harper lee wrote:Niksicanin wrote:harper lee wrote:Niksicanin wrote:Apropo price. Bio sam u Londonu protiv Arsenala. Dok sam bio tamo, moji mi javljaju da je pala zastava Delije Niksic. Posle 20-ak dana u goste nam su nam bili clanovi jedne veoma vazne grupe sa Juga. Ljudi dosli, culi sta je bilo(nekima sam rekao dok smo jos u Londonu bili o zastavi), i ne mogu cudu da se nacude. Posle pada zastave, gdje su god mogli, isarali su grad. I sta to govori? O njihovoj snazi ili ncecem drugom?
Kad su grafiti poceli da se saraju po Beogradu, covjek koji bi se tada zadesio, jedino sto bi mogao da pomisli da u Beogradu postoje samo navijaci Zvezde. A, stvarnost krajnje drugacija. I na tribini, i na ulici, i na maticnoj ciganskoj tribini. Sto znaju svi, samo sto cigani lazu.

I jopet dopisao nesto.

Pretpostavljam da si jednom ili vise puta dobio preko nosa od nekog ko ide na jug ili sjever. Ne znam koji drugi razlog bi bio da se konstantno javljas na ovu temu.
Eto, kako si me provalio.
Nisam, samo mi bilo simpaticno to sto dobijas u Londonu informacije da je "pala zastava" u Niksicu. I jos simpaticnije to sto ti s onijeh brda znas kakva je navijacka stvarnost u Beogradu. Ova tema je odlicna kad jednom prihvatis da na njoj uglavnom pisu ljudi koji imaju zrelost mladjeg tinejdzera, recimo negde do 14 godina. Jedino tako mogu da objasnim strukturu stavova koji se ovde iznose. Ode covek u jedan od najvecih i najludjih gradova na svetu i umesto da luduje i divlja ziv nije da sazna je li pala ili nije zastava "Delije Niksic". To je prosto genijalno.
Mislim, isao sam i ja na sever. Poslednji put sa 17 godina. Posle sam postao punoletan, shvatio neke stvari, poceo da razumem fudbal i od tada gledam utakmice sa istoka ili zapada. Odusevljen sam da postoje ljudi u tridesetim i cetrdesetim godinama koji jos uvek idu na jug ili sever i odatle ricu u vazduh kao volovi u teranju. Gledam juce one likove iz Kabastih na tribini u Jezeru i ne verujem sta gledam. Matori ljudi. Tebi to ne izgleda neprirodno?
Eto, sa ovijeh brda znam kakva je stvarnost u Beogradu.
I naravno da sam ludovao u Londonu. Kad ga vec pominjes, onda bbi mozda mogao da znas i strukturu godina londonskih, ili engleskih navijaca. Debelo je preko 30, ili 40.
Nego, ne znam zasto se sa tobom uopste raspravljam na ovoj temi. I dalje mislim da si samaran i ponizavan, pa je to razlog zasto se javljas. Ja ne znam jesam li 3 puta isao na Zvezdin topik na ovom forumu. A svakako nikad na sajt, recimo, ološi iz FHP, ili bolesnika iz e-novina. Sto mi ne odgovora, zaobilazim. Nego, tvoja stvar.
I Niksic se nalazi u polju. Brda su okolo.