Board index Fudbal Fudbalski miks

Regionalna liga - pro et contra

Re: Regionalna liga- pro et contra

Postby Nebojsa » 11 Oct 2011, 18:49

Pa ni Turcima, ipak su najdalji a i liga im je bolja. Nama bi to odgovoralo, ali pod uslovom da se igra kao ABA liga u basketu. Prvo regionalna, onda prvenstvo. A ne kao SEHA u rukometu, gde se regionalna igra poklapa sa domacom.
25.IV 2014 - 79:81

PG: Lowry, Paul
PG/SG: LaVine
SG: Redick
SG/SF: Butler, Ariza,
SF: Gallinari
SF/PF: Crowder
PF/C: Love, Thompson, Plumlee
C: B. Lopez
Nebojsa

Postby medjutim » 11 Oct 2011, 20:38

Ako ćemo pravo, od 15 pomenutih klubova svake sezone polovina igra grupnu fazu nečega, te ovaj spisak ne bi imao previše veze sa spiskom stvarnih učesnika. Još bi i Radnički KG mogao da zaigra.

No svakako je zanimljivo da se takva priča pravi bez Hrvata, Crnogoraca, Makedonaca..
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby delic665 » 30 Oct 2011, 21:34

Partizan i Zvezda u Sofiji pregovaraju o balkanskom Savezu

Pre nekoliko dana u najvećem derbiju bugarskog fudbala CSKA iz Sofije je slavio nad Levskim - 1:0. Među prvima koji su čestitali pobedu "armejcima" bili su članovi rukovodstva Crvene zvezde, koji su čestitku kako saznaje portal gol.bg poslali direktno na adresu Dimitra Borisova, predsednika kluba.

Generalni direktor sofijskog giganta Dragoljub Simonović će se prema saznanjima istog izvora sastati danas sa funkcionerima Partizana i Zvezde. Tema razgovora biće osnivanje balkanskog Saveza.

Podsetimo, pre nekoliko nedelja tokom utakmice Zvezda i Lokomotive započeta je priča o osnivanju takmičenja u kojem bi pored naših klubova učestvovali i timovi iz Bugarske, Rumunije, Turske i Grčke.

Ako ovo zazivi, a kasnije i liga, i preko nje se bude islo u Evropu, pa mi ni E od Evrope necemo videti pored Grka, Turaka i Rumuna u ligi. Ako je bez njih onda moze :)

To bi bilo kao da nam je liga sastavljena od 5-6 PFC-a i CZ-a i ostalo su Vose :D To bi bio taj kvalitet, a i verovatno bi se lakse islo u Evropu tako da podrzavam, ali opet, bez Grka, Rumuna i Turaka.
UPRAVA NAPOLJE!!!
Image
delic665

Postby Nebojsa » 30 Oct 2011, 21:38

Bilo bi dobro da se uvede pravilo kao u kosarci. Svaka liga donosi bodove ( Domaca, regionalna, kup i evropsko takmicenje) i onda se tako bira ko ide u Evropu i u koje takmicenje.

Nebojsa

Postby Sony » 30 Oct 2011, 21:38

Jedina liga koja bi imala smisla..jeste liga EX YU.

I nijedna druga!
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby Nebojsa » 30 Oct 2011, 21:46

Brate Sony, kakva Ex-Yu liga? Iz sigurnosnih razloga, nema sanse da se igra. Na svakoj utakmici bi bilo nereda. U poslednjih mesec dana na jednoj utakmica je prekinuta (Borac-Zeljeznicar) a na drugoj su bili neredi posle utakmice (Hajduk-Sarajevo ili opet Zeljeznicar, nisam siguran). A da ne podsecam sta je bilo na Partizanovim utakmicama protiv Zrinjskog i Dinama. Jednostavno se ne isplati igrati takvu ligu.

Nebojsa

Postby delic665 » 30 Oct 2011, 21:50

Slazem se, svi pricaju kako bi tribine bile pune kod EX-YU lige, bila bi ista situacija kao sada PFC-Smederevo, niko ne bi smeo da dodje.

A i ne bi nista dobili na kvalitetu, oni su isti, ako ne i gori od nas. Jedino se Dinamo tu istice. Eeee kad se Djura uortaci sa korumpiranim Bugarima, bice haos :D
UPRAVA NAPOLJE!!!
Image
delic665

Postby Sony » 30 Oct 2011, 21:53

Ma nema nikakvog spajanja. Svi se poodvajase...hoce sami da haraju planetom...

Sta je? Sad bi ipak zajedno? Ma cao..
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby medjutim » 31 Oct 2011, 18:21

delic665 wrote:Ako ovo zazivi, a kasnije i liga, i preko nje se bude islo u Evropu, pa mi ni E od Evrope necemo videti pored Grka, Turaka i Rumuna u ligi.

Ako budemo imali Grke, Turke i Rumune u ligi, neće nam ni trebati Evropa, imaćemo ozbiljne utakmice svakog vikenda..
medjutim

Postby delic665 » 31 Oct 2011, 20:20

medjutim wrote:
delic665 wrote:Ako ovo zazivi, a kasnije i liga, i preko nje se bude islo u Evropu, pa mi ni E od Evrope necemo videti pored Grka, Turaka i Rumuna u ligi.

Ako budemo imali Grke, Turke i Rumune u ligi, neće nam ni trebati Evropa, imaćemo ozbiljne utakmice svakog vikenda..

Da, ali gde su pare od Evrope ?

Spoiler: pokaži
Pare ili ne, mi ih videti necemo svejedno :D
UPRAVA NAPOLJE!!!
Image
delic665

Postby RobRoy » 09 Nov 2011, 11:20

I Rusi bi u Balkansku ligu?

Sastanak u Sofiji u ponedeljak, prisutni i Rusi.

Kako je "Sportu" otkrio domaćin sastanka, Dragoljub Simonović, direktor sofijskog CSKA, na prvom sastanku će biti usaglašeni stavovi i dalji koraci, kada je u pitanju zajednički nastup pred UEFA.

"Moramo sami sebi da pomognemo, a takmičenje bi vodili uz pomoć UEFA", rekao je ovaj funkcioner.

Osim klubova iz Rumunije, Bugarske, Srbije, Grčke i Turske, poziv su dobili i Rusi, koji će prisustvovati kao gosti, ali su neki tamošnji klubovi zainteresovani za balkansko takmičenje.

Srbija do Rusije :harmonikas:
GoTorreyGoHome
RobRoy

Postby medjutim » 09 Nov 2011, 11:28

Ako Turci odbiju, eto Pravoslavne lige

Čudi me da niko ne zove predstavnike manjih zemalja u okruženju i one sa još slabijim timovima ni kao posmatrače. S druge strane, to mi govori da je ovo ozbiljnija priča nego ranije..
medjutim

Postby delic665 » 09 Nov 2011, 14:42

Evo bas lepo objasnjeno sve

Istočna liga čeka dozvolu UEFA
U utorak će u Sofiji biti održan sastanak klubova iz Srbije, Bugarske, Rumunije, Bugarske i Turske oko formiranja regionalnog takmičenja. Zaintresovani i Rusi

Važan je prvi korak, valja početi od “nule”, ali krajnji cilj sastanka vodećih klubova iz pet zemalja: Srbije, Bugarske, Turske, Grčke i Rumunije je da pokušaju da oforme novo takmičenje – Balkansku ligu ili kako se može čuti novi predlog imena Istočnu ligu. Cilj je da se podigne nivo takmičenja u ovom delu Evrope, a domaćin prve runde razgovora od ponedeljka u Sofiji je Dragoljub Simonović, generalni direktor CSKA iz Sofije, koji je posle Obilića dugo igrao u Bugarskoj.

- Utanačen je kompletan plan rada i boravka delegacija u Sofiji. Okupljanje i svečanu večeru zakazali smo za ponedeljak, a zatim u utorak sledi serija sastanaka i krojenje planova. Svako će imati priliku da iznese svoju viziju i na kraju očekujem da nam se usaglase stavovi što je važno za prvi čin – istakao je u razgovoru za “Sport” Simonović.

Klubovi učesnici veruju da ideja može brzo da se ostvari uz dozvolu UEFA?- Ne možemo sami da vodimo organizaciju lige i zato nam je potrebna pomoć određenih komisija Evropske kuće fudbala. Pre svega važna je bezbednost svih aktera i sa tog aspekta ne vidimo veliki problem, a naravno da mora da nam pomogne pre svega sudijska komisija zbog delegiranja arbitara. Sve mora da se precizira kako bi udarili čvrst temelj da se krene velikim korakom napred.

Iz jakog takmičenja može se očekivati i bolji kvalitet?

- Klubovi iz Srbije, Bugarske, pa i iz Grčke, gde su ulaganja mnogo veća, imaju problem da se suprostave timovima iz top takmičenja u Evropi. Nama ne mogu da pomognu iz Španije ili Engleske, već mi moramo da se suočimo sa ozbiljnim problemom, pošto u nacionalnim ligama samo preživljavamo i stadioni su uglavnom prazni.

Pored povratka publike na stadion ne treba zanemariti još neke detalje?

- Za nas je važan razvoj fudbala na ovim prostorima. Da se vidi šta bi trebalo popraviti u radu ili organizaciji. Jasno je da publika voli da gleda intresantne i kvalitetne mečeve, a na nama je da im to omogućimo plus i konfor na stadionu. Neki standardi moraju da se podignu na zavidan nivo.

Pojedine TV kompanije su zainteresovane pored reklama i za direktne prenose utakmica?

- Ima za svakoga mesta i svi bi trebalo da imamo računicu. Ne smemo zanemariti finansijsku stranu takmičenja i sigurno bi bilo više novca u kasama klubova. Sačekaćemo konačan rasplet ove priče i ponovo ćemo sesti za sto verovatno u decembru – rekao je na kraju Simonović.

SRBIJA
Crvena zvezda
Partizan
Vojvodina
OFK Beograd
Rad

BUGARSKA
CSKA S
Levski
Liteks
Ludogorc
Lokomotiva P

GRČKA
Olimpijakos
Panatinaikos
AEK
Aris
PAOK

TURSKA
Galatasaraj
Fenerbahče
Bešiktaš
Trabzon
Bursa

RUMUNIJA
Steaua
Rapid
Dinamo
Kluž
Ocelul

HOĆE I RUSI
Dobar glas se daleko čuje, pa su za učešće u novom takmičenju zainteresovani i klubovi iz Rusije. Vodeće ekipe su dobile poziv da na prvom sastanku u Sofiji budu gosti.
- Neki plan je da ovde učestvuju klubovi iz istočnog dela Evrope, a posebno je važno za Srbiju, Bugarsku i Grčku da klubovi napreduju kroz jaka takmičenja. Moramo sami sebi da pomognemo pošto je evidentno da u Evropi nismo konkurentni – kaže Simonović.

“GASPROM” I “TURKIŠ ERLAJNS”
Vodiće se računa oko najsitnijih detalja kako bi eventualno buduće takmičenje bilo profitabilno. Zato na sastanak dolaze i potencijalni sponzori predvođeni moćnim kompanijama kao što su “Gasprom” i “Turkiš Erlajns”. Ima još zaintresovanih iz drugih zemalja.

Ne znam, da li sam za ili protiv, dosta ce nam doneti, ali realno mi cemo se boriti za sredinu tabele u ovakvoj ligi. Grci, Turci, pa i Rumuni ima da haraju ovom ligom. Mi ni E od Evrope videti necemo. Ali ipak, povecavaju nam se sanse da nas neko kupi od stranaca i izbavi nas iz ovog blata, a i vise cemo para dobijati, i bice skoro pun stadion na vecini utakmica.

Evropa ili ova extra liga, pitanje je sad ? Ova liga moze opusteno za nekoliko godina do top10, ako se klubovi u njoj, pre svega ovi iz Srbije, Bugarske, Rumunije budu razvijali kako treba, i ponekad ostvare koji rezultat u Evropi.

Zamislite kupi nas neki Turcin ili Grk... zadrzimo mlade nade na okupu 3-4 godine, pa se domognemo Evrope i napravimo haos. Ovo bi mogao da bude nas ''way out'' iz ove camotinje.
UPRAVA NAPOLJE!!!
Image
delic665

Postby medjutim » 09 Nov 2011, 14:49

delic665 wrote:Evropa ili ova extra liga, pitanje je sad ? Ova liga moze opusteno za nekoliko godina do top10, ako se klubovi u njoj, pre svega ovi iz Srbije, Bugarske, Rumunije budu razvijali kako treba, i ponekad ostvare koji rezultat u Evropi.

Potcenjuješ takvo takmičenje.

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2012.html

Trenutno je grčka liga deseta, turska jedanaesta. A čisto sumnjam da bi njihova kombinacija uz par jačih klubova iz drugih zemalja bila slabija od bilo koje od njih.
medjutim

Postby delic665 » 09 Nov 2011, 14:55

medjutim wrote:
delic665 wrote:Evropa ili ova extra liga, pitanje je sad ? Ova liga moze opusteno za nekoliko godina do top10, ako se klubovi u njoj, pre svega ovi iz Srbije, Bugarske, Rumunije budu razvijali kako treba, i ponekad ostvare koji rezultat u Evropi.

Potcenjuješ takvo takmičenje.

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2012.html

Trenutno je grčka liga deseta, turska jedanaesta. A čisto sumnjam da bi njihova kombinacija uz par jačih klubova iz drugih zemalja bila slabija od bilo koje od njih.

Lose si protumacio, mada i ja nisam napisao jasno :P, ne potcenjujem uopste, sta vise mislim da bi bila extremno mozda i najjaca u istocnoj Evropi, ne racunajuci Ruse. Pod tim top10, mislio sam da ne bude bas u top10 zakucana za 10. mesto i da bude na ivici ''padanja'', ali da se vrti tu negde, izmedju pete i desete lige, ako shvatas sta hocu da kazem :)
UPRAVA NAPOLJE!!!
Image
delic665

PreviousNext

Return to Fudbalski miks