bwa wrote:Harpere, da su Srbi u Hrvatskoj zapamtili Jasenovac kako treba nikad im se ne bi desilo da ih onako ociste iz 'lijepe njihove'.
Zapamtili su ga oni dobro, nisu ga zaboravili. Pamtili ga ili zaboravili, to nema veze, njih niko nije nista pitao 1945. kad se formirala nova drzava, kao sto takve pojedine delove stanovnistva koji nisu vecina nikad niko nista i ne pita. Sto puta sam cuo tu teoriju da smo, eto, zaboravili Jasenovac pa smo zbog tog zaborava opet usli sa krvnicima u istu drzavu i najebali. To nema veze sa zivotom. Razlog zasto su oni proterani (nemoj ocisceni, to mi uvek ima naopaku konotaciju) iz Hrvatske nije to sto su oni nesto zaboravili vec to sto su njih zaboravili nasi veliki nacionalisti i patriote. Lako je braniti svoj narod tako sto ces egzaltirano da bacas cvece na tenkove dok prolaze, psujes ustaske majke ispred televizora u bezbednom Beogradu i tako te stvari, ali kad treba da se potegne i krvave gace, pa ne bude bas tako lako, prvo te velike patriote daju petama vetra. I to obicno punih dzepova.
Koga god od Srba su te patriote iz serijala "kad cujem rec patriotizam proverim gde mi je novcanik" branile taj je gadno najebao. U Hrvatskoj odbranismo pravo Srba da se nasele u Zemun Polju sa ono malo imovine sto su uspeli da spasu, u Bosni smo ih junacki branili uvodeci im sankcije, na Kosovu smo ih branili a onda se razocarali u njih zbog toga sto su Nase Sveto Kosovo prodali za velike pare dok smo mi krvarili u kaficima po Knez Mihajlovoj. Kad su ti odbranjeni Srbi iz Hrvatske u pitanju, za njih smo ucinili i dodatni velelepni napor, munjevito reagujuci na jutarnju akciju hrvatske vojske prilogom u 24. minutu vecernjeg dnevnika, odmah izmedju vesti iz ekonomije i vesti iz kulture.
Druze moj, kucu ne pravis ako nemas nameru da je stavis pod krov jer ako je ne stavis pod krov pokisne ti i propadne sve ono sto si u nju ulozio. Drugim recima, ako u nesto neces da ides do kraja onda nemoj ni da pocinjes. Uzaludno je posle sedeti pored propale gradjevine i naricati za ugasenim ognjistem. Bolje je kupiti stan ako nemas para da nategnes za kucu. To nasi politicari, velike patriote do prve tarapane, nisu nikada uspeli da shvate. Umesto toga su se toliko poigravali i izdrkavali sa svojim laznim patriotizmima da su postenom svetu odavno ogadili tu, inace plemenitu rec. Drugim recima ne pljuj u bunar iz kojeg pijes, ne stvaraj neprijatelje ako ne moras. I jedan neprijatelj je previse a, sto bi rekli dole na jugu Srbije, dusa valja da ih imamo i vise od jednog.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.