Board index Fudbal Fudbalski miks

Regionalna liga - pro et contra

Re: Regionalna liga- pro et contra

Postby Felipao » 29 Jul 2011, 23:56

Ciji su ono argumenti,mi cemo da izvlachimo region iz govana,mi njima trebamo nego oni nama.Hrvati shure,Bosanci i Slovenci odlicni a nashi predstavnici padaju na prvim preprekama od ekipa poput fuckin Vaduca!!! Zivela Jadranska! Koji bi to spektakl bio,u jednoj ligi Partizan,Zvezda,Dinamo,Hajduk,Zelja,Sarajevo,Olimpija,Maribor a ni ekipe poput Zagreba,Varazdina,Rijeke i slicnih nisu za bacanje.
Felipao

Postby Sasa_Beli » 30 Jul 2011, 09:12

Pa ne mogu igrati samo Partizan i Zvezda od nasih klubova. Znaci opet je tu Vojvodina a mozda i OFK :D
Sasa_Beli

Postby medjutim » 30 Jul 2011, 11:52

.. verujem da bi po formiranju lige čuvari vatre srpskog fudbala i borci za administrativni povratak ugašenih fudbalskih centara tamo gde im je mesto digli galamu kakve nigde nema..
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby nolinjo » 30 Jul 2011, 11:58

ja sam za ,al dve godine (minimum)bez gostujucih navijaca ...i da prvak ide direktno u ligu sampiona a drugi u kvalfi
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Sony » 19 Aug 2011, 13:28

ZA!!!

Samo sto nema nista od toga. Hrvati nece a i UEFA ne da da se putem te lige ide u Evropu.
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby Kantona » 19 Aug 2011, 13:30

Pa ni u basketu prvak regionalne lige ne ide u Evroligu, pa ne vidim da to nesto utice na tu ligu.
Kantona

Postby Sony » 19 Aug 2011, 13:31

Znam ali... to bi bio vjerovatno jedan od ciljeva osnivanja lige.
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby nolinjo » 19 Aug 2011, 13:35

Kantona wrote:Pa ni u basketu prvak regionalne lige ne ide u Evroligu, pa ne vidim da to nesto utice na tu ligu.

da ali postoje neki bodovi ,drugaciji sistem racunanja ..koja bi onda bila svrha igranja ? posto bi osvajanjem te lige ucesnik lige sampinjona obezbedio sebi nekih 7 miliona ,a sigurno ta liga ne bi mogla prvaku da isplati vise od 700 000
Jedaj moj brat
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Kantona » 19 Aug 2011, 13:36

Sve je to, po meni, pogresno gledanje na stvari. Jedina svrha te lige je da tvoj klub igra jake utakmice sa jakim rivalima u sto kracem periodu. Neka se igra za neki nagradni fond ako nista drugo. Poenta je da ti ekipa kroz tako teske utakmice, gde je pitanje da li ce doneti i bod, a ne da li ce dobiti 1-0 ako slabo igra ili 4-0 ako se napale kao Srbiji, stice iskustvo i rutinu igranja pod pritiskom. Sve to ostalo - izlaz u Evropu, trofeji, ovo-ono, sve to moze kroz domace prvenstvo.

Uostalom, zar nije Dusko Vujosevic bio jedan od najcrnjih protivnika regionalne lige u pocetku, a sta je pricao posle? Covek je sam pricao da je rast Partizana u Evroligi direktno povezan sa regionalnom ligom. I sto odsto je tako.
Kantona

Postby nolinjo » 19 Aug 2011, 13:40

ja sam za i bez lige sampiona ,stoji to za kvalitet ,i igranje derbija sa vecitim rivalima iz hrvatske ...samo ne znam ko bi mogao tu pricu da izgura ,mozda samo maminjo ?!(samo mislim da hrvati nisu jos za to)
Jedaj moj brat
nolinjo

Postby Kantona » 19 Aug 2011, 13:44

Ta liga je neminovnost, koliko god se pojedinci batrgali protiv. Svi sportovi pre ili kasnije su napravili takvu ligu: kosarka, vaterpolo, rukomet, hokej... Jasno je da je u fudbalu najteze, ali i najzanimljivije i da trazi najvecu organizaciju, ali je jasno da ce se i to dogoditi.
Kantona

Postby Tajler » 19 Aug 2011, 13:46

Meni se u toj priči jedino dopadaju gostovanja, kojih neće biti..tako da me ne interesuje ta liga.
Now I see it clearly. My whole life is pointed in one direction. I see that now. There never has been any choice for me.
Tajler

Postby CRNO_BELI » 04 Sep 2011, 00:36

E ovako, sad vidjeh ovu temu, pa moram da kazem svoje misljenje.

Smatram da nam je neophodna regionalna liga, ako mislimo da se vadimo iz ovih govana (sorry na rijecniku) u koja smo upali. Bilo bi mnogo jacih utakmica, cime bi igraci i klubovi postajali mnogo kvalitetniji.

Medjutim, mislim da je problem "uglaviti" utakmice u vec prenatrpan raspored. Osim ako tu ligu ne cini jako mali broj klubova (recimo 8), tako da igras 7 utakmica za jednu polusezonu. To bi sigurno bile jako kvalitene utakmice, a opet bi se mogle "uvuci" u raspored. E sad, problem je koji bi to klubovi dobili te "pozivnice".

Takodje, drugi problem je i sto nikakvog takmicarskog znacaja ta liga ne bi imala, osim rivalstva izmedju klubova koja se vuku iz proslosti. Samim tim nikakvog novca ne bi donosila ova liga, a znamo da je fudbal postao jako povezan sa novcem i da nijedan klub ne bi pristupio ligi, ako nema novcanu korist od nje.
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby jabukamen » 07 Oct 2011, 07:03

viewtopic.php?f=88&t=304&start=90 Koga mrzi da klikne, u poslednjih desetak postova napisanih u poslednjih 10 dana desila su se tri velika nereda i obelezena je godisnjica smrtnog slucaja koji se desio u slicnom od tih dogadjanja. Naravno, uvek su bile u pitanju ekipe koje pripadaju razlicitim etnickim grupama. Kad se ovako nesto procita onda su zivoti bitniji od kvaliteta fudbala. Ovo ne ide u prilog regionalnoj ligi.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby Panta » 11 Oct 2011, 17:25

B92: Balkanska liga, realnost?
Izvor: B92

Kako B92 saznaje, prvi sastanak najjačih klubova Balkana o osnivanju Balkanske asocijacije klubova i Balkanskom kupu održaće se 15. novembra u Sofiji.
crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Domaćin sastanka biće CSKA iz Sofije, a potencijalni učesnici su i Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina iz Srbije, bugarski Levski i Lokomotiva, Olimpijakos, Panatenaikos i PAOK iz Grčke, turski Galatasaraj, Fenerbahče, Bešiktaš, kao i Steaua, Dinamo Bukurešt i Kluž iz Rumunije.

Ta liga je prvi put pomenuta kada je Zvezda u martu ove godine gostovala u Atini, kako bi odigrala prijateljsku utakmicu sa Olimpijakosom. Tom prilikom su se rukovodstva dva kluba saglasila da ideja regionalnog organizovanja klubova može da bude rešenje za najveće klubove Balkana koji igraju u slabim domaćim ligama, u kojima ima sve manje sponzora zbog svetske ekonomske krize, zbog čega i televizije počinju da plaćaju manje za TV prava.

Zvezda je u vezi sa tom idejom nekoliko meseci u kontaktu sa bugarskim i turskim klubovima. Utakmica u Plovdivu bila je samo povod za večeru Lukića sa vodećim ljudima bugarskih klubova CSKA, Levskog i Lokomotive. Dogovoreno je da se najvećim balkanskim klubova iz Srbije, Bugarske, Grčke, Turske i Rumunije predloži osnivanje Balkanske asocijacije klubova, a činila bi je po tri najveca kluba iz svake zemlje.

Asocijacijacija bi se bavila rešavanjem problema koje imaju klubovi, razmenom iskustava, saradnjom među njima na svim nivoima od marketinga, preko mlađih kategorija i veterana do prvih timova. Sofijski CSKA će uputiti pozive klubovima da se u novembru održi sastanak na kojem bi bila osnovana Asocijacija. Prema prvim idejama Asocijacija bi imala Skupštinu u kojoj bi svih 15 klubova bilo ravnopravno, a pronašli bi se mehanizmi da nema preglasavanja klubova, ali ni zemalja. Asocijacija bi imala Sekteratijat i Predsedništvo, čije bi sedište bilo u Sofiji.

Na sastanku će biti razmatrana i ideja zajedničkog takmičenja. Poći će se od toga da za kratko vreme nije moguće organizovati pravu Balkansku ligu jer se ne zna sta bi bilo sa domaćim ligama, nije napravljen dogovor sa nacionalnim Savezima i UEFA, a postoji i problem sa terminima. Zato će biti predloženo osnivanje Balkanskog kupa.

Balkanski kup bi se igrao tokom jeseni i proleća u terminima sredinim nedelje odnosno ’evropskim terminima’. Igralo bi 16 ekipa, od čega 15 iz Asocijacije i jedna po pozivu. Ukoliko bi neki klub uspeo da se plasira u grupni deo Lige šampiona ili Lige Evrope tada on ne bi igrao Kup, već neki drugi klub iz njegove zemlje. Učesnici bi bili podeljeni u četiri grupe od po četiri tima, dva bi išla dalje, a potom bi se igrala nokaut faza, odnosno četvrtfinale, polufinale i finale.

Klubovi bi dobili nadoknadu za učešće u takmičenju, premirana bi bila svaka pobeda kao i prolaz u sledeću rundu takmičenja. Pobednik Kupa bi osvajao veliku novčanu nagradu. Klubovima bi bili plaćeni svi troškovi takmičenja, što podrazumeva avionski prevoz na svaku utakmicu i smeštaj u hotelu sa pet zvezdica za 40 ljudi. Aocijacija bi plaćala sve troškove za službena lica, delegate i sudije. Klubovi bi zarađivali na ulaznicama, a prihod od marektinga bi se delio tako što bi klubovi deo marketinškog prostora ustupali Asocijaciji. TV prava bi bila centralizovana i prihod od njih bi se takođe delio između Asocijacije i klubova.

Autori te ideje su ubeđeni da će za ovako atraktivno takmičenje veoma lako naći generalnog, kao i druge sponzore, kao i da će prihod od TV prava biti veoma visok. Klubovi bi morali da imaju više igrača u rosteru da bi mogli da igraju dva takmičenja, ali bi finansijska korist, gledanost, mogućnost da na velikim utakmicama bolje prodaju igrače i mogućnost da se preko regionalnog takmičenja susretnu sa novim sponzorima, koji ne rade samo u njihovoj zemlji, sve to pokrila. Klubovi bi imali i sportsku korist jer bi na velikim utakmicama njihovi igrači brže sazrevali, a imali bi mogućnost i da zadrže neke igrače. I najvažnije, kroz velike utakmice klubovi bi postajali konkurentniji u evropskim takmičenjima jer bi i klubovi sa Balkana imali jaku ligu.

Ideja je da se Kup igra nekoliko godina dok takmičenje ne zaživi. Ukoliko se pokaže uspešnim u svakom smislu, od sportskog do finansijskog aspekta, odnosno ukoliko kubovi budu videli svoj interes da igraju to takmičenje ono bi preraslo u Balkansku ligu. Na toj transformaciji će se raditi zajedno sa nacionalnim Savezima i UEFA.

...cinili bi je po 3 najveca kluba iz svake zemlje...

Znaci, Torshavnovi vapaji su usliseni :biggrin:

Mada, nisam siguran koliko je u intresu Rumunima, a pogotovo Grcima, da ulaze u ovu pricu pored relativno pristojnih nacionalnih prvenstava.
Fedor is back.
Panta

PreviousNext

Return to Fudbalski miks