Board index Fudbal Fudbalski miks

Kontejner

Re: Kontejner

Postby Step » 24 Jun 2012, 21:00

irriducibili wrote:Da ti ozbiljno i odgovorim, posto tvoje pitanje ima smisla, za razliku od onog zasto nije upotrebljen veto na sednici SB koja nije ni odrzana... :krsti:

:laugh:
...zivot nije uspon, zivot je pad. i kad mislis da se penjas, u stvari padas. a kad padnes do dna, pocnes da kopas rupu...
Step

Postby BlackPoint » 24 Jun 2012, 21:02

u principu , ne verujem u međudržavno prijateljstvo između velike sile i malecke beznačajne državice ( ma koja to državica bila) već samo o nekom interesu , prvenstveno velikog da iskoristi malog i odbaci ga kada mu više ne bude potreban. To je dokazano xx puta do sada , poslednji drastičan slučaj je huškanje Gruzije ( od strane Amera) da uđe u vojni sukob sa Rusijom pre par godina , davanje dvosmislene podrške pa , kada su ih Rusi pregazili ko plitak potok , kurvinjsko uzmicanje i prepuštanje Gruzije svojoj sudbini.
Tako gledam i naš i Ruski odnos , oni nas kao podržavaju a ustvari gledaju da izvuku korist za sebe ( što je i normalno , priča se da su debelo naplatili svaki dan našeg života pod NATO bombama) . Isto tako nas niko i ne mrzi , isuviše smo sitni i beznačajni da bi nekom smetali. Jedino je Sloba podmetnuo narod kada je NATO-u trebao razlog za postojanje.
Kratko i jasno - u se i u svoje kljuse.
Homo sum: humani nihil a me alienum puto
BlackPoint

Postby irriducibili » 24 Jun 2012, 21:14

Houdini wrote:I to kako ja cuh juce dosta realnih, jer ono sto naprednjaci nude Ivici to tesko da ce dobiti od Tadica. Mi cemo svakako najebati, samo se bojim sa opcijom Vucic - Ivica ipak malo vise.

Mi smo vec najebali, a dojebavaju nas svakodnevno, sumnjam da cemo primetiti neku razliku...

Manje je bitno sta nazadnjaci nude Dacicu, mnogo je bitnije sta mu je ponudjeno u Rusiji. U sustini, za mnogo toga smo zakasnili, ali bih iznad svega voleo da se otrgnemo iz zagrljaja crne udovice iz Brisla, te njihovih pokrovitelja sa one strane okeana. To bi nam donelo puno neizvesnosti, ali je to ipak kakva takva sansa u odnosu na izvesno davljenje...
irriducibili

Postby Houdini » 24 Jun 2012, 21:28

Gledano u teoriji, da imamo privredu i da izvozimo nesto, nama bi okretanje Rusiji/Kini/Indiji bila mnogo bolja opcija od zapada. Medjutim sumnjam da mi imamo dovoljno malina da nahranimo i jedan kvart u Pekingu, a kamo li nesto drugo, pa nam to bas i nece koristiti.

Sa druge strane taj zapadni blok je i dalje jaci od istoka, tacnije agresivniji (niko jaci od Kine nije), tako da bi hladjenje odnosa moglo da dovedede do nekih, za nas, vrlo negativnih posledica. Okretanje od zapada je kocka, jer je u ovom trenutku, to po meni losa odluka, ali za X godina moze se desiti da taj americki petro dolar dozivi potpuno propadanje i unisti im kompletnu ekonomiju. E sad to se moze desiti za 3 ili za 33 godine, pitanje je gde cemo mi biti tada...
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Reaper » 24 Jun 2012, 21:47

@ BlackPoint

Slazemo se skroz, ali Rusi imaju veeeelike interese u Srbiji s obzirom da smo jedina zemlja na Balkanu koja sme da se "ortaci" sa njima. Probase malo Bugari pa su im odmah zviznuli sankcije kad su "saznali da u Bugarskoj postoji korupcija" :facepalm:

Realno stanje stvari je da mozemo samo nogom u dupe da se sutiramo od srece sto su Rusi uzeli NIS jer da su nas dovatili Mladjini MOL i OMV najebali bi ko zuti (i da tugujemo sto njima nije otisla i zelezara).
Reaper

Postby irriducibili » 24 Jun 2012, 21:47

@ Houdini

Ukoliko vec teoretisemo, cisto da postavim jos jednu hipotezu. Video si kako je interes jedne velike sile otcepio deo teritorije jedne drzave, proglasio to nezavisnom drzavom, te bez problema finansira odrzavanje te tvorevine. Da li mislis da bi drugoj velikoj sili, zarad njenog eventualnog strateskog interesa, bila poteskoca da sponzorise drzavicu, ciji broj stanovnika ne prelazi jedan njihov poveci grad. Drugo je pitanje da li zele da se vrate na Balkan, to samo oni znaju...
irriducibili

Postby Houdini » 24 Jun 2012, 22:09

Nemam ja ni najmanju sumnju da li Rusi mogu nas da izdrzavaju, koji hektara sume da poseku u Sibiru i eto para za nase godisnje potrebe. Ali tu se postavljaju dva pitanja, prvo je sta bi trazili za uzvrat, a drugo je gde bi te pare zavrsile, tacnije gde bi ih ovi nasi preusmerili.

Mi smo dobijali i pare od EU (uz neke ustupke) i ukoliko udjemo dobijacemo ih jos (verovatno znatno manje nego da smo usli ranije zbog krize), ali je problem sto je dosta toga otislo u prazno. Da smo mi Norveska pametni, bili bi dovoljni sami sebi da se prehranimo i uz malo davanja guze svim stranama, zivimo ko bubrezi u loju.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Remi » 24 Jun 2012, 22:37

@irr,naravno da Rusi nisu budale,naravno da su nasi politicari kurve,i za spoljasnju i unutrasnju upotrebu...

E sad,mi nikom ne trebamo a nama trebaju svi...Nemam narocito misljenje ni o jedni a ni drugima...
Ono, mislim na posetu Medvedeva, je iskorisceno od nasih politicara kako stizu milioni bez uslovno,investicije
za pomoc bratskoj zemlji,ekonomski razvoj,uvoz izvoz,bla bla,znaci nesto sto se tice njih i nas,bez obzira na nase odnose sa drugom stranom...E sad i sam kazes da ti milioni kostaju,znaci Moskva umesto Brisela,sta znaci to, opet sprovodjene nekih interesa Rusije koji su u konfrotaciji sa Evropom...Znaci opet po nasim ledjima,samo sa druge strane...
Ne znam, mislim da sta god izaberemo nama kao gradjanima nece da bude dobro,niti ce Kosovo biti opet nase...
I tu ne krivim nikog osim nase politicare, jer smo na prvom mestu mi sami krivi jer uvek trazimo nekog
koga bi drzali sa suknju,ma kako se to odrazavalo na interese nas samih...Nama dostojanstvo nece vratiti ni Rusi ni Evropa
ako to ne uradimo sami...Jedni su nam raskomadali zemlju,unesrecili narod , a drugi nemam pojma sta hoce,znam samo da ne bi uradili nista za nas a da se kosi sa njihovim interesima,kao ni Spanija tamo je isto kriza treba im Evropa i njihov kes,a nas podrzavaju samo formalno zbog nekih svojih unutrasnjih problema,mozda gresim,tako mi se cini...Kad prijatelj uleti u fajt zbog tebe svestan je da moze da dobije i po nosu zbog toga,a ne vidim da nas bilo ko brani sa takvom strascu a da mu preti neki rizik da primi udarac za nas...A pritom ni mi ne znamo sta hocemo pa i sto bi...Znamo samo da valja biti uz nekog...
Tako da dok se nasi ovde ne srede,sve strane su mi iste...

U ovakvom modernom svetu nemamo pravih prijatelja osim nas samih,a izgleda da smo sami sebi najveci neprijatelji...
Mi samo se nudimo malo Evropi malo Rusiji da nam daju nesto a ne pitamo za cenu,kod nas sve moze...
Sledi nam jeben period gde nam nece pomoci ni Rusi ni Evropa ni Amerika...Mogu samo da saniraju nesto trenutno kako bi
uzeli malo vazduha da ne propadnemo skroz...
Remi

Postby harper lee » 24 Jun 2012, 22:54

irriducibili wrote:Nisam ni sumnjao da ce se Harper naci da relativizuje ono sto je Air lepo pokusao da objasni...

Uzmimo da je tacno da velika Rusija ne moze biti prijatelj maloj Srbiji. Ali ne znam kako bi argumentovao da onaj koji je ubijao, rusio, otimao, a sve to i danas cini, nije neprijatelj? Da, Amerika terorise Srbiju i ne moze joj biti veci neprijatelj!

Ti si smesan, kao i svaki drugi sovinista. Niko ne tvrdi da je nama bilo ko od tih velikih igraca prijatelj, niti je iko ovde placen od bilo koga da radi protiv svoje zemlje. Taj tvoj ksenofobni, seljacki i srednjovekovni pogled na svet nije nikakva novina, samo mi je cudno da covek koji je ocigledno makar naucio koliko slova ima srpska azbuka moze da bude toliko zatucan, kao nekakva seljancura iz Prcilovaca (uz duzno postovanje Prcilovcima). Nase potencijalno vezivanje za Rusiju, o kojem mastaju ludaci slicni tebi, bilo bi nista manje nego katastrofa koja bi nas dovela na rub unistenja i to ne kao drzavu vec kao narod. Cak je i Toma Grobar to shvatio, jedino je ostalo jos nekoliko plavusa koji jednom rukom guslaju a drugom trpaju u dzep, pokusavajuci da naplate tudjom krvlju to guslanje.

Upravo su ljudi kao ti odgovorni, ako ne i krivi, i za to bombardovanje, i za kompletno stradanje Srba, i za svaku srpsku zrtvu koje su ovi majmuni pobili tokom bombardovanja, bilo da je u pitanju civil ili uniformisano lice. Kurcili ste se na prazno pa kad je stvar dosla na naplatu uljudno ste izvukli dupe i pustili nevin svet da strada, ostavili ste nas bez ijednog prijatelja u blizini, gledajuci ceznutljivo prema dalekoj Rusiji i jos daljoj Kini, koje boli patka da mrdnu svoja podgojena dupeta dalje od "principijelne podrske". Pri cemu je Kinezi bar nisu naplatili kupujuci srpska javna preduzeca za kikiriki, Rusi su, naravno, odmah potrcali.

Prijatelj je onaj koji ce da mi se nadje kad mi treba, za to da popijem kafu s nekim mogu i da pokupim nekog sa ulice. Da su Rusi hteli da mrdnu te 1999. godine kurac bi NATO smeo da nas bombarduje. Ali, nisu mrdnuli, umesto toga su se vajkali da im mocna Rumunija ne daje dozvolu za prelet, cak ni humanitarnu pomoc da dovezu. A kad im je zagudilo u dvoristu, nisu se libili da pregaze pola Gruzije kao iz picke. Sto ih tad neko nije sprecio? Rusiji sve najbolje i daleko im lepa kuca. Kao sto i jeste daleko.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Moebius » 24 Jun 2012, 22:55

Ja ne verujem o čemu vi pišete...
Moebius

Postby irriducibili » 24 Jun 2012, 22:59

Houdini wrote:Nemam ja ni najmanju sumnju da li Rusi mogu nas da izdrzavaju, koji hektara sume da poseku u Sibiru i eto para za nase godisnje potrebe. Ali tu se postavljaju dva pitanja, prvo je sta bi trazili za uzvrat, a drugo je gde bi te pare zavrsile, tacnije gde bi ih ovi nasi preusmerili.

Mi smo dobijali i pare od EU (uz neke ustupke) i ukoliko udjemo dobijacemo ih jos (verovatno znatno manje nego da smo usli ranije zbog krize), ali je problem sto je dosta toga otislo u prazno. Da smo mi Norveska pametni, bili bi dovoljni sami sebi da se prehranimo i uz malo davanja guze svim stranama, zivimo ko bubrezi u loju.

Jasno je otprilike sta bi trazili, da postanemo njihovo istureno odeljenje na Balkanu, sto mozda i ne bi bilo lose uz sve rizike koje bi taj status doneo. Ono, manji je red, pa bi gazda mozda bio izdasniji...

Pusti te bajke o EU, imas li predstavu kakav je zivotni standard u uvazenim clanicama EU, kako zivi prosecan Rumun, Bugarin, Madjar, Slovak, Poljak, kako Hrvate jebu i pre nego sto su ih primili? Nema tu ni mrvica za nas. Nasa je sansa bila da smo mudro, poput Broza odigrali na dve karte, kada smo to mogli. Sada je kasno i za to, a vec sam rekao da mi je draza neizvesnost, od lose izvesnosti... :dunno:

@ Remi

Uglavnom sam saglasan sa tvoim postom, a ovo iznad mozes smatrati mojim komentarom i na njega...
irriducibili

Postby harper lee » 24 Jun 2012, 23:00

Moebius wrote:Ja ne verujem o čemu vi pišete...

I to sto kazes. Odavno sam odustao od ove price i ne znam koji mi je djavo da se uopste vracam na nju. Ko do sada neke stvari nije shvatio ne bi mu pomogla ni lobotomija.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Reaper » 24 Jun 2012, 23:00

harper lee wrote:Pri cemu je Kinezi bar nisu naplatili kupujuci srpska javna preduzeca za kikiriki, Rusi su, naravno, odmah potrcali.

Mene ovaj deo zanima :biggrin: Koja su to javna preduzeca Rusi kupuli i za koji kikiriki?

EDIT: Mogu i da dopunim pitanje-sta je bila alternativa i za koji kikiriki?
Reaper

Postby Houdini » 24 Jun 2012, 23:04

harper lee wrote: gledajuci ceznutljivo prema dalekoj Rusiji i jos daljoj Kini, koje boli patka da mrdnu svoja podgojena dupeta dalje od "principijelne podrske". Pri cemu je Kinezi bar nisu naplatili kupujuci srpska javna preduzeca za kikiriki, Rusi su, naravno, odmah potrcali.

Kinu nemoj da mi diras :sakaosto:

Kinezi, bar koliko ja znam, nikad nisu trazili neke velike ustupke od nas, nikad nam nisu mnogo obecavali, ali su nam pomagali. Secam se i te sednice SB, kada je trebala da se podrzi ta rezolucija 12-44, da su oni jedini bili uzdrzani. Hteli su da daju do znanja da ta rezulucija nije bas najbolja, ali nisu zeleli nastavak rata. Dobro bilo je to i delom zbog patkometrije sa USA, ali opet :biggrin:

I opet napominjem Japan, sa kojim nemamo nikakve veze, ali znam da nam uvek pomaze.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby medjutim » 24 Jun 2012, 23:11

Moebius wrote:Ja ne verujem o čemu vi pišete...

:+1:

Mičite ovo sranje iz domaćeg fudbala, prljate ga (da, može i od njega prljavije)..
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

PreviousNext

Return to Fudbalski miks