Board index Fudbal Fudbalski miks

Kontejner

Re: Navijači

Postby harper lee » 10 Apr 2013, 16:19

вређај wrote:
harper lee wrote:Znaci i kod nas ima ovih sto su sa 13 godina otkrili navijacku grupu umesto riba. Eh, zivote, tugo. :crybaby:

Dok god administracija bude dozvoljavala ovakve postove na ovoj temi,ja mislim da niko od nas ovde ne bi trebao da piše! Eto,to je moj predlog ostalima koji učestvuju,pa nek materijal za knjige nalaze na drugom mestu,kao i informacije.

Trebalo. :biggrin:
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Tumbas » 10 Apr 2013, 17:13

вређај wrote:
harper lee wrote:Znaci i kod nas ima ovih sto su sa 13 godina otkrili navijacku grupu umesto riba. Eh, zivote, tugo. :crybaby:

Dok god administracija bude dozvoljavala ovakve postove na ovoj temi,ja mislim da niko od nas ovde ne bi trebao da piše! Eto,to je moj predlog ostalima koji učestvuju,pa nek materijal za knjige nalaze na drugom mestu,kao i informacije.

!!!
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby Niksicanin » 10 Apr 2013, 17:23

@Vredjaj, opusteno. Tipican primjer druge Srbije, najvise voli da pise(prica) o onome o cemu ne zna nista. Ne znam koji je njegov motiv, da li je nekad dobio neku cusku, da li je bio visak na fudbalu, ko ce ga znati. Ne vjerujem da je novac u pitanju, makar ne na ovoj temi. Na drugoj, ne bih se zakleo. Kao i njegovi ideoloski istomisljenici, puni laznog morala i licemerja, sve posteno naplacuju. Danas vidjeh nesto o REKOM-u, i onu olos Natasu Kandic. Neko je sjajno opservirao-milion potpisa za REKOM, jos milion dolara u dzep Natase Kandic. Ja nikad ne gledam topike o ciganima, ili bilo cemu drugom. Ovaj harper je najredovniji medju onima koje mrzi.
Niksicanin

Postby harper lee » 10 Apr 2013, 17:25

Ovako. Iskreno se izvinjavam ako se posteni huliganski svet nasao uvredjen zbog mojih posprdnih komentara na ovom topiku. Medjutim, ja licno zaista ne mogu da shvatim ozbiljno tekstove koji govore o cuvanju zastava, presretanju drugih navijackih grupa i otimanju trofeja u vidu salova i slicno, ovakvim ili onakvim tucama na ferku ili neferku, krvavim i doslednim medjusobnim sukobima oko tako bizarnih stvari kao sto je nacin podrske voljenom klubu, glorifikaciji retarda i slucajeva za psihijatriju (sudeci po onome sto se ovde pise o njima) koji su se dokopali statusa navijackih vodja, navijackim transferima i posledicnim komentarima i svemu onome o cemu se na ovom topiku inace pise.

Razumem ih, shvatam ih ali imam problem da ih dozivim ozbiljno. Za mene je to infantilno ponasanje, primereno deci od 12-13 godina ali ne i matorim drkosima od 35-45 koji bi svakako imali mnogo toga sta pametnije da rade u zivotu od toga da vise na tribinama i dive se nekakvim budaletinama koji su se ovde ili onde potukli sa ovim ili onim. OK, svi smo se mi kao klinci igrali partizana i Nemaca, kauboja i indijanaca ali smo u jednom trenutku prestali to da radimo. Taj trenutak je nekako kod vecine nas dosao s pubertetom.

Otuda ta moja opaska da je neko u odredjenim godinama pronasao devojke a neko navijacke grupe. To je izreceno kao konstatacija a ne kao uvreda, a ako se neko nasao uvredjenim to moze biti samo posledica ogranicenosti mog logickog aparata a ne zle namere.
Last edited by harper lee on 10 Apr 2013, 17:30, edited 1 time in total.
harper lee

Postby AirBall » 10 Apr 2013, 17:27

Harper, ali ako je tako otvorio si temu za Simpatizere u kojoj i sam sebe pronalazim...

Oni koji sebe dozivljavaju za navijace imaju ovaj kutak i manje vise to je to...

Ima mesta za sve, mislim da nema potrebe za ovakvim stvarima... Nek pisu ljudi ono sto ih zanima i mirna Backa...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby harper lee » 10 Apr 2013, 17:29

Niksicanin wrote:@Vredjaj, opusteno. Tipican primjer druge Srbije, najvise voli da pise(prica) o onome o cemu ne zna nista. Ne znam koji je njegov motiv, da li je nekad dobio neku cusku, da li je bio visak na fudbalu, ko ce ga znati. Ne vjerujem da je novac u pitanju, makar ne na ovoj temi. Na drugoj, ne bih se zakleo. Kao i njegovi ideoloski istomisljenici, puni laznog morala i licemerja, sve posteno naplacuju. Danas vidjeh nesto o REKOM-u, i onu olos Natasu Kandic. Neko je sjajno opservirao-milion potpisa za REKOM, jos milion dolara u dzep Natase Kandic. Ja nikad ne gledam topike o ciganima, ili bilo cemu drugom. Ovaj harper je najredovniji medju onima koje mrzi.

:laugh:

Kakva tipicna denuncijacija i defamacija. Nista bolje nisi uspeo da smislis?

U fudbalu jedan na jedan na male golice dam ti pet golova fore u mecu do sest. :maher:
harper lee

Postby harper lee » 10 Apr 2013, 17:30

AirBall wrote:Harper, ali ako je tako otvorio si temu za Simpatizere u kojoj i sam sebe pronalazim...

Oni koji sebe dozivljavaju za navijace imaju ovaj kutak i manje vise to je to...

Ima mesta za sve, mislim da nema potrebe za ovakvim stvarima... Nek pisu ljudi ono sto ih zanima i mirna Backa...

Pa, ne branim ja nikom da pise. Naprotiv, sto vise tekstova to bolje. Samo komentarisem napisano.
harper lee

Postby AirBall » 10 Apr 2013, 17:31

harper lee wrote:Pa, ne branim ja nikom da pise. Naprotiv, sto vise tekstova to bolje. Samo komentarisem napisano.

Ne komentarises, vec se sprdas s njima... :D

To se zove zapisavanje teme, prebacujem ovu nasu prepisku tamo gde joj je i mesto, zbilja ne vidim nijedan razlog zasto oni tu ne bi piskarali to sto ih zanima, mi malo kibicujemo sa strane i to je to...

Ajd dodjem ti bele semenke za 200 dinara zbog napravljenog kompromisa... :D
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby harper lee » 10 Apr 2013, 17:37

AirBall wrote:
harper lee wrote:Pa, ne branim ja nikom da pise. Naprotiv, sto vise tekstova to bolje. Samo komentarisem napisano.

Ne komentarises, vec se sprdas s njima... :D

To se zove zapisavanje teme, prebacujem ovu nasu prepisku tamo gde joj je i mesto, zbilja ne vidim nijedan razlog zasto oni tu ne bi piskarali to sto ih zanima, mi malo kibicujemo sa strane i to je to...

Ajd dodjem ti bele semenke za 200 dinara zbog napravljenog kompromisa... :D

Au, brate. Pa ko ce tolike semenke da izede. :biggrin:

OK, necu vise. Izvinjavam se jos jednom nasim milim huligancicima.
harper lee

Postby treca smena » 10 Apr 2013, 17:38

harper lee wrote:Ovako. Iskreno se izvinjavam ako se posteni huliganski svet nasao uvredjen zbog mojih posprdnih komentara na ovom topiku. Medjutim, ja licno zaista ne mogu da shvatim ozbiljno tekstove koji govore o cuvanju zastava, presretanju drugih navijackih grupa i otimanju trofeja u vidu salova i slicno, ovakvim ili onakvim tucama na ferku ili neferku, krvavim i doslednim medjusobnim sukobima oko tako bizarnih stvari kao sto je nacin podrske voljenom klubu, glorifikaciji retarda i slucajeva za psihijatriju (sudeci po onome sto se ovde pise o njima) koji su se dokopali statusa navijackih vodja, navijackim transferima i posledicnim komentarima i svemu onome o cemu se na ovom topiku inace pise.

Razumem ih, shvatam ih ali imam problem da ih dozivim ozbiljno. Za mene je to infantilno ponasanje, primereno deci od 12-13 godina ali ne i matorim drkosima od 35-45 koji bi svakako imali mnogo toga sta pametnije da rade u zivotu od toga da vise na tribinama i dive se nekakvim budaletinama koji su se ovde ili onde potukli sa ovim ili onim. OK, svi smo se mi kao klinci igrali partizana i Nemaca, kauboja i indijanaca ali smo u jednom trenutku prestali to da radimo. Taj trenutak je nekako kod vecine nas dosao s pubertetom.

Otuda ta moja opaska da je neko u odredjenim godinama pronasao devojke a neko navijacke grupe. To je izreceno kao konstatacija a ne kao uvreda, a ako se neko nasao uvredjenim to moze biti samo posledica ogranicenosti mog logickog aparata a ne zle namere.

Znas kako jedne subote kada se probudim posle mnogo godina krenem tamo gde su moji drugovi, pesma i dim.

Stoji sve sto je covek napisao i ima pravo na svoje misljenje, ali ja brate ne mogu bez fudbala drugara i zezanja jednostavno to je moj zivot neki trip i nesto sto me cini srecnim.

A ovo za ribe to je smesno, pa brudo znas da ribe vole smekere a gde ces vece smekere od nas navijaca! :prcprcprc:
treca smena

Re: Simpatizeri, semenkari i drugi pravi navijaci

Postby treca smena » 10 Apr 2013, 23:17

Cekaj po vama mi koji smo zagrizeni nismo pravi navijaci?
Pripadamo plemenu idealogiji?

Momci jedino sto valja u nasem fudbalu su upravo te grupe koje i pored svakakve represije od strane drzave i dalje pratimo svoj klub ma gde god on igra.
Deklarisete takve ljude koji su.kao ja da su nadrogirani, ludi, hooligani, dileri, bagra i olos. Da li je bas tako?

Iskreno da vam kazem iznenadili bi se koliko medju pripadnicima grupa ima pametnih i obrazovanih ljudi.
Koliko ima bivsih i rekreativnih sportista.

Znaci bez glupih deklarisanja jer mi smo na stadionu svi zbog istog zbog ljubavi prema voljenom klubu.
treca smena

Postby medjutim » 11 Apr 2013, 07:34

treca smena wrote:Cekaj po vama mi koji smo zagrizeni nismo pravi navijaci?
Pripadamo plemenu idealogiji?

Momci jedino sto valja u nasem fudbalu su upravo te grupe koje i pored svakakve represije od strane drzave i dalje pratimo svoj klub ma gde god on igra.

Čekaj, sad ti hoćeš da kažeš da oni koji nisu u grupi nisu pravi navijači? I tako se vratimo na početak, pošto je sam termin "pravi navijači" nastao da označi one koji nisu "obični simpatizeri" :)

Stadioni su dovoljno veliki za sve, i nit vidim razlog da navijačke grupe termin "simpatizer" smatraju za pogrdan, nit vidim razlog da simpatizeri smatraju termin "navijač" za uvredu, pogotovo što je prilično prirodan proces da neko s godinama od "navijača" postane "simpatizer". Ako sam dobro shvatio Harpera, cela ideja ove teme je da se na njoj priča o drugačijem ispoljavanju ljubavi prema klubu, o onom koje ne uključuje ni transfere s tribine na tribinu, za one koje ne interesuje ko je stao na šipku, ko je kakav na ruke, čija podgrupa bode a čija nosi utoke, ko je od koga ukrao pesmu i pre nego što je original napisan, ko više voli Kosovo od koga i slične stvari koje veze nemaju ni s fudbalom ni s klubom.

poz,

dipl. ing. el. koji je nekad imao navijačku propusnicu a sad gleda fudbal sedeći..
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby treca smena » 11 Apr 2013, 08:02

Pravi navijac je onaj koji prati klub i koji je uvek uz klub.
Razlika je samo u tome sto se mi borimo za nas klub i izvan stadiona i to je nasa stvar.
Ja postujem svakog ko je prosao nesto i presao na zapad ili istok ali ja znam da ja to necu moci nikada.
Ja dokle god budem isao moje mesto je na Severu, mozda se povucem sa strane kao i sada negde kod slova D ali na zapad ne idem.

I isto price da likovi od 25-30 godina bleje na zapadu i kao gledaju fudbal daj molim te!!! :ajdejebote:
treca smena

Postby Max Manus » 11 Apr 2013, 10:22

treca smena wrote:Pravi navijac je onaj koji prati klub i koji je uvek uz klub.
Razlika je samo u tome sto se mi borimo za nas klub i izvan stadiona i to je nasa stvar.

A kako tačno se VAN STADIONA boriš za klub?? Kako ta borba van stadiona doprinosi klubu?
Max Manus

Postby treca smena » 11 Apr 2013, 11:13

Dovla wrote:
treca smena wrote:Pravi navijac je onaj koji prati klub i koji je uvek uz klub.

A kako tačno se VAN STADIONA boriš za klub?? Kako ta borba van stadiona doprinosi klubu?

na svoj nacin i napisao sam ti to je nasa stvar tako ako si u toj prici onda ces znati sta ti pricam.
treca smena

PreviousNext

Return to Fudbalski miks