Board index Fudbal Fudbalski miks

Football Caffe

Re: Football Caffe

Postby Barba » 27 Feb 2013, 20:52

Barba

Postby Napredpartizan » 07 Mar 2013, 11:14

:laugh:
Napredpartizan

Postby Unexpected » 10 Mar 2013, 20:46

The End.
Unexpected

Postby andres86 » 10 Mar 2013, 22:39

Lasica na mecu Tun - Cirih

Be a voice, not an echo
andres86

Postby ОГИ » 18 Mar 2013, 21:06

Bundesliga nas uči: Oštre kazne za bahate

Igrač HSV-a vređao sudiju, pa zbog toga narednih pet utakmica neće moći da igra.

Po kratkom postupku...

Za razliku od "disciplinaca" u Srbiji, sklonim čestim kompromisa, u Bundesligi nemaju pardona za bahate i bezobrazne igrače. Mehanizam zaštite sudija od bilo kakvih uvreda na terenu funkcioniše savršeno.

I kada se neko ohrabri da napadne "ljude u crnom", kazne u Nemačkoj su toliko oštre da "osuđenicima" više nikada ne padne napamet da istu grešku ponove. Osim ako ne žele jedno vreme da igraju.

Napadač Hamburgera Maksimilijan Bajster to najbolje zna. On je suspendovan na pet narednih utakmica jer je vređao arbitra koji mu je prethodno pokazao crveni karton na meču protiv Augzburga.

Disciplinski sud Nemačkog fudbalskog saveza bilo je potrebno samo DVA DANA da donese konačnu odluku. Bajster kriv za napad i vređanje sudije u 80. minutu utakmice, koju je Hamburger na domaćem terenu izgubio rezultatom 1:0.

Napadač domaćeg tima na terenu je proveo samo 11 minuta, nakon što je ušao u igru sa klupe zamenivši Rinkona, a isključen je zbog prekršaja nad protivničkim igračem Bajerom.

Tako to rade Nemci!

(MONDO, foto: AP)

Švabe nama trebaju.
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby andres86 » 19 Mar 2013, 18:18

Fudbaler Intera i italijanske reprezentacije Antonio Kasano, u ponedeljak je dobio sina, i nazvao ga Lionel, po najboljem igraču današnjice, Lionelu Mesiju.

"Svom drugom sinu sam dao ime Lionel, i to je moja počast za najboljeg fudbalera Sveta", rekao je Kasano, koji je nekada igrao za Real, najvećeg rivala Mesijeve Barselone."

"Veliki sam fan tog čoveka. On je po mom mišljenju najbolji fudbaler svih vremena. Sada i ja imam svog Mesija"

Lionel Kasano je rođen u 20:10 po lokalnom vremenu, i bio je težak tri kilograma i trista grama.

"Supruga se nije slagala sa izborom imena, ali sam ipak uspeo da je ubedim", našalio se Kasano.
Be a voice, not an echo
andres86

Postby andres86 » 29 Mar 2013, 22:00

Image
Be a voice, not an echo
andres86

Postby Felipao » 06 Apr 2013, 10:23

Najboljih 10 golova ove nedelje

Felipao

Postby Unexpected » 13 Apr 2013, 22:00

The End.
Unexpected

Postby ОГИ » 16 Apr 2013, 18:28

Afrički fudbaleri se masovno "podmlađuju"

Nedavno se u javnosti pojavila informacija da je Nigerijac Taribo Vest (West) kada je potpisao za beogradski Partizan 2003. zapravo imao 40 godina, a predstavljao se kao 28-godišnjak. Nije to prvi put da afrički fudbaleri lažiraju svoja godišta.

- Rođen sam 1966. i kao 17-godišnjaku su mi ponudili da igram profesionalno u Gani. Bio sam maloljetan i nisam mogao potpisati ugovor. Dan kasnije, čelnici kluba pojavili su se s mojim novim rodnim listom prema kojem sam rođen 1964. - priznao je nekadašnji napadač Lidsa i reprezentacije Gane Antoni Jeboa (Anthony Yeboah).

Supruge i djeca

Majstori kada je "pomlađivanje" u pitanju su ipak Nigerijci.

- Čini mi se da sam vidio nekoliko nigerijskih reprezentativaca kako voze supruge i djecu kući - rekao je japanski U-17 selektor Filip Trusije (Phillipe Troussier) nakon debakla od nigerijskih vršnjaka (0:9).

Upravo zbog njih, FIFA je 2009. uvela posebnu magnetnu rezonancu kojom se može utvrditi stvarna dob. Čak 15 od 32 igrača na popisu nigerijske U-17 reprezentacije bilo je starije od 17 godina. Nakon uvođenja tih testova, gambijska reprezentacija prekrižila je 11 od 18 igrača koji su im donijeli naslov na Afričkom kupu nacija do 17 godina.

- Afrička reprezentacija osvojit će seniorsko SP do kraja stoljeća - rekao je Pele nakon što je talentirana nigerijska generacija 1989. osvojila SP do 17 godina i nekoliko mjeseci kasnije izgubila u finalu SP-a do 20 godina.

Odgovor je dobio od uglednog nigerijskog sportskog kolumniste:

- Većina tih igrača sad ima unuke - napisao je Džordž Onmonija (George Onmonya) i dodao:

- U Nigeriji možete ući u bilo koji imigracijski ured i za 50 eura dobiti papire s imenom, prezimenom, nacionalnosti i godinom rođenja koje želite. Novi pasoš, novi čovjek.

Novi pasoši

Tako su "nove" pasoše, navodno, dobili legendarni napadač Arsenala i nigerijske reprezentacije Nvanko Kanu (Nwankwo), čija je službena dob 36, ali zapravo mu je 45 godina. Bivšem Interovom "vunderkidu" Obafemiju Martinsu po papirima je 28 godina, ali zapravo ima 35, a Džej-Džej Okoča (Jay-Jay Okocha) cijelu je karijeru bio deset godina mlađi.

Taribo Vest prestao je igrati prije dvije godine u ranim 50-im.

Staračke kosti

Bazil Boli (Basile) početkom 90-ih bio je zvijezda Marseja. Došao je u Francusku 1982. iz Obale Slonovače i tvrdio je da ima 15 godina. Niko nije sumnjao sve dok 1994. nije otišao u Glazgov rendžers. Prije potpisa morao je proći ljekarske preglede.

- Pa dobro, šta je ovo? Ovo su kosti 40-godišnjaka - čudio se klupski doktor Rendžersa nakon što je detaljno pregledao Bolija. Nije baš imao 40, ali lako je moguće da nije imao ni 27, kao što je tvrdio.
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby andres86 » 17 Apr 2013, 23:07

GRACIAS, RAUL: Sve je spremno za spektakl u čast oproštaja velike legende
mozzartsport.com

Feltins arena u Gelzenkirhenu će 27. jula biti dupke puna, pošto su ulaznice za poslednji meč jednog od najboljih napadača svih vremena rasprodate u rekordnom vremenu, a interesovanje je nezapamćeno. Kakva bruka za Real...

O liku i delu Raula Gonzalesa Blanka ne treba trošiti reči, jer bi nam verovatno bilo potrebno dva dana da vam ispričamo priču o velikom fudbalskom majstoru, kojeg su obožavali i ljuti rivali, igraču koji je sve dao madridskom Realu, sa kojim je osvojio sve što se može osvojiti, a oproštajnu utakmicu će odigrati u Gelzenkirhenu, i sve to u organizaciji Šalkea i Gasproma...

Kako prenose nemački mediji, ulaznice za oproštajni meč velike legende su potpuno rasprodate, a interesovanje ljubitelja fudbala za ovaj događaj je nezapamćena.

Podsetimo, Španac je u Šalkeu proveo dve sezone (2010-2012), odigrao 98 utakmica i postigao 40 golova, a bio je jedan od najzaslužnijih za plasman u polufinale Lige šampiona 2011. godine, gde su ispali od Mančester junajteda. Veoma brzo postao je miljenik publike u Gelzenkirhenu, a na oproštaju od dresa Rudara navijači su ga pozdravili transparentom:
“Mnogo ti hvala, kralju fudbala!“

Inače, naslov teme oproštajne utakmice jeste “Gracias, Raul“ (Hvala Raul – na španskom), čime su organizatori meča indirektno nabili prst u oko madridskom Realu, u kojem je Raul proveo 16 sezona i postao apsolutni rekorder po broju utakmica (741) i postignutih golova (323).

Utakmica će se igrati 27. jula na Feltins areni, kapaciteta 61.000 mesta, a protivnik Šalkea biće Al Sad, klub u kojem trenutno igra Raul, a sa kojim je već u prvoj sezoni ostvario veliki uspeh i osvojio titulu posle šest godina posta.

Možemo slobodno reći da je pukla bruka u Madridu, koji se nije udostojio da napravi oproštaj kakav dolikuje ikoni Kraljevskog kluba...

Obrukao se Real, samo tako... :pop:

Image
Be a voice, not an echo
andres86

Postby Dare » 18 Apr 2013, 16:04

http://www.facebook.com/photo.php?v=451285028288451

Kakav zgoditak. :biggrin: 5. međuopštinska liga RS.
https://www.avangarda.in/forum/viewtopic.php?p=3202743#p3202743
Dare

Postby Unexpected » 22 Apr 2013, 22:23

The End.
Unexpected

Postby Hezonja » 28 Apr 2013, 22:58

Unexpected wrote:

Hahahhhahahaha...AL' se nasmeja' lepo :D
Hezonja