irriducibili wrote:Nisam ni sumnjao da ce se Harper naci da relativizuje ono sto je Air lepo pokusao da objasni...
Uzmimo da je tacno da velika Rusija ne moze biti prijatelj maloj Srbiji. Ali ne znam kako bi argumentovao da onaj koji je ubijao, rusio, otimao, a sve to i danas cini, nije neprijatelj? Da, Amerika terorise Srbiju i ne moze joj biti veci neprijatelj!
Ti si smesan, kao i svaki drugi sovinista. Niko ne tvrdi da je nama bilo ko od tih velikih igraca prijatelj, niti je iko ovde placen od bilo koga da radi protiv svoje zemlje. Taj tvoj ksenofobni, seljacki i srednjovekovni pogled na svet nije nikakva novina, samo mi je cudno da covek koji je ocigledno makar naucio koliko slova ima srpska azbuka moze da bude toliko zatucan, kao nekakva seljancura iz Prcilovaca (uz duzno postovanje Prcilovcima). Nase potencijalno vezivanje za Rusiju, o kojem mastaju ludaci slicni tebi, bilo bi nista manje nego katastrofa koja bi nas dovela na rub unistenja i to ne kao drzavu vec kao narod. Cak je i Toma Grobar to shvatio, jedino je ostalo jos nekoliko plavusa koji jednom rukom guslaju a drugom trpaju u dzep, pokusavajuci da naplate tudjom krvlju to guslanje.
Upravo su ljudi kao ti odgovorni, ako ne i krivi, i za to bombardovanje, i za kompletno stradanje Srba, i za svaku srpsku zrtvu koje su ovi majmuni pobili tokom bombardovanja, bilo da je u pitanju civil ili uniformisano lice. Kurcili ste se na prazno pa kad je stvar dosla na naplatu uljudno ste izvukli dupe i pustili nevin svet da strada, ostavili ste nas bez ijednog prijatelja u blizini, gledajuci ceznutljivo prema dalekoj Rusiji i jos daljoj Kini, koje boli patka da mrdnu svoja podgojena dupeta dalje od "principijelne podrske". Pri cemu je Kinezi bar nisu naplatili kupujuci srpska javna preduzeca za kikiriki, Rusi su, naravno, odmah potrcali.
Prijatelj je onaj koji ce da mi se nadje kad mi treba, za to da popijem kafu s nekim mogu i da pokupim nekog sa ulice. Da su Rusi hteli da mrdnu te 1999. godine kurac bi NATO smeo da nas bombarduje. Ali, nisu mrdnuli, umesto toga su se vajkali da im mocna Rumunija ne daje dozvolu za prelet, cak ni humanitarnu pomoc da dovezu. A kad im je zagudilo u dvoristu, nisu se libili da pregaze pola Gruzije kao iz picke. Sto ih tad neko nije sprecio? Rusiji sve najbolje i daleko im lepa kuca. Kao sto i jeste daleko.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.