Board index Fudbal Fudbalski miks

Football Caffe

Re: FK Partizan 2012/13 - ujedinjenje!

Postby VMJunior » 30 Jan 2013, 02:01

@Zlaja
Zigic ih nosio skoro celu karijeru,ne znam da li ih jos nosi :biggrin:

Ja sam kao klinac zudeo za belim Puma kopackama koje je nosio Mijat na SP '98(tad su bele bile pojam),nosio sam Adidasove kopacke,model cuven po tome sto ih je Zidan nosio na EP 2000,pa Kaka 2007(zlatne adidas,najlepse ikada)

edit:Haha,NP moj brat :triprsta: :laugh:
VMJunior

Re: FK Partizan 2012/13 - ujedinjenje!

Postby Napredpartizan » 30 Jan 2013, 02:02

Unexpected wrote:
Napredpartizan wrote:Bele kopacke Pedje Mijatovica sam stalno zeleo da imam :biggrin:

I posle one prečke? On i Stanković bele. Znao sam da maši penal...

I dalje imam original dres njegov sa tog prvenstva, nisam ga obukao 2 puta posle te precke... :biggrin:

@Junior

Bas te kopacke, najbolje su :biggrin:
Napredpartizan

Re: Football Caffe

Postby ОГИ » 04 Feb 2013, 14:22

Европол: Намештена утакмица ЛШ одиграна у Енглеској!

Европска полицијска служба (Европол) тврди како је открила 380 намештених утакмица широм Европе, међу којима је и једна утакмица Лиге шампиона одиграна у Енглеској, али није нагласила која.
Осим тога намештало се и у квалификацијама за Европско првенство и СП.
Ово је највећа полицијска истрага намештања мечева у Европи до сада.
– Током последњих 18 месеци Еуропол и пет европских земаља водиле су велику истрагу намештања утакмица у европском фудбалу. Ово је највећа до сада изведена истрага којом смо открили разгранату криминалну мрежу – открио је директор Европола, Роб Вајнрајт.
Он је нагласио да је за намештање утакмица осумњичено чак 425 судија, играча и осталих званичника.
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby AirBall » 04 Feb 2013, 14:24

Liverpool-Besiktas 10-0, ili koliko je vec bilo..
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby ОГИ » 04 Feb 2013, 14:41

Ima li kakvih podataka za neke od utakmica iz liga 5?
ОГИ

Postby Felipao » 07 Feb 2013, 00:06

Image
Felipao

Postby Barba » 07 Feb 2013, 16:28

Da nije neko snimio Drizica, dao je predobar intervju za Sos-u pre neko vece?
Bruka ako ne bude sacuvano.
Barba

Postby ОГИ » 07 Feb 2013, 16:30

Barba wrote:Da nije neko snimio Drizica, dao je predobar intervju za Sos-u pre neko vece?
Bruka ako ne bude sacuvano.

U vezi čega je pričao pa da probamo iskopati negdje?
ОГИ

Postby VMJunior » 07 Feb 2013, 17:33

Ja sam malo pisao o tome na temi o Radnickom iz Nisa.
Strasna emsija...
Pricao je o svojoj karijeri ali kroz prizmu lige SFRJ,kakvi su igraci bili,atmosfere ,gostovanja,treninzi,zanimljivosti...

Emisija "Secanja" na SOS-u

edit:postavio sam na Tviteru pitanje SOS kanalu u vezi reprize...
VMJunior

Postby Barba » 08 Feb 2013, 18:57

Rebonjo evo VMJunior (svaka ti cast za cimanje Sos-a) lepo rece. Anegdote, opstrukcije namestaljki i tuce, desavanja sa samog terena, razlika u igranju, treningu, pristupu i posvecenosti nekad i sad, evropskom pohodu Radnickog gde se i skole zatvaraju u Rijeci da bi ljudi gledali utakmicu jer Nis nema reflektore itd. ...
Bas je dosta toga zanimljivog Driza ispricao, kompletan i interesantan osvrt na fudbalske 80-e iz prve ruke i nadam se da ce negde biti postavljeno.
Barba

Postby Unexpected » 16 Feb 2013, 21:31

Puna dvorana za ex-YU legende
16. februar 2013. 19:38 > 19:43

Fudbalski veterani iz Beograda i Splita, nekadašnji reprezentativci Jugoslavije, odigrali su u subotu revijalnu utakmicu i napravili lepu uvertiru uoči duela državnih timova Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu 2014. godine.

Image

U organizaciji Zajednice Hrvata Beograda "Tin Ujević", Fudbalskog saveza Beograda i društva "Bačvice" iz Splita više od 2.000 gledalaca u dvorani Sportskog centra na Banjici moglo je da uživa u majstorijama legendarnih asova kao što su Vladimir Petrović Pižon, Miloš Šestić, Momčilo Vukotić, Ivica Šurjak, Blaž Slišković, Vilson Džoni, Dževad Prekazi. Kao selektori ekipe su predvodili Slobodan Santrač, odnosno Ivan Gudelj i Dragan Holcer.

Rezultat je naravno bio u drugom planu, ali ostaće zapamćeno da Beograđani nisu baš bili "gostoljubivi" pošto su pobedili 5:3. Strelci su bili Klinčarski, Vukotić, Stanković, Šestić i Tomić za domaći tim, a Šurjak, i Bursać (dva gola) za gostujući.

Član reprezentacije Jugoslavije sa prvenstva sveta u Španiji 1982. godine Ivan Gudelj rekao je da je ovo druženje dokaz da sport ne poznaje granice.

"Bez obzira na odnose između ove dve zemlje, sport je nešto što nema barijeru. Ovo su igrači koji su nekada igrali zajedno, a u poslednje vreme smo se često i družili. Pokazali smo da je sport nešto najčistije i da je večan, a vidimo da je i publika ovakvu utakmicu prihvatila odlično, sa velikim ushićenjem", rekao je Tanjugu Ivan Gudelj.

Kada je u pitanju kvalifikacioni duel Hrvatske i Srbije za Svetsko prvenstvo u Brazilu, 22. marta u Zagrebu, Gudelj je istakao da blagu prednost daje svojoj reprezentaciji.

"Hrvatska trenutno ima prednost na tabeli, možda i bolju atmosferu, tako da je u blagoj prednosti. U takvim utakmicama uglavnom nema favorita, ali ovaj put Hrvatskoj dajem prednost 60:40 odsto", naglasio je Gudelj.

Image
Duel Dževada Prekazija i Momčila Vukotića

Čuveno levo krilo Hajduka Ivica Šurjak takođe smatra da Hrvatska ima veće šanse.

"Kvalifikaciona utakmica Hrvatske i Srbije svakako će biti teška. Srbija do sada u kvalifikacijama nije pokazala sve što zna i može, ali sa druge starne Hrvatska ima sjajne igrače i objektivno mislim da je bolja", poručio je Šurjak.

Najbolji strelac nekadašnje lige SFRJ Slobodan Santrač rekao je da je najbolje da o svemu odluče igrači na terenu.

"Nadam se da će svi koji budu na terenu dati sve od sebe, pa ko bude bolji, taj neka pobedi. Sve zavisi od toga kakav je dan i teško je davati prognoze", naglasio je on.

Image
Ivica Šurjak i Vladimir Petrović Pižon u borbi za loptu

Čuveni kapiten Crvene zvezde i prethodni selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon naveo je da uživa u druženju sa prijateljima iz Splita.

"Uvek će se naći neko kome će smetati ovakvi događaji. Što se nas tiče ovde svako svakog poštuje i nadamo se da ćemo uskoro i mi odigrati neku utakmicu u Splitu", rekao je Petrović.

Na pitanje da prognozira ishod duela Hrvatske i Srbije, doskorašnji selektor "orlova"je rekao:

"To su derbi utakmice, nikada se ne zna ko će da pobedi. Videćemo, ali nekad pobedi i slabiji na tabeli", poručio je Petrović.

Image
Jovan Stanković i Vilson Džoni u akciji

BEOGRAD: Predrag Jušić, Nikica Klinčarski, Dragan Tomić, Vladimir Petrović, Momčilo Vukotić, Vladimir Jocić, Jovan Stanković, Miloš Šestić, Stanislav Karasi. Slobodan Santrač (selektor)

SPLIT: Zoran Simović, Džoni Vilson, Nikica Cukrov, Nino Treskavica, Blaž Slišković, Miloš Bursać, Dušan Pešić, Dževad Prekazi, Ivica Šurjak. Dragan Holcer i Ivan Gudelj (selektori).

Veterani Splita odigraće sutra još jednu revijalnu utakmicu u Apatinu, protiv veterana Vojvodine.

(Tanjug/MONDO, foto: Tanjug/Nenad Milošević)
The End.
Unexpected

Postby Unexpected » 17 Feb 2013, 19:55

The End.
Unexpected

Postby Remi » 18 Feb 2013, 01:08

Velikog R. Senija :blue: nasao da radi...
Po-s-t-o-v-a-nj-e Ronaldinjo, P-o-s-t-o-v-a-nj-e.
Remi

Postby ОГИ » 21 Feb 2013, 19:16

Pižon novi selektor Iraka!

Četvrta Zvezdina zvezda i nekadašnji strateg reprezentacije Srbije će naslediti čuvenog Zika i pokušati da Iračane odvede na Mondijal u Brazilu

Vladimir Petrović Pižon je opet u selektorskom sedlu. Posle odlaska sa kormila reprezentacije Srbije prošle jeseni, proslavljeni as je isto zaposlenje dobio u Fudbalskom Savezu Iraka gde će zameniti još jednog legendarnog fudbalera iz svoje generacije, čuvenog Brazilca Zika koji je dao ostavku.

Pižon je sa Iračanima potpisao ugovor do aprila 2014. godine i pokušaće da ih odvede na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. On će odmah upasti u vatru pošto će predvoditi Iračane ne poslednja tri duela u grupnoj fazi kvalifikacija za SP. Oni su trenutno treći na tabeli sa pet bodova iz isto toliko mečeva, koliko imaju i drugoplasirana Australija i četvrtoplasirani Oman.

Petrovića očekuju tri meča: protiv Omana i Australije u gostima i kod kuće protiv prvoplasiranog Japana. Ukoliko ostvari makar dve pobede, verovatno će mu poći za rukom da Iračane prvi put posle 1986. godine i njihovog jedinog učešća na Mondijalima odvede na najveću smotru svetskog fudbala.

Pižon je u Iraku predstavljen kao veliko ime sa podsećanjima na njegovu bogatu igračku karijeru, ali i drugo mesto sa mladom reprezentacijom Srbije i Crne Gore na EP 2004. godine.

bez obzira na učinak u kvalifikacijama, ostaće na klupi Iraka i za naredni kvalifikacioni ciklus, odnosno borbu za vizu koja vodi na Kup Azije koji se održava od 2015. godine u Australiji. Tu će mu rivali u grupi biti Kina, Saudijska Arabija i Indonezija.

Piše: Aleksandar Gligorić

(FOTO: Mn Press)

Mozzartsport
ОГИ

Postby andres86 » 25 Feb 2013, 22:29

Maradona: "Ne plasim se povratka u Italiju, nikad nista nisam ukrao"

Be a voice, not an echo