaju:
svajcika

PreviousNext

Return to Zimski sportovi