treca smena wrote:Cekaj po vama mi koji smo zagrizeni nismo pravi navijaci?
Pripadamo plemenu idealogiji?
Momci jedino sto valja u nasem fudbalu su upravo te grupe koje i pored svakakve represije od strane drzave i dalje pratimo svoj klub ma gde god on igra.
Čekaj, sad ti hoćeš da kažeš da oni koji nisu u grupi nisu pravi navijači? I tako se vratimo na početak, pošto je sam termin "pravi navijači" nastao da označi one koji nisu "obični simpatizeri"

Stadioni su dovoljno veliki za sve, i nit vidim razlog da navijačke grupe termin "simpatizer" smatraju za pogrdan, nit vidim razlog da simpatizeri smatraju termin "navijač" za uvredu, pogotovo što je prilično prirodan proces da neko s godinama od "navijača" postane "simpatizer". Ako sam dobro shvatio Harpera, cela ideja ove teme je da se na njoj priča o drugačijem ispoljavanju ljubavi prema klubu, o onom koje ne uključuje ni transfere s tribine na tribinu, za one koje ne interesuje ko je stao na šipku, ko je kakav na ruke, čija podgrupa bode a čija nosi utoke, ko je od koga ukrao pesmu i pre nego što je original napisan, ko više voli Kosovo od koga i slične stvari koje veze nemaju ni s fudbalom ni s klubom.
poz,
dipl. ing. el. koji je nekad imao navijačku propusnicu a sad gleda fudbal sedeći..